Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 59

Tema: Shokuese

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Po 'basdardizuar'ca do te thote ?! Shqip eshte kjo fjale !!
    Bastarduar ,basdard,retard etc etc etc .

-----
    Shumica e "intelektualve" tė tillė pėrdorin gjuhėn si njė nga mjetet tė cilat pėrdoren pėr tė arritur qėllimet e tyre dhe me rastin e pėrdorimit tė fjalėve tė huaja shpresojn qė t'iu ikin shpjegimieve tė gjata por edhe pėr shkakė tė shkurtimit tė dialogut, duke shpresuar se vullneti i vazhdimit tė dialogut nga pala tjetėr tė zhduket sa ėshtė e mundur mė shumė, nėse kėto fjalė tė huaja nuk kuptohen. Dhe me kėtė rastė kėta "intelektual" dalin fitimtar nga dialogu.
    Sigurisht qe dalin fitimtare se nuk i kuptojne per vete, vec i kane mesuar permendesh .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Ti ja vure vulen.
    Une di qe me shume fjalet huazohen nga anglishtja dhe italishtja.
    Vallai para disa vitesh te vije ne vere ne shqiperi po mos te dije greqisht nuk mereshe vesh jo

Mua me acaron fjala Ciao .bahhhhhhh sa inat e kam .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 25-01-2011 mė 15:57

Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Po 'basdardizuar'ca do te thote ?! Shqip eshte kjo fjale !!
    Bastarduar ,basdard,retard etc etc etc .

-----

Sigurisht qe dalin fitimtare se nuk i kuptojne per vete, vec i kane mesuar permendesh .
    Bastard nuk eshte fjale shqipe
    Eshte fjale e huaj
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    hahaha ,po kur perdorin fjalen koller , cool,
    trendi ,,,bobobobokja fjala kuller ,mua me acaron,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Vallai para disa vitesh te vije ne vere ne shqiperi po mos te dije greqisht nuk mereshe vesh jo

Mua me acaron fjala Ciao .bahhhhhhh sa inat e kam .
    s ke degjuar ,kuller ti/???

Edhe ujin e ngrohte ti do ta kesh zbuluar!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    si e gjete?

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga Aldi-Aldo Lexo Postimin
    Jo, nuk eshte shokuese (shocking) por tronditese.

Perse Shqiptaret perdorin kete fjale te "bastardizuar" nga Anglishtja ne vend te fjales "trondit(je/ese/ur/...? Ka ndonje arsye? Mos kjo fjale ju sjell me afer Europes Perendimore? Apo te gjithe po ushtroheni per deputet dhe po mesoni fjalorin e tyre si dhe te gatezarise/lajmeve Shqiptare? Nuk jam konfuzed, jam i hutuar.

Sa here shikoj kete fjale ndjehem keq dhe inatosem. Me sa kuptoj une kjo fjale nuk ka as edhe nje pike kuptimi ne gjuhen tone. Po e them fjalen tani me vete dhe me ze te larte te them te drejten dhe me sa kuptoj une eshte nje fjale qe nuk shkon, nuk tingellon bukur ose sakte, nuk ka kuptim, dhe nuk ka vlere. Ta neverit Ndoshta jam i paditur mbi kete teme por une shpresoj qe jo sepse me sa di une hera a pare qe e pash kete fjale ishte vitin e kaluar kur po lexoja lajmet ne top channel.

Do ta keqkuptoji ndonje i huaj fjalen shokuese per miqesi

shok/u = friend
    Shokues (mbase do mendojne qe domethene friendly
    friendly = miqesi

Motivi i situacionit shokues te linguistikes ne diskursin kuotidian te shqiptareve, eshte se nuk kane fondament nacional dhe religjioz, por duan ta identifikojne vetveten me oksidentin, per motivin se j`u duket performanca e tyre ne nivel maxhor, krahasuar me ate shqiptare dhe per kete imitojne politikanet tane nga destra dhe sinistra,maxhoranca dhe minoranca, sepse ata i konsiderojne si padret e vatanit te vet. Me kete anunēim qe po bej,nuk dua te fajesoj te gjithe shqiptaret, dhe mos u zemeroni me mua OK?? Me mungon shume linguistika e paraardhesve te mi, te cilet makar, aq sa thonin e thonin OK. Por shqip ama,

Iniciativa ime megjithate nuk dua te mos mbanet fare parasysh. Le te jemi sa me responsabel ne menaxhimin sa me te mire te lingustikes sone dhe te mos marrim nga oksidenti ose orienti, cfare eshte jashte performances sone nacionale.

Le ta bejme kete sepse vetem bajraku na ka mbetur pa ndryshuar, ne te gjitha jemi transformuar ne qenje oksidento-amerikan,me tendence nga orienti i afert

Baj,baj
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Motivi i situacionit shokues te linguistikes ne diskursin kuotidian te shqiptareve, eshte se nuk kane fondament nacional dhe religjioz, por duan ta identifikojne vetveten me oksidentin, per motivin se j`u duket performanca e tyre ne nivel maxhor, krahasuar me ate shqiptare dhe per kete imitojne politikanet tane nga destra dhe sinistra,maxhoranca dhe minoranca, sepse ata i konsiderojne si padret e vatanit te vet. Me kete anunēim qe po bej,nuk dua te fajesoj te gjithe shqiptaret, dhe mos u zemeroni me mua OK?? Me mungon shume linguistika e paraardhesve te mi, te cilet makar, aq sa thonin e thonin OK. Por shqip ama,

Iniciativa
    ime megjithate nuk dua te mos mbanet fare parasysh. Le te jemi sa me responsabel ne menaxhimin sa me te mire te lingustikes sone dhe te mos marrim nga oksidenti ose orienti, cfare eshte jashte performances sone nacionale.

Le ta bejme kete sepse vetem bajraku na ka mbetur pa ndryshuar, ne te gjitha jemi transformuar ne qenje oksidento-amerikan,me tendence nga orienti i afert

Baj,baj
    Lol
    mos hyr me ne kete teme se le nam.
    Nxive dynjane
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Lol
    mos hyr me ne kete teme se le nam.
    Nxive dynjane
    me duket se po bente shaka :S mbase jam gabim :P

Edhe "motiv" nuk eshte fjale e gjuhes tone
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •