Ne TV kam pare Berishen ne Rinas, keshtu qe besoj se fluturon.
Po, me duket normale. Videot tregojne qarte se dy protestues pasive qellohen ne te njejten kohe, me shume gjasa nga pika te ndryshme. Kjo, si dhe fakti qe ushtria funksionon me urdhra, tregon qe eshte dhene urdher te qellohet mbi qytetaret. Eshte detyra e prokurorise te ndaloje per hetime Komandantin e Gardes.
Me duket normal qe SHISH nuk ka patur dijeni se garda do hape zjarr mbi protestuesit.
Nuk e di nese ka patur dijeni mbi nje grusht shteti nga njerez te armatosur me cadra dhe pankarta. Ti si thua?
Ne te kunderten, me ben pershtypje qe Berisha dhe oborri paralajmeronin se do kishte provokime me vrasje brenda turmes, sapo u mesuan vrasjet (por s'ishte marre vesh se vrasjet ishin rregjistruar ne kamera) Imami, Olldashi dhe Berisha nxituan te deklarojne se vrasjet ishin kryer nga opozita per provokacion-ne konfirmim te skenarit te tyre paraprak. Ndersa kur dolen videot qe tregonin se plumbat erdhen nga brenda kryeministrise heshten. Kjo me ben te mendoj se vrasjet, jo vetem u kryen me urdher, por kane qene te paramenduara me qellim akuzimin e kundershtarit politik dhe turbullim te situates. Thjesht, videot e prishen kete plan. Ky eshte opinioni im.
Puc shteti eshte rebelimi i gardes ndaj institucionit te Prokurorise (i cili ishte nje surprize qe funksionoi).
Njerez me cadra dhe pankarta, si dhe 5-6 cunake qe hedhin gure nuk mund te bejne puc shteti. Nqs do te shikosh vertet sulm ndaj kryeministrise, mund t'i referohesh sulmit te Berishes ne 1998, me kallashnikove dhe antitanke, ndaj kryeministrise se atehershme. Dallimi ishte se Tos-mafiozi iku nga kryeministria pa u derdhur asnje pike gjak. Dhe ky eshte dallimi kryesor mes Berishes dhe mafiozeve te tjere ne Shqiperi, Berisha e ka provuar se preferon ta coje vendin ne lufte civile para se te lere pushtetin. Personalisht besoja se koha e ka ndryshuar, por si shume te tjere kam gabuar. Ai eshte po aq sociopath sa atehere kur deklaronte se firmat piramidale jane motor i kapitalizmit shqiptar.
Krijoni Kontakt