Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8

Kosovë - shkolla në paterica: Suksesi i maturantëve – dëshpërues

Kur në emisionin e lajmeve u dha se suksesi i maturantëve sivjet ishte rreth 53 për qind, ndëkaq në disa shkolla profesionele kjo kalueshmëri ishte vetëm 27 për qind nuk desha të besoj. Kur kësaj i shtohet e dhëna, siç u shpreh një maturant ”ke pasur mundësi sa të duash të kopjosh dhe kemi kopjuar sa kemi dashur….”, vërtet kjo është dëshpëruese. Sipas kësaj del se 53 për qind e nxënësve në gjimnaz dinë për të kopjuar dhe në shkollat tjera vetëm 27 për qind, ndërkaq pjesa tjetër nuk dinë as për të kopjuar!!Ku do të arrijmë me këtë shkollë?

Nëse është për t’i besuar thënies së një dijetari: ”Një shtet që ka një shkollë të fortë, pretendon për t’u bërë një shtet i fortë”, atëherë vetiu shtrohet pyetja: Vallë çfarë shteti pretendojmë të kemi me këtë shkollë?
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 17-06-2011 më 14:32
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Kur në emisionin e lajmeve u dha se suksesi i maturantëve sivjet ishte rreth 53 për qind, ndëkaq në disa shkolla profesionele kjo kalueshmëri ishte vetëm 27 për qind nuk desha të besoj. Kur kësaj i shtohet e dhëna, siç u shpreh një maturant ”ke pasur mundësi sa të duash të kopjosh dhe kemi kopjuar sa kemi dashur….”, vërtet kjo është dëshpëruese. Sipas kësaj del se 53 për qind e nxënësve në gjimnaz dinë për të kopjuar dhe në shkollat tjera vetëm 27 për qind, ndërkaq pjesa tjetër nuk dinë as për të kopjuar!!Ku do të arrijmë me këtë shkollë?

Nëse është për t’i besuar thënies së një dijetari: ”Një shtet që ka një shkollë të fortë, pretendon për t’u bërë një shtet i fortë”, atëherë vetiu shtrohet pyetja: Vallë çfarë shteti pretendojmë të kemi me këtë shkollë?
    fundja ka diçka të mirë. mbrëmjet e maturës bëhen më mirë ( pse jo edhe më të shtrenjtat ) se gjithkund në botë!!! ATy 100% dalin të suksesshëm!!!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Per mos suksesin po flitet se ministri ka ofru dorheqjen duke qar,por pas interrvenimit te shefit te tij situata eshte nen kontroll,bisedimet po vazhdojn me dyer te mbyllura larg medijave dhe po behet qmos per ta bind ministrin qe ta terheq dorheqjen.
    Kjo do ishte nje ederr e bukur per kosoven,keshtu do te ndodhte ne shtetet normale,dhe mua nuk me ka ra ta ndegjoj ministrin te ket then edhe vetem nje fjal keq ardheje per ket rezultat katastrofal.
    41% eshte i fryer sepse ka pas shkolla madje qe ne ter shkolle ka kalu vetem nje nxenes,pra 0,01% dhe une personalisht nuk besoi qe te ket kalu 10% ne ter kosoven.
    Sido qe te jet me rendesi eshte me pas diplomen ne gjep se kush po te pyet se sa din,edhe tek e fundit edhe me dit ku me fut ne perdorim ate dije,treg te punes nuk egziston fare.

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817

Pse cfare shteti po te duket Kosova?
    Nuk eshte interesi te dalin gjenerata te forta........ fatkeqesisht.

pak humor drenicak

Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Per mos suksesin po flitet se ministri ka ofru dorheqjen duke qar,por pas interrvenimit te shefit te tij situata eshte nen kontroll,bisedimet po vazhdojn me dyer te mbyllura larg medijave dhe po behet qmos per ta bind ministrin qe ta terheq dorheqjen.
    Kjo do ishte nje ederr e bukur per kosoven,keshtu do te ndodhte ne shtetet normale,dhe mua nuk me ka ra ta ndegjoj ministrin te ket then edhe vetem nje fjal keq ardheje per ket rezultat katastrofal.
    41% eshte i fryer sepse ka pas shkolla madje qe ne ter shkolle ka kalu vetem nje nxenes,pra 0,01% dhe une personalisht nuk besoi qe te ket kalu 10% ne ter kosoven.
    Sido qe te jet me rendesi eshte me pas diplomen ne gjep se kush po te pyet se sa din,edhe tek e fundit edhe me dit ku me fut ne perdorim ate dije,treg te punes nuk egziston fare.
    Drenicak të kam cituar edhe dikund dhe më pëlqen objektiviteti yt. Nuk po të lavdëroj më shumë, sepse besoj e ke lexuar atë shkrim.

Bëjmë pak humor të hidhur por që më ka ndodhur vërtet.

Po bisedoj një ditë me një shokun tim. I kanë pas mbetur edhe nja dy provime pa e kryer fakultetin dhe një ditë mezi e mora vesh se kishte diplomuar.

I thashë: Pse bre burrë nuk më tregove. Po ti më gëzove shumë? dhe natyrisht e përgëzova.

O, Adem, - tha, pasha Zotin po më vjen marre me tregue se po thonë hallku: "Aiiiii, fakultet të mbasluftes ke krye, a. Kush po shkon po kalon edhe pa shkollë të mesme po i kryejnë". Pasha Zotin ma vleftë ka pasë dikur shkolla fillore se sot fakluteti!!

Drenicak, humor i hidhur ky, por fatkeqësisht, mbase edhe i saktë ( jo qind për qind, se ka që edhe me meritë kalojnë, por shumë pak!!)

Citim Postuar më parë nga orhideja Lexo Postimin
    Pse cfare shteti po te duket Kosova?
    Nuk eshte interesi te dalin gjenerata te forta........ fatkeqesisht.
    paj qysh e kemi shtetin e kemi shkollën, prandaj thashe¨ta forcojmë shkollën që të kemi një shtet të fortë!

Respekt,
    e di që të dhemb zemra edhe ty dhe shumë dashamirësve të Kosovës për këtë mjerim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 18-06-2011 më 13:28

i/e regjistruar Maska e B.C.B
    Anëtarësuar
    30-05-2009
    Vendndodhja
    Republika e Prishtines
    Postime
    796
    nuk eshte per tu quditur rezultati i maturanteve...shikoni njehere kush na udheheq,analfabetat t`pashkollet ministrat me 2 dit shkolle,kryeministri qe nuk din me fol hala mire shqip..teper mire jane maturantet kush eshte tu udheheq arsimin...meren me arsim ata qe nuk din shkrim e lexim,po te ishin ata te duhurit aty nuk do te kishte ndodh kjo me maturantet...
    drenica e llapi po e udheheq arsimin qaq mooo haha.suksesi i garantuar

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895

tani kalueshmeria ishte 42%

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •