Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2010
    Postime
    168

Back up system.

Kam degjuar shpesh per nje procedure qe behet nqs formaton kompjuterin, ose nqs je nje gjendje te mire te kompjuterit mund te besh nje buck up, dhe nqs mbas shum kohesh psh te ndodh dicka ne kompjuter ti mund ta kthesh kompjuterin fiks ne kohen qe e ke patur te rregullt,,, dini gje si behet dicka e tille,, me system restore behet ????????...po perse perdoret me buck up kur mund te perdoresh system restore, ju lutem mund te me informoje njeri rreth ketyre gjerave se si behen,.....pra un e kam kompjuterin ne gjendje te mire dhe dua qe nqs me ndodh dicka ne te ardhmen ta k thej sistemin ne gjendjen aktuale edhe dokumentat madje... faleminderit

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Start Menu > All Programs > Accessories > System Tools > Backup & System Restore

System Restore e kthen gjendjen e kompjuterit ne faza (pika) te programeve te instaluara me pare duke e mbajtur ne kujtese speciale gjendjen e disqeve lokale (kuptohet nese jane nen monitorim ngase mund te nderpriten) me cka ka (dosje e skedare)! Kjo kujtese e gjendjes mund te behet edhe manualisht! Ndersa Backup e ruan gjithe gjendjen e kompjuterit vetem manualisht, por jo ne baze te programeve te instaluara por manualisht zgjedh se cka don te ruash (vetem dokumentet, dokumentet e cilesimet ose zgjedhje e avancuar per dokumente, programe e regjistra)!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2010
    Postime
    168
    tek Start Menu > All Programs > Accessories > System Tools > un kam dhe system restore dhe buckup, si fillim cfare duhet te bej un buckup apo system restore,???pra dua qe nqs ndodh dicka e pakendshme ne kompjuter ne te ardhme te kem mundesi ta kthej kompjutern ne gjendje e meparshme. Mund te me instkruktoi njeri ju lutem si procedohet ??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    "Back up" dhe "System Restore" jane dy procedura te ndryshme. "System Restore" ka te beje vetem me gjendjen e sistemit operativ dhe drejtuesve (drivers). Pra neqoftese e krijon nje "Restore Point" me nje date te caktuar, atehere cfaredo ndryshimi qe ti besh sistemit operativ mund te anulohet me ane te "Restore" (rikthim) ne daten ne te cilen e ke krijuar "Restore Point", gjasat jane qe cfaredo programi te kesh instaluar pas kesaj date nuk do te jesh ne gjendje ta perdoresh dhe do te duhesh ta instalosh perseri. "Backup" eshte arkivimi i afisheve dhe mund te zgjedhesh se cilat afishe deshiron ti arkivosh.
    Kjarte??

Buzeqesh optimist ! Maska e Miremengjes
    Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261

Cool Cila eshte menyra (mediumi) me i mire per backup?

Pershendetje,

Desha te diskutojme se bashke ne lidhjme menyren me te mire per te ruajtur te dhenat per nje kohe te gjate.

Menyra qe kam perdorur per arkivmin e te dhenave si fillim ka qene ne CD me pas DVD 4 & 8 ( tek blue-ray nuk kam kaluar ende). Me pas kam kaluar tek HARDISKU dmth blej hardisk 1 TB dhe hedh arkivin e tre muajve ne te.
    Kalova tek HD sepse nuk i zija bese shume disqeve sepse gervishten dhe nuk rrojne.

Po ju cilen menyre perdorni per te arkivuar materialet per nje kohe te gjate?
    Koha eshte jeta!
    Koha eshte si shpata po se preve te pret ajo ty.
    Ditet jane si shigjeta kurse njerzit jane shenjestrat e tyre!
    Dora qe nuk shkruan eshte kembe!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar mė parė nga Miremengjes Lexo Postimin
    Pershendetje,

Desha te diskutojme se bashke ne lidhjme menyren me te mire per te ruajtur te dhenat per nje kohe te gjate.

Menyra qe kam perdorur per arkivmin e te dhenave si fillim ka qene ne CD me pas DVD 4 & 8 ( tek blue-ray nuk kam kaluar ende). Me pas kam kaluar tek HARDISKU dmth blej hardisk 1 TB dhe hedh arkivin e tre muajve ne te.
    Kalova tek HD sepse nuk i zija bese shume disqeve sepse gervishten dhe nuk rrojne.

Po ju cilen menyre perdorni per te arkivuar materialet per nje kohe te gjate?
    Ne kompanine qe punoj, perdorim NAS - Network Attached Storage.
    E di, kushton pak shtrenjte, 270euro, por NAS eshte pajisje me Linux OS brenda.
    Me dy HDD nga 1 TB = 2 TB dhe ne format RAID 1, ne menyre qe te dhenat qe shkruhen ne HDD e pare, rishkruhen automatikisht edhe ne HDD e dyte.
    Qe edhe nese digjet HDD i pare, ekziston HDD i dyte.

Ky eshte ai qe une perdor.
    E instaloj diku ne rrjet dhe futem nga PC im...
    NAS

Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261
    Interesante qenka kjo ideja. Mua me lindi nje ide se si mund te imitohet. Mund te blesh nje komp te perdorur per 90-100 euro vetem njesia qe ka porta sata. Blen dy HD nga 1 GB dhe i konfiguron MIRROR. E ben share dhe mbaroj puna.
    Koha eshte jeta!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Po, keshtu mund ta besh.
    Mjafton te instalosh ndonje program i cili te ben te mundur qe keto dy HDD ti besh RAID 1.
    E pse jo ky sistem te ishte Linux dhe jo Windows.
    Pasi nga luatja e korentit, mund ti djege te dy HDD!

Anėtarėsuar
    28-02-2004
    Vendndodhja
    -xyz-
    Postime
    261
    Faleminderit edhe nje here per idene.....
    Koha eshte jeta!

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Sa gjate munden me qendruar mjetet Digitale

1.Djegjet digjitale-Cd-r 5-10 vjete
    2.DVD-Ram- 30 vjete
    3.BLU Ray DISC-GJER 50 VJETE

Ndersa paketimi i ngushte-
    Cd-50 gjer 80 vjete
    Dvd-se paku 100 vjete
    Blu-Ray Disc-i panjohur

Disketet-5 gjer 10 vjete
    Shirit Magnetik se paku 30 vjete
    Lomega Rev 30 vjete
    USB-3-10 vjete
    Cranberry DiamonDisc(special Dvd)-1000 vjet
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fegi : 30-03-2011 mė 11:58

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •