Close
Faqja 29 prej 86 FillimFillim ... 1927282930313979 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 852
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Per Kavir,orhideja,2043,mesia4ever,Nuh Musa.

Dua t'jau ktheje pergjigjejen krejteve bashke.
    Terezen munde ta quajme personalitet fetar,por asesi personalitet kombetar sepse ajo kete fam e beri duke punuar ne emer te fes per popuj tjer e jo per kombin e vet.
    Te kishte punuar Tereza per Kombin ton dhe per popujt t'jer atehere nuk kish pas asgje te keqe,sepse edhe une jam per ti ndihmuar popujt tjere keshtu me ka mesuar feja ime,por nuk eshte e ndershme dhe e logjikshme qe te vraposh pas femijve te huaj dhe ti lesh femijet e tu duke qare,te varfure ne mjerim,te pushtuar etj .Pra keshtu veproj Tereza vrapoi pas popujve tjere dhe e harroj popullin ton te mjere,edhe nese ka dhen ndihma per shqiptaret gje qe nuk e mohoj qe ndoshta ka ndihmuar por,ta krahasosh ndihmen qe ka bere per popujt tjere atehere del se per shqiptaret nuk ka bere asgje...Keshtu qe eshte turp te quhet personalitet kombetar sepse duke quajtur Terezen personalitet kombetar atehere ne jemi duke i ofenduar te gjithe heronjet shqiptar,si Skenderbeu,Adem Jashari,Ismail Qemail, Zahir Pajaziti,,Isa Boletini,Gjergj Fishta,Hasan Prishtina e shum e shum heronje tjere.
    Per popullin mund te punoje njeriu ne forma te ndryshme. Disa punojne me arme ne dore, disa me pende, disa duke u arsimuar maksimalisht dhe bere njohes i mirefillte i disciplinave te ndryshme shkencore dhe bartur keto ne vendlindje, disa duke u shquar ne bote per veprime te mira, p.sh. per kontribim ne mbrojtjen dhe zbatimin e vlerave univerzale. Te gjithe keso njerez kane punuar per kombin. Pra edhe N. Tereza.

Nene Tereza eshte shquar nderkombetarisht per veprime humanitare. Kjo mjafton per te ndjere veten krenar qe ndan nje perkatesi kombetare me te. Ajo ka arritur te barte vlerat e shume shqiptareve ne bote. Shqiptaret jane shume te ngjashem me N. Terezen. Ka shume shembuj per kete gje: Nuk kane udhehequr lufte sulmuese, synuar te zaptojne aske, hezituar t'i sherbejne paqes dhe te mires boterore, kur kane mundur, e tjera. Keto vlera te larta e per shumicen e popujve te botes te pashembullta te shqiptareve N. Tereza i ka bartur ne bote. Kjo me ben te mendoj se ka "punuar" per kombin dhe krenar te ndaj kombesine me te.

Pra ka nje mori argumente per kontributin e N. Terezes per kombin e saj. Por puna eshte se ky kontribut eshte i sojit te vete. Dhe e dyta eshte se N. Tereza me punen e saj eshte bere hale ne sy e shume rrymave brenda shoqerise shqiptare, te cilat e duan shoqerine shqiptare te shkoje ne nje drejtim tjeter. Nje nder keto rryma eshte feja islame (te pakten disa elemente te saj). Feja islame e do popullin shqiptar te islamizuar. Te jesh i islamizuar do te thote te jesh i drejtuar me sy e shpirt drejt botes islame. Bota islame eshte Kurani, jane hadithet dhe monopolistet e tyre. Kurani, haditet dhe monopolistet e tyre jane cdo here dhe kane qene cdo here ne doren e arabeve dhe popujve tjere, te cilet cdo here kane synuar dhe synojne edhe sot sundimin e botes. Sundimi i botes nga islami nenkupton permbysjen e vlerave univerzale dhe zevendesimin e tyre me vlera islame. Per shembull nenkupton zhdukjen e te arriturave te popujve jomuslimane, si kushtetutat demokratike, lirite themelore, lirine e shkences, shtetorganizimin, vlerat humanitare. Ne kete plan per zhdukjen e ketyre vlerave univerzale, N. Tereza ka "mposhtur" fene islame (disa pjese te saj te pakten) ne "fushbetejen" quajtur shqiptaresi. Per kete arsye lehin qenet muslimane tani. Ky eshte i vetmi problem qe kane "shqiptaret" me N. Terezen. Kjo ju ka zgjatur arabeve dhe arabofileve "ymydin" (shpresen) per pushtim te shqiptaresise edhe per disa mileniume. Normal qe e urrejne keta, normal qe e nderojme ne. Dhe ne te ardhmen pyetja do te jete: A mundet te urreje Islami (pjese te tij) nje njeri si N. Tereza me shume sesa shqiptaret e duan kete? Vetem nese mundet, do kete sukses. Pra nuk do te kete kurre sukses. Mjafton te lexosh kete teme qe te kuptosh kete gje. Shqiptaret qe e duan N. Terezen dhe vlerat per te cilat qendron ajo, jane ne cdo aspekt me te afte sesa arabet e arabofilet qe e urrejne kete. Argumentet e shqiptareve jane shume me te thella, me te miremenduara, te bazuara ne fakte e vlerat qe jane vertet pjese e kombit shqiptar, perderisa mendimet e arabofileve jane kryesisht siperfaqesore sa qe i pastron me nje postim i turperon ne cdo aspekt. Keshtu qe e vetmja gje qe mund te arrij Islami kunder N. Terezes ne betejen e tij kunder vlerave univerzale ne fushebetejen e quajtur shqiptaresi eshte disfate pas disfate, turperim pas turperimi, deri sa per dite e me shume haptazi te flitet per Allahun si per nje palaco.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-02-2011
    Postime
    44
    po mir ka than i nderumi se midis xhehnemit e ka venin es selamu alejkum

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Muslim-sunni Lexo Postimin
    po mir ka than i nderumi se midis xhehnemit e ka venin es selamu alejkum
    Ncuk, ajo qe disa nga ne kemi thene, eshte me e mire:
    Na rrofte atesendin ai qe ka thene kete, si dhe Zoti, ne te cilin beson ai.

Ku ka thenie me te mire se kete?
    Paramendo: Shqiptaret e cojne Allahun ne maje te rr. te s. per N. Terezen.
    Qe do te thote se shqiptaret ia shkulin veshin "Zotit" per vlera te qyteterimit.
    Ketu shkruhet histori per mileniumet e ardhshme.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189

O Trim Mbi Trima

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ncuk, ajo qe disa nga ne kemi thene, eshte me e mire:
    Na rrofte atesendin ai qe ka thene kete, si dhe Zoti, ne te cilin beson ai.

Ku ka thenie me te mire se kete?
    Paramendo: Shqiptaret e cojne Allahun ne maje te rr. te s. per N. Terezen.
    Qe do te thote se shqiptaret ia shkulin veshin "Zotit" per vlera te qyteterimit.
    Ketu shkruhet histori per mileniumet e ardhshme.

Ti gjdoher e tregon veten se je besimtar i fort i fes te ciles i perkiste Gonxhe Bojagjiu, a po edhe ti i asaj feje apo? por me fyerjen e ALLAHUT ti tregon se je nje both shkym , po qese je trim si shitesh me shkronja italike ne forum ,pse bre qyqan nuk shkon aty ku ka nevoj per ta mbrojtur themelet e shtepis se Gonxhe Bujagjiut atje ne shkup te kalaja, simbas teje ajo te takon vetem ty dhe katolikve, shko dhe atje shitu atdhetar apo fetar,nese topat ta majn.

MOS MENDO PSE JAM I URT

DIJE,SE NUK JAM QENGJI I BUT
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Ti gjdoher e tregon veten se je besimtar i fort i fes te ciles i perkiste Gonxhe Bojagjiu, a po edhe ti i asaj feje apo? por me fyerjen e ALLAHUT ti tregon se je nje both shkym , po qese je trim si shitesh me shkronja italike ne forum ,pse bre qyqan nuk shkon aty ku ka nevoj per ta mbrojtur themelet e shtepis se Gonxhe Bujagjiut atje ne shkup te kalaja, simbas teje ajo te takon vetem ty dhe katolikve, shko dhe atje shitu atdhetar apo fetar,nese topat ta majn.

MOS MENDO PSE JAM I URT

DIJE,SE NUK JAM QENGJI I BUT
    Me fyerjen e Allahut pasi qe besimtari i tij fyen Nene Terezen vec tregoj se nuk pushtohem nga Islami pa dhune. Pra tregoj ate qe tregojne shqiptaret qe tanime 8 shekuj. Nuk mundesh me pushtu shqiptare pa ta pru shpirtin ne fyt se pari, pavaresisht a thirresh ne "Zot" apo Allah apo dallavera tjera. A doni me pushtu shqiptare? Me na shajte gjerat qe i cmojme e njerezit qe i cmojme? Atehere mos u qurravni.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Me fyerjen e Allahut pasi qe besimtari i tij fyen Nene Terezen vec tregoj se nuk pushtohem nga Islami pa dhune. Pra tregoj ate qe tregojne shqiptaret qe tanime 8 shekuj. Nuk mundesh me pushtu shqiptare pa ta pru shpirtin ne fyt se pari, pavaresisht a thirresh ne "Zot" apo Allah apo dallavera tjera. A doni me pushtu shqiptare? Me na shajte gjerat qe i cmojme e njerezit qe i cmojme? Atehere mos u qurravni.

OOOOO trim hec e shko ne shkup atje mbroje iden tende ,e mos filozofo ktu ne forum,e mos i ngatro njerzit e mos manipulo me terme njerzit,sepse njerzit me shumic jan te fes islame , e ti ne gjdo postim ata njerzit i etiketon dhe i shan o trim,se sa je ne gjendje ti me mbrojt nje figur shqiptare pa marr parasysh se kush esht ne e dim,po dije edhe ti se ti jo me mbrojt askend ,por jemi ne ata qe kan fuqin me mbrojt Gongje Bojagjiun ati trim.

MOS MENDO SE JAM I URT

DIJE,SE NUK JAM QENGJ I BUT
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    OOOOO trim hec e shko ne shkup atje mbroje iden tende ,e mos filozofo ktu ne forum,e mos i ngatro njerzit e mos manipulo me terme njerzit,sepse njerzit me shumic jan te fes islame , e ti ne gjdo postim ata njerzit i etiketon dhe i shan o trim,se sa je ne gjendje ti me mbrojt nje figur shqiptare pa marr parasysh se kush esht ne e dim,po dije edhe ti se ti jo me mbrojt askend ,por jemi ne ata qe kan fuqin me mbrojt Gongje Bojagjiun ati trim.

MOS MENDO SE JAM I URT

DIJE,SE NUK JAM QENGJ I BUT
    A te thashe se shaj Allahun, kur ky jep arsye qe besimtaret e tij te shajne njerezit dhe gjerat qe i cmoj une? Po. A ka nevoje te perseritem, apo kupton te pakten te dyten here?

Nuk ka lidhje qe jane ne shumice muslimane. Me rendesi eshte se N. Tereza per te pakten nje numer fare fare te madh te shqiptareve eshte nje njeri i cmuar dhe nderuar maksimalisht. Kush nencmon kete nderim te shqiptareve, duke thene se kjo do te shkoje ne Ferr, une atij njeri dhe "Zotin" e tij e ofendoj. Kot perseritemi.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    ...... eshte paralajmeruar dhe perjashtuar disa here nga forumi per sharrje dhe ofendime ndaj anetareve te tjere. Por ankesa tende nuk eshte me vend. Nuk eshte detyra e stafit te forumit qe te detyrojme ...... apo kedo qe te tregoje respekt per njerez te gjalle apo te vdekur. Ka plot tema ne forum, perfshi tema tek Elita Kombetare, ku ka plot anetare qe nuk kane respekt per figura te kombit shqiptar qe jane ende gjalle apo kane vdekur.

Nuk mund te perjashtohet dikush pasi nuk tregon respekt per nje figure tjeter publike. Po te aplikonim kete rregull, do te na duhej te perjashtonim 90% te gjithe anetareve te forumit.
    Kto jan fjalet e vet Albos , andaj pyes un , pse ne praktik nuk zbatohen kto fjal.

Pra un kam te drejt te hedh dyshime per ndonje personalitet kombtar dhe nderkombtar dhe per kete nuk do te kemi pasoja perderisa kjo nuk kalon ne sharje.

Po pse ketu lejohen sharjet rrugacerore te nje personi i cili vazhdimisht raportohet. Ndersa kur tjeret ia kthejn ato po i perjashtoni.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Kto jan fjalet e vet Albos , andaj pyes un , pse ne praktik nuk zbatohen kto fjal.

Pra un kam te drejt te hedh dyshime per ndonje personalitet kombtar dhe nderkombtar dhe per kete nuk do te kemi pasoja perderisa kjo nuk kalon ne sharje.

Po pse ketu lejohen sharjet rrugacerore te nje personi i cili vazhdimisht raportohet. Ndersa kur tjeret ia kthejn ato po i perjashtoni.
    Zbatohen ato fjali, zbatohen. Lexo me vemendje:

"ku ka plot anetare qe nuk kane respekt per figura te kombit shqiptar qe jane ende gjalle apo kane vdekur."

Ne kete fjaline ne te kuqe behet fjale per nder tjerash Nene Terezen. Kjo nuk respektohet nga imami Krasniqi si dhe cdo njeri tjeter, i cili thote se kjo do te kete shkuar ne Ferr. Ashtu si ti apo imami Krasniqi qe mendon per Muhamedin apo Allahun, ashtu ka shume shqiptare qe mendojne per N. Terezen. Per disa njerez N. Tereza eshte figura, nga e cila e marin tere frymezimin jetesor. Ndaj eshte nencmim, kur thote dikush se do kete shkuar ne Ferr. Pasi qe eshte nencmim dhe pasi ky nencmim vije nga pala muslimane, duhet t'ju tregohet ketyre njerezve se sa u dhemb ky nencmim shqiptareve qe cmojne N. Terezen. Menyre per t'ju treguar se sa ju dhemb ky nencmim, jane argumentet. Por kur keto argumente nuk degjohen, dhe prape se prape perseritet nencmimi (Ferri), atehere duhet te merren metoda tjera per te treguar se ky nencmim vertet na dhemb shume. Metode e tille eshte nencmimi i Allahut. Sic duket ekziston vetem kjo metode per te sjellur trurin e muslimanit ne vend te nevojitur.

Mire ka thene Albo. Nuk mund te perjashtosh njerezit qe nuk tregojne "respektin" qe tregojne tjeret per Zoterat apo figura tjera te cmueshme. Sepse do te duhej te perjashtohej secili qe thote se N. Tereza ka shkuar ne Ferr. Apo Gjergj Kastrioti, Gjergj Fishta, Adem Jashari e shume tjere. E mira e mires do ishte te respektohen te gjitha figurat e cmuara brenda pjeseve te ndryshme te kombit shqiptar. Te respektohen ne menyren sic deshiron secili qe t'i respektohen figurat, te cilat ai vete i cmon. Pra muslimani te respektoje N. Terezen, Kastriotin, Fishten, e tjere, ashtu sic ai deshiron qe t'i respektohen figurat e tija te "shenjta", per shembull Muhamedi, Allahu, imami, e tjetri. Apo katoliku te respektoje figurat e shenjta te pjeseve te kombit shqiptar ashtu sic i deshiron te respektuara figurat e shenjta te tija, p.sh. Krishtin, Hyjin, Papen, e tjera.

Por ja qe ky respekt fatkeqesisht nuk ndodhe. Ne temen ku jemi, nuk ndodhe nga ana e muslimaneve, nga ana e nje imami. Keshtu qe nuk ka asnje argument per muslimanet per te kerkuar respektimin e figurave te shenjta islame.

Mendo, analizo drejt dhe do shohesh se ofendimet e mia ndaj figurave islame jane vec nje produkt i imamit ne fjale dhe njerezve qe mendojne si ai. Kjo nuk ndryshon, pa ndryshuar mendimi i imamit. Pavaresisht a e ka imami Allahun "prapa vetes" apo jo. Sepse kjo do te nenkuptonte se cdo gje qe ka thene Allahu duhet te kete prioritet. E nese kjo ndodhe, neve te gjitheve na ka humbur fara, jemi islamizuar dhe humbur te gjitha vlerat qe i kemi. Per t'i ruajtur keto vlera tjetersore, ekzistojne lirite dhe te drejtat tona. Keto nuk ekzistojne per t'i sherbyer Allahut apo koketuleve te tij, por per te vete realizuar veten tone, te qenurit shqiptar jomusliman.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 15-02-2011 më 20:08

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Kot qe paske shkrujt.

Smund te krahasohet mosrespektimi i imamit me sharjet qe ben ti .
    eshte paralajmeruar dhe perjashtuar disa here nga forumi per sharrje dhe ofendime ndaj anetareve te tjere.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Faqja 29 prej 86 FillimFillim ... 1927282930313979 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •