Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 97
    Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Mgjse shqiptaret e kaluan ne kurriz te tyre soc-komunizmin, shembulli me i mire ne ditet e sotme, per te pare diferencen midis kapitalizmit dhe socializmit, eshte Koreja, e veriut dhe e jugut.

M'u kujtua kjo shprehje: Capitalism was not "created". It is simply what happens when you allow people individual freedom.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    viola..

c'mendim ke per altin arapin?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ideali komunist na ka katandisur ne kete gjendje qe jemi sot.. Europa dhe Bota , per 50 vite me rradhe na lane ne "kopshtin e Edenit", qe qytetaret e tyre te kishin nje shembull te gjalle nese kerkonin komunizmin. Por memorja popullore eshte e dobet. Dhe historia ne kete rast rezikon te perseritet per te zeze te popullit tim.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga violativo Lexo Postimin
    Kapitalizmi , nxit dhe prodhon , qenie njerezore shkaterruese si te species se vet ashtu edhe te specieve te tjera qe popullojne token ! Ai gjithashtu detyron njeriun qe te shkaterroje pafundesisht edhe natyren dhe habitatin e tij !
    jam 100% dakord me kete qe ke shkruar...

kapitalisti i mirefillte (duke folur per kapitalizmin si ideologji) nuk ben asgje nese nuk ka interes. te le te vdesesh dhe nuk te ndihmon. nese nje kapitalist ndihmon dike dhe nuk ka asnje perfitim nga ky veprim, bie ndesh me idealet e tija.... pra nuk eshte kapitalist i mirefillte.

kapitalizmi eshte vrasja e humanizmit.

te gjithe sistemet shteterore qe mbahen si kapitaliste, nuk jane 100% te tilla.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 27-06-2012 më 13:15
    Vasudhaiva Kutumbakam

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    jam 100% dakord me kete qe ke shkruar...

kapitalisti i mirefillte (duke folur per kapitalizmin si ideologji) nuk ben asgje nese nuk ka interes. te le te vdesesh dhe nuk te ndihmon. nese nje kapitalist ndihmon dike dhe nuk ka asnje perfitim nga ky veprim, bie ndesh me idealet e tija.... pra nuk eshte kapitalist i mirefillte.

kapitalizmi eshte vrasja e humanizmit.

te gjithe sistemet shteterore qe mbahen si kapitaliste, nuk jane 100% te tilla.
    Kapitalizmi eshte sistem dhe nuk mbulon cdo aspekt te jetes. Nese ndihmon apo jo nuk varet se ne cfare sistemi je, po cfare njeriu je. Po qe se nuk can koken, do besh sikur se shef ate qe po vdes, qofte ne kapitalizem, qofte ne komunizem.

Nese perdorim te njejten menyre mendimi, dhe ne konumizem i bie te rrish me peshore ne xhep qe te ndash cdo gje njesoj, se po i dhe dikujt pak me shume fara se tjetrit, u shkaterrua sistemi komunist i barazise.

Jam dakort ama qe sistemet qe mbahen si kapitaliste kane zakonisht nje doze socializmi brenda.

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    .....e pame qe ishte komunizmi, keshtu qe vertet nuk ja vlen te humbim kohe per te.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Dostojevski komunistat i quajti djaj.

Si do ta quante komunizimin?
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar më parë nga BOKE Lexo Postimin
    Mgjse shqiptaret e kaluan ne kurriz te tyre soc-komunizmin, shembulli me i mire ne ditet e sotme, per te pare diferencen midis kapitalizmit dhe socializmit, eshte Koreja, e veriut dhe e jugut.

M'u kujtua kjo shprehje: Capitalism was not "created". It is simply what happens when you allow people individual freedom.
    Kjo eshte shume e vertete qe "Capitalism was not created . It is simply happens ..." ! Dhe gjithashtu eshte po kaq e vertete qe kapitalizmi ishte nje "reforme" socio-ekonomike shume progresive dhe zhvilluese per shoqerine ne ato kushte kur lindi apo u be i domosdoshem ! Nga bujroberia ne kapitalizem , goxha hap i madh perpara i shoqerise njerezore !

Por si cdo makineri , edhe kjo lloj "makinerie" (kapitalizmi) me permbushjen e ciklit te vet , ashtu si bujroberia (e cila gjithashtu ne kohen e rinise se saj ishte progresive) , behet pengese per zhvillimin e metejshem te shoqerise njerezore ! Dhe kjo ne ditet e sotme eshte me teper se evidente !

Ndersa per ate pjesen e dyte "...when you allow people freedom." do te ishte me e sakte "kur ju i zgjatet zinxhiret e bujkrobit njerezve dhe i lejuat te dilnin te prangosur jashte ngastrave te feudalit " ! Kam pershtypjen se ky definim eshte shume here me i sakte dhe afer te vertetes ! Ndersa ai se " kur ju i lejuat njerezve lirine !" eshte i pavertete dhe abuziv !

Ne kete univers nuk ka "liri"(ne kuptimin e saj te paster leksikor) per asnje krijim apo krijese ! Varesia dhe "liria" e kushtezuar eshte tipari i tij i pashmangshem prandaj ekziston lidhja "shkak-pasoje" !

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Kapitalizmi eshte sistem dhe nuk mbulon cdo aspekt te jetes. Nese ndihmon apo jo nuk varet se ne cfare sistemi je, po cfare njeriu je. Po qe se nuk can koken, do besh sikur se shef ate qe po vdes, qofte ne kapitalizem, qofte ne komunizem.

Nese perdorim te njejten menyre mendimi, dhe ne konumizem i bie te rrish me peshore ne xhep qe te ndash cdo gje njesoj, se po i dhe dikujt pak me shume fara se tjetrit, u shkaterrua sistemi komunist i barazise.

Jam dakort ama qe sistemet qe mbahen si kapitaliste kane zakonisht nje doze socializmi brenda.
    normal qe nuk perfshin cfo fushe te jetes, por te formon ne nje fare menyre. te formon qe te mendosh vetem e vetem per vehte...

komunizmi??? lere krete se nuk po e permend fare. komunizmi eshte nje ideologji qe funksionon vetem ne teori. ne praktike eshte katastrofe. e pame ne shqiperi. po e shohim ne kore te veriut e ne kuba se si jeton populli ne gjendje te mjeruar.

sdq ate them edhe une. shtetet perendmiore nuk jane kapitaliste te mirefillta, sepse ndihmat sociale me te cilat jetojne miliona njerez, jane komplet ne kundershtim me ideologjine kapitaliste...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Do doja të kisha kohë të lexojë këtë temë.. nejse gëzohem që u hap një temë e tillë.. sepse sjell në sipërfaqe diçka që më duket nuk është e lehtë për Shqiptarët.

Ça opinioni dhe informacioni kam për Shqipërinë buron prej këtij forumi vetëm dhe mbase jam gabim.. por më duket se kjo është pak temë tabu për ne, dhe gjërat tabu nuk është keq të shtrihen!

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •