Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 45
    Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763

Pse lindja e një djali sjell më shumë gëzim?

Pra kam nje pyetje pse shqiptaret gezohen me shume kur lindin djem biles pas 1997 qe u hapen dhe armet qellonin ne ajer dhe e festonin .A mos valle cunat do ti vendosin prindrit nen hijen e fikut?
    Personalisht mendoj se vajzat jane me te dashura dhe lozonjare .

Ju si mendoni?

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    po pra se per ate jane keq prinderit e sotem shqiptar; per ti pas gocat lozonjare lol

pikes i ke rene.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Krejte bota gezohen kur lindin djeme vetum Kenia Gezohen kur lindin Vajza.

Normal qe vajzat jan me te dashura per nen edhe per baba,por sa i perket pyetjes tende une mendoj qe prinderit gezohen me shum per djem sepse kan kujt tja len pasurine por edhe ta pertrijne familjen,kurse vajzat posa te rriten behen per martes dhe ato do e shtojn nje hise te ciles i perket familjes se burrit,por kemi edhe raste te tilla ku burri dhe gruja nuk kan femij te tyre ja len pasurine nje te afermi po te njejtit gjak(mbiemer)

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anëtarësuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtë (Oeneum), aty ku ajri i freskët më bën të ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Dhurata më e mirë që Zoti i jep njeriut, është fëmija i tij. Pavarësisht gjinisë, fëmija duhet dashur dhe bashkëshortët duhet gëzuar njësoj në momentin që bëhen prindër.

Sipas mendimit tim, shqiptarët gëzohen më shumë kur u lindin djem, sepse kjo i bën ata të ndihen të sigurtë se lënë pasardhës. Pra, brezi i tyre vazhdon të rritë sojin e vet.

Kohët e fundit, në momentin që bashkëshortëve u lind një djalë, po që se ai është fëmija i tyre i parë, planifikojnë edhe një fëmijë tjetër, që do të thotë se më shumë se dy fëmijë, bashkëshortët nuk po bëjnë më, përveç rasteve kur atyre u lindin vetëm vajza...
    "Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Krejte bota gezohen kur lindin djeme vetum Kenia Gezohen kur lindin Vajza.
    Se ato nga Kina jane te pa-shpirte, i vdisnin foshnjet ne barkun e nenes kur e dinin qe ishte femer. Prandaj ka dalur mos-balancimi i gjinise tani.

Femijet o mashkull o femer te jete, jane te shtrenjte per Shqiptaret.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin
    Dhurata më e mirë që Zoti i jep njeriut, është fëmija i tij. Pavarësisht gjinisë, fëmija duhet dashur dhe bashkëshortët duhet gëzuar njësoj në momentin që bëhen prindër.

Sipas mendimit tim, shqiptarët gëzohen më shumë kur u lindin djem, sepse kjo i bën ata të ndihen të sigurtë se lënë pasardhës. Pra, brezi i tyre vazhdon të rritë sojin e vet.
    E vertet qe duhet te gezohesh si per djale dhe per vajze.

Por lindja e nje djali shihet si trashigimtar i mbiemrit. Tradicionalja , vajza kur martohet merr mbiemrin e bashkshortit.
    Plus kenaqesia e nje mashkulli , kur e sheh veten e vet te zvogluar :-d

Ne kohet e hershme ishte nje pushke me shume , nje luftetar .

Ps. Megjithse kohet kane ndryshuar. Ka eshe cifte qe s'duan as djale as vajze, kane frike nga pergjegjesit .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Se ato nga Kina jane te pa-shpirte, i vdisnin foshnjet ne barkun e nenes kur e dinin qe ishte femer. Prandaj ka dalur mos-balancimi i gjinise tani.

Femijet o mashkull o femer te jete, jane te shtrenjte per Shqiptaret.
    Sa me habiti kjo ncncnc,popull bubrecash me.

Per temen mendoj shume perpara ka qen ai mentalitet,tani njejte eshte gezimi per dy gjinit.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga Dar_di Lexo Postimin

Kohët e fundit, në momentin që bashkëshortëve u lind një djalë, po që se ai është fëmija i tyre i parë, planifikojnë edhe një fëmijë tjetër, që do të thotë se më shumë se dy fëmijë, bashkëshortët nuk po bëjnë më, përveç rasteve kur atyre u lindin vetëm vajza...

Mendoj se shq e kane trasheguar brez paz brezi dashurine e tepert per cunat sepse ;
    kane menduar qe do tu behen krahe pune .Marrim si shembull ne fshatra qe i vinin te punonin qe 5 - 6 vjec te mbanin bagetine etj .
    Kane menduar se kur te plakeshin do ti pleqerorin dhe pse sapo martoheshin cunat merrnin anen e nuses dhe mamaja me babain ishin armiqte e tyre te betuar .

E pse sipas tyre femijet e vajzes nuk na qenkan pasardhes se tyre apo gjak i tyre ?ata femije nuk u bene nga gjaku i vajzes se tyre?

Edhe une mendoj qe gezimi per lindjen e nje djali lidhet me faktin e trashigimise se mbiemrit... fakti qe ai mbiemer do vazhdoj ne te ardhmen!

Gjithsesi, dikur i jepej me shume rendesi kesaj gjeje...

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •