Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823

2 linja interneti ne mikrotik

Jam duke eksperimentuar me nje mikrotik pasi kam kushtet (2 linja adsl) per te futur keto dy linjat ne mikrotik.
    Kam konfiguruar te dy kartat wan dhe karten Lan, cdo gje ka shkuar perfekt. Perfundimi eshte qe une tashi mar internet me njeren nga linjat dhe ne momentin qe kjo linje bie atehere pas disa secondash hyn ne pune linja tjeter. Por une nuk kam aritur qellimin tim me kte eksperiment dhe vendosa te kerkoj ndihme ktu.
    Qellimi im eshte qe te dyja linjat te funksionojne njekohesisht duke i percjelle rrjetit Lan ( 50 pc ) internetin e te dyjave njeheresh.

Pra une dua qe nqs ne rrjet eshte i nevojshem ne momente te caktuara dhe po perdoret nje trafik prej 8 Mb/s, dua qe ky trafik te vi nga te dyja linjat 4mb/s njera dhe 4mb/s tjetra.

Si konfigurohet mikrotiku per kte rast ?

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ky proces qe ndryshe quhet edhe load-balancing mund te arihet ne dy menyre nje menre tipike edhe me e thieshte eshte ndarja e clientele ne 2 lista psh 25 ne nje liste e 25 ne tjetren ku pastaj nepermjet ip routing I cakton se cilen gateway do perdore secili grup liste por nje te keqe qe ka kjo menyre eshte se ne te vertete ti nuk ke bere ndonje balancim pasi nje liste mund te perdore me pak Internet se sa lista tjeter. Menyra e dyte eshte protocol/port routing. Kjo eshte pak me e nderlikuar se sa metoda e pare pasi kerkon me shume studim te networkut she trafikut ne networkun tend. Si shembull po mar disa protokolle e porta.

Http / 80
    Pop3/ 25
    Irc/ 6666-7002
    p2p/ porta te ndryshme

Ketu nje gje e rendesishme eshte dallimi se cili protocol lejon shkeputje/ndryshime e cili nuk lejon shkeputje. Psh. HTTP edhe POP3 nuk shofim shume me vemendje se me ca ip lidhesh pra nese kerkesat behen nga ip te ndryshme nuk kemi thyerjen e protokollit kshu qe keto kerkesa mind ti kalojme ne te dyja lidhjet njekohesisht ndersa per P2P edhe IRC qe Jane protokolle qe nese kerkesat vine nga dy ip te ndryshme sjellin prishje te protokollit e si pasoja kemi shkeputjen nga serveri irc ose ndalimin e shkarkimit per p2p kjo nenkupton se keto protokolle duhet te perdorin nje gateway te vetem. Gjithashtu duhet te studjosh se cola pjese e networkut ka me shume kerkesa nurses e kush me shume kerkesa dalese. Pasi ke bere keto studime fillon aplimimin e comandave ne mikrotik dike perdorur firewall rules edhe routing. Per ne Linux edhe cisco/pixi ti parades e comandat ne detaj po mikrotik se kam perdor ndonjehere por google gjen cdo gje kerko per "load balancing in mikrotik"

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Me shume vlere ndihma jote Ardi, flm shume.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •