Ate qe turqit dehet te bejne eshte, te mesojne fene e tyre derisa ne turqi te sundoj sherjati, masanaj duhet (me dije) te flasin europen ne Islam.
Ate qe turqit dehet te bejne eshte, te mesojne fene e tyre derisa ne turqi te sundoj sherjati, masanaj duhet (me dije) te flasin europen ne Islam.
vetem po u fut turqia ne evrope mund te zhduket islamizmi atje. kjo mund te ndodh gradualisht ashtu sic ndodhi ne shqiperi.
eshte e drejte qe shume minoritete ne turqi nuk kane te drejta. perkundrazi. jane shtypur ne menyre brutale. gjenocidi ndaj armeneve eshte prove e pamohueshme.
por nje gje me beri peshtypje: 3 milione shqiptare?????!!!!!!!!
me duket shifer ireale. ku e ke marre kete statistike?
Vasudhaiva Kutumbakam
Pse te duket irreale?
Te llogarisesh ata qe shkonin ne Stamboll ose ne qytet turke ne kohen e P.Osmane.
Te llogarisesh edhe ata qe iken pas shpalljes se pavaresise sepse mendonin qe "Shqiperine e moren kaurrat".
Te llogarisesh edhe camet qe i dergoi Venizellosi dhe kosovaret qe deboi Tito.
Te llogarisesh qe te gjithe keta jane familje tradicionale myslimane qe bejne nje tufe femije.
Pse te duken pak?
\Statistikat behen me hamendesime prandaj variojne nga 2 -6 milione.
Kjo eshte edhe ironikja. Kur shohim ndonje turk qe ngjan si shqiptar themi "uaa sa ngjajme ne me turqit". Jo mor njeri se ngjajne turqit me ne. Turqit stergjyshin e kane mongol.
-
une kete vere isha 10 dite ne stamboll. nje dite ne ashensor, duke zbritur nga dhoma e hotelit, me ra telefoni dhe fola krejt shkurt (shqip).
prane meje ishin edhe dy burra te cilet po e komentonin dicka ne turqisht, dhe natyrisht une nuk mora vesh asnje gjysem fjale.
kur dolem nga ashensori, njeri nga te dy (ishte turk) me pyeti:
- cfare gjuhe po flisje?
- shqip - i thashe. - jam shqiptar.
- vertete? - me tha ai tjetri - edhe gjyshi im ka qene shqiptar.
beme muhabet nja dy minuta dhe ky nuk dinte asnje fjale shqip. nuk kishte qene asnjehere ne shqiperi. i vetmi qytet qe njihte ishte tirana. kur i permenda shkodren, nuk e kishte degjuar kurre...
shqiptar e quan ate ti??????
une JO. ai eshte TURK.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 19-10-2010 mė 12:37
Vasudhaiva Kutumbakam
Kjo edhe eshte tragjedia e madhe kur nje shqiptare i konvertuar ne turk ,grek apo sllave, nuk arrin dot te kuptojne origjinen e te parve dhe te krijoje ate nyjen lidhse te origjines gjakut dhe gjuhes si elemente konstitucionale te etnise qe i perket...!
Mjerishte i gjithe ky potencial i konvertuar shpesh ka ndodh qe gjate historise se shqiptareve te jete i manipuluar ,nga ana qarqeve antishqiptare dhe i drejtuar kunder intersave te vete qensise dhe hapsires etnogjeografike te etnise se vete...!
Ndersa nga ana tjeter po ta shikojme nga nje kendveshtrime me pozitiv,ky potencial kaq i madhe i te konvertuarve shqiptare do te mund te luante nje rrol shume pozitive ne drejtim te faktorizimit dhe materializimit te etnicitetit shqiptare
ne te gjithe ato hapsira nga jane shperngulur gjyshrit e tyre ,nese per kete do te kishte vullnet dhe energji qe kjo mase te senzibilizohej per origjinen dhe gjenezen e supstratit te etnise shqiptare....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 19-10-2010 mė 15:35
Cka je ti? Gjak shqiptari nuk paske.
Po ca k.. po ju ben qeveria e Kosoves serbeve te mitrovices? He!
E gjithe bota demokratike ka thene hapur se serbet e kosoves posedojne te drejtat me te medha ne bote si pakica kombetare. Serbeve te mitrovices nuk po ju behet cfare duhet bere qeveria shqiptare.
Gjak i prishte, he gjak i prishte!
Cfare permende ti me lart sme interesonin shume sepse nuk merrem me spekullime.
Nqs ke qene ne turqi....si e ndieje veten jam kurioz kur i thuaje atyre qe je shqiptar?
Une personalisht kam ndejt per disa muaj atje , e po ta them se turku si nacionalist qe eshte , se honeps dot asnji shtet, pervec shqiptareve.
Atje jam ndjere sikur isha ne shqiperi por sja kuptoja dot gjuhen ''bashkekombasve''.
E ku ka me mire sikur te jete ashtu edhe shqiperia per mua.![]()
Nga dy deri ne kater milione na i nxoren ne greqi , sepse ne shekullin e 18 qeka fol shqip ne athine. Nja 6 ne turqi, edhe nja 20 milione anembane botes......bereqaves , paskemi qene vertet popull i madh.......me vetem 800 mije banore para L2B .
Filluat prape me rraca ju?
Kul Tigini psh , nga ftyra sdukej si mongol .
Te kerkosh racen ne mezin e azise se lashte esht marrezi.
Krijoni Kontakt