Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 59

Tema: Shokuese

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga kutje Lexo Postimin
    Po cila fjale tjeter ashte ,KONVENON,ne gjuhe tjera ?
    Ne po flisnim per gjuhen tone kutje, jo per gjuhet e tjera!! Pyet mia@-n po deshe!!
    Jarigas

Gjurmė nė Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anėtarėsuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Nė luginėn e dashurisė.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Nese nuk e kane harruar, pse nuk e perdorin krahas fjales se huaj??!!
    edhe ne Shqiperi po behet nje katrahure e turpshme me gjuhen!
    Kėtu doja tė dal edhe unė Jarigas.

Love has no limits

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Shikoj Digitalbin dhe nganjehere tronditem me fjalet qe i degjoj:
    "Shiqoni kjo eshte ngjyra blu dhe jeshile" dhe tash mendoj me veten se cka do te behet me femijet e mi kur te rriten ne shkolle mesoj per ngjyren e kaltert dhe gjelbert kurse ne TV njera eshte angleze e tjetra turke.
    BBA - na viejn pjesmarrese me ato shprehje alla italiane e angleze pastaj Arbana duke u shtirur perdor fjale italiane goca vetem per te treguar kulturen e saj maniake me KAPRIQIO.
    Me vie shume keq kur nje gjuhe ka tentime per tu perdhunosur nga njerez te cilet drejtperdrejt ndikojn ne perdhunimin e gjuhes shqipe.
    Por cdo gje ka cmim ne kete jete e sidomos ne shqiptaret e kemi si pershtati me i paguar shtrenjte keto gjera qe na kane kushtuar shume ne te kaluaren por ska gje sepse thote nje fjale e urte popullore:
    "Poqese dikush te shtyen dhe rrezohesh mos u brengos se ngritesh ne kembe por kur rrezohesh vetvetiu atehere kembet e tuaja nuk te mbajn dhe ne pyetje je ti dhe tjeret"
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Ka ardhur koha e madje ka kaluar tashme, per nje kongres te gjuhetareve te shqipes.
    Shqipja ne rrethanat e reja eshte tejet e kercenuar e duhet shqiptaret ti dalin zot, perpara se te huajt, injorantet, pseudointelektualet, pseudopolitikanet, te shiturit, armiqte tane, ti bejne varrin asaj .
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po si, duhet te suportohet nje miting i mazhorances dhe minorances per me diskutue *discuss* rreth krimeve *crimes* te soldateskes komuniste.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 01-11-2011 mė 06:54

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2011
    Postime
    4
    Fjala ''Shock'' mendoj se ka lidhje me fjalen Shqipe ''Shkund'' Pra ''Shkundese'' eshte Shokuese'' Ndersa Kullere qe e perdorin Kosovaret ka kuptimin ''E larte'' si kulle.Edhe Greket per Kulle perdorin fjalen Shqipe ''Pirg'' por i shtojne dhe ''Os'' mbrapa.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2011
    Postime
    4
    Mendoj se te tjeret kane mare nga Gjuha Jone me shume se ckemi mare ne prej tyre.Shembuj ka plot.Psh Anglisht piknikut i thone Hike dhe lexohet Hajk.Kur Kruetani per te thene Hik(dmth dil per piknik) thote Hajk ne themi hik mor malok.Ndersa kur englezi shkruan ..Hike.. dhe lexon ''Hajk'' ne themi sa e bukur eshte Anglishtja.Anglezet Erresires i thone ''Dark''.Dhe kane te drejte se ne ''Darke'' behet eresire.Anglezi thote ''I am'' po ta lexosh germe per germe shqip thuhet ''Jam'' Cka themi dhe ne.Ka me ,mija fjale po tani kaq mu kujtuan.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-09-2011
    Postime
    58
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Jo, nuk eshte shokuese (shocking) por tronditese.

Perse Shqiptaret perdorin kete fjale te "bastardizuar" nga Anglishtja ne vend te fjales "trondit(je/ese/ur/...? Ka ndonje arsye? Mos kjo fjale ju sjell me afer Europes Perendimore? Apo te gjithe po ushtroheni per deputet dhe po mesoni fjalorin e tyre si dhe te gatezarise/lajmeve Shqiptare? Nuk jam konfuzed, jam i hutuar.

Sa here shikoj kete fjale ndjehem keq dhe inatosem. Me sa kuptoj une kjo fjale nuk ka as edhe nje pike kuptimi ne gjuhen tone. Po e them fjalen tani me vete dhe me ze te larte te them te drejten dhe me sa kuptoj une eshte nje fjale qe nuk shkon, nuk tingellon bukur ose sakte, nuk ka kuptim, dhe nuk ka vlere. Ta neverit Ndoshta jam i paditur mbi kete teme por une shpresoj qe jo sepse me sa di une hera a pare qe e pash kete fjale ishte vitin e kaluar kur po lexoja lajmet ne top channel.

Do ta keqkuptoji ndonje i huaj fjalen shokuese per miqesi

shok/u = friend
    Shokues (mbase do mendojne qe domethene friendly
    friendly = miqesi

ata qė flasin kėshtu janė injoranta qė duan tė duken interesantė. ky ėshtė mendimi im (nqs ofendohet njėri qė flet kėshtu, nothing personal!)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Jo, nuk eshte shokuese (shocking) por tronditese.

Perse Shqiptaret perdorin kete fjale te "bastardizuar" nga Anglishtja ne vend te fjales "trondit(je/ese/ur/...? Ka ndonje arsye? Mos kjo fjale ju sjell me afer Europes Perendimore? Apo te gjithe po ushtroheni per deputet dhe po mesoni fjalorin e tyre si dhe te gatezarise/lajmeve Shqiptare? Nuk jam konfuzed, jam i hutuar.

Sa here shikoj kete fjale ndjehem keq dhe inatosem. Me sa kuptoj une kjo fjale nuk ka as edhe nje pike kuptimi ne gjuhen tone. Po e them fjalen tani me vete dhe me ze te larte te them te drejten dhe me sa kuptoj une eshte nje fjale qe nuk shkon, nuk tingellon bukur ose sakte, nuk ka kuptim, dhe nuk ka vlere. Ta neverit Ndoshta jam i paditur mbi kete teme por une shpresoj qe jo sepse me sa di une hera a pare qe e pash kete fjale ishte vitin e kaluar kur po lexoja lajmet ne top channel.

Do ta keqkuptoji ndonje i huaj fjalen shokuese per miqesi

shok/u = friend
    Shokues (mbase do mendojne qe domethene friendly
    friendly = miqesi

Thirsty,
    ke pare lajme, degjuar radio apo lexuar ndonje gazete Shqiptare kohet e fundit?
    Ke dal xhiro rrugeve te qyteteve Shqiptare, a ke vrojtuar tabelat e dyqaneve, klubeve, hoteleve?

Eshte per te ardhur keq, gjuha Shqipe perdhunohet dita dites e askush nuk e ve ujin ne zjarr!

Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    Thirsty,
    ke pare lajme, degjuar radio apo lexuar ndonje gazete Shqiptare kohet e fundit?
    Ke dal xhiro rrugeve te qyteteve Shqiptare, a ke vrojtuar tabelat e dyqaneve, klubeve, hoteleve?

Eshte per te ardhur keq, gjuha Shqipe perdhunohet dita dites e askush nuk e ve ujin ne zjarr!
    e di

Thash te marre tvAlb, por ce dua
    Kam nje TWC me gjuhe angleze, cme duhet nje e dyte
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •