Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Kurani edhe historite e ndryshuara..

Nje pretendim i zakonshem i islamikeve eshte kritika ndaj ndodhive biblike. Ne fakt disa here do te gjenden ne Ungjijte tregime te Krishtit te thena me fjale te ndryshme. Keshtu do te shihen se shkrimtare te ndryshem i perpunuan edhe permblodhen historite e Krishtit, ne lidhje me audiencen te ciles po u shkruanin.

Duke qene keshtu, islamiket dalin ne perfudnimin se Ungjijte nuk mund te besohen edhe duhen hedhur poshte.

Kjo gje te le te nenkuptosh se islamiket presin qe historite te jene te sakta, ato duhet te jene dhene ne detaje, fjale per fjale, sic ka ndodhur, duke mos lene menjeane as ato gjera qe jane te parendesishme, per temen qe shkruhet.

Nqs do te perdornim kete kriter, atehere edhe Kurani do te binte poshte, pasi ne te gjenden shpesj histori te dhena ne variante te ndryshme fjalesh.

krahasoni:

1) Moisiu edhe shkurrja qe digjet

Sura 20:9-24 - Sura 27:7-14 - Sura 28:29-33

2) Femijeria e Moisiut

Sura 20:38-40 - Sura 28:7,11-13

3) Bindja e Israelit

Sura 2:58-59 - Sura 7:161-162

4) Moisiu edhe Magjistaret

Sura 20:65-73 - Sura 26:41-52

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Ruud edhe tjeret!
    Secilen here qe te shof fjale ofenduse ne shkrimet tuja ne kete forum do ti fshij, bile krejt permmbajtjen si ketu.
    MOS SHANI AS MOS OFENDONI!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 18-03-2003 mė 16:29

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mos keni nevoje per ndonje psiqiatri ju muslymat e forumit?

Ti Ruud, kujton se je i vetmi muslym ne dynja?

Shko e lexo kritiket islamike mbi menyren se si e kritikojne biblen!

Tashti, po kur ju thoni se Muhamedi ishte edhe burre shteti edhe profet edhe kryetar edhe ligjedhenes etj etj, kontradikta jane?

Runi trute cilimij! Kjo eshte nje deashmi fare e mire per ata se cfare jeni ju ne vetvete, se cila eshte fytyra juaj e vertete.

Ju keni nje arrgonace te atiile sa e quani normale te shkruani cfare te doni kundra Bibles, edhe kur vjen puna ne shkrime normale te miat,,,,,,jeni ......xhindose........e keni nxjerre krejt te perbrendeshmen.

Ku qendron kritika ne shkrimin tim:

Nqs Kurani pretendon te jete fjale per fjale nje recitim hyjnor, ne kundershtim me variantin biblik, ku ne frymezimin hyjnor nuk perjashtohet stili gjuhesor personal i vete shkruesit, si ka mundesi qe Engjelli qe e paska cituar Kuranin, nje here ti vere fjale te tjera ne goje moisiut edhe me pas te thote jo te njeten gje?

Mos valle Xhebrili se kishte mesu mire Leximin, apo po reciotnte thelbin?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Meqe jemi ne nje teme te ngjashme vazhdojme me disa vargje qe sot nuk jane me ne Kuran, sipas Haditheve.

Sahih Bukhari, Volumi 8, libri 82, numer 816

Tregoi Ibn 'Abbas:

'Umari tha, "Kam frike se pasi ka kaluar nje kohe e gjate, njerezit ndoshta do te thone: "Nuk i gjejme vargjet per Raxham (denimi me vdekje me gure) ne Librin e shenjte", edhe si pasoje ato mund te devijojne, duke e lene pas dore nje urdherese qe e ka shpallur Allahu. Por une e konfirmoj ndeshkimin e
    Raxhamit qe ti jepet atij qe kryen marredhenie te paligjshme seksuale, nese eshte i martuar edhe nese krimi eshte provuar prej deshmitareve, shtatzanise apo rrefimit." Sufiani shtoi: "Une e kam memorizuar kete tregim keshtu." Umari shton, "Me siguri apostolli i allahut e vuri ne zbatim kete ndeshkim, keshtu beme edhe ne pas tij."

Ku eshte ky varg i ndeshkimit me vdekje me gure per arsye imoraliteti ne Kuranin e sotem? Nqs nuk gjendet, perse?

vazhdon....

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    klod
    a ka mundesi te di pse me ofendon sepse nje nga keta jam edhe une
    quote:
    "Mos keni nevoje per ndonje psiqiatri ju muslymat e forumit?"

nese ke dicka me ruud do te thote qe pergjigju ruud dhe jo mua ne kete menyre
    kete po ta them me respektin me te madh sepse une kam respekt per c'do krijese te ZOTIT dhe nuk ofendoj njeri
    tashti per sa i perket atij hadithit:
    mua s'me duket shume e veshtire te kuptohet qe jo c'do ggje eshte e gjendur ne KURAN , per kete arsye muslimanet plus KURANIT mbeshteten edhe ne Hadith
    pra kjo mua me duket shume e thjeshte edhe e kuptushme , pra pse duhet te gjendet ne Kuran?????
    sepse Umari thote qe Nuk i gjejme por jo se kane qene te shkruara dhe tani s'jane me dhe Umari e konfirmon si ndeshkim ekzistues dhe jo qe gjendet ne Kuran
    shume thjeshte dhe paster dhe s'po kuptoj ku qendron ajo qe ti thua nuk eshte me sot ne Kuran

Tjeter doja t'ju beja nje kerkese qe po te keni ndonje gje te bukur nga bibla te na e thoni ose po te keni ndonje pyetje ndaj Kuranit te na e beni dhe ne INSHALLAH do tua sqarojme por s'me vjen hic mire qe ju mundoheni te na sqaroni neve Hadith e Kuran se ne kemi kohe qe i studiojme e mesojme o vlla
    dhe mos kapni nje rresht dha pa pike kompetence te beni sikur e komentoni edhe e analizoni dhe thoni cilimilliqe te pabaza
    pra dhe njehere nese ke ndonje pyetje a ndonje gje qe mund te interesoje se te duket interesante me mirekuptim dhe me sinqeritet PYET dhe do pergjigjemi ashtu sic kam bere edhe une disa pyetje qe me tere mend ja vlen te diskutohen dhe te mesojme
    me respekt
    peace
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Do te ishte me mire qe tu flisje shokeve te tu te nje feje, Cunimartum, nese nuk e ke bere, pa te me drejtohesh mua. Ne fund te fundit, asnje shkrim i imi nuk fillon me ndonje fyerje, por jane persona te (vete) shpallur muslimane qe pa marre mundimin te pergjigjen hic, fillojne me mallkime, ofendime e gjuhe te ulet.

Tashti une jam drejtuar ne shumes, pasi ata nuk jane nje a dy, por me teper se kaq....

Per me teper, te njetet persona (Ruudi, Ndricimi, Rapsod etj..) po ti shohesh ne temat e tyre qe hapin kundra Bibles, kane nje guxim teper te madh (qe eshte normale per ta.....) te flasin me cfaredo lloj gjuhe te duan.

vazhdojme....

Ajo qe une po pretendoj me siper, Cunimartum, nuk eshte te vendos menyrat se si duhet ti matni ju muslimanet te vertetat, me Kuran vetem apo edhe me Hadith........., jo.............

une thjesht po bazohem ne ato qe ju thoni, dmth qe Kurani sot eshte sikurse i eshte dhene Muhamedit, pa iu hequr as edhe nje fjale te vetme.

Kjo lloj propagande e marre per te vertete nga muslimanet vihet ne diskutim nga vete traditat e tyre edhe historia e Kuranit.

Po te shohesh Hadithin qe kam dhene (nuk jam zgjatur ne shume detaje), aty nuk behet fjale nese Hadithet kane informacion plus Kuranit, por se pohohet se nga Kurani i kohes se Umarit, mungonin vargjet te shpallura me pare ne Kuranin e Muhamedit, mbi gurezimin e atyre qe bejne imoralitet.

Ketu qendron edhe problemi, dmth ne ate nese Kurani i sotem, eshte apo jo ashtu sikurse iu dha Muhamedit!!!!

le te shohim Hadithin e Sihih Bukharit, volumi 9, nr 424

Tregoi Ibn Abaz:

Une e kisha per zakon ti mesoja Kuranin Abdur bin Auf. Kur Umari kreu Haxhin e tij te fundit, Abdur Rahman me thote ne Mina, "Ah sikur ta kishe pare te parin e besimtareve sot! Dikush erdhi tek ai edhe i thote "keshtu e ashtu, "................

..............Kur arritem Meken, Umari (ne nje predikim te se Premtes) tha: "Nuk ka dyshim, Allahu e dergoi Muhamedin me te Verteten edhe i zbuloi Librin (Kuranin), edhe nder ate qe ishte shpallur, ka qene edhe vargu i Ar-Raxhm (vdekja me gure ne rast imoraliteti).

pra eshte e qarte se ne Kuranin e pare ka qene zbuluar nje varg ku urdherohej vecanerisht denimi me vdekje me gure ndaj atyre qe benin imoralitet, qe sot nuk eshte me.....

doni me prova qe te shihni se Kurani i sotshem nuk eshte origjinali, sikurse reklamoni me te madhe ju?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

vazhdim...

Mesuesi qe korrigjoi Kuranin

Al Hagaag Ibn Al-Thakafi, qe jetoi ne vitet 660-714 A.D, ka qene nje mesues i gjuhes arabe ne qytetin Taif. Me pas ai shkoi ne ushtri edhe u be nje nga me te pushtetshmit pergjate mbreterimit te Kalifit Abd Elmalik Marauan. Meqe Al Hagaag mesonte arabisht, ai mesa duket i dha te drejten vetes qe te beje disa ndryshime ne Kuranin e kalifit Utman:

(1) Ne suren 10:22, ai ndryshoi fjalen "yanshorakom", qe do te thote "ju shperndau", ne "yousayerokom", qe do te thote "ju beri qe te shkoni".

(2) Ne Suren 26:116, ai ndryshoi fjalen "Almukhrageen", qe do te thote "ju deboi", ne "Al-Margoomeen", qe do te thote "ata qe jane denuar me vdekje me gure".

(3) Ne Suren 26:167, ai ndryshoi fjalen Min AlMargoomeen qe do te thote "ata qe denohen me vdekje me gure", ne Al-Mukhrageen qe do te thote "ata qe me siguri do te debohen".

(4) Ne Suren 47:15, ai ndryshoi fjalen "yasen", qe eshte nje arabishte e varfer, ne "Asen", qe do te thote "i pandotur".

(5) Ne Suran 57:7, ai ndryshoi fjalen "uataku" qe do te thote "iu frikesuan Allahut", ne "Ua-anfaku", qe do te thote "shpenzuan ne bamiresi".

vazhdon....

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    - Ka nje varietet versionesh te Kuranit, me ndryshime domethenese nga vargu ne varg.

- Citimet Kuranike te monedhave te shekullit te shtate edhe dekorimeve te Xhamise se Gurit, ndryshojne nga ato te Kuranit te tanishem.

- Al Bukhari permblodhi afro 600.000 hadithe. Bazuar ne hetimet e tij, ai hoqi 4.000 prej tyre, keshtu qe historite e krijuara u bene nje tradite ne Islam. Disa prej Haditheve deshmojne per ndryshime ne Kuran, gjate historise se hershme te Islamit.

- Interpretimi Kuranik eshte ne ndryshim te vazhdueshem. Per shembell, xhaxhai i Arafatit, qe sherbeu si Kryemuftiu i Jerusalemit ne 1920 edhe 1930, ishte ai qe doli ne perfundimin per here te pare, se Muhamedi u ngjit ne qiell prej vendit te njohur si Xhamia e Gurit, ne Malin e Tempullit.

cituar nga worldnetdailynews, joseph Farah "more myths of the Middle East"

vazhdon...

Sic e shihni, ka qene xhaxhai i Arafatit, qe sherbeu si Kryemufti i Jerusalemit ne vitet 1920-1930. Ka qene xhaxhai i tj qe erdh ne perfundimin per here te pare, se Muhamedi eshte ngjitur ne qiell prej vendit te njohur si xhamia e Gurit (shkembit), ne Malin e Tempullit. Edhe ka qene xhaxhai i tij, qe ne nje aleance jo te shenjte me Adolf Hitlerin, mallkoi Judenjte edhe shenjat e tyre ne Kryeqytetin e perjetshem.

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    shikoni se vetem nga jan cituar te gjitha keto shkrime ,haha
    "cituar nga worldnetdailynews, joseph Farah "more myths of the Middle East" "
    nuk ka nevoje per nje besimtar te sinqerte ,per tu bindur se keto qe i ka postuar ky zotriu ,cfar qellimi kan .
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Usama
    shikoni se vetem nga jan cituar te gjitha keto shkrime ,haha
    "cituar nga worldnetdailynews, joseph Farah "more myths of the Middle East" "
    nuk ka nevoje per nje besimtar te sinqerte ,per tu bindur se keto qe i ka postuar ky zotriu ,cfar qellimi kan .

une jam diversant, Usama! Qellimi im eshte edhja ne ere e ures se re...(ps e kam megjithe mend, behet fjale per uren Shqiperi Europe...)

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •