Sytë flasin gjuhen e tyre pa fjalë, janë pasqyrë e shpirtit.
Nuk mendoj se është krejt ashtu.
Shpesh her sytë tregojnë ndryshe nga realiteti i njeriut, por nuk perjashtoj se edhe sytë disaher janë edhe realiteti i njeriut.
Mendoj, por ky është vetem mendim i imi, pasqyra e njeriut është frymëzimi i tij të cilin eshprehë në vepra.
Unë i kam sytë disi të dyshimt, bile bile në shumë raste, në fillim - kur nuk më ka njohur dikush mirë, më kan shkaktuar dëme duke dhënë pasqyr jo të mirë per mua, nuk e kuptoj se pse por ashtu është!
E kujtoj nji rast në Zvicerr, një njeri i cili ishte ne kontakt me mua ai dhe gruaja e tij, ashtu në kontakt ishte edhe një shok i tjeter, te tret ishim shqiptar. Njëri e kishte gruan të mirë por marakli. Ai shoku shumë dyshonte në mua, e bile disaher më thojke; "toni ti nuk i ke sytë e shendoshë"! Ai i tjetri ishte sy perulur she per besë nuk te shkonte mendja per te keq per të. Çka ndodhi, ai per besë të Zotit kishte pasë lidhje me gruan e atij dy vite që kurr nuk ma ka marrur mendja!! U zbulua ajo pas dy viteve, jo nga sytë, por u zunë bashk.
Kështu DI_ANA, nuk mendoj se varet gjith nga dukja në sy, por nga frymëzimi i cili vërehet në vepra. Njerëzit qe dinë të mshehin fjalet dhe veprat dinë edhe sytë qe t'i perulin. Por, nuk perjashtoj as sytë në disa raste të cilët shprehin deshiren e zemres
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Mendoj qe nje njeri normal e qe ka ndjenja shprehet ne cdo xhest, ketu perfshihen edhe syte, por jo vetem...
Menyra e hecjes; e levizjes se cdo pjese te trupit, qe nga duart, tek buzet, shpatullat, kthimi i kokes, mbase edhe plogeshtia e me rradhe tregojne me teper sec duhet, sepse kemi nje emocion me teper qe na ngacmon.
Syte e sidomos fytyra pastaj ne pergjithesi tregon ne nje pjese te mire te njerezve gjendjen shpirterore: te merzitur, te kenaqur, te zemeruar etj etj qe mund te jemi... Personalisht s'i fsheh dot keto gjendje e ime am me njeh sa hyj ne dere te shtepise
p.s. Occhio, non ci fermiamo soltanto agli occhi, ok:-)
La vita è bella...
Ketu po dilet nga tema. Behet fjale vetem per syte: Sa me te bukur te jene aq me i bukur eshte shpirti! Por kjo ne disa raste mund te coje ne zhgenjim. P sh ne rastin e syckave te bukura,por budallaqe..Dhe jo vetem kaq ,por budallalleku i bukurise ekstreme ,vleresohet ,nga disa te dashur,si shprehje e naivitetit femeror, qe i jep me shume hijeshi shpirtit te pasqyruar ne sy. Dhe me te vertete ,ata jane krenare qe i kane te dashurat budallaqe dhe naive dhe jane lumtur per shpirtin e tyre te bukur!
Ndryshuar për herë të fundit nga brandon : 18-04-2009 më 14:14
La vida es un carnaval
Fale zotit ,qe nuk paska ,sy bukura , ketu te forumi,pasi asnjera nuk po ofendohet!
La vida es un carnaval
Natürisht ndoshta Diana,sepse kur Dashuria krahasohet me nje system,vaj halli ku kemi arritur?Natürisht ka njeriu frike,natyrisht shume gabojne edhe natyrisht Dashuria s'ka me vlere(por vlera qendron pikerisht ketu tek DASHURIA).
Dashuria seshte profit,eshte Ndjenje qe asnjeri nuk e ka gjetur dot se c'far vlere ka,pra ka vlere me shume se kurre!
Se atehere do shkonim te gjithe ne pazar per ta blere,por s'ka cmim per Dashurine dhe atehere se blejme dot!
Eshte jeta vet,dhe vlera qendron perse ti ose une jeton!
Pro Utopise,dhe perse jo???
Emotionet shihen ne sy definitivisht (nese bon aktrim :S )
pra une tham, shihet ne veprim, a ka dashuni ...
Dashurine mund ta fshehesh por te zhgenjejne syte....Dashuria lind, jeton dhe vdes në sy.
Shekspiri
Where there is love..there is life.!!
Krijoni Kontakt