Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

Jezuesi ne bibel predikon besimin ne nje zot te vetem!!!!!

pershendetje te gjitheve
    i was surprised to find in the bible verses where jesus preaches the belief in one god(the father) ....i am bringing these verses below together with an explanation of mine.

Mathews 22
    36 "Teacher, which is the great commandment in the law?" 37 And he(jesus) said to him, "You shall love the Lord your God with all your heart, and with all your soul, and with all your mind. 38 This is the great and first commandment.

fillimisht jezuesi po predikon fene e moisiut dhe his commandements..jo vetem ne keto pjese qe kam sjelle une por vecanerisht ne gospel by mathews jezuesi predikon fuqishem "the commandements" and the law of the prophets.
    Pra "love the lord your God" pra kini zotin ne zemer.....ketu jezuesi nuk i referohet vetes as shpirtit te shenjte por "the father" pra atij zoti qe cifutet besonin ne te....
    me poshte gjithcka behet me e qarte....jezuesi e quan zotin baba te njerezve(jo vetem ne kete verse por dhe ne verse te tjera i referohet zotit si baba i njerezve) pra ai kur po fliste per "father" se kishte kuptimin per baba te vetin por si krijues (baba te gjithe njerezve) dhe sic e shohim e quan veten Master (mesues) dhe asgje me teper se kaq.

Mathews 23
    9.And call no man your father on earth, for you have one Father, who is in heaven. 10 Neither be called masters, for you have one master, the Christ.

Me poshte jepet fare qarte ""the lord our god , the lord is one" pra JEZUESI THOTE ZOTI JONE...PRA PO E PARAQET VETEN PREJ NJEREZVE DHE "THE FATHER" SI ZOTIN E TIJ DHE TE NJEREZVE ....QE ESHTE VETEM NJE.

Mark 12
    28......"Which commandment is the first of all?" 29 Jesus answered, "The first is, 'Hear, O Israel: The Lord our God, the Lord is one;

ndoshta kjo pjese nga kurani na jep sadopak ngjashmeri me te mesipermet...
    (ihlas 1,3) Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė! 3.As s’ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.

faleminderit

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Pasazhi biblik pėr javėn: (nga albkristian.com)

Jezusi u pėrgjigj atyre: "Unė jua kam thėnė, por ju nuk besoni; veprat qė bėj nė emėr tė Atit tim, janė ato qė dėshmojnė pėr mua. Por ju nuk besoni, sepse nuk jeni nga delet e mia, siē jua kam thėnė. Delet e mia e dėgjojnė zėrin tim, unė i njoh dhe ato mė ndjekin; dhe unė u jap atyre jetėn e pėrjetshme dhe nuk do tė humbasin kurrė, e askush nuk do t`i rrėmbejė nga dora ime. Ati im, qė m`i dha, ėshtė mė i madh se tė gjithė; dhe askush nuk mund t`i rrėmbejė nga dora e Atit tim. Unė dhe Ati jemi njė".

Gjoni 10:25-30

(pa komente te metejshme)
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    cdo te thuash me kete??????

ti ne nje fare menyre po ploteson temen time dhe ne anen tjeter me ate pasazh po me tregon qe bibla bie ne kontradikte.
    qe diku predikon besimin ne nje zot dhe diku ne trinitet.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga angeldust
    Pasazhi biblik pėr javėn: (nga albkristian.com)

Jezusi u pėrgjigj atyre: "Unė jua kam thėnė, por ju nuk besoni; veprat qė bėj nė emėr tė Atit tim, janė ato qė dėshmojnė pėr mua. Por ju nuk besoni, sepse nuk jeni nga delet e mia, siē jua kam thėnė. Delet e mia e dėgjojnė zėrin tim, unė i njoh dhe ato mė ndjekin; dhe unė u jap atyre jetėn e pėrjetshme dhe nuk do tė humbasin kurrė, e askush nuk do t`i rrėmbejė nga dora ime. Ati im, qė m`i dha, ėshtė mė i madh se tė gjithė; dhe askush nuk mund t`i rrėmbejė nga dora e Atit tim. Unė dhe Ati jemi njė".

Gjoni 10:25-30

(pa komente te metejshme)
    by the way ska gje vazhdoni te jeni dele ju te krishteret...se dhe ato ska llogjike...dhe ato si llogjikojne gjerat por shkojne nga ti coje bariu dhe ju keni bariun tuaj ....shokun PAL ...u thote Pali juve qe keto qe them une besohen nuk lliogjikohen dhe ju shkoni mbas palit drejt e ne ferr por nejse......

quote:
    Ati im, qė m`i dha, ėshtė mė i madh se tė gjithė; dhe askush nuk mund t`i rrėmbejė nga dora e Atit tim. Unė dhe Ati jemi njė". end quote

mesa di une te krishteret besojne qe jezuesi, ati dhe spirti i shenjte jane nje dhe te barabarte me njeri tjetrin por bibla na thoshka qe ati eshte me i madh se te gjithe. apo jo???

dhe dicka si mund te jete jezuesi i barabarte me te atin kur vetem i ati ka veti krijuese ????

thank you

Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Ore te thashe, se s'kam kohe te te jap nje pergjigje religjoze deri tani. Ti s'je "dele" dhe kurre nuk ke per ta marre vesh. Nqs. ke qejf ta marresh vesh, ike ne kishe si njeri i mire atje...!
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    o angel
    ajo karikatura qe ke vene poshte nickun tend te shkon...
    me duket se je vetem per tae pune...sic i thone "just a pretty face"

see ya

Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Pretty face dhe mund te jem, po te pakten nuk jam fanatike qe te rrije tere diten mbi kuran per t'u bere njeri me mendje te mbyllur si puna jote. Po asaj sat motre apo sat kusherire qe eshte e mbuluar me perce dhe s'e merr vesh njeri ne eshte apo s'eshte pretty face, por duket si qyqe mali me ate carcaf qe mbulohet? Ah, po, harrova, me siguri qe motrat apo kusherirat e tua nqs. jane shqiptare qe kane respekt per veten nuk ka mundesi te mbulohen me carcaf..., po nejse, se ashtu jini dhe ju, "bej si them une, po mos bej si bej une" Hajt fesht tani...

Jezu Krishti nuk eshte Zot i DYTE, por hajt mbushja mendjen kokes tende te shkrete..., kot qe te kushtoj vemendje dhe une ty. Sa po te paguajne arabiket qe te vish ne forum dhe te shash te krishteret?

i/e regjistruar Maska e behari77
    Anėtarėsuar
    22-02-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    27
    hello angel1 te lexojsh Kurani gjithe dite nuk eshte fanatizem por shperblimet qe merr ne diten e gjukimit! ne rast se ti nuk je dele do te kishe dicka me te bukur tju pergjgjeshe ruud dhe sa perket perces motrat apo kusherirat nuk kan nevoje te tregojne the pretty face te dikush tjeter pervec burrit te tyre! ata nuk jane mposhtur nga kenaqesit e rreme te kesaj bote! si do te ndihesh ti ne rast se i dashuri juaj mashtrohet nga kofshat apo gjoksi apo pretty face te ndonje goce tjeter dhe ta dridhte? e pra ky eshte dhe nje nga qellimet e perces!
    ruud Zoti te ndihmofte ne rrugen qe ke zgjedhur! me te veretete me duket vetja dele kur nuk di te them shume

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    faleminderit behar dhe zoti jua shpeblehte dhe juve

trim mbi trima Maska e Otello
    Anėtarėsuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    Larg Atdheut
    Postime
    45
    Me falni qe po nderhyj........por qellimi i kesaj teme nuk po me pelqen aspak pasi po preken pjeset tabu te Komunitetit Shqiptar ne pergjethesi. Nga se lexova ai shoku po thote ne nje fare menyre qe Bibla ja ka futur kot!!!!!!!!!Le te them dicka.......te jesh nje mysliman i mire sdo te thote qe duhet te shash fet e tjera, dhe ti(ruud) o i mjere nuk je as i denje ta permendesh emrin e shenjte te Bibles, pale ta gjykosh ate.
    PS.KEMI ARDHUR NE KETE FORUM PER QEJF DHE JO PER TE DEDJUAR IDETE TUAJA "FONDAMENTALISTE".
    Fighting is the purest thing in a man has in his soul!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Si ta forcojmė besimin !!!!!!
    Nga phyro nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Cili ishte ungjilli qe jezuesi po predikonte???
    Nga rudo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 16-03-2003, 06:30
  5. Kush eshte shpirti i shenjte?
    Nga rudo nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 14-03-2003, 18:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •