Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 59

Tema: Shokuese

Shokuese

Jo, nuk eshte shokuese (shocking) por tronditese.

Perse Shqiptaret perdorin kete fjale te "bastardizuar" nga Anglishtja ne vend te fjales "trondit(je/ese/ur/...? Ka ndonje arsye? Mos kjo fjale ju sjell me afer Europes Perendimore? Apo te gjithe po ushtroheni per deputet dhe po mesoni fjalorin e tyre si dhe te gatezarise/lajmeve Shqiptare? Nuk jam konfuzed, jam i hutuar.

Sa here shikoj kete fjale ndjehem keq dhe inatosem. Me sa kuptoj une kjo fjale nuk ka as edhe nje pike kuptimi ne gjuhen tone. Po e them fjalen tani me vete dhe me ze te larte te them te drejten dhe me sa kuptoj une eshte nje fjale qe nuk shkon, nuk tingellon bukur ose sakte, nuk ka kuptim, dhe nuk ka vlere. Ta neverit Ndoshta jam i paditur mbi kete teme por une shpresoj qe jo sepse me sa di une hera a pare qe e pash kete fjale ishte vitin e kaluar kur po lexoja lajmet ne top channel.

Do ta keqkuptoji ndonje i huaj fjalen shokuese per miqesi

shok/u = friend
    Shokues (mbase do mendojne qe domethene friendly
    friendly = miqesi

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 22-01-2011 mė 02:26
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Aldi nuk eshte e vetmja fjale qe perdoret .Shqiptaret e bastarduan shqipen .Perdorin fjale nga anglishtja, italishtja , greqishtja kryesisht .Ndonjehere kur lexoj gazetat me duhet te hap fjalorin te kerkoj fjalet dhe kuptimin e tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Top Chanel eshte ai qe me se shumti e ka hapur moden e futjes se fjaleve te huaja, krejt te panevojshme ne fjalorin e perditshem.
    Ne fakultet, kur pyeta njehere profesorin " perse i vune emrin celular, telefonit te levizshem? - me tha se ne ato periudha qe hyri celulari ne shqiperi( 1997 ) nuk e kish njeri mendjen per keto gjera.
    Ok
    Po tani kush e ka fajin qe fjalori vazhdon te mbushet me fjale te huaja, krejt te zevendesueshme me ato te shqipes?
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Top Chanel eshte ai qe me se shumti e ka hapur moden e futjes se fjaleve te huaja, krejt te panevojshme ne fjalorin e perditshem.
    Ne fakultet, kur pyeta njehere profesorin " perse i vune emrin celular, telefonit te levizshem? - me tha se ne ato periudha qe hyri celulari ne shqiperi( 1997 ) nuk e kish njeri mendjen per keto gjera.
    Ok
    Po tani kush e ka fajin qe fjalori vazhdon te mbushet me fjale te huaja, krejt te zevendesueshme me ato te shqipes?
    po lere politiken per tema te tjera

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    doctor une kisha pershtypjen se moden e fjaleve te huaja e kishte reiz ēiēua
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Mediat personat e njohrur politikanet vazhdimisht ne fjaloret e tyre po na shfaqin fjal te reja te huaja edhe pse per ato fjal ka 100% fjal shqipe qe tingllojn edhe me bukur, Duke menduar se nese perdorin fjal te huaja, do te duken me bashkohor, me te mencur e me interesant. Cfar naiviteti i madh..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga [Perla] Lexo Postimin
    doctor une kisha pershtypjen se moden e fjaleve te huaja e kishte reiz ēiēua
    Per te qene korekt me temen dhe ju miqte e mij.
    Kjo teme me ka shqetesuar vazhdimisht dhe sic e permenda e kam ngritur edhe ne fakultet si problem.
    Por qe te jemi korekt, kete mode e ka filluar ne menyre masive Fatos Nano, i cili ne cdo fjali do te kishte fjale nga te pakten 4 gjuhe te ndryshme, duke minimizuar fjalet shqipe ne nje bisede shqip.
    Pastaj ata qe e pasonin, per inerci te shefit kopjuan te folmen e tij dhe filluan ti perdorin edhe me teper, sigurisht mediat qe mbulonin cdo levizje te kryetarit do benin po te njejten gje, deri sa e kthyen kete ne normalitet.
    Ne kete kurth me pas rane edhe politikane dhe gazetare, te cilet e folura me fjale shqip, u dukej si mungese kulture dhe mungese poliglotizmi.
    Profesor Xhovalin Shkurtaj na thoshte gjithmone se ne ditet e sotme kur librat jane haruar neper pluhurat e biblotekave, media eshte ajo qe ben ndikimin me te madh ne njohjen(ose prishjen) e gjuhes shqipe.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Per te qene korekt me temen dhe ju miqte e mij.
    Kjo teme me ka shqetesuar vazhdimisht dhe sic e permenda e kam ngritur edhe ne fakultet si problem.
    Por qe te jemi korekt, kete mode e ka filluar ne menyre masive Fatos Nano, i cili ne cdo fjali do te kishte fjale nga te pakten 4 gjuhe te ndryshme, duke minimizuar fjalet shqipe ne nje bisede shqip.
    Pastaj ata qe e pasonin, per inerci te shefit kopjuan te folmen e tij dhe filluan ti perdorin edhe me teper, sigurisht mediat qe mbulonin cdo levizje te kryetarit do benin po te njejten gje, deri sa e kthyen kete ne normalitet.
    Ne kete kurth me pas rane edhe politikane dhe gazetare, te cilet e folura me fjale shqip, u dukej si mungese kulture dhe mungese poliglotizmi.
    Profesor Xhovalin Shkurtaj na thoshte gjithmone se ne ditet e sotme kur librat jane haruar neper pluhurat e biblotekave, media eshte ajo qe ben ndikimin me te madh ne njohjen(ose prishjen) e gjuhes shqipe.
    dihet ajo, PS po mundohet te shkaterroje gjuhen shqipe. jan grek ata

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    dihet ajo, PS po mundohet te shkaterroje gjuhen shqipe. jan grek ata
    Ti ja vure vulen.
    Une di qe me shume fjalet huazohen nga anglishtja dhe italishtja.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Shumica e "intelektualve" tė tillė pėrdorin gjuhėn si njė nga mjetet tė cilat pėrdoren pėr tė arritur qėllimet e tyre dhe me rastin e pėrdorimit tė fjalėve tė huaja shpresojn qė t'iu ikin shpjegimieve tė gjata por edhe pėr shkakė tė shkurtimit tė dialogut, duke shpresuar se vullneti i vazhdimit tė dialogut nga pala tjetėr tė zhduket sa ėshtė e mundur mė shumė, nėse kėto fjalė tė huaja nuk kuptohen. Dhe me kėtė rastė kėta "intelektual" dalin fitimtar nga dialogu.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •