Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gimche : 26-01-2011 mė 13:00
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
Ti je kullė fuqi baroti...
Ose nga KTV-ja, megjithse foto e vogel:
![]()
Ti je hija e Kastriotit
Nga krishterėt
Prof. dr. Don Lush Gjergji
Nga muslimanėt
Prof. dr. Shefqet Krasniqi
Prof. dr. Xhabir Hamiti
Prof. Sabri Bajgora
Mr. Qemajl Morina
Mr. Naim Tėrnava
Mr. Enis Rama
Mr. Bashkim Aliu
Mr. Ekrem Avdiu etj.
Sa i pėrket Dr. Shefqet Krasniqit e kam sjell njė pjesė tė biografisė sė tij, madje tė kam treguar se ėshtė profesor FSI-sė andaj nuk do tė kisha menduar se je i painformuar nė kėtė pikė, megjithatė sa pėr rikujtim:
Dr. Shefqet Krasniqi ka lindur nė fshatin Siboc (Komuna e Obiliēit) me 1966, shkollėn fillore e kreu nė fshat, pastaj Medresenė e Mesme "Alauddin" nė Prishtinė. Pėr t'a vazhduar fakultetin, magjistraturėn dhe doktoraturėn nė Universitetin Islamik tė Medinės (Arabia Saudite) nė drejtimin e shkencės sė Fikhut.
Nė vitin 1998 ndėrpreu studimet dhe u kthye nė vendlindje me qėllim rreshtimin nė radhėt e UĒK-sė, ku luftoi nė zonėn e Kosharės, pėrkatėsisht Brigada 138, e qė mė pas u quajt "Agim Ramadani". Pėr t'iu rikthyer prapė studimeve me tė mbaruar lufta nė vitin 1999.
Legjislaturėn e doktoraturės e mbrojti nė Korrik 2001 me sukses shembullor.
Ka filluar aktivitetin e tij nė Kosovė menjėherė sapo ėshtė kthyer nga studimet nė vitin 2001. Po nė tė njejtin vit ėshtė vendosur si profesor nė Fakultetin e Studimeve Islame (FSI) nė Prishtinė nė lėndėn e Fikhut.
Nė vitin 2002 ėshtė vendosur si Imam dhe ligjerues nė Xhaminė e Madhe nė Prishtinė.
Kjo ishte nė pika tė shkurtėra biografia e tij.
Ti je hija e Kastriotit
Hapne Ni Tem Per Titujt Qe Kan Persona Te Ndryshum ,
Ktu Tema Ke Per
prostuticioni Ne Mjesdisin Tone Te Cilene Kan Komentuar Keta Dy Ne Video Me Lart
LIVERPOOL
you`ll never walk alone
Fillimisht kerkoj falje nga geezer apo anėtarėt tjerė qė po e banalizojmė temėn, mirėpo mbes me shpresė se nuk do ta zgjasim ose pasi ta perfundojmė tė fshihen postimet tona qė janė jashtė teme.
U pėrmend Universiteti Islamik i Medines aty i ėshtė dhėnė titulli shkencor. Njėherit ėshtė Universiteti mė prestigjioz nė rrafshin Islam.
Don Lush Gjergji titullin e ka nga gjuha dhe letėrsia shqipe, asgjė nga feja.
Sa i pėrket asaj qė nuk kam dhėnė sqarime pėr gjithėsecilin, mendoj se njė kėrkim i thjeshtė nė Google do tė pajiste me njohuri rreth biografisė sė tyre edhe ty dhe tė gjithė tė interesuarit, unė as nuk jam i obliguar, e as nuk kam kohė tė sjell biografinė e gjithėsecilit, e as tė tregoj rreth shkollimit tė tyre. Ato thash se gjinden lehtė nėpėrmjet Google-s e spo flasim nėse futesh nė hulumtime mė tė gjėra ku gjindet edhe me detaje titulli shkencor i tyre.
"Prof. Dr. Shefqet Krasniqi" kėtė emėr e ka nga viti 2001, unė nė tė gjitha temat qė kam hapur rreth kolumneve javore tė tij apo ligjeratave e kam shkruar vetėm thjeshtė "Dr. Shefqet Krasniqi" por tė kam treguar edhe nė njė temė tjetėr se e ka edhe titullin profesor mirėpo mė sa duket paske harruar. Kjo pėr mua nuk ēon peshė se si quhet (e quajmė) sepse ska dyshim ne asnjėherė nuk mund t'a prezentojmė ashtu siē i ka titujt, jo vetėm Dr. Shefqet Krasniqin po askėnd, ngase mediumet janė mė tepėr tė prirura pėr kėto gjėra se sa ne.
Sikur KTV-ja p.sh:
Prof. dr. Shefqet Krasniqi
Profesor nė Fakultetin e Studimeve Islame, Imam dhe ligjerues nė Xhaminė e Madhe nė Prishtinė
Kjo i pėrket mediumeve, por ne as nuk tė priru e as nuk jemi tė obliguar t'a bėjmė njė prezentim tė tillė.
Ti je hija e Kastriotit
gimce nuk ka titull shkencor doktor,profesor ,akademik ne fushen fetare..mbaje mend mire.lista qe e prure ti ishte krejt kot..i pari qe ta demantoi kete gje ishte dom lush gjergji...nejse
nese eshte ba nje shqiptar nga kosova te marre titullin '' prof.dr '' ne universitetin me te shquar islamik siq po thua ti kushedi se sa prof.dr kane dale nga ky universitet..ne te vertete asnje figure e shquar e fushes islamike nuk ka marre tituj te tille shkencore..na del nje shqiptar mbi te gjitha..po te ishte i shkelqyer sa na e paraqet nuk e kishin lane me ardhe ne prishtine po e kishin mbajte profesor ne ate universitet..
gimqe beje dallimin midis titullit shkencor prof.dr nga titulli i mesimdhenesit ne universitet..mesimdhenesit quhen profesora universiteti por nuk eshte titull shkencor..nuk besoj se je aq i padijshem me i bere dallimet..
me kaq po e mbyllim dhe heren tjeter kur ta paraqitni ne ndonje teme kete profen tuaj mos harroni ti veni edhe titullin '' akademik ''..vitin tjeter verjani titullin gjeneral armate pasi paska marre pjese ne lufte..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 27-01-2011 mė 17:15
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
MALSOR me fal qe nderhyj,por fjala apo titulli ,prof,dr ,mr ,doc ,d-r,akademik nuk jane tituj shkencore ,por terme me te cilen thiren njerezit te cilet mbarojne nje shkalle te shkollimit ,pamvarsisht se ne cfar lemije eshte
vetem nej verejtje te vogel dallimi mes dr dhe d-r eshte se te paret jane terme te cdo lemije ndersa te dytet perdoren ne medicine
Nuk qendron kjo, ka tituj shkencor nė fushėn fetare, ngase quhet "Teologji" pra logjikisht ipet tė kuptohet se ėshtė "shkencė".
Titullin shkencor e ka marrė nga lėmia e "Shkencės sė Fikhut" tė thashė bėjė njė kerkim tė thjeshtė "The Islamic sciences college" dhe i sheh se cilat janė "Shkencat Islame"
Aktualisht titullin e ka "Prof. dr." mirėpo mbaje mend shumė shumė shpejt do t'a fitoj edhe titullin "Akad."me kaq po e mbyllim dhe heren tjeter kur ta paraqitni ne ndonje teme kete profen tuaj mos harroni ti veni edhe titullin '' akademik ''..vitin tjeter verjani titullin gjeneral armate pasi paska marre pjese ne lufte..shumė shpejt pra do t'a kemi pjesė tė Akademisė sė Shkencave dhe tė Arteve tė Kosovės. Ja lejmė kohės dhe do tė informoheni
![]()
Ti je hija e Kastriotit
Krijoni Kontakt