Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 59 prej 59

Tema: Shokuese

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Jo, nuk eshte shokuese (shocking) por tronditese.

Perse Shqiptaret perdorin kete fjale te "bastardizuar" nga Anglishtja ne vend te fjales "trondit(je/ese/ur/...? Ka ndonje arsye? Mos kjo fjale ju sjell me afer Europes Perendimore? Apo te gjithe po ushtroheni per deputet dhe po mesoni fjalorin e tyre si dhe te gatezarise/lajmeve Shqiptare? Nuk jam konfuzed, jam i hutuar.

Sa here shikoj kete fjale ndjehem keq dhe inatosem. Me sa kuptoj une kjo fjale nuk ka as edhe nje pike kuptimi ne gjuhen tone. Po e them fjalen tani me vete dhe me ze te larte te them te drejten dhe me sa kuptoj une eshte nje fjale qe nuk shkon, nuk tingellon bukur ose sakte, nuk ka kuptim, dhe nuk ka vlere. Ta neverit Ndoshta jam i paditur mbi kete teme por une shpresoj qe jo sepse me sa di une hera a pare qe e pash kete fjale ishte vitin e kaluar kur po lexoja lajmet ne top channel.

Do ta keqkuptoji ndonje i huaj fjalen shokuese per miqesi

shok/u = friend
    Shokues (mbase do mendojne qe domethene friendly
    friendly = miqesi

Ne gjuhen jo zyrtare dmth cfare shkruajm ne forum ose flasim gjate dites eshte pak veshtire te mos perdoresh huazime, por per ata qe e mbajne veten per gazetar edhe shkruajne artikuj me huazime te hapin barkun. Jane disa fjale qe kur i kopjon nga gjuha angleze ne shqip duken shume keq edhe sikur e humbin kuptimin.
    I LOVE GOD

j&g

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Fajtor kryesor jan politikanat pastaj mediat qe po shtyhen se kush cili/cila po perdor fjale me shume te panjohura qe kishe aata i dijn, dhe shum ehere kam degjuar persona duke i intervistuar ne qytet kur kan than diqka veq qe e kan degjuar nga mediat dhe si kan dit kuptimin po veq kishe te tham diqka.

Kjo po percjellet nga politiKuajt ne media nga mediat tek shoqeria nga shoqeria neper familje dhe mandej ndale nese mundesh virus Trojan hors krejt.

friendly = miqesi
    sa vura re qe kam bere nje gabim

friendly - miqesor
    friendship - miqesi

Une ankohem per te tjeret, per vete bej gabime plote
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    sa vura re qe kam bere nje gabim

friendly - miqesor
    friendship - miqesi

Une ankohem per te tjeret, per vete bej gabime plote
    ...por, keni virtytin e perunjesise(modestise)!
    E rendesishme eshte se tek ju qenesohet deshira per perdorur gjuhen shqipe pa huazime dhe shperdorime; kjo ju larteson si atdhetar dhe qytetar! Pergezimet e mia te perzemerta!
    Jarigas

Gjurmė nė Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anėtarėsuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Nė luginėn e dashurisė.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ...por, keni virtytin e perunjesise(modestise)!
    E rendesishme eshte se tek ju qenesohet deshira per perdorur gjuhen shqipe pa huazime dhe shperdorime; kjo ju larteson si atdhetar dhe qytetar! Pergezimet e mia te perzemerta!
    Edhe unė dua lėvdata, si tė kėtij lloji pėrshembull. :P
    Ti u jep tė tjerėve guxim, vullnet dhe dėshirė pėr t`i tejkaluar gropat/kodrat qė iu shfaqen gjatė rrugėtimit...
    Je i madh Jarigas!
    Love has no limits

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga symphony Lexo Postimin
    Edhe unė dua lėvdata, si tė kėtij lloji pėrshembull. :P
    Ti u jep tė tjerėve guxim, vullnet dhe dėshirė pėr t`i tejkaluar gropat/kodrat qė iu shfaqen gjatė rrugėtimit...
    Je i madh Jarigas!
    Ti s'ke nevoje per nxitje, he burrneshe, se ti je shpirti i Shqiptarise e nuk ka gropa/sopa qe mund te ta ndalin hovin, se Shqiponja fluturon lart!! Madje, mund te ta them perpara te gjitheve, je ti dhe persona si ti, qe me frymezojne e me japin shprese per te ardhmen e Shqiptareve! T'paēim sa malet....!(sa e bukur shqipja, eh!!)
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    ...ankohu ti symphoby tani po deshe

Gjurmė nė Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anėtarėsuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Nė luginėn e dashurisė.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ti s'ke nevoje per nxitje, he burrneshe, se ti je shpirti i Shqiptarise e nuk ka gropa/sopa qe mund te ta ndalin hovin, se Shqiponja fluturon lart!! Madje, mund te ta them perpara te gjitheve, je ti dhe persona si ti, qe me frymezojne e me japin shprese per te ardhmen e Shqiptareve! T'paēim sa malet....!(sa e bukur shqipja, eh!!)
    Ke shpirtin e mbushur pėrplot nektar lulesh tė trojeve shqiptare.

Citim Postuar mė parė nga jarigas
    (sa e bukur shqipja, eh!!)
    Nga kjo bukuri e gjallė buroi kjo pasuri e pashtershme e vlerave tua shpirtėrore.
    Mendimi i urtė tė flen nė shpirt.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga symphony : 01-03-2012 mė 14:39
    Love has no limits

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Po bejme nje peticion Instituti Albanologjik , Akademisė sė Shkencave, Shoqatės sė Gazetarėve,mistrise perkstese... qe te veprohet sa me shpejt qe te zhduken nga fjalori i shqipes fjalet e huaja aty ku kemi fjale shqipe per ti zavendesuar.
    Gjuha shqipe ka shume barbarizma qe nga latinishtja, sllavishtja, turqishtja etj. Pse mos te bejme si ne Islande? Atje i kan zavendesuar fjalet e huaja me ato te tyre.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •