Postuar më parë nga
ARIANI_TB
Qeveria "dorëzohet" përballë Azerbajxhanit për Majlindën
Publikuar: Sot, më 01 shkurt 2011
Prishtinë, 1 shkurt - Kosova shumë shpejt mund të humbasë edhe shpresën e vetme olimpike që ka - Majlinda Kelmendin. Qeveria në largim e Kosovës nuk ka një zgjidhje për atë që kërkon sportistja më e mirë kosovare dhe trajneri i saj, Driton Kuka dhe kjo mund t'i hapë rrugë xhudistes më të mirë të Kosovës që të pranojë ofertën e Federatës së Xhudos të Azerbajxhanit për të përfaqësuar këtë vend në garat ndërkombëtare, përfshirë edhe në olimpiadën "Londra 2012”, shkruan “Koha Ditore”.
Zëdhënësi i Qeverisë në largim, Memli Krasniqi, ka pohuar se hënën se Kelmendi meriton të jetë prioritet i shtetit, porse me këtë punë duhet të merret Ministria e Sportit, e që sipas tij, tani është pa "shef".
"Është çështje e Ministrisë së Sportit dhe për fat të keq nuk kemi ende ministër. Si shtet ne duhet të kemi një sportiste të suksesshme, sepse sportistët janë ambasadorët e një shteti dhe natyrisht se duhet t'u ofrohet mbështetje. Sfida më e madhe për ne do të jetë pjesëmarrja në 'LO 2012' dhe si shtet po bëjmë të pamundurën dhe po punojnë në këtë drejtim. Ne kemi mbështetur sportistët brenda buxhetit dhe jemi të vetëdijshëm për të gjitha", ka thënë Krasniqi.
Ai ka pohuar se Qeveria e ardhshme që pritet të formohet nga zgjedhjet e fundit, do të shqyrtojë mundësinë që të rrisë buxhetin për sportin, e që për vitin 2010 ishte vetëm 4.3 milionë euro, apo 0.3 për qind e buxhetit total të shtetit.
"Do të shqyrtohet mundësia e rritjes së buxhetit për sportin. Majlinda është sportistja më e famshme dhe më e popullarizuara në Kosovë dhe natyrisht që meriton të jetë prioritet, pasi edhe do të jetë shpresa e vetme olimpike nëse marrim pjesë në 'Londra 2012'", ka shtuar ai.
Dhe, kjo që thotë Krasniqi, nuk është ajo që kërkon Kelmendi dhe trajneri i saj, Kuka. Kushti i këtij "tandemi" që po zbardh fytyrën e Kosovës në Evropë dhe botë, është t'u sigurohet një pagë e përjetshme për të dy, ashtu si u ka ofruar Federata e Azerbajxhanit. Kuka ka thënë se nga Kosova do të pranonte edhe 10- përqindëshin e asaj që ka ofruar Azerbajxhani.
Azerbajxhani ka zyrtarizuar ofertën e tij ditë më parë për Kelmendin dhe Kukën, duke u ofruar pesë mijë euro pagë mujore dhe shpërblime të mëdha për medalje ndërkombëtare. Për një medalje të artë olimpike ka ofruar dy milionë euro shpërblim, për të argjendtën 1.5 milion dhe për të bronztën një milion.
Kelmendi është sportistja e vetme nga Kosova që është në rrugë të mbarë të fitojë normën olimpike. Në renditjen botërore është e 14-ta, derisa në renditjen për normë olimpike është në mesin e tetë të parave.
Ditë më parë, edhe Komiteti Olimpik i Kosovës është deklaruar se nuk ka mundësi të mbështesë Kelmendin, pasi nuk ka buxhet as për vete.
Federata azerbajxhanase pret që çështjen e Majlinda Kelmendit ta diskutojë edhe një herë apo edhe ta finalizojë fare në turneun e Parisit që mbahet javën e ardhshme. Ndërkohë, trajneri Kuka ka pohuar se dëshiron të takohet me krerët e Qeverisë para se kjo të ndodhë dhe të marrë qëndrimin përfundimtar të Qeverisë, nëse do plotësohet kushti i vënë apo jo.
Zëdhënësi i Qeverisë, Krasniqi, thotë se është e vet xhudistes të vendosë.
"Në fund ky do të jetë vendim personal i Majlindës", ka nënvizuar Krasniqi.
Krijoni Kontakt