• Askush nuk mund ti gjykojė zgjedhjet ose mendimet e tua, sepse askush nuk ka provuar kurrė emocionet apo dhimbjet e tua

• Sikur ta dije me Kend po bisedon gjatė Namazit, e posaēėrisht kur je nė Sexhde, nuk do ta kishe larguar asnjėher kokėn nga Sexhdeja!

• Nė botė do tė bėheshin mė pak tė liga, sikur e keqja tė mos bėhej nė emėr tė sė mirės.

• ''Qerasja mė e mir pėr miqtė ėshtė fytyra e qeshur dhe fjalėt e ėmbla ''

• Nuk ėshtė vėshtirė tė sakrifikosh pėr njė shok, por ėshtė vėshtirė tė gjesh njė shok qė meriton tė sakrifikosh pėr tė.

• Njė e vėrtetė dhemb vetėm njė herė, por njė gėnjeshtėr dhemb sa here qė e kujton.

• Kam mėsuar se gjithmonė mund tė lutem pėr dikend, nėse nuk kam formė apo mėnyrė tjetėr pėr t'a ndihmuar.

• Biseda me shoqėrinė tė qetson shpirtin , shakaja me kufij mbjell rehati, ndėrsa dėgjimi i poezive ta ushqen mendjen.

• Kur Allahu e don njė njeri atė e shoqėron me njė njeri tė mir, paramendo sa mė don Allahu mua qė mė shoqėroj me ty!?

• Ec me kohėn, por mos harro se KUR'ANI ėshtė pėr tė gjitha kohėrat!

• Mos u dorėzo kurrė edhe kur gjithēka duket e pamundur!

Kur bota thotė: - "Dorėzohu,"
Shpresa pėshpėrit: - "Provoje edhe njėherė."

• I shėndoshi ka njėmijė dėshira, i sėmuri vetėm njė: tė jetė i shėndoshė.

• Shumė e dinė kush jam, por shumė pak e dinė se si jam...

Jeta ėshtė dhuratė nga All-llahu xh.sh dhe ai i Lartėmadhėruari pėr ēdo problem ka zgjidhje. Prandaj vendosa tė jem e lumtur pasi e di se ka dikush qė mė jep ēdoherė atė qė mė sė shumti mė nevojitet nė momentin e duhur dhe jam shumė e sigurtė se kurr nuk gabon...

• Sa do tė dėshiroja tė humbisja vetėm pėr njė ditė, vetėm qė tė kuptoja se kujt vėrtetė do ti mungoja....

• Largėsia ėshtė e hidhur! Por tė bėn tė kuptosh kush tė don me tė vėrtetė .........

• Dikush qan sepse nuk kupton, ndėrsa dikush tjetėr qan sepse nuk don tė pranojė atė qė ka kuptuar!

Lotėt zėvendesojnė ndonjė herė,njė ulėrimė tė fortė qė na vjen nga thellėsia e zemrės.

Nėse nuk mė njeh mos mė gjyko!
Nėse mė njeh mė respekto!
Nėse nuk mė don mos mė injoro!
Nėse nuk tė duhem as mos mė shiqo!
Nėse nuk tė ngas atėherė mos mė pengo!

• Sado qė tė ecėsh me kokėn lartė, mos harro kėmbėt i ke nė tokė....

• Kam frigė se nga kryelartėsia mos po shafitesh nė mbrendi tė saj.