MJERIM
Ter bota po qesh me ne
Ndegjo ti talebani i makedonis ma mir mshele sa nuk ta kam mshel ok?
Ti ket tem e ke hapur me nje qellim krejt tjeter por ti nuk mundesh dhe nuk ke kapacitet ti diskreditosh te tjeret kur dihet se ju ende jetoni ne primitivizmin mesjetar ndersa praktikoni kulturen mesjetare te nadertallcve taleban kurse ligje e keni sheriati.
Keshtuce mshele e mos me detyro te flase se ju njofe edhe ADN juve te Makedonis.
Anita340
Te jem i sinqerte po pritoj me u marr me ty sepse po kercen prej deges ne dege, e po e kam te veshtire me e kuptu qellimin. Nese qellimi nuk eshte shmangja nga tema.
Nuk po flasim per deshmoret se nuk ka nevoje te flitet per ta ne kete teme. Nuk eshte tema per deshmore por eshte per nje grup enveristesh qe mbledhen neper fusha dhe perdorin lloj lloj armatimi, e incizojne krejt mbledhin dhe e shperndajne neper celular per me shit mend.
Ate armatim e mbajne vazhdimisht me vete dhe ky eshte shqetesim kryesor i imi dhe mendoj se duhet te jete shqetesim i te gjitheve. Nese deshirojme shtet normal, armet duhet t'i lyjem me vaj e ti konservojme sepse padyshim qe do te na duhen per me vone...kur e kemi parasysh se me cfar fqinj kufizohemi. Tani e kemi FSK-ne, PK-ne, EULEX-in dhe KFOR-in qe kujdesen per sigurine e qytetarit.
Keta persona qe ti po i mbron kaq shume, keto arme nuk i mbajne per me e rujt traditen. Keto arme perdoren per kanosje, haraqe, vjedhje, trafikime, vrasje etj. Arsye tjeter absolutisht nuk ka. Sikur t'i mbanin per dicka tjeter do te shkonin ne Gracanice, Cagllavice, Prilluzh, Mitrovice etj.
Anita340, kam fillu me dysh se nuk je femer hiq. Arsyeja per kete eshte se vet natyra e femres eshte kunder dhunes, armeve, lufterave, urrejtjeve etj...
Ti me dukesh shume e quditshme se si ke kaq shume kohe ne dispozicion te merresh me mbrojtjen e kriminelave jo vetem ne kete teme, por rastesisht i lexova disa postime edhe ne temat tjera.
Anita340, avokate e kriminelave dhe profiterave te pasluftes. Lexo me poshte.
Relakso pak vehten dhe mos u shit shume e zgjuar, sidomos ne temat e politikes dhe te luftes clirimtare. Tentimi yt per te nxjerre engjull secilin luftetar qe UCK-se ka fillu me u bo qesharak kur e dijme te gjithe se cfar lloje te ushtareve ka pasur ne rradhet e UCK-se. Fatmiresisht jane pak ne perqindje, por jane pikerisht ajo kategori qe ti po e mbron. Pra profiterat dhe kriminelat e pasluftes. Po ti numroj disa kategori:
Ka pasur shpijuna te shkijeve te infiltruar (dihet sa prita jane zene ne kufirin Shqiperi-Kosove), ka pasur nga ata qe i kane ikur burgut per shkak te vjedhjeve dhe e kane shfrytezuar mundesine qe te perfshihen ne UCK, ka pasur nga ata qe sapo e kane degju granaten e pare kane dezertu duke i lene civilet pas, ka pasur nga ata qe jane bere komandant sepse ka qene me i forti i katunit para se me fillu lufta, ka pasur nga ata qe jane veshur pas luftes sepse ka lind nevoja per rojtar... sidomos neper fabrika, ka pasur nga ata qe kane qene hon e don shpijuna te shkijeve dhe jane perfshi ne UCK per me la tum me shurre, ka pasur nga ata qe menjehere pas perfundimit te luftes ne emer te UCK-se i kane uzurpu nga 20 banesa e nga 10 dyqane, ka pasur nga ata qe para luftes nuk kane pasur buk me honger e tani i kane shtepiat si shkolla, kane nga 3-4 makina, kane milionat etj...
Ne kete grup perfshihet nje perqindje e vogel e luftetareve te UCK-se por eshte pikerish grupi qe ne ditet e sotme merret me dukurite me negative qe po i ndodhin ketij vendi. Jane profiterat e luftes qe po ja veshtiresojne jeten ketij populli.
Anita340, po ta jap nje keshille. Mos e rendo vehten me politike por perkushtoju familjes me shume. Drejtoi femijet kah libri e jo kah armet. Keshilloi ata qe te mesojne historine e popullit te tyre por mos i ngarko me absolutizma te paqena ashtu siq e ke ngarku edhe ti vetveten. Nese deshiron me i bo te armes, dergoi ne FSK ose ne PK...e mos i meso me dal neper male e neper fusha. Sepse ne momentin qe e kane nje arme ne brez automatikisht behen me agresiv dhe gjasat per me shkaktu ndonje problem jane shume me te medha. Problemi eshte se per shkak te edukimit te keq te femijes tend e peson femija i dikujt tjeter. Kjo eshte arsyeja perse duhet te ndryshohet ky mentalitet i prapambetur.
Miqesisht, mos humb kohe dhe energji ne keto teme por merru me ndonje teme qe te relakson me shume.
Hajde shnet...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 29-01-2011 mė 19:19
Vellau im i dashur nese nuk e ke dit kjo anita eshte zedhenese e komandantve pa qen nje her ne luft,ose te pikniqeve me raki e kallshnikov.
Une u turprova kur pash ne you tub ket aheng te atyre qe per dit po na turperoin si para botes se civilizuar por edhe para vet popullit ton.
Pyetja ime per keta trima eshte,pse shpenzuat aq shum plumba ne ajr e nuk na shkuat matan ures se ibrit e me ja lan veti nje nam,por kishit shtru raki e qiftelidhe i kendonit nje diktatori qe vrau e preu shqipetar, dhe bota qeshte me ta.
E anita aq din,i duhet edhe pak koh per ta kuptua se ken mbron dhe jam i sigurt se ne fund do turprohet me vehten e vet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga drenicaku : 30-01-2011 mė 07:42
Nuk eshte veshtir te flasesh per uren e Ibrit,por duhet te mendosh qe andej ures ka Shqiptar,dhe nese nje shka vrahet shkojn kokat e atyre qe jane atje,sa per keto marifetlleqe qe bejn disa njerez ne gjendje te dehur nuk eshte per t'u cuditur fare,kur shumica nga ta ndoshta kan degjua at slloganin(nga prinderit) qe dikur u brohoriste ne Shqiperi:,,Shqiperi Enver,Jemi gadi kurdohere"
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
kta jan komunista,jan tuf qenesh qe po te zene te shqyejn me dhembe,Nga kenga kuptojme qe e perkrahin enver hoxhen,ai sistem ka kaluar ,nuk perket asgje me tema aktuale.
Ndoshta edhe e perdorin nje shprehje "E ka dit enver hoxha cfar populli ka,prandaj e ka perdor diktaturen e hekurt " . Ku ti biem ne fije cka po mendojn kta njerezit qe kogja armate kishin.
Pse stregoni qe allkaida paska depertu edhe ne FSH lol ajde tregom si do ma mbyllesh gojen bash kam qejf, po ti sje ashtu burri se ai qe e ben ste tregon por vetem ta mbyll lol
Ti nga Prishtina je apo 1 her ne muaj zbret nga mali per ne Prishtin per te be pazar e per te hy pak ne internet e per tu mbajt trim ketu lol
Ti je aq i trash sa nuk e kupton se un e kam pas vetem me ato qe jan ne video qe vertet perfaqson nje shtres te prapambetur te shoqris shqiptare pa marr parasysh vendit ku jetojn.
Kurse per ne shqiptaret e Maqedonis fol vetem nga inati se ne jemi shqiptaret e vertet,kemi hap universitet ne cdo qytet, jemi 30 % ketu ama kur te duam e perziejm shtetin me 70% maqedon e serb se jemi trima lol.
ne e shkrepim kallashin kur ja don puna e nuk jemi frikacak me u fsheh neper male e me gjujt atje me kallash si ju, e qe mbrapa luftes si puna ktyre dolen me shum komandanta se ushtar lol
Ne folim shajm e bertasim shqip ne parlament te sllavit lol jo si ju atje qe ende folni turqisht dhe qe kendoni kong komunistash per enverin lol
(kosovar tjer me ndjeni pak, se un e kam vetem per kete komandant kallashin lol )
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Konstantin : 30-01-2011 mė 10:56
Krijoni Kontakt