Mos u bo budalle! Paramendo mundohesh krejt jeten me i hi n'qejf Allahut e ne fund ta jep ate argumentimin tim. Te thote si nje bouncer (roje dere): Ti je pasardhes i kaurreve, s'ke vend ne Parajse. E une tuj t'prite te Ferri me hi bashkeKujdes qysh shkrun me mu, se e di shka t'boj atje....
Me falni qe ju pyes publikisht mos valle tema eshte CHINO vs ALL-LLAHU ??
e shoh qe Chinoja ka problem me Allahun hehehe.
hajde chino hajde ,
...me ke keqkuptuar, fatkeqsisht nuk jam poet qe ti thur fjalet ashtu qe te jene te kapshme....kurse si inxhinjer jame njeri objektiv dhe flas ne shumicen e rasteve ne pike faktive pa mos hedh hark te madh kuptimi.....sic duket nje kombinim fatal per debatin ketu........sidoqoft, kete kam nderment te te sqaroj:
Perzoni ne fjale eshte "hajduti".......i cili per motive qe vetem ai i din, ben VJEDHJE....ne kete veprim eshte i vetedijshem, ose edhe nuk eshte i vetedijshem, por heret a vone do te vereje se ka bere "vjedhje", qe sipas "moralit" te vet eshte nje gje e shemtuar dhe jo e civilizuar....mvaresisht nga kurajoja e tij perzonale mund te kerkoj per kete falje ose jo. Kjo eshte pak a shum "fotografia" ime qe kam mbi zoteriun ne fjale !!!
1) Nese zoteriu kete e ben pa vetedije, ai nuk llogjikon, sepse kjo llogjike ka defekt ( ketu e kisha fjalen per llogjiken, pasiqe ti diku me heret me sqarove, se ke mendimin mbi zoteriun, se posedon llogjike te mprehet).
2) Nese zoteriu kete e ben me vetedije, atehere aty ka nje prapavije politike.
Per mua qendrojn punet shume qart, ndash pika 1 ndash pika 2 jane per ti hedhur posht ne nje diskutim te mirefillt, sepse mbi ato baza nuk mund te zhvillohet diskutim, por vetem polemik dhe te shkaktohet huti ne mesin e njerezve. Une anoj me shume ne piken 2, pasiqe kam verejt nje ngecje ne diskutim........injoranca eshte aram numer 1 e tipave te tille....
.....kausal.........e shtyp gazin, automjeti mer shpejtesi.....vepra A sjell ne vepren B, dhe keshtu me rradhe....
Ate qe sqaroj une quhet "multikausalitet", ku ngjarje te ndryshme kane nyje njera me tjetren dhe mvaren ndermjet, ajo qe nga ata rrezullton perseri ka nyje me rezulltate te te njejtit rreth....dmth. pak a shume, gjith natyra e "te menduarit" duhet te jete ne nje kornize, per te ardhe ne ato perfundime ne te cilat i nxjer nepermjet gjuhes ne pah.....kjo deshmon nje "ngushtesi" mendore, dhe nje "mvaresi" psikollogjike...........nje njeri me mendime te tilla NUK ESHT I LIRE !!!, a je ti "jarigas" njeri i LIRE ???, mendon se je i LIRE ???, shpirterisht a ndihesh i LIRE ???
...nese une e shkruaj "kuptimin", pse atehere mendon se nuk e dij se cka mendoj ????, natyrisht se eshte "dogme", dhe se ketu me verteton ate qe shkruaj me lart mbi zoteri chinon.............zoteria pret "prova" nga zoti, duke e dijtur (ose mos e dijtur), se nuk mund te ket nje prove te tille.....
...perkundrazi !!!...prova mbi ekzistencen e Zotit ka kerkuar nje perzon drejtperdrejt, ai ka qen profeti Musa.....Zoti ja ka shfaqur vetem nje "veper", dhe ai e ka humb vetedijen.......profetet tjere kane shfaqur "mrekulli" per te vertetuar misionin.....aftesite e te menduarit arrijn deri ne ate shkalle, qe te perfundojn, se NUK KA PROVA te kesaj natyre per ekzsistencen e Zotit dhe njekohesisht shfaqin "besimin" ne nje "fuqi" te panjohur.........kurse chino i kerkon ato.......dhe goja se i ka gjet, pasiqe ai edhepse e "provokon" Zotin duke e share e ofenduar, Ai nuk e ndalon........ndoshta imagjinon "prezencen" e Zotit ne nje forme banale, si psh. ti bjer Zoti me shuplak, apo tja leshoj nga lartesia nje grumbull gurre, apo dicka ne kete sens.....
...nuk ke te drejte.........chino nuk e MOHON ekzistencen e zotit, ai e mohon ekzistencen e ALLAHUT (sepse Ai nuk i nderpret kur ai ofendon) !!!, defekti qe akoma nuk e vereni....une nuk e mohoj ekzistencen e Zotit, cilin emer te kete Ai.....ketu hyn ne pyetje aftesia intelektuale e nje njeriu !!!, une nuk flas per "islamin" apo "krishterimin"....perkundrazi, une jam kausal ne mendimet....nuk bej hamendje, dhe nuk sillem ne rreth....dhe te kesh te garantuar, edhe po te sillesha ne rreth, kete do ta kishe verejteur e moti kohe do te isha drejtuar (nuk e shoh vetveten imun ndaj kesaj, sa per dijeni ).
.......kete kapital jeni duke e humbur.......e veren ???, nuk keni nxjer aspak dobi, edhe pse ne duar e keni patur ca kohe......ku eshte pra defekti per kete ???, ne doktrikne kishtare ndoshta ???
......nje perparesi e ka islami per c'arsye nuk mund dot tjeter ideologji tja haje petllat.......e edukon nje shpirt ne "individualist" te persosur.........se i thot, O JAHU, une ta dij edhe te fshehten me te imet ne zemren tende, te miren dhe te keqen........dije, se me ke me afer se damarin e qafes....
Pra, shqiptare jemi ca kohe..........por "NJEri" jemi pergjithmone....shih cfare imagjinate shfaqet ketu....edhe vet fjala shqipe te deshmon kete....jemi NJE....
......shprsoj se "mendimi" te eshte evoluuar permbi shkalles se "paragjykimit", per te debatuar "lire", duhet te jesh edhe i "lire"....
Perforcimi i "analfabetizmit" te pejgamberit te muslimaneve ne debate ka te beje me akuzat qe i behen atij kinse ka "kopjuar" dhe "adaptuar" islamin nga feja e krishtere......asnjehere ne rrethana tjera nuk eshte perdorur !!!, per kete te thash se "mendimi" yt nuk ka "force" argumenti.
flm
albanish by nature
He Chin Prevaranti
TE VJEN VLLAD NGA MRAPA A![]()
O Nuh, dy pyetje i ki:
A pi kap ket shkrim mi analizu edhe ni here a po ki qef me t'tregu une se s'ki thonke kurgjo hic?![]()
Krijoni Kontakt