ah sikur te kishte nje figur me duartrokitje, do te jepja. po si ore nxerre disa rreshta pa njohur personalisht Jezusin edhe pa i kuptuar ato rreshta?
Nejse une do te jepja disa rreshta qe thuhen ne Bibel(Ungjijte, sepse vetem ato pranoni ju myslymanet):
Gjoni 1:1(me fal per kete rresht sepse ketu na del qe Jezusi ka ekzistuar edhe me pare..hedh poshte ē'do interpretim tuajin)Ne fillim ishte Fjala edhe Fjala ishte prane Perendise edhe Fjala ishte Perendi
Gjoni 10:33(arsyeja pse Jezusi ishte i perndjekur nga hebrenjte edhe pse u vra nga hebrenjte)Gjoni 14:8-9Judenjte u pergjigjen duke thene:"Ne nuk pte vrasim me gure per anje veper te mire, po per blasfemine, dhe sepse ti, duke qene njeri e bene veten Perendi".nese nuk te bindin atehere shiko kete gje8. Filipi i tha:"Zot, na trego Atin dhe na mjafton".9. Jezusi i tha:"Kaq kohe qe une jam me ju dhe ti nuk me ke njohur akoma, o Filip?Kush me ka pare mua, ka pare Atin;Si valle po thua:"Na trego Atin"?
Gjoni 18:6(lexoje mire edhe shiko mire seē thuhet ne Eksodin 3:14)(Nese shikojme mire hebrenjte ne ligjin e moisiu nuk adhuronin asnje por ne kete rast shikojme diēka te veēante, apo jo?)Sapo ai u tha atyre:"Une jam!", Ata u zmbrapsen edhe rane per dhe.
Mateu 28:19Ketu Jezusi tregon ate qe ne te krishteret e quajne Trinitet.Ne pak Fjale te tre Personat qe nuk jane te njejtit por jane tre ne nje(kur thuhet ne Emer edhe jo ne Emrat).Nuk perdor ne shumes por ne njejes.Shkoni pra e beni dishepuj nga gjithe popujt duke i pagezuar ne emer te Atit e te birit e te Frymes se Shenjte,
Po te shpjegoj diēka lidhur me Jezusin:
Jezusi ishte 100% njeri edhe kete nuk e luan topi, sepse Ai hante, pinte, prekte njerzit, ndjehu trishtim, vuajti etj.por keto jo sepse Ai nuk eshte Perendia, por sepse ēdo nperson(qe ka trup humani) qe nga adami edhe me pas qe jeton kete jete i provon edhe jeton gjerat e njerzimit.Ishte ajo qe thuhet se Perendia donte qe te shikonte vertet ate qe provonte edhe qe jetonte krijesa e vet, qe kur ra ne mekat(sepse Perendia eshte i lavdishem edhe nuk ka jetuar kurre ne mes te mekatit).Ai per te kuptuar me mire krijesen e vet(qe e kishte krijuar jo vetem me frymen qe jep jet, por edhe me nje shpirt qe te ndjej edhe te mendoj edhe te gjykoj), u vesh ne mish qe te shikonte edhe qe mund te gjente menyren se si mund te na shpetonte sepse kot nuk thuhet ne Bibel 1Timoteut 3:16prandaj Jezusi ishte 100% njeri sepse vujti por ishte edhe eshte 100% Perendi sepse ne emrin e tij njerzit gjejne shpetimin, ne emrin e tij njerezit sherohet ē'lirohe nga ēdo gje etj..Ashtu si atehere qe sheronte edhe kryente ēdo lloji vepre te fuqishme drejte perdrejte me njerezit keshtu edhe sot nepermjet neve te krishteret Jezusi kryen vepra te fuqishme(sherime, rringjallje nga te vdekurti, shpetime, etj)!Se ska asnje dyshim se misteri i meshires eshte i madh:Perendia u shfaq ne mish, u shfajesua ne Fryme, u duk nder engjejt, u predikua nder johebrenj, u besua ne bote, u ngrit ne lavdi.
Ja se kush eshte Jezusi..ka edhe me shume por mendoj se mjaftojne(nese nuk harrini te kuptoni keto, ato te tjerat qe thuhen ne Bibel qe une nuk i thashe, ju nuk do ti kuptoni dote kurre sepse keto qe thashe jane gjera elementare nga ana shpirterore).
Te zbatosh Fjalen e Perendise nuk do te thote te kesh Jeten e perjeteshme(te kesh shperblim) por do te thote qe te jetosh si njeri...qe njeriu te kthehet edhe te jete njeri siē e krijoi Perendia edhe jo egoist apo kafshe.
Nese zbaton ligjet e shtetit nuk eshte se merr ndonje shperblim por thjesht nuk shkon ne burge por jetone jeten tende normale edhe te qete, apo jo?si mendoni ju?
me respekt i krishteri!!!
Krijoni Kontakt