Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Thelbi i kesaj qe ti pyet eshte ky:

- A duhet ta njohim Perendine per ate qe Perendia zgjedh te na shfaqi vete, apo do te zgjedhim te besojme ate qe secilit prej nesh i vjen per mbare?

Dhe po ta mendosh thelle thelle, dilema eshte kjo me poshte:

- Ata qe mohojne Krijuesin e ekzistencen e tij, apo shpikin Krijues te paqene sipas botekuptimeve dhe fantazive te tyre, nuk jane duke bere gje tjeter vecse duke thene: mua me pelqen te jem vete Zot, nuk kam nevoje per Zot!

- Ata qe mohojne vetveten ne kerkim te njohjes se Perendise, jane ata njerez qe jane me pak te interesuar per te qene zot te vetvetes dhe me shume te interesuar per te njohur Zotin e Vertete. Jo ate Zot per te cilin iu fantazon mendja e tyre, por ate Zot qe ka qene i pranishem e ka lene gjurmet e veta ne gjithe historine e njerezimit.

Albo
    Te kjo e kam problemin un, se cila eshte ajo menyr qe Perendia e ka zgjedhur per te na shfaqur ne??pasi keto menyra kan faktuar te gabuara disa her, gje qe deshmon se nuk mund te jet menyr qe ka zgjedh Perendia! A nuk do ishte me mir qe 'menyrat' ti shohim me sy kritik dhe relativ e vetem Zotin ta shohim ne menyr absolute pa me ja mvesh 'menyrat'?!

A je i sigurt se ne nuk e mohojm Perendin e vertet nese i besojm Perendis se kishes? un besoj shum ne Zot por ne menyrat kam dyshime, cila eshte menyra e vertet ate e din vetem Zoti, Zoti eshte abstrakt per njerzit, mendoj se edhe menyra per ta njohur ate eshte abstrakte...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Konstantin : 20-01-2011 mė 18:06

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Une them, DRITE, dhe ne tane shtepine kallet drita.........
    hahahahahaha hajt be qe pershembull tu nalet Keku cka thu ti tani ?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    A je i sigurt se ne nuk e mohojm Perendin e vertet nese i besojm Perendis se kishes? un besoj shum ne Zot por ne menyrat kam dyshime, cila eshte menyra e vertet ate e din vetem Zoti, Zoti eshte abstrakt per njerzit, mendoj se edhe menyra per ta njohur ate eshte abstrakte...
    Po Kishen, a nuk e krijuan apostujt e Krishtit ashtu si mesoi vete Ai sa ishte mes tyre? Misioni i Kishes eshte nje dhe i vetem: tu deshmoje brezave ne shekuj e mijeravjecare, shfaqjen me te madhe te Perendise per njerezimin, nepermjet Zotit tone Jisu Krisht. Dhe te gjithe ata njerez qe besojne ne ate Ungjill (Lajm te Mire) qe Kisha ruan e na meson brenda saj, te gjithe shpirtrat e tyre lidhen me Kishen duke u pagezuar dhe duke marre pjese ne jeten liturgjike te Kishes. Kisha per keta shpirtra besimtaresh eshte si Arka e Noes, ajo Kishe eshte arka qe do te shpetoje shpirtrat tane nga kjo bote ne ate boten tjetjer me Perendine.

Zgjedhja eshte shume e thjeshte: Ose do te vazhdosh te besosh ate qe te thote mendja jote, duke e pare Zotin si dicka "abstrakte", ose do te pranosh te degjosh e mesosh Lajmin e Mire qe Kisha 2000 vjecare na meson?

Ajo qe i mban njerezit larg nga Perendia, eshte krenaria. Nje njeri krenar mendon se eshte "Zot i vetvetes", detyrimisht nuk ka nevoje te njohi Zotin e vertete. Nje njeri krenar nuk zgjedh qe te kerkoje e njohi Zotin e Vertete, por zgjedh qe te krijoje nje Zot sipas shijeve te veta ne fantazine e tij.

Albo

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    E di se perse foshnjat ushqehen vetem me qumshtin e nenes? Perse te mos i ushqejme me mish e perime si hame edhe ne te medhenjte? Po ti japesh foshnjes ushqim te forte ai do te mbytet e do te vuaje e vdesi. Foshnja nuk e tret dot pasi i ka zorret e stomakun e vogel e te paformuar mire.
    E kuptoj se cfar deshiron te thuash, por ky nuk eshte argument bindes, sepse po te donte perendia mund ta bente njeriun ne menyre qe njeriu ta shikonte dhe te fliste drej per se drejti, por perendia nuk deshti. Pse ?
    Cili eshte ai njeri qe e ka pare diellin? Asnjeri nuk e ka pare diellin, pasi sa here qe ngrejme koken nga qielli na vriten syte, dhe sa me shume i afrohemi diellit per ta pare nga afer, aq me shume na vriten syte e aq me shume nxehtesi na ndjen trupi. Shume kollaj mund te verbohemi fare duke humbur driten e syve ose mund te digjemi e marrim flake e te behemi hi.
    Ka mjete te tjera qe shikohet dielli tamam ashtu sic eshte. Nuk eshte e thene qe ta shikojm me sy te lire, poashtu perendia duhet te gjente menyren qe njerzit ta shikonin ne nje fare menyre dhe te mos kishin dyshime ne ekzistencen e tije. Eshte pek a shume si shembulli i pare qe ke sjelle
    Ajo qe ne shohim kollaj jane vetem rrezet e diellit, dhe kaq na mjafton te marre si te vertete se origjina e ketyre rrezeve eshte ai trupi i zjarrte qiellor qe ne e quajme diell. E dime qe ekziston ne qiell, por per faj te dobesive te natyres sone si njerez, nuk mund te njihemi me diellin nga afer.
    Jam pergjigjur me lart
    E njejta gje edhe me Perendine. Ai na sheh ne ne sy perdite, por ne nuk e shohim dot ate, jo per fajin e tij, por per fajin tone. Natyra jone njerezore nuk mund te shohe apo perceptoje dot natyren hyjnore te Zotit. Njohja jone e Perendise eshte e limituar nga natyra jone njerezore. Nuk mund te njohim dot esencen e Perendise, por vetem energjite e tij ne formen e asaj drites se pakrijuar.
    Ne nuk e krijuam veten qe ta quash se ne nuk e shohim perendin per fajin tone. Ai na krijoji dhe ai na i limitoi gjerat perfshi ketu thelbin e pyetjes ( Te shikuarin e perendise ) Une e mendoj qe ky ishte nje plan djallezor i perendise duke lene ne toke bashk me njeriun hijen e dyshimit qe ka pushtuar miljarda njerez qe nga ekzistenca e njeriut. Arsyea se pse e beri kete ?
    Zoti i te krishtereve, eshte Biri i Vetemlindur i Perendise, qe mori mish njeriu e hyri ne historine e njerezimit duke lindur nga Virgjeresha Mari. Perendia u misheruar, u be Perendi-Njeri, ne menyre qe Zoti te ishte prane nesh, ne menyre qe ne njerezit te mund ta shihnim me sy, ta degjonim me veshe, ta preknim me dore.

Perse Perendia veshi mish e hyri ne historine tone te njerezimit? Pikerisht qe te na deshmonte ekzistencen dhe dashurine e tij, faktin qe Ai eshte me ne e nuk na ka braktisur.

Kemi diskutuar mjaft rreth kesaj , por nuk po te kundershtoj dhe po pranoj ate qe ti ke shkruar dhe thjesht po te bej nje pyetje: Pse nuk e riperserit kete gje perndia ne ditet e sotme ? E them kete per te vetmen arsye se : Njerzia eshte katandisur shum here me keq se koha kur perendia vendosi te hyje ne trupin e Jezusit per te udhezuar njerzit. Sot kaosi, vrasjet, prostitucioni, droga etj, qe po marin miljona jete njerzish , besoj qe do ishte shkak per rifreskim te ndodhive te perndise. Perse rrin perendi i distancuar nga e gjith kjo ? Pse nuk vepron sot , si dikure qe jan shkruar ne Bibel dhe Kuran?
    Llogjika njeriut nuk i hyn ne pune per te besuar, por i hyn ne pune per te kuptuar. Te besuarit dhe te kuptuarit nuk jane e njejta gje. Une besoj se femija im do te me doje kur te rritet si prind i tij. Une kuptoj qe nese e ushqej e kujdesem per ate femije, ai do te rritet.

Une kuptoj qe nje dite do te vdes.
    Une besoj se Perendia do te me ringjalli se vdekuresh.
    Te lumte.... Pse duhet ta besoj dhe jo ta shikoj ( fakt ) cfar lidhje ka besimi ne kete mes une nuk e kuptoj. Ky perendi qe eshte i zoti te krijo cdo gje , na kekonka besim dhe jo llogjik ( fakt ) ore eshte e thjeshte ...Ja ku jam ..! Ketu marin fund dilemat dhe bota do bie ne paqe duke kuptuar shum gjera rreth krijimit te tije. Nuk do kishte me ndarje fetare, politike , vllazerore etj. Kjo do ti vinte kapak cdo gjeje te keqe

Nje nga mrekullite qe Krishti beri ishte pastrimi nga lebroza e 10 njerezve. Pasi e beri kete mrekulli, u tha te dhjeteve, shkoni ne punen tuaj dhe mos i tregoni njeriu per ate qe ndodhi. Te dhjete iken te gezuar dhe u treguan njerezve qe i njihnin per mrekulline qe u kish ndodhur. Vetem nje prej tyre u kthye perseri tek Krishti, per ta falenderuar ate per bekimin e madh qe i dha.
    Mrekulli ne librat fetar ka sa te duash, por une e kam fjalen per ditet e sotme.. Ku jane mrekullit e hyjit qe jane aq te domosdoshme sot ? Perse ku hyj i len njerzit te paudhezuar dhe pastaj thote qe ai qe nuk me ka besuar do ta coj ne ferr..Ka 2000 vjet ky hyj nuk i udhezon njerzit dhe njerzit ne 90% nuk i kryejn detyrat e perendise, pra jan te destinuar per denim nga perendia. Te lutem mos me thuaj qe perendia ja ka len ne dore prifterive dhe hoxhallareve te udhezojn njerzit me ane te shpalljeve, sepse po e shikojme se ku jan njerzit me ane te besimit fallco qe kane.
    Me nje fjale te Perendise gjithe bota qe ne njohim merr fund. Ai e krijoi ai edhe e shkaterron po te doje. Me nje fjale te Perendise te gjithe njerezit mund te besojne ne te, mund te dridhen nga frika. Por kjo nuk eshte ajo qe Perendia deshiron, pasi Ai nuk e krijoi njeriun si nje sherbetor apo skllav te Tij, Ai e krijoi njeriun si nje misherim te dashurise se tij. Kjo eshte arsyeja qe "...e krijoi sipas shembelltyres dhe imazhit te Vete" dhe "...i dha Fryme nga Fryma e Tij".
    Pikerisht per kete , perndia duhet te rivendose si dikure kontakt me njerezit.. Albo.. fundja e fundit ..pse na qenka kaq problem per perendine te bej sot mrekullit qe shkruhen ne libra ? Eshte e domosdoshme. Prandaj edhe njerzit nuk kan me besim, sepse nuk shohin me mrekulli dhe krijojn dyshime per cfar jan shkruar. Te na sjelli njerez qe i kthjn shkopit ne gjarperi apo qe ndajn detin ne mes apo qe ndajn henen per gjysem etj. ah more Aldo, po kush i ha me keto perralla more aman
    A mundet prindi qe ti diktoje me force dhe me rregulla femijes se vete qe ta doje? Jo. Po keshtu edhe Perendia, i dha njeriut Vullnet te Lire ne menyre qe ky te zgjidhte te besonte e donte Krijuesin e Tij ne liri te plote.
    Kete shembull mund ta maresh nese behet fjale per dicka qe shihet. Pra ne e shohim prindin dhe vendosim vete sipas karakterit qe kemi nese do ta duam apo jo. Ndersa perendine nuk e shohim fare dhe nuk kemi cfar te vendosim ta duam apo jo, sepse ketu behet fjale a ekziston apo jo per shkak te fshehtesis se tije, pasi te jet vertetuar ekzistenca e tije, diskutojme per lirin e veprimit qe perendia i dha njeriut per ta dashur apo jo
    Albo
    Te pershendes
    Revolution 1848

pra ti beson qe ka nje Perendi?!

nqs beson kete , atehere e kupton se edhe kjo jete previzore eshte nje prove,

kemi dore te lire ne zgjedje , rrugen e zotit , apo rruget e tjera ,

nga e dime ne se cila eshte rruge e Zotit , e cilet jane jashte rruges ?!,

vete zemra e jone n'a e thote kete!

Proverbat 24:12 Po tλ thuash: "Ja, ne nuk e dinim", ai qλ peshon zemrat a nuk e shikon? Ai qλ ruan shpirtin tλnd nuk e di vallλ? Ai do t'i japλ secilit simbas veprave tλ tij.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    pra ti beson qe ka nje Perendi?!
    Nuk kam nje qendrim te prer per kete, sepse asnjera pale nuk ka faktuar asgje
    nqs beson kete , atehere e kupton se edhe kjo jete previzore eshte nje prove,
    provat vendosen pasi eshte faktuar se dikush i ka vene, ne jemi akoma ne fazen e ekziston apo jo prove venesi
    kemi dore te lire ne zgjedje , rrugen e zotit , apo rruget e tjera ,
    fillimisht keshtu thuhet, por pasi ke hyr ne fe do te shikosh qe nuk ke liri zgjedhjeje, por do besh me perpikmeri ato gjera qe te kerkon feja ose nuk te pranohen asnje nga ato qe ke bere
    nga e dime ne se cila eshte rruge e Zotit , e cilet jane jashte rruges ?!,

vete zemra e jone n'a e thote kete!

Proverbat 24:12 Po tλ thuash: "Ja, ne nuk e dinim", ai qλ peshon zemrat a nuk e shikon? Ai qλ ruan shpirtin tλnd nuk e di vallλ? Ai do t'i japλ secilit simbas veprave tλ tij.
    Nejse, kjo nuk ishte tema por gjithsesi qe kenaqesi qe diskutova me ty.

Te pershendes
    Revolution 1848

Kosovė e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anėtarėsuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362

qe kater vite nuk kam hi te Forumi Shqipetar,

pra kjo ishte tema e par qem ra ne sy, po ku fshihet perendija tu fshifshin met ty djalo, se poget tu paskan fshi veq he kuku per ty ta theft zoti qafen ta theft

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Pse nuk e riperserit kete gje perndia ne ditet e sotme ? E them kete per te vetmen arsye se : Njerzia eshte katandisur shum here me keq se koha kur perendia vendosi te hyje ne trupin e Jezusit per te udhezuar njerzit. Sot kaosi, vrasjet, prostitucioni, droga etj, qe po marin miljona jete njerzish , besoj qe do ishte shkak per rifreskim te ndodhive te perndise. Perse rrin perendi i distancuar nga e gjith kjo ? Pse nuk vepron sot , si dikure qe jan shkruar ne Bibel dhe Kuran?
    Perendia eshte gjithmone ne veprim, pavaresisht se ti e shume te tjere nuk arrini ta shihni Doren e Perendise. Vetem njerezit e perulur dhe me besim, mund te shohin Vullnetin e Perendise ne kete bote pasi kane hequr dore nga vullneti i tyre njerezor dhe luten qe te jetojne Vullnetin e Perendise ne jeten e tyre. Keta jane shenjtoret, njerezit e shenjte, njerezit e shenjteruar me Hirin e Perendise, dhe ky Hir u jep shume dhurata per se larti: disa mund te bejne profeci, disa mund te bejne mrekulli duke sherruar te semure me lutjet e tyre, disa mund te lexojne shpirtrat e njerezve, disa clirojne njerezit nga demonet, etj...

Genjeshtra me e madhe ne kete bote nuk eshte ajo qe Zoti nuk ekziston, por eshte ajo qe djalli nuk ekziston. Nje njeri qe nuk ka gjetur Perendine, qe nuk e ruan Perendia me hirin e Tij, eshte nje kandidat per tu demonizuar e pushtuar nga djalli. Shume njerez e kane te veshtire te shikojne dimensionin shpirteror te kesaj bote, perplasjen e se mires me te keqen, engjejve me demonet, shenjtoreve me njerezit e demonizuar.

Shenjtore ka patur e do te kete ne cdo kohe, ka plot edhe sot e kesaj dite, thjeshte duhet t'i kerkosh e t'i lutesh Perendise.

Ky perendi qe eshte i zoti te krijo cdo gje , na kekonka besim dhe jo llogjik ( fakt ) ore eshte e thjeshte ...Ja ku jam ..! Ketu marin fund dilemat dhe bota do bie ne paqe duke kuptuar shum gjera rreth krijimit te tije. Nuk do kishte me ndarje fetare, politike , vllazerore etj. Kjo do ti vinte kapak cdo gjeje te keqe
    A e ke ngritur ndonjehere koken nga qielli naten dhe a e ke marre mundimin te numerosh yjet? Po anes detit/oqeanit, a ke qene ndonjehere, dhe a e ke marre mundimin qe te numerosh se sa litra uje ka aty? Nese une do te te thosha se sa yje ka ne qiell dhe sa litra uje dergjen ne oqean, a do te bindeshe ti qe Perendia qe i ka krijuar keto te gjitha ekziston? Sigurisht qe nuk do te bindeshe pasi te mundohesh te perceptosh Perendine me trurin njerezor, eshte njesoj si te pretendosh te mbledhesh te gjithe ujin e nje oqeani ne nje gote uji, ose gjithe yjet e qiellit mbi toke!

Dija nuk te ben te ditur, perkundrazi, sa me shume te dish, aq me shume vuan. Dhe njeriu nuk u krijua si nje qenie e zgjuar, por si nje qenie e dashur e Perendise. Perendia u kujdes per gjithcka qe ne na rrethon, ne menyre qe ne njerezit te mos shqetesoheshim per asgje. E vetmia gje qe ai kerkon ne kembim nga ne eshte DASHURINE tone per TE.

Pare nga ky kontekst, dija, pasuria, pushteti, nuk jane gje tjeter, vecse mjetet me te cilat Satanai e mashtron dhe largon njeriun nga kungimi me Perendine.

Mrekulli ne librat fetar ka sa te duash, por une e kam fjalen per ditet e sotme.. Ku jane mrekullit e hyjit qe jane aq te domosdoshme sot ?
    Fakti qe une e ti jemi duke diskutuar ne kete forum sot, eshte nje mrekulli. Jo me larg se 2 dekada me pare, shqiptaret ishin populli me i humbur ne historine e njerezimit, sot te gjithe ne jemi te lire: 20 vjecaret e sotem ne Shqiperi jane brezi i lindur ne demokraci; 11 vjecaret e Kosoves jane brezi i lindur ne liri.

Ajo qe e dallon besimtarin nga jobesimtari eshte perulesia dhe mirenjohja ndaj Perendise. Besimtari e falenderon Perendine edhe per buken e gojes qe ha cdo vaft. Kurse ate jobesimtarin, e dallon krenaria e tepruar dhe kryenecesia. Jobesimtari e fiton buken e gojes "me forcat e veta".

Sa me shume perulesi te fitosh me kohen, aq me shume Perendia do te beje te denje te shikosh Vullnetin e Tij ne kete bote.

Pikerisht per kete , perndia duhet te rivendose si dikure kontakt me njerezit.. Albo.. fundja e fundit ..pse na qenka kaq problem per perendine te bej sot mrekullit qe shkruhen ne libra ? Eshte e domosdoshme. Prandaj edhe njerzit nuk kan me besim, sepse nuk shohin me mrekulli dhe krijojn dyshime per cfar jan shkruar. Te na sjelli njerez qe i kthjn shkopit ne gjarperi apo qe ndajn detin ne mes apo qe ndajn henen per gjysem etj. ah more Aldo, po kush i ha me keto perralla more aman
    Une me Perendine takohem cdo te diel ne Kishe. Ushqej shpirtin tim nga ajo Kupa e Shenjte me Trupin e Gjakun e Krishtit. Komunikoj me te sa here qe lutem gjate dites. Engjellin e Perendise qe mora nga pagezimi e kam ne krah gjithe jetes. Kryqin e Perendise qe mban larg demonet e mbaj ne qafe.

Krishti eshte i pranishem ne kete bote me Kishen e Tij Katolike dhe Apostolike, dhe te gjithe ata apostujt e Tij qe sot jane peshkopet dhe prifterinjte e Kishes qe sherbejne ne Kishe misteret e Perendise.

Cfare prove me te madhe se kjo kerkon?

Kete shembull mund ta maresh nese behet fjale per dicka qe shihet. Pra ne e shohim prindin dhe vendosim vete sipas karakterit qe kemi nese do ta duam apo jo. Ndersa perendine nuk e shohim fare dhe nuk kemi cfar te vendosim ta duam apo jo, sepse ketu behet fjale a ekziston apo jo per shkak te fshehtesis se tije, pasi te jet vertetuar ekzistenca e tije, diskutojme per lirin e veprimit qe perendia i dha njeriut per ta dashur apo jo
    Ne Bibel shkruhet: Nese njeriu do te shihte fytyren e Perendise, ai do te vdiste. Kur 3 apostujt e Krishtit pane Krishtin e shperfytyruar ne malin Tabor, rane pertoke nga frika e mbuluan syte nga drita e pakrijuar qe leshonte trupi i Krishtit.

Eshte interesante ne fakt me njerezit. Kur shohin nje veper arti te bukur, pasi e shijone per pak caste, pyesin: Cili eshte artisti qe e ka punuar kete veper arti? Kur hasin ne krijesen e Perendise qe i rrethon perdite ne jeten e tyre dhe mahniten nga bukuria e madheshtia e saj, asnjehere nuk kujtohen te pyesin: Kush eshte krijuesi i kesaj bukurie te rralle? Perkundrazi, ka edhe nga ata qe besojne se "eshte krijuar vetvetiu", edhe pse kjo do te binte ndesh me parimet baze te shkences.

Albo

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ndoshta sepse i pelqen loja hide and seek.
    Si konstruktuesit te tij - njeriut.
    Edhe femij eshte Zoti nganjehere!!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ndersa kjo eshte pyetja kyce....

Ps: Perse Zoti fshihet dhe kerkon nga ne qe ti besojme verberisht

Pershendetje
    >>> Nese do pergjigje te sakte ben mire ta pyesesh personalisht (disave u eshte pergjigjur).
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •