Close
Faqja 49 prej 86 FillimFillim ... 39474849505159 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 481 deri 490 prej 852
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    flet per pushtimin , bizantin , serb , turk ... por jo per ate romak , .
    Çudi pse kisha nuk harron historiinë e hidhur te shqiptarëve, gjithçka mund të bisedohet por per okupimin serb dhe turk nuk te pelqen ty.

Kur të mësosh ti se kush e vrau Shën Pjetrin dhe shenjtërit tjerë në shekujt e parë të krishterimit, mund të të kuptosh diçka.

Per ndryshe flasim per temen dhe nuk u pergjigje;

çka mendon ti, është njeri se meriton nga shqiptarët të nderohet Nënë Tereza apo Aishja?
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    terezen nuk e njoh une, skom lidhje me banor te xhehnemit,

qysh nuk e ka njoft ajo popullin tim SHQIPTAR edhe un se njoh, let rin qatje ne kallkut aty kand e ka dasht.

por ti ishe trim ja ke nis me na tut qetash me mesazhe private,

apo ndoshta po bon humor se te kish hije humori,

ty tu gzoft zemra se ishe qirkuz i mrekullushem, na knaqe me hajgare.
    Si nuk e ndegjuan prinderit e vet Muhamedin !!!!
    Allahut, subhanehu ve teala dhe hyjnë ne Xhennet dhe prej tyre ka qe nuk i përgjigjën dhe hyjnë ne zjarre, e (familja e tij Nena, Babai dhe Gjyshi) te jene prej atyre qe nuk i përgjigjën kësaj ftese.Se Allahut Arabe
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Jame shum e befasuar nga shum antar,po me intereson te dij vetem nje gje:
    Kush jemi ne qe te dijm se kush ku e ka vendin!Parajsa nuk eshte nen masat e dhunshme,falu dite e nate dhe lendo zemrat e njerzve-kurr nuk fiton parajsen(Xhenetin)Me nje gje shum te vogel e fiton,por me nje imtesi shum me te vogel e humb!
    Xheneti sipas besimit Islam , humbet nese nuk e beson Zotin te vetem , pa i shoqruar zotra te tjer. Ky esht dhe shkaku se hoxhe Krasniqi ka dhen ate pergjigje. Por besoj se dhe ai e ka dhen ate pergjigje ne shpejtesi , qe thuhet pa e menduar 3 her se cka do te thot. Tani vatikanistat e perdorin ate rast per propagand fetare. Sikur qe jan duke e perdor vet nanen terez , ja kan nxjerr ngjyren mo me nanen terez, jo per interesa kombtare por per fetare.

e panjohura , te jesh e sigurt e nderuar se dhe kleri katolik e mendon te njejten per muslimanet , per to Muhamedi a.s esht profet i rrejshem , muslimanet per to jan banor te ferrit. Ata shum shpesh ne ato pagezimet ( jo konvertimet ) te katolikve te fsheht thonin , bjerni mohit besimeve te gabuara, duke ja hedh Islamit.
    Dhe ne Bibel mund ta lexojsh , se jo-krishteret sjan te pranuar si te shpetuar.

E shfrytzuan gutshmerin e imamit dhe ja cfar bejn , duan ti ftofin muslimanet nga kleriket e vet , ndersa me aq mjeshtri arriten ta nxjerrin te paster Anton Kciren.

Muslimanve u them , me kujdes te veprohet ,sepse mezi po presin kto gazetart e paguar me perhap Islamofobi.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Çudi pse kisha nuk harron historiinë e hidhur te shqiptarëve, gjithçka mund të bisedohet por per okupimin serb dhe turk nuk te pelqen ty.

Kur të mësosh ti se kush e vrau Shën Pjetrin dhe shenjtërit tjerë në shekujt e parë të krishterimit, mund të të kuptosh diçka.

Per ndryshe flasim per temen dhe nuk u pergjigje;

çka mendon ti, është njeri se meriton nga shqiptarët të nderohet Nënë Tereza apo Aishja?
    Kur nje imam flet per politik, sduroheni se po perzihet imami ne politik , po kur prifti flet per histori , its ok a?

Pse nuk e permend prifti katolik tradhtin qe na e kan ber katolikt e gadishullit Apenin.
    Pse nuk tregon se krishterimi u perhap vetem kur Roma e shpalli ate fe zyrtare dhe kur i djegte paganet.

Pse prifti katolik FARE nuk e permend pushtimin Romak si pushtim ?

Pse flet per pushtimin Bizantin ? ( dihet , sepse Bizanti perhapte ortodoksine , e kjo fe juve sju pelqen).

Dhe me ate pytje mos i be si zhug , mos perhap spam ktu , ka qindra pytje qe sjeni pergjigj. Ajo pytje per ne esht ofendim , mos e shtro mo.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    e panjohura , te jesh e sigurt e nderuar se dhe kleri katolik e mendon te njejten per muslimanet , .
    Per besë po rrenë. Ja çka Kisha katolike thotë, kjo eshte zyrtare, nese thot ndonji prift diçka tjeter pos kësaj, është mendim i tij personal dhe jo zyrtar.

Më 28 tetor 1965 u zyrtarizua deklarata e Koncilit II të Vatikanit „Nostra Aetate“ mbi marrëdhëniet e Kishës me religjionet jo të krishtera.

NOSTRA AETATE

Mbi besimin Islam

3. Me respekt të madh i vështron Kisha edhe myslimanët të cilët e adhurojnë një Zot të vetëm, të gjallë dhe subsistent, të mëshirshëm dhe të gjithpushtetshëm, krijuesin e qiellit e tokës5 , i cili u ka folur njerëzve. Ata mundohen t’i nënshtrohen me gjithë shpirt vendimeve të tij të fshehta, sikurse edhe Abrahami që iu ka nënshtruar Zotit, në çka feja islame mbështetet. Jezusin, të cilin ata megjithatë nuk e njohin si Zot, por e nderojnë si profet, dhe ata e nderojnë edhe nënën e tij Virgjërën Mari të cilën edhe herë pas here e thërrasin edhe në dëvotshmëri. Përveç kësaj ata e presin ditën e gjyqit në të cilën Zoti të gjithë njerëzit do t’i ringjallë dhe do t’i shpërblejë. Për këtë arsye ata i japin rëndësi përmbajtjes së jetës morale dhe adhurojnë Zotin posaçërisht me lutje, lëmoshë dhe agjërim.

Edhepse, gjatë shekujve, kanë lindur jo pak mospajtime ndërmejt të krishterëve e myslimanëve, Koncili shenjt u kërkon të gjithëve të harrojnë të kaluarën dhe të zbatojnë me sinqeritet mirëkuptimin e anasjelltë, si edhe të mbrojnë e të përkrahin së bashku, drejtësinë shoqërore, vlerat morale, paqen e lirinë për të gjithë njerëzit.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-01-2006
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin

Konferenca Islamike e Këshillit Qëndror Islamik e mbajtur në Biel të Zvicrës (Shqipëria jonë është anëtare e kësaj Konference) lëshon një valë të nxehtë deklaratash!. Sipas gazetës «Tages-Anzeiger», një nga folësit e Konferencës është edhe imami Shefqet Krasniqi, drejtues i komunitetit mysliman fondamentalist të Kosovës.

Në 2009 ky imam ka thënë se: 'Nënë Tereza duhet të digjet në ferr, sepse ajo nuk ishte muslimane'. Sipas zëdhëndësit për shtyp të Konferencës, Qazim Illi : ''Krasniqi përfaqëson figurën e integrimit për kosovarët dhe si i tillë është shumë i dashur për kosovarët e Zvicrës. Ajo që ai ka thënë më parë, nuk është domethënëse.''

Zëdhëndësja për shtyp e Partisë Kristiano-Demokrate të Zvicrës, shprehet se: «Të ftuar, që tregojnë idotësira dhe madje, as nuk janë të aftë të shprehen në gjuhën e vendit ku mirëpriten, as kanë çfarë kërkojnë këtu.»
    Edhe përfaqësuesi i Këshillit Nacional të partisë së liberalëve FDP-së, Christian Wasserfallen thotë: « Një ngjarje e tillë është për komunitetin musliman të Zvicrës kontraproduktive.Muslimanët liberalë të islamit europian duhet të çohen e ti tregojnë kësaj konference se ku janë caqet!»

http://www.20min.ch/news/kreuz_und_quer/story/24473219

Rroftë wehabizmi!

ksi hoxhe qe sjell urrejtje ne popull duhet me ja lan te magarit gjith diten ne goj,ndash hoxh ndash pop se ka at te drejt me percaktu se kush ne ferr apo ne parajs

Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Maska , krejt maska, respekt kan me tregu prej zorit , se ka kalu koha e inkuizicionit.

Sic i thash dhe nje antarit, sa per te bo politik , ato mundet te thuan gjithcka , por fol me to privatesisht dhe to te shohish hol e mir se cka mendojn per muslimanet.

Ju nuk po i pranoni ortodokst e deshmitart e jehovait , e gjoja do ti pranoni muslimant.

Bini mohit besimeve te gabuara, ket ua thonte prifti , atyre katolikve qe gjoja konvertoheshin.

Si fillim nje here, askush nuk ka te drejte te thote per nje njeri qe ; ky e ka vendin en ferr apo parajse, Islami ta ndalon kategoriskisht kete, sepse kjo ceshtje, pra gjykimi, eshte e drejte vetem e Zotit dhe i takon vetem Atij se kush shkon ne ferr apo parajse, dhe ky palo hoxhe perben rrezik publik dhe nuk i duhet vene aspak veshi sepse vetem musliman nuk mund te jete.

Ajo qe po me shqetseon mua kur shoh kete teme, eshte pikerisht fakti se si eshte lejuar nje teme e tille qe transmeton urrejtje ne forum, sepse ne nuk na lejohet ne baze te rregullave qe mos te shkruajme asgje qe perben urrejtje, por jo qe eshte lejuar antitema, por ka arritur ne 25 faqe te mbushura me sharje, aq me teper ne nje rubrike toleranca fetare.

Ju lutem a eshte mundur qe te nderhyjne moderatoret dhe administratoret, sepse kjo teme ka degraduar komplet!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Gimche po vete at hoxhen shefqet krasiniqi pse ka belbezue prisi i tij !!!!!!!!!!

El Bejan Vet Tebejjun",e pastaj thotë" Thanë disa njerëz se el-BIKAË është belbezim pakicë dhe baza e kesaj është nga qumështi andaj për këtë [Muhammedi a.s], të folurit e paktë e ka bërë
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Jeni kyqur me vones,sepse kjo teme po shqyrtohet per te dyten here!Pra asgje perveq urrejtjes nuk ka ketu!
    Ps.Ishte per antarin Yes*!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Faqja 49 prej 86 FillimFillim ... 39474849505159 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •