Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14

Tema: Udhėzimi

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anėtarėsuar
    09-05-2008
    Postime
    124
    Njė mizė nė batak tė urinės sė gomarit, mbi njė fije kashte, e kishte paramenduar veten se ėshtė kapiten i anijes dhe filloi tė ngritė kokė.
    Thoshte: Unė kam lexuar mbi detet dhe anijet dhe kam menduar mjaft mbi kėto. Ja, pra, ky ėshtė deti, kurse kjo ėshtė anija, e unė si kapiten me pėrvojė dhe i menēur.
    Nė kėtė mėnyrė miza i grah kėsaj fije kashte nėpėr batakun e urinės si nė det. Ajo fije e kashtės sė vogėl, nė sytė e saj duket e madhe pa tė sosur. Ajo fije e kashtės sė vogėl nė krahasim me mizėn ka qenė shumė e madhe, pa kufi. Ku ėshtė syri qė do ta shoh kėtė tė drejtė.
    Bota e saj ėshtė aq e madhe sa i shohin sytė mizės. Syri i saj aq mund tė pėrfshijė, saqė bataku pėr tė ėshtė det.
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

i/e regjistruar Maska e Selma*
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    405
    Pata pershtypjen mos jam une qe kam ngatrruar nenforumin, e jam duke lexuar te komuniteti bektashi...

Allahu ju udhezofte! Shume larg jeni !...

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga faruk9 Lexo Postimin
    Selam alejkum ramazan it, Tradicionalistet mendojne se eshte risi (bidat) te diskutojme lidhur me dicka te panjohur. Nese pyesim per ate per cka paraprakisht e dim qe pergjigja do te jete negative, eshte bidat te pyetet. Mos valle gjerat duhet pranuar ashtu si jane pa analize. Kur dikush i pyet (....) per dicka, ithtare te hadithit nuk japin pergjigje! Ata thon qe cdo pyetje eshte bidat!!! Harojn hadithet e Pejgamberit: “ Nuk keni te drejte te beni ndalese(mos dhenjen pergjigje qofshin edhe pa fe ose fes tjeter si Jarigasi) ngase demi qe mund ta shkaktojne ata eshte me i vogel se demi nese privohen nga degjimi i se vertetes, i te kuptuarit te fjales se Allahut.” Aliu ka thene: Mendja ia dha njeriut jeten, kurse dashuria ia ndricoi ate mendje.
    Venia e pengeses rreth islamit, ate e rrenojm i dashur. Andaj ramazan it, ne duhet ta njohim njeri tjetrin drejte dhe te mesojme me teper, ne menyre qe te ofrojme pergjigje te duhur te tjereve. Ju /ti/ duhet ta kuptoni arifin (edhe Mexhid’in), ata jane te bute, tolerant, te sjellshem qe ja kan frigen Zotit dhe kan pergjigje per cdo gje, padyshim.
    Vetem per ramazan it; dihet nga vet fakti se ekzistojn nje numer dispozitash per te cilat nuk mund te pergjigjemi perse i kryejm ato. Per shembull, na eshte thene: “O besimtare, u eshte urdheruar agjerimi...”(qe do te thot ne duhet te agjerojme), e kuptuam ose jo kete, ose per haxhin. Nuk ka shume persiatje perse dhe si, kjo eshte urdher dhe duhet kryer ditem apo jo dicka lidhur me kete. Por nese e dime esencen e kesaj, sevabet do te jene me te medha. Arifi pikrisht kete hulumton, deshiron te kuptoje kuptimin e nje gjeje sa me forte qe mundet. Por, kjo nuk do te thote nese dikush nuk e ka kuptuar esencen e namazit dhe haxhit, nuk do ta arrije nje lloj pastrimi (shpirteror), por ama ai qe e di esencen e kesaj do te fitoje shume me shume. Ne ajetin 7-172 citohet :”...Ne nuk kemi ditur asgje (kete)”, te cilet deklarojne se e pasojne vetem Kuranin per nga dhahiri i tij, si dhe pohojn se na eshte ndaluar te hyjme batinin e tij! Ka shume shembuj te tille ne Kuran dhe hadith. Imam Aliu ne shtegu i elokuences sjell nje bisede lidhur me ceshtjen e botes se pertejme, detyrimit te njeriut ose lirise ne kete bote, si dhe per pakufishmerine e sifateve (atributeve) te Zotit.
    Tradicionalistet (muhadithet) vazhdimisht kane refuzuar (dhe ende refuzojn) cdo diskutim te ketij lloji. Harojn se vlera e veprave tona nuk eshte sasia e veprave, porse sasia e njohjes e cila arrihet nga keto vepra. Ndaj ramazan it lexo edhe dicka jashta kutise se (sh...) inponuar.

Shume bukur e tha z. Mexhidi : “Pra, kujdes, kush kupton gabimisht s'kupton asgjė!”
    Alejkum selam faruk9, kėtu mė sipėr ke shkruajt vetėm se ta tregosh vehten se qenke shumė larg asaj qė kėrkohet nė kėtė temė. Pastaj mė vjen keq qė tė them se, nuk tė kam kėrkuar nga ti diēka. Ai qė duheshte tė pėrgjigjet, e shohim qartė se nuk ka mundėsi me u pėrgjigjė, pėrderisa i mungojnė argumentet. Fjalėt boshe, mė vjen keq, por unė nuk i pranoj, sidomos prej atyre qė i ikin tė vėrtetės dhe kapen pėr ndonji gjė tjetėr, vetėm se me ikur nga tema. Tė mos e zgjas shum se ata qė e ndjejnė vehten se dinė dhe kanė argumente pėr ata pyetjet qė i kam parashtru, urdhėroni ju mirėpres qė ti shohim argumentet nga KUR'ANI DHE SUNNETI dhe jo nga ajo ēka mendoni ju personalish, sepse ajo as qė mė intereson fare. Sjellmi argumentet nga burimi i tyre dhe mos i shtremėroni sikur ja do qejfi juve.

Dhe mos na shkruaj kot kėtu faruk9, gjėja se thue diēka dhe na vjen si gjykatės kėtu: Ky e ka mirė, kurse ti e ke gabim. E pranojmė kėtė gjė vetėm se me argumente dhe jo me nji fjalė popullore dhe aj e kryem kėtė punė. Sikur thashė mė sipėr nuk mė intereojnė pėrallat e juaja, por flisni me Kur'an dhe Sunnet, sidomos kur ėshtė ēėshtja e Teuhidit dhe Akides. Se ata qė kuptojnė gabimisht sipas meje jeni ju ( mbasi unė ju kam pruar argumente ), kurse ju, na keni pruar nji " asgjė ", nga ajo qė u ėshtė kėrkuar. Urtėsia nuk duket vetėm me hesht, ose me hik debatit, por urtėsia ėshtė tek ai qė i kėshillon tė tjerėt, nga ata, qė duan me i devijuar si veten e tyre.

Unė ju kėshilloj, se All-llahun e kemi dėshmitar pėr kėtė qė shkruajmė dhe kėtė qė themi dhe nė rastėse keni gabuar ( mbasi nuk bini argument ), duhet qė tė pendohni, kjo vlen edhe pėr mua nė rastėse kam gabuar ( ju lutem ma tregoni se ku e kam gabimin ) edhe unė duhet bėrė pendim, se si the ti faruk9, se ata janė tė butė tolerant tė sjellshėm dhe kanė frikė All-llahun, mashAll-lla, unė ju them se po tė kini frikė All-llahun, nuk i bėni shirk Atij. Ai qė ka frikė Atė nuk e kundėrshton Atė. Mbasi ju qenkeni aq tė butė, atėherė pse u shmangeni pyetjeve qė ju kam bėrė. Unė besoj se nuk janė pyetje devijuese, as provokuese, as ofenduese, por sipas meje, janė pyetje qė nji njeri qė ka pak Iman nė zemrėn e tij, do tė ndalet dhe tė mendon mirė se ēka shkruhet, para se tė postojė dhe tė mos hik prej asaj qė ka pruar, kur ėshtė kundėrshtuar me nji gjė qė ka argument. Nėse jeni tė vėrtetė nė atė qė thoni se e kini frikė All-llahun, atėherė pėrse i bėni shirk All-llahut?

Ajo pyetja qė i ėshtė bėrė Mexhidit, vlen edhe pėr ti faruk9, mbasi sillesh si ambasadori i tij ( sepse Mexhidi ka urtėsi dhe nuk i pėrgjigjet kujdo ), mund tė na japish pėrgjigjen nė vendin e tij. Dhe mos shkruaj tjetėr gjė pėrveēse asaj qė i pėrket temės dmth " udhėzimit ".

Ajetin e mėsipėr qė e ke pru ėshtė:

7-172. " Pėrkujto kur Zoti Yt nxori nga shpina e bijve tė Ademit pasardhėsit e tyre dhe i bėri dėshmues tė vetes sė tyre (duke u thėnė): "A nuk jam Zoti juaj?" Ata thanė: "Po, dėshmuam!". Tė mos thoni nė ditėn e kijametit: "Ne nga ky (dėshmim) ishim tė panjohur".
    Dhe hajde na jep sqarim se ēka ke dashtė tė thuash me kėtė ajet? Ēka ka lidhje kjo me temėn tonė?

Apo vetėm se me thanė: " ja, kam pru ajet pėr tu thanė kėtyre se unė flas me argument."

Faruk9, ne e dimė se ēka ėshtė e mira dhe ēka ėshtė e keqja, dhe atė:" se ēka ėshtė mė e keqja ", qė ju tė devijuarve ju ka shpėtuar kjo.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    [QUOTE=Mexhid Yvejsi;2999973][QUOTE=Mr Zeid,shi mer kur jep selam dhe ky plera shia me hipokrizin e tij

hak ptu

Selam alejkum,
    Mr.Zeid,
    Keni dėshmue, vetėm nė njė fjali, sa keni besim, kulturė, devotshmėri...![/QUOTE]

A vlerėsohet nji person me nji gabim shkrimi? Apo kjo urrejtje qė ke ndaj tij tė mėson me u shpreh kėshtu, ti qė e ndjen vehten tė butė, tolerant dhe qė ke frikė All-llahun.

Tė them tė drejtė se, pėr mua mė i mirė do ishte nji njeri qė ėshtė injorant dhe nuk i bėn shirk All-llahut, se sa nji njeri qė e ndjen vehten se ėshtė i ditur, por nė realitet i bėn shirk All-llahut, ku e dimė shumė mirė se, ai qė i bėn shirk All-llahut, All-llahu nuk ja fal atij dhe ku vazhdon mė tej se nuk i pranohen edhe tė mirat qė i ka bėrė dmth i shlyhen ato. All-llahu na rruajt nga ky devijim i tmershėm.

Ajde tash gjeje ndonji gabim tek unė se, ti kėshtu je mėsuar, tė pėrmirėsosh tė tjerėt, kurse veten e harron! Unė jam i kėnaqur qė gaboj nė shkrim dhe jo nė Teuhid dhe Akide, sikurse ju qė gabimete juaja nuk ju duken fare tė rėndėsishme.

Ma bėn hallall Mr Zeid se ta kam mar fjalėn.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 31-01-2011 mė 15:38
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •