Close
Faqja 0 prej 32 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 320
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Shqiperia: Ministria e Arsimit, asnjë simbol fetar në shkolla

Ligji i ri nga MASH, asnjë simbol fetar në shkolla
    Mbyllet me ligj beteja e famshme e shamive

Ministria e Arsimit dhe Shkencës vendos ti japë fund polemikave të herëpashershme për mbajtjen apo përdorimin e simboleve fetare në institucionet arsimore publike, të paktën në ato të arsimit parauniversitar. Në projektligjin e ri për arsimin parauniversitar, Ministria e Arsimit parashikon qartë që asnjë nxënës nuk duhet të paraqitet në shkollë publike me simbole fetare. Ky përcaktim kategorik në ligj, të paktën përsa i

përket arsimit 9-vjeçar dhe atij të mesëm, duket se do të sheshojë “betejën” mes fesë kryesisht myslimane dhe arsimit, të cilat janë përplasur jo pak herë gjatë këtyre viteve për nxënës apo nxënëse që kërkojnë të vishen me veshje të cilat ua kërkon besimi dhe feja në të cilën ata ose ato aderojnë. Përplasje të tilla ku nxënësit me mjekër dhe nxënëset me shami apo ferexhe nuk janë lejuar të futen në mësim, ka pasur jo vetëm në Tiranë, por dhe në qytete të tjera si Burrel, Durrës etj. Vetëm gjatë 8 viteve të fundit ka pasur 5 raste kur nxënës janë përjashtuar nga shkolla ose nuk janë lejuar që të hyjnë në mësim për shkak të mjekrës dhe të ferexhesë. Në deklarata publike, Ministria e Arsimit ka qenë kategorike në vendimin për të mos lejuar asnjë nxënës që të hyjnë në ambiente arsimore publike me veshje të tilla, por në të gjitha rastet e kontestuara, nxënësit janë lejuar të rikthehen në shkollë vetëm pas reagimit të Komunitetit Mysliman dhe vendimeve të gjykatave, që gjithnjë kanë qenë në të drejtë të tyre. Problematika e ligjeve për arsimin publik të cilat në këtë pikë kanë pasur vend për diskutim, duket se deri më tani, të paktën për njërën palë ka gjetur zgjidhje nga Kushtetuta, e cila edhe pse është ligji themeltar i shtetit, duket se edhe ajo vetë nuk e qartëson konkretisht se deri ku arrijnë të drejtat dhe detyrimet për ushtrimin e fesë në institucionet arsimore publike
    .................................................. ........

Sigurisht qe e pergezoj qeverine per kete ligj , por me shqeteson fakti se politika shqiptare nuk eshte serioze ne ne kete ceshtje , pra ne qendrimin e tyre ndaj kerkesave te komunitetit musliman.(turkoshen)Pak kohe me pare ishte vet kryeministri qe pranoi te mbahen ferexhete apo simbolet islamike.Ne Maqedoni kemi nje nje qendrim politik kunder islamizimit te shqiptareve (shkrimi i Arber Xhaferrit)Ne shtypin shqiptar gjithmone e me teper po kemi tema te intelektualeve shqiptare ne sinkron me zotin Xhaferri.
    Politikanet e opozites ndonese kane nje lider te krishtere dhe qe mbeshtetet nga greket , akuzojne magiorancen se po cenon te drejtat e komunitetit musliman, per ndertimin e nje xhamije ne Tirane, ndersa pozita me nje lider mosliman (ateist)nxiton te thote se eshte e gateshme te ndertoje nje moderne.Duke analizuar sa me siper, politika nuk ka ndjeshmeri per reforma per dekulturimin islamik, e atehere nuk arrije te kuptoj se, kush e inicion rikthimin e ketij ligji te MASH per simbolet?!!!!kush eshte ajo force e pa dukshme qe me sa duket eshte mbi politiken shqiptare?Kush i perzien ujrat e kesaj kenete politike?!
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Mbyllet me ligj beteja e famshme e shamive
    sdo myllet kurr sepse ende ka musliman qe jetojn ne kosov dhe kete sdo e lejojn kurr nese duhet do e pagujm edhe me jet por ne asnje menyr sdo lejojm te behet kosova si kina dhe koreja e veriut
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    sdo myllet kurr sepse ende ka musliman qe jetojn ne kosov dhe kete sdo e lejojn kurr nese duhet do e pagujm edhe me jet por ne asnje menyr sdo lejojm te behet kosova si kina dhe koreja e veriut
    Kjo për në Shqipëri, kshuqë shkrefu lol.

Shumë mirë që rregullohen këto gjerëa me ligj, shkolla është laike, as kryq, as shami.
    Life's too short to remove USB safely.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Kjo për në Shqipëri, kshuqë shkrefu lol.

Shumë mirë që rregullohen këto gjerëa me ligj, shkolla është laike, as kryq, as shami.
    edhe ne shiperi ka musliman qe i mbrojn femijet e tyre dhe qe i shkollojn ata
    dhe keto ligje jan shum te rrezikshme sepse mund te shkaktojn konflikte une llogaris ne veten time nese do me ndodh me vajzen time ather gjith pasurin do e shes dhe jeten time do e jap por sdo lejoj qe vajzes sime ti mohohet shkollimi ne vendin tim
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ... keto ligje jan shum te rrezikshme sepse mund te shkaktojn konflikte une llogaris ne veten time nese do me ndodh me vajzen time ather gjith pasurin do e shes dhe jeten time do e jap por sdo lejoj qe vajzes sime ti mohohet shkollimi ne vendin tim
    Ti e vetmja gje qe ben eshte pak gallate dhe pastaj ulesh dhe i mban shputat qete. Te pergjigjem keshtu sepse e meriton. E meriton sepse e ke formuluar fjaline ne menyre kercenuese. E kush mendon se ka te drejte te kercenoje sepse nuk behet mendimi i tij ligj, e ven veteveten jashte mbrojtjes se ligjit dhe gjitha vlerave te shoqerise, ne te cilen jeton.

Nuk ju ka askush me shume faj sesa fete qe ju kane genjyer se fanatizmat e tyre i do dikush. Sidomos intelektualet. Shko kerceno hoxhen, i thuaj: Koketul, ne Shqiperi nuk ia varka asnje nga intelektualet (ligjvenesit) shamise se Allahut, pse me ke genjyer.

i/e regjistruar Maska e TiaraT
    Anëtarësuar
    26-07-2010
    Postime
    56
    edhe ne shiperi ka musliman qe i mbrojn femijet e tyre dhe qe i shkollojn ata
    dhe keto ligje jan shum te rrezikshme sepse mund te shkaktojn konflikte une llogaris ne veten time nese do me ndodh me vajzen time ather gjith pasurin do e shes dhe jeten time do e jap por sdo lejoj qe vajzes sime ti mohohet shkollimi ne vendin tim
    Po sikur vajza juaj mos e doje shamine?
    Not dead yet.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Kush nuk do ligjin, do burgun shume e thjeshte

Ju pergzoi per kete ligj , shpresoj qe se shpejti te ndodh kjo edhe ne Kosove.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga TiaraT Lexo Postimin
    Po sikur vajza juaj mos e doje shamine?
    Ja te pergjigjem une, po sikur vajza nuk do shami dhe deshiron te ike nga islami, me ligje islamike te bazuara ne kuran, babai duhet ta vret vajzen e ti , pra tja kepus koken
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    Dal nga dal po shkojm drejt humneres,deshirojm ti kopijojm ata te huajt D E M O K R A C I A qe ku na con D E M O K R A C I A,sinjalet e para jon vetem fillimi,do e shihni me pas...

1 - Shkatërrimi i të gjitha qeverive paqedashëse.
    2 - Heqja e trashëgimisë.
    3 - Zhdukja e pronës private.
    4 - Zhdukja e patriotizmit.
    5 - Zhdukja e familjes.
    6 - Heqja e fesë.
    7 - Krijimi i një Qeverie botërore.

"Ai popull qe emiton dikend tjeter,ai esht me ta "

Sbehet kjo pun keshtu o Intelektuala deri ku keni shkuar,
    Duket qe gjithcka per juve esht Paraja
    Nuk shitet Morali o Shqiptar

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,752
    Po sikur thone qe Shqiperia po perparon!.
    Ne jemi akoma ne kohen kur Zogu mori pushtetin,kemi akoma nevoje per ligje te tilla....
    Pastaj shajme dhe Zogun;Zogu paska qene 100 vjet perpara ketyre......

Faqja 0 prej 32 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •