Pėrshėndetje vllezėrit e mi Shqipėtarė nė Maqedoni.
Jam kurreshtarė tė di se ku ka arritur qeveria aktuale, ndryshe partia mė e madhe Shqipėtare nė Maqedoni. Njė shok i im nga Maqedonia mė tha se dita ditės Shqipėtarėt zhgėnjehen nga udhėheqėsit shqipėtarė,gjithashtu edhe unė jam duke u zhgėnjejtur nga kjo qė jam duke lexuar napėr agjencit e lajmėve nė internet,sepse mediat e fuqishme nė Maqedoni kontrollhen nga qeveria aktuale Ali Ahmeti dhe nuk i informojnė shqipėtarėt me atė cka ndodhė. Mundė tė mė tregoni sa ka ndonjė zė pėr ngritje tė shqiptarėve kundėr shkeljeve,vjedhjeve,cka ju bėhet apo do tė rrini tė heshtur si jeni duke bėrė tani. Mė intereson mendimi juaj rreth kėsaj qeverie aktuale,si e shoh shqipėtarėt nė Maqedoni kan nevojė pėr udhėheqės tė rri por e di qė nevoja dhe rrugdalja e vetme e tyre ėshtė 'Shqipėri natyrale'
SHKUP - Ministri I Punės dhe Politikės Sociale nė Qeverine e Maqedonisė Xhelal Bajrami nė njė intervistė tė dhėnė pėr gazetėn Utrinski Vesnik nė mes tjera nė pyetjen e gazetės pėr ēėshtjen e pensioneve pėr veteranėt e UĒK-sė nė Maqedoni ka thėnė se nuk do tė ketė pensione pėr veteranėt e UĒK-se por vetėm njė lloj pėrkudesje mėnyrėn e tė cilės nuk e ka bėrė tė njohur, citim:
Ndoshta nuk mund tė flasim pėr pensione, por pėr njė lloj kujdesi. Shumica e ish-pjestarėve tė UĒK-sė me njė shkallė tė caktuar tė arsimimit jan tė integruar tashmė nė sistem. Pėr ata nuk kemi cka tė mendojmė. Ne pėrpiqemi tė gjejmė zgjidhje pėr pėrkujdesje institucionale tė njerėzve tė tjerė tė cilėt nuk janė tė pėrfshir nė sistem. Ajo ėshtė pjesa e marrėveshjes midis dy partnerėve tė koalicionit. Ndoshta do tė nevojiten disa ndryshime ligjore qė edhe ata persona tė integrohen nė sistem. Presim njė gjė tė tillė, por me njė propozim konkret tė Qeverisė do tė dalim pasi tė kemi qėndrim tė pėrbashkėt. Mendoj se kjo ēėshtje ėshtė nė interes tė tė gjithė qytetarėve tė zgjidhet sa mė shpejtė. Bėhet fjalė pėr mė pak se 1.000 persona dhe kujdesja e tyre nuk do tė ishtė ndonjė barrė e madhe pėr buxhetin, ka pėrfunduar Bajrami.
Ministri Nexhati Jakupi dyshohet tė ketė shpėrdoruar rreth 800 mijė euro
Shkup Policia financiare pretendon se gjatė kontrolleve tė realizuara nė Ministrinė e Ekologjisė, ka vėrtetuar se nė mėnyrė joligjore janė shpenzuar rreth 800 mijė euro nė projekte tė ndryshme. Nė dokumentacionin tė cilin nė mėnyrė vizuale e shikoi edhe Alsat-M ka marrėveshje autoriale pėr tė punėsuarit por edhe pėr anėtarė tė familjeve tė tyre tė cilėt nuk janė tė punėsuar nė ministri.
Vlera mė e lartė e projekteve tė cilėn e ka firmosur ministri Jakupi, sipas dokumentacioneve kap shifrat prej rreth 3000 eurove. Sipas informatave jozyrtare tė ALSAT-M dokumentacioni ėshtė dorėzuar nė komisionin pėr anti-korupsion. Drejtori i policisė financiare, Lupēo Stamatovski, nė linjė telefonike theksoi se informatat e tilla do ti konfirmojė gjatė ditės sė nesėrme.Pėr momentin jam shumė i zėnė, por informatat e juaja mund ti konfirmojmė gjatė ditės sė nesėrme se a ka pasur kontroll nė ministrinė e Ekologjisė. I kontaktuar nė linjė telefonike, Ministri i Ekologjisė Nexhati Jakupi tha pėr se bėhet fjalė pėr projekte tė realizuara gjatė dy viteve tė kaluara. Por ai nuk i pėrgjigj thirrjeve tė mė pasme pėr tu prononcuar publikisht lidhur me pretendimet e policisė financiare. Sipas ligjit pėr administratė publike tė punėsuarit nė dikasteret ministrore nuk mund tė marrin projekte nga ministritė ku punojnė.
Respekte.
Krijoni Kontakt