Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-11-2009
    Postime
    39

ndihmë në Gjuhë shqipe

Ktu kam disa fjal me te cilat me duhet te formojë fjali. Unë kam provuar disa po me disa kam probleme detyra thot kështu:

1. Shkruaj një fjali nga fjalët: letër, shkruaj, njeri, një ,i , një, i huaj). ndërsa detyra thot: duhet te përdoren të gjitha fjalët, vecse ne trajtat gramatikore që kërkohen.

2. Shkruaj një fjali nga fjalët: tregoj, unë ,për, mos, shoku, i, asnjë.
    (duhet te përdoren të gjitha fjalët, vecse ne trajtat gramatikore që kërkohen.)

3. Shkruaj një fjali nga fjalët: flas, shoku, e rëndë, mos, yt, fjalë, i.

4. Shkruaj si duhet fjalinë: Këtë shok/shoqe e kam njoftuar në plazhin e Vlorës
    Unë mendoj që duhet të jetë: Këtë shok/shoqe e kam njohur në plazhin e Vlorës. por gjithsesi pres mendimin tuaj reth kësaj.

5. Shkruaj si duhet fjalinë: Nuk është në pyetje shoqëria po një problem i vogël.

6. Shkruaj si duhet fjalinë: Qysh ka ardhë deri te kjo fatkeqësi komunikacioni?
    Unë mendoj: Si erdhi deri te kjo katkeqësi e komunikacionit? (por gjithsesi pres ndihmën tuaj)

7. Shkruaj si duhet fjalinë: Së pari duhet të njoftohemi me situatën këtu tek ju.
    Unë mendoj që duhet të jetë (Këtu tek ju së pari duhet të njoftohemi me situatën) ( nuk jam i sigurtë prandaj edhe ktu pres opinionin tuaj)

8. Shkruaj si duhet fjalinë: Kush menaxhon me këto punë të ndërtimit?
    Mendimi im ( Kto punë të ndërtimit kush i menaxhon?) gjithashtu pres konfirmimin tuaj nëse është në regull.

9 .Rishkruaj fjalinë duke përdorur gjithcka në numrin shumës: Djali i ri u kthye i pari nga qyteti i lindjes në fshatin e tij. (Djmtë e rinj u kthyen të parët nga qytetet e lindjes në fshatrat e tyre.) Gjithashtu edhe ky është mendimi im reth kësah fjalie se si duhet të shkruhet.

10. Rishkruaj fjalinë duke përdorur gjithcka në numrin shumës: Një shoku im banon me një student tek gruaja e kushëririt të tij. (Pres ndihmën tuaj)

11. Rishkruaj fjalinë duke përdorur gjithcka në numrin shumës: Unë rrija pranë një me ujë të kthjellët në një ditë të një muaj të nxehtë.
    Unë e kam formuar kështu( Ne rrinim pranë lumenjëve me ujë të kthjellët në ditët e muajve të nxehta.) pres mendimin tuaj edhe për këtë.

12. Rishkruaje fjalinë duke përdorur gjithcka në njëjës: Kur duhet të vijnë ata djem në trojet e tyre të lëna këtu?(pres mendimin tuaj)

13. Rishkruaje fjalinë duke përdorur gjithcka në njëjës: Studentët tanë nuk dinë shumë gjëra të vjetra për trojet tonë.

Unë kam provuar në fletoren time që përgjigjem këtyre pytjeve , por dua mendimin tuaj profesional reth këtyre detyrave. Ju falëmderit për mirkuptim dhe pres një përgjigjie të shpejtë.

Ja te ndihmoje dikush tani dhe "shpetove", Po neser, pasneser....... ? Duhet te lexosh me teper gramatike, bile me sa shoh dhe morfologji.te shqipes. Nuk eshte zgjidhje kjo metode.
    Mund ta quash edhe keshille fjalen time, nuk me ngelet qejfi.
    Paqe!

1. Nje njeri i huaj,shkruaj nje leter...
    2. Une asnje shoku nuk i tregoj (po mendoj keshtu nuk jam e sigurt se spo munt te bie ne percaktim te rregullt te fjalise).
    3. Shoku i yt mos flas fjale e rende...

4. Kete shok/shoqe e kam njohur ne plazhin e Vlores
    5. Nuk eshte ne pyetje shoqeria po nje problem i vogel
    6. Si erdhi deri te kjo katkeqësi e komunikacionit?
    7. Këtu tek ju së pari duhet të njoftohemi me situatën
    8. Keto punë të ndërtimit kush i menaxhon?
    9. Djmtë e rinj u kthyen të parët nga qytetet e lindjes në fshatrat e tyre
    10. Disa shok te mi banojne me disa student tek grate e kusherinjeve te mi.
    11. Ne rrinim pranë lumenjëve me ujë të kthjellët në ditët e muajve të nxehta.
    12. Kur duhet te vije ai djale ne truallin e tij te lene ketu.
    13. Studenti yne nuk di shume gjera te vjetra per truallin tone.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-11-2009
    Postime
    39
    Falëmnderit Linda, unë prapë kam disa dilema reth 3 detyrave të para. Pra atyh në fjalinë të cilën duhet ta formoj thekson se duhet të përdoren të gjitha fjalët. 3 fjalitë e para të cilat ju i keni formuar disi janë si të pakuptimta, po gjithashtu detyra thotë "duhet te përdoren të gjitha fjalët, vecëse në trajtat gramatikore që kërkohen" edhe unë nuk e kam të qartë se a kemi të drejtë që të ndërrojmë rasën apo dicka të tillë. Gjithashtu tek detyra e 5 shoh që nuk keni ndryshuar asgjë, ndoshta jam gabim por a kishte mundur që të jetë : Nuk është në pyetje shoqëria por një problem i vogël. (ne vend te "PO" lidhëza "POR")

Falëmnderit për ndihëmn Linda
    Kryqi i paqes unë nuk kam pse të shpëtoj sepse askush nuk me ndjek për asgjë, kam kërkuar ndihëm sepse website(rubrika) është asisoji dhe asgjë nuk është kundër rregullave. E sa i përket "Mund ta quash edhe keshille fjalen time, nuk me ngelet qejfi." edhe është vetëm një këshillë nuk mund të jetë tjetër gjë, por gjithashtu që vlersohet. Kalofsh mirë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Citim Postuar më parë nga ku5htrim Lexo Postimin
    Ktu kam disa fjal me te cilat me duhet te formojë fjali. Unë kam provuar disa po me disa kam probleme detyra thot kështu:

1. Shkruaj një fjali nga fjalët: letër, shkruaj, njeri, një ,i , një, i huaj). ndërsa detyra thot: duhet te përdoren të gjitha fjalët, vecse ne trajtat gramatikore që kërkohen.

2. Shkruaj një fjali nga fjalët: tregoj, unë ,për, mos, shoku, i, asnjë.

3. Shkruaj një fjali nga fjalët: flas, shoku, e rëndë, mos, yt, fjalë, i.

4. Shkruaj si duhet fjalinë: Këtë shok/shoqe e kam njoftuar në plazhin e Vlorës
    Unë mendoj që duhet të jetë: Këtë shok/shoqe e kam njohur në plazhin e Vlorës. por gjithsesi pres mendimin tuaj reth kësaj.

5. Shkruaj si duhet fjalinë: Nuk është në pyetje shoqëria po një problem i vogël.

6. Shkruaj si duhet fjalinë: Qysh ka ardhë deri te kjo fatkeqësi komunikacioni?
    Unë mendoj: Si erdhi deri te kjo katkeqësi e komunikacionit? (por gjithsesi pres ndihmën tuaj)

7. Shkruaj si duhet fjalinë: Së pari duhet të njoftohemi me situatën këtu tek ju.
    Unë mendoj që duhet të jetë (Këtu tek ju së pari duhet të njoftohemi me situatën) ( nuk jam i sigurtë prandaj edhe ktu pres opinionin tuaj)

8. Shkruaj si duhet fjalinë: Kush menaxhon me këto punë të ndërtimit?
    Mendimi im ( Kto punë të ndërtimit kush i menaxhon?) gjithashtu pres konfirmimin tuaj nëse është në regull.

9 .Rishkruaj fjalinë duke përdorur gjithcka në numrin shumës: Djali i ri u kthye i pari nga qyteti i lindjes në fshatin e tij. (Djmtë e rinj u kthyen të parët nga qytetet e lindjes në fshatrat e tyre.) Gjithashtu edhe ky është mendimi im reth kësah fjalie se si duhet të shkruhet.

10. Rishkruaj fjalinë duke përdorur gjithcka në numrin shumës: Një shoku im banon me një student tek gruaja e kushëririt të tij. (Pres ndihmën tuaj)

11. Rishkruaj fjalinë duke përdorur gjithcka në numrin shumës: Unë rrija pranë një me ujë të kthjellët në një ditë të një muaj të nxehtë.
    Unë e kam formuar kështu( Ne rrinim pranë lumenjëve me ujë të kthjellët në ditët e muajve të nxehta.) pres mendimin tuaj edhe për këtë.

12. Rishkruaje fjalinë duke përdorur gjithcka në njëjës: Kur duhet të vijnë ata djem në trojet e tyre të lëna këtu?(pres mendimin tuaj)

13. Rishkruaje fjalinë duke përdorur gjithcka në njëjës: Kur duhet të vijnë ata djem në trojet e tyre të lëna këtu

Unë kam provuar në fletoren time që përgjigjem këtyre pytjeve , por dua mendimin tuaj profesional reth këtyre detyrave. Ju falëmderit për mirkuptim dhe pres një përgjigjie të shpejtë.
    1- nje njeri i huaj shkroi nje leter
    2- mos i trego asnje shoku per mua
    3- mos i flit fjale te renda shokut tend
    4-Këtë shok/shoqe e kam njohur në plazhin e Vlorës
    5-Nuk është ceshtja te shoqëria por një problem i vogël
    6-Si arriti puna deri te kjo fatkeqësi komunikacioni?
    7-Së pari duhet të njihemi me situatën këtu tek ju
    8-Kush merret me këto punë të ndërtimit
    9-ok
    10-Ca shoke te mi banojne me disa studente te grate e kusherinjve te tyre
    11-ok
    12-Kur duhet te vije ai djale ne trojet e tij te lena ketu
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga linnda... Lexo Postimin
    1. Nje njeri i huaj,shkruaj nje leter...
    2. Une asnje shoku nuk i tregoj (po mendoj keshtu nuk jam e sigurt se s'po mund te bie ne percaktim te rregullt te fjalise).
    3. Shoku i yt mos flas fjale e rende...

4. Kete shok/shoqe e kam njohur ne plazhin e Vlores
    5. Nuk eshte ne pyetje shoqeria po nje problem i vogel
    6. Si erdhi deri te kjo fatkeqësi e komunikacionit?
    7. Këtu tek ju së pari duhet të njoftohemi me situatën
    8. Keto punë të ndërtimit kush i menaxhon?
    9. Djemtë e rinj u kthyen të parët nga qytetet e lindjes në fshatrat e tyre
    10. Disa shokë te mi banojne me disa studentë tek grate e kusherinjeve te mi.
    11. Ne rrinim pranë lumenjëve me ujë të kthjellët në ditët e muajve të nxehta.
    12. Kur duhet te vije ai djale ne truallin e tij te lene ketu?
    13. Studenti yne nuk di shume gjera te vjetra per truallin tone.
    1. Shkruaji një letër një njeriu të huaj.
    2. Mos i tregò asnjë shoku për mua!
    3. Mos i fol fjalën e rëndë shokut tënd!
    4. E kam njoftuar këtë shok/shoqe, në plazhin e Vlorës.(nuk duhet t'i ndërrojmë kuptimin fjalisë)
    5. Nuk është në pyetje shoqëria për një problem të vogël.
    6. Qysh ka ardhur komunikacioni deri te kjo fatkeqësi?
    7. Këtu, së pari duhet të njoftohemi me situatën tek ju.
    8. Kush i menaxhon këto punët e ndërtimit?
    9. Djemtë e rinj u kthyen të parët nga qytetet e lindjes në fshatrat e tyre.
    10. Disa shokë tanë, banojnë me disa studentë tek gratë e kusherinjve të mi.(gjithçka shumës)
    11. Ne rrinin pranë lumejve me ujëra të kthjellta në ditët e muajve të nxehta.(gjithçka shumës)
    12. Kur duhet të vijë ai djalë në truallin e tij të lënë këtu?(gjithçka njëjës)
    13. Studenti im nuk di një gjë të vjetër për truallin tim.(gjithçka njëjës)
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 10-02-2011 më 13:35
    Jarigas

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •