Close
Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 182
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Konstantin Lexo Postimin
    shyqyr qe filluan me u civilizu nga pak ishalla dalin nga koha e gurit se shpejti lol
    po nese jane ata ne kohen e gurit, nuk dua te imagjinoj ku jemi ne...
    ka gje perpara epokes se gurit???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Është pozicioni gjeo-strategjik i Egjiptit që nuk mund të dalë në skenën ndërkombëtare me vullnetin e tij të plotë dhe për këtë jemi të gjithë të ndërgjegjshëm. Fuqizimi i Egjiptit në atë masë që të pretendojë sovranitetin e tij të plotë nuk mund të arrihet. Përpara Mubarakut ishte Sadati që bëri kthimin 180 gradë të politikës egjiptiane ndaj Perëndimit dhe akoma më përpara Naseri, ku Egjipti ishte nën influencën sovjetike. Të paktën pasuesit e Naserit e kuptuan që ishte e udhës të ndiqnin një politikë pro-izraelite dhe të braktisnin ëndrrat me sy hapur të panarabizmit, pasi fundja fundit armikun më të fortë se vetja më mirë ta kesh mik. Dhe në fakt Egjipti u shndërrua në vendin e dytë në botë që përfitonte nga ''ndihmat'' amerikane pas Izraelit.

Nga ana tjetër këto endjet për vendosje të regjimeve islamike janë veç iluzione. Pas rrëzimeve të këtyre regjimeve do pasohen nga të tjerë të së njëjtës formë, megjithëse mund të kenë disi tendencë drejt një demokratizimi të zbehtë. Vazhdoj ti qëndroj përherë besnik idesë se vendet arabe bashkëjetesën me demokracinë që sot bota e civilizuar njeh e kanë të pamundur. Prirja e tyre anon nga regjime të modelit sovjetik - pavarsisht drejtimeve të tyre politike, ose drejt regjimeve absolutiste islamike. Demokracia gjendet përherë larg e më larg dhe ku duhet një revolucion thelbësor në filozofinë e tyre. Nevojitet një Martin Luther për këto vende që i ka mbetur në vend ora e zhvillimit të qytetërimit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 28-01-2011 më 20:17
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po nese jane ata ne kohen e gurit, nuk dua te imagjinoj ku jemi ne...
    ka gje perpara epokes se gurit???
    nuk jemi kot ne populli me i vjeter i Evropes, jemi krenar per kete prandaj edhe i ruajm me fanatizem traditat e kohes gurit lol

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    nuk jemi kot ne populli me i vjeter i Evropes, jemi krenar per kete prandaj edhe i ruajm me fanatizem traditat e kohes gurit lol

Hahahahahaha...ma tha dhe kenny kete..:P
    https://www.behance.net/robberysk1100

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Iku Mubarak, e ju kujtoni se do kthehet ose ndertohet demokracia ne Egjipt?

Ne fund se fundi, nje dite do ti mungoje ky Mubaraku ketij vendi.

Egjipti asnjehere ska patur institucion dhe kulture per te formuluar demokraci dhe asnjehere nuk do ket. Ne fund do zevendesoet nje diktatore i vjeter me nje te ri.

Kurse keta te tjeret me vizionet e fitoreve fetare apo Islamike akoma jetojn ne kohen e gurit. Vendosja e nje shteti fetare eshte me keq sesa nje diktatore si Mubarak.
    Il Club Più Titolato Al Mondo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    siq po shihen muslimanet u vedijesuan me ne fund dhe filluan te rrezojn diktatoret dhe kjo eshte fillimi i fitores se muslimaneve
    Heret eshte per nje konkludim te tille, varet se kush vjen ne pushtet, zakonisht kjo form e ndrimeve nje pleh hjek nje pleh tjeter vjen!!!

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283
    shyqyr qe filluan me u civilizu nga pak ishalla dalin nga koha e gurit se shpejti lol
    Une sa po e shoh prej videove Kajro eshte shume here me e rregulluar se Tirana ne aspektin urbanistik, e qe te mos dish te prishesh dhe shkaterosh urbanizmin e qytetit tend me ndertime te larta vend e pa vend vertete duhet te kesh mentalitet te kohes se gurit. Tjeter gje, ne Egjipt asnje nuk dogji palma. etj etj Keshtu qe konstatojme se ne FSH nje numer i komentuesve jane te semure mediatikisht....

Faqja 3 prej 19 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •