tani ndoshta bankat fitojn,poor se jan shprehur hajnat neper shtepia,dhe nje nder ta eshte futur edhe ne shtepin time,dhe besoni te gjitha vendet ku une do mendoja ti mshifja parat po ti mbaja ne shtepi i ka kontrolluar,qe une mendoja se i kam vend sekret ne shtepin time
kshu dua te them pse te rri me stres se do futet dikush kur une nuk jam ne shtepi,besa besa edhe kur jane familjaret mbrenda futen,
une shyqyr i kisha te gjitha ne banka,dhe per 1 sec bllokova kartelat qe mi kishte marr nga canta,dhe happy end
ta zeme se ate % qe merr banka eshte ajo qe e pagua une te mos jetoi me stres i kam apo jo te sigurta kursimet.
mbase e kam gabim,por kshu e konceptoi une.
Te jesh i ndergjegjshem per sistemin ne kete rast do te thote qe ti si punetor banke duhet ti besh reklame klienteve produktet bankare, ti japesh shpjegime per ato qe te pyesin e nese bien dakord atehere te vazhdosh proceduren. Ku eshte "faji" i punetorit ne kete mes?? Ajo eshte puna e tija, edhe po e perseris per te 1000000 here, nuk ka asgje te keqe ne kete mes pasi nuk detyron njeri. Punonjesi i bankes i ben reklamen, klienti fare mire i thote: jo, faleminderit por nuk i jam i interesuar!!
Ka aq shume lloje produktesh bankare qe ti si klient te zgjedhesh cfare te duash. Nuk do qe te mbahet interesi tremujor - atehere hap nje libreze edhe i ke leket aty, qe madje fiton ti nje perqindje nese nuk i perdor ato para.
Nuk e di ne shqiperi se c'eshte e shkruar, sinqerisht as qe me ka vajt ne mendje ti lexoj ndonjehere. Di qe kur lidh nje kontrate me bankat, dmth qe hap llogari bankare, ato pikat nuk i japin bankave te drejten te bejne cte duan, thjesht jane disa kushte qe te banka ti ve ty si klinet, e normalisht nuk jane gjera te "ekzagjeruara". Ato para qe ti depoziton, banka i perdor...nuk i mban aty ne kasaforte derisa ti te shkosh ti terheqesh. Gjithashtu ne ato pika eshte e shkruar shume e interesit qe te terhiqet ty cdo tre mujor edhe cdo vit, ose interesi qe fiton ti nese ke hapur nje depozite apo ke blere ndonje produkt bankar. Nese ke ndonje pike specifike qe nuk e kupton ma shkruaj ketu qe te perpiqem t'a "perkthej" pasi nuk i di tamam ca eshte e shkruar ne to.
La vita non si spiega, si VIVE!
Kuptoj..Te jesh i ndergjegjshem per sistemin ne kete rast do te thote qe ti si punetor banke duhet ti besh reklame klienteve produktet bankare, ti japesh shpjegime per ato qe te pyesin e nese bien dakord atehere te vazhdosh proceduren. Ku eshte "faji" i punetorit ne kete mes?? Ajo eshte puna e tija, edhe po e perseris per te 1000000 here, nuk ka asgje te keqe ne kete mes pasi nuk detyron njeri. Punonjesi i bankes i ben reklamen, klienti fare mire i thote: jo, faleminderit por nuk i jam i interesuar!!
Ka aq shume lloje produktesh bankare qe ti si klient te zgjedhesh cfare te duash. Nuk do qe te mbahet interesi tremujor - atehere hap nje libreze edhe i ke leket aty, qe madje fiton ti nje perqindje nese nuk i perdor ato para....
Une numer llogarie nuk hap edhe me ket bursen e wallstreet shpresoj te mbyllin nje here e mire...,.,
https://www.behance.net/robberysk1100
Mu duk interesant artikulli :
Kreditė pėr shtėpi, ja se si ju rrjepin bankat ne Shqiperi .
EKLSKLUZIVE – Tregu i shitblerje apartamentesh e banesash nė Tiranė vazhdon tė jetė agresiv ndonėse nė stainacion pėr shkak tė krizės. Ēmimet e banesave nuk kanė ndryshuar shumė ndonėse kėrkesa pėr blerje ka rėnė ndjeshėm nė dy vitet e fundit.
Nė kėtė kohė rrisqesh tė mėdha, bankat e nivelit tė dytė nė vend kanė ashpėrsuar ndjeshėm kriteret e kredive pėr shtėpi. Kredia pėr shtėpi ėshtė kthyer falė kėtyre kushteve, nė njė mjet superfitimi pėr bankat qė aplikojnė pėrqindje, interesa, kėste dhe formalitete tė vendosura tėrėsisht nė mėnyrė tė njėanshme.
Ēdokush qė kėrkon tė blejė njė apartament nė Tiranė me ēmim mesatar do tė pėrballet me nevojen e financimit 50-60 milionė lekė.
Kushti i parė ėshtė qė 20 pėr qind tė shumės qė pėrdoret pėr blerjen, kredimarrėsi duhet ta financojė nga xhepi i tij, pasi banka jep 80 pėr qind nė shumicėn e rasteve, por ka banka, si Raiffeisen Bank, qė ofrojnė vetėm 70 pėr qind tė vlerės sė objektit.
Problemi i dytė ėshtė kohėzgjatja e kredisė. BKT aplikon si kohė maksimale 20 vjet, ēka do tė thotė se kėsti mujor do tė jetė mė i madh. Pro Credit aplikon afatin deri nė 25 vjet pėr kredinė pėr shtėpi, Alpha Bank po kėshtu ofron njė afat maksimal deri nė 25 vjet, ashtu si dhe NBG. Raiffeisen Bank pėrshembull ndonėse financon deri nė 70 pėr qind, ka si afat maksimal tė dhėnies sė kreditė vetėm dhjetė vjet.
Nė tė gjitha rastet, bankat kėrkojnė sigurim pėr paratė qė japin hipotekėn e banesės qė blihet apo hipotekėn e njė prone tjetėr duke vėnė si kusht qė vlera e pronės garanci tė jetė sa 120-150 pėr qind e shumės sė lėvuar tė kredisė.
Bankat premtojnė nė pėrpjekje pėr tėrheqjen e klientelės, miratim tė shpejtė tė kredisė dhe pa formalitete, ndonėse nga ana tjetėr procedura pėrmban paraqitjen e njė sėrė dokumentesh personale, dokumente pėr pronėn, pėr tė ardhurat, e deri tek sigurimi i jetės e madje, edhe sigurimi i pronės qė lihet si garanci.
Problemi kryesor janė interesat e kredive dhe kėsti.
Sipas formulės qė aplikon NBG Bank, njė shtetas qė merr 30 mijė euro kredi, apo 42 milionė lekė, pėr njė afat 25 vjet, do tė ketė kėst mujor shumat: 35.700 nė lekė dhe 212 nė euro.
Shembull i skemės sė kredisė pėr shtėpi nga NBG:
Shuma e Kredisė 4,200,000 Lek 30,000 Eur
Afati nė vjet 25 vjet 25 vjet
Interesi
(nė vitin e parė) 9% 6.9%
Kėsti Mujor 35,700 Lek 212 Eur
Ne rastin e Alpha Bank, ėshtė e njėjta situatė, pėr 30 mijė euro kredi, me afat 25 vjet, kėsti ėshtė 212 euro nė muaj, pėr 30 milionė lekė, kėsi ėshtė 30.494 lekė nė muaj, pėr 40 milionė lekė kėsti ėshtė 40.659 lekė nė muaj dhe pėr 50 milionė lekė kėsti ėshtė 50.823 nė muaj.
Njė skemė e tillė e llogaritjes sė kėstit, ku pėrfshihet kthimi i shumės sė marrė dhe interesat.
Konkretisht, me njė llogaritje tė thjeshtė, banka arrin njė superfitim duke marrė dyfishin e shumės sė dhėnė pėr njė person qė ka tėrhequr 42 milionė lekė kredi apo 30 mijė euro. Me njė kėst pėr 35.700 lekė nė muaj pėr 25 vjet, kredimarrėsi i kthen bankės: 35.700 lekė X 300 muaj (25 vjet) = 107.10000 lekė te arketuara nga banka ne fund te afatit te kredise pas 25 vitesh.
Kushtet e renda te kredive dhe veshtiresite financiare duket se jane bere shkak per deshtimin e skemes ne qindra mijera arste vitet e fundit. Ne gjykaten e Tiranes por edhe ne rrethe, ka me mijera padi qe bankat kane bere ndaj kredimarresve qe nuk kane arritur te shlyejne kestet ne kohe. Bankat i jane drejtuar gjykatave per konfiskimin e baneses me kerkesen per shitjen e saj ne menyre qe te arketojne parate.
Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.
si eshte skllaverim vetem kur i le ne banke ? ose merr ndonje interes te vogel ...
po te kisha marre kredi po , se paguan gjithe ate interes ... po ne kete rast nuk shoh ndonje lloj skllaverie une , duhet te besh investime te zgjuara kaq ... leket mund ti perdoresh dhe ne stock market etc por qe ta besh ate duhet te kesh njohuri shume te mira rreth market ...
Shqiptaret - 1 ne 3 familje ka kredi ne banke
Nevoja per te blere shtepi, per te hapur nje aktivitet privat, per te investuar apo per likuiditet, ose per konsum materialesh dhe sherbimesh i ka zhytur shqiptaret gjithnje e me teper ne detyrime ndaj bankave. Ne tre vitet e fundit ka rritje te kreditoreve me rreth 30 mije, te marra se bashku si per individin ashtu dhe per biznesin.
Sipas te dhenave nga Banka e Shqiperise, e cila i referohet regjistrit te kredive, ne total numri i kreditoreve ka arritur ne rreth 321 mije ne vitin 2010. Duke iu referuar numrit te popullsise, sipas INSTAT-it, kemi te pakten nje ne tre familje te zhytur ne borxh, per shkak te kredise qe ka marre nga bankat. Banka e Shqiperise e vlereson regjistrin e kredive si mjet te domosdoshem per procesin e huamarrjes dhe transparencen qe paraqet lidhur me situaten ne teresi te bankave. Ne kete regjister jane hedhur te gjitha te dhenat e nje kredimarresi, sa i takon shumes, ecurise se pagesave, etj., pra brenda ketij regjistri qendron skeda e ēdo individi qe ka marre kredi ne banke.
“2010-a mund te cilesohet si nje vit i suksesshem dhe i larmishem per ecurine e funksionimit te Regjistrit te Kredive ne Banken e Shqiperise. Ne fund te vitit, ne nje kohe kur shenohen tre vite te operimit te tij, jane raportuar te dhenat e pothuajse te gjithe kredimarresve ne Republiken e Shqiperise”, thote ne raportin e fundit te ‘mbikeqyrjes’ Banka e Shqiperise. Ne te theksohet se, bilanci me i fundit numeron rreth 540.000 kredi te raportuara ne total, nga te cilat rreth 260.000 jane kredi aktive dhe pjesa tjeter te mbyllura gjate ketyre tre viteve.
Sipas BSH-se, te pasurit e nje informacioni shtese dhe te besueshem qofte pozitiv apo negativ per klientet, eshte nje element i rendesishem ne procesin e vendimmarrjes per nje kredi te caktuar apo te vleresimit te performances se tij gjate kohezgjatjes se kredise. Pikerisht nga ky informacion mesohet se individet kane marre me teper kredi per blerje prone te paluajtshme, ne masen 70 per qind, kurse biznesi, nga totali i kredive, rreth 50 per qind i ka perdorur per qellime likuiditeti.
Duke pasur parasysh faktin se nje ne tre familje ka kredi ne banke e ben akoma e me shqetesues rrezikun qe vjen nga ecuria e ekonomise. Po te kihet parasysh e dhena se 70 per qind e kredive jane ne valute, kjo do te thote se te pakten gjysma e familjeve qe kane hua ne banka jane te kercenuar nga valuta, sikurse nje shtim i papunesise do te vendoste nje pjese te shqiptareve ne situata te veshtira ekonomike. Kujtojme se gati 65 miliarde leke kredi te marra ne banka nuk po munden te kthehen nga individet dhe bizneset, ose rreth 17 per qind ndaj totalit. Shifra i referohet muajit qershor te ketij viti dhe konsiderohet teper e larte, ne krahasim me fundin e vitit 2010, kur ‘kredia me probleme’ ishte rreth 14 per qind./Shqip/Gazetatema
Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.
Krijoni Kontakt