Close
Faqja 5 prej 19 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 182
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Egjipt: Mbi 100 të vrarë dhe 2000 të plagosur

Me gjithë prezencën e madhe ushtarake dhe premtimet e presidentit Husni Mubarak për reforma edhe natën e kaluar kanë vazhduar protestat kundër udhëheqjes politike në Egjipt.

Por për shkak të ndalimqarkullimit numri i protestuesve gjatë natës ka qenë më i vogël, njoftojnë korrespondentët. Sërish njoftohet edhe për plaçkitje dhe vënie zjarresh. Plaçkitësit janë futur gjatë natës edhe në muzeun e Egjiptit dhe kanë shkatërruar dy mumje, njofton televizioni Arabiya.

Në zona të ndryshme banimi, të rinjtë kanë organizuar grupe për vetëmbrojtje nga bandat. Nga qarqet e sigurisë dhe ato mjekësore bëhet e ditur se prej ditës së premte janë vrarë më shumë se 100 dhe janë plagosur mbi 2000 persona. Në Kajro policia sërish ka hapur zjarr kundër demonstruesve.

Agjencitë e lajmeve njoftojnë ndërkohë se nga burgjet e Egjiptit kanë ikur me mijëra të burgosur. Pas presioneve të shumta Mubaraku ka emëruar për herë të parë një zëvendës të tij dhe një kryeministër të ri.

Zëvendëspresident do të bëhet shefi i deritanishëm i shërbimit sekret Omar Suleiman. Ndërsa postin e kryeministrit do ta marrë ish - shefi i forcave ajrore Ahmed Schafik.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Gjermania, Franca dhe Britania e Madhe kërkojnë reforma në Egjipt

Qeveritë e Gjermanisë, Francës dhe Britanisë së Madhe kanë kërkuar prej presidentit egjiptian Husni Mubarak që të mos përdorë dhunë kundër demonstruesve të qetë dhe të garantojë liri demokratike. Mubaraku duhet të nisë një proces transformimi dhe të organizojë zgjedhje të reja dhe të lira, thuhet në një kumtesë të përbashkët të kancelares Angela Merkel, presidentit Nicolas Sarkozy dhe kryeministrit, David Cameron. Reformat e premtuara duhet të zbatohen shumë shpejt dhe në tërësi. Krerët e këtyre shteteve kanë lavdëruar në veçanti rolin balancues që ka luajtur presidenti Mubarak gjatë shumë vitesh në Lindjen e Mesme.

Baby, I'm magic, ta-dah

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Asnjehere njerezimi nuk ja ka hajrin revolucioneve te cfare ngjyre qofshin.....................
    ???!!! asnjehere???!!! wow!
    historia meson ndryshe.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Krerët e këtyre shteteve kanë lavdëruar në veçanti rolin balancues që ka luajtur presidenti Mubarak gjatë shumë vitesh në Lindjen e Mesme.
    po dihet ajo pune.
    pjelle e tyre eshte ky maskara...
    ky dhe gjithe te tjeret ne rajon.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po dihet ajo pune.

Ky dhe gjith bota, deshe apo sdeshe ti, edhe aj qe vjen me radh do te jet po i njejti edhe aj mbas tina e keshtut e ka kjo pune ..... deri sa te futet demokracia edhe ne keto vende qesharake e te mjera

Zoti e bekoft AMERIKEN
    Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 30-01-2011 më 08:45

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Zoti e bekoft AMERIKEN
    per cfare arsyeje?
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    po dihet ajo pune.
    Kujto shprehjen e Roosevelt për diktatorin e Nikaraguas Anastasio Somoza, "He's a son of a bitch, but he's our son of a bitch". Këtë politikë e gjen që nga krijimi i shteteve të para deri në ditët e sotme. Shtetet veprojnë sipas rrethit të tyre të ngushtë të interesave ekonomike dhe politike. Të kërkosh dhe pretendosh për moral është njëlloj si të kërkosh gjilpërën në kashtë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 30-01-2011 më 09:03
    relata refero

Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    per cfare arsyeje?
    Per lirin qe ma jep ne bote, per mundin qe e merr qe qdo popull ta cliroj nga mjerimi i diktatures, arsyet per kete fjal as i gjithe forumi nuk mund ti ze.

Shpresoj qe shume shpejt te gjithe shtetet e Azis qe ende mbretron mjerimi dhe budallakia e diktatures, te futet demokraica dhe te filloin te mendojn dhe te flasin lirshem.

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Per lirin qe ma jep ne bote, per mundin qe e merr qe qdo popull ta cliroj nga mjerimi i diktatures, arsyet per kete fjal as i gjithe forumi nuk mund ti ze.
    .
    hahaha. kam plot miq amerikane dhe te siguroj qe askush nuk e mendon keshtu.
    te gjithe e dine sa sa i plase amerikes per te cliruar popujt nga diktatura...
    edhe amerikanet vete, keto qe ti quan clirime, i quajne pushtime...
    kesaj i thone te behesh me i kshtene se papa. lol

mubarakun kush e ka vene aty??? amerika ka qene. amerika e ka perkrahur dhe po e ben akoma.
    po ben ali i tunizise??? 100% pro amerikan edhe ai.

pse amerika nuk cliron popullin nga mugabe???
    vetem ka thene qe eshte diktator dhe veprimi i vetem qe ka ndermarre eshte ndalimi qe ai te futet ne territore amerikane...
    sepse nuk ka asnjefare interesi.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Kujto shprehjen e Roosevelt për diktatorin e Nikaraguas Anastasio Somoza, "He's a son of a bitch, but he's our son of a bitch". Këtë politikë e gjen që nga krijimi i shteteve të para deri në ditët e sotme. Shtetet veprojnë sipas rrethit të tyre të ngushtë të interesave ekonomike dhe politike. Të kërkosh dhe pretendosh për moral është njëlloj si të kërkosh gjilpërën në kashtë.
    lol. nuk e paskam degjuar kete shprehje.
    100% keshtu sic thua ti eshte...
    c'te besh qe ka akoma persona naive qe mendojne se amerika lufton diktaturen... pfff
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 5 prej 19 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •