Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

nejse kote sa te flasesh

Une kam ditur qe me ju nuk flitet sepse ju jeni ata persona qe duan vetem te provokojne debate.Nuk kam koke qe te beje debate me ju sepse nuk ja vlene.derisa ju nuk njihni Krishtin edhe derisa ju nuk doni ta njihni denimi juaj mbetet ne ju sepse ky eshte denimi mos te pranosh dhuraten e perendise qe ka per secilin prej nesh. nese neve te sqarojme disa gjera nuk ka kuptim sepse eshte si nje qe i gjakonte i gjith trupi edhe nuk dije nga ta mjekoje me pare, sepse e kishte te gjithe edhe ishte gati me te vdekur.Ju ne vend te kerkoni me sinqeritet te verteten por ju e shkallmoni, nejse po e mbyll me dy rreshta biblike:

16- Sepse Perendia e deshi aq boten, saqe dha Birin e tij te vetemlindur qe kushdo qe beson ne te te mos humbase por te kete jete te perjetshme.
    17- Sepse Perendia nuk e dergoj Birin ne bote qe ta denoje boten, por qe bota te shpetohet prej Tij.
    18- Ai qe beson ne te nuk denohet, por ai qe nuk beson tashme eshte i denuar, sepse nuk ka besuar ne emrin e Birit te vetemlindurit te Perendise.
    19- Tani gjykimi eshte ky: Drita erdhi ne bote edhe njerezitdeshen erresiren me teper sesa driten, sepse veprat e tyre ishin te mbrapshta.
    20- Sepse kushdo qe ben gjera te mbrapshta e urren driten edhe nuk vjen tek drita, qe te mos Zbulohen veprat e tij;
    21- por kush bene te verteten vjen tek drita, qe veprat e tij te zbulohen, sepse u bene ne Perendine
    Nje gje qe ti nuk ke kuptuar kurre edhe nuk do te kuptosh kurre eshte "JEZUSI"!
    Hapi zemren edhe pranoje sepse eshte i vetmi qe sakrifikoj jeten e tij per ty edhe per per mua, nuk ishte egois si profetet e tjere por vdiq ne kryq qe te na pajtonte me Perendine.

Une kaq kisha per te thene.Une do te lutem per ty qe Perendia te te hapi syte e zemres edhe qe ti te shpetohesh sepse jemi ne kohet e fundit.

Zoti te bekofte..me respek i krishter!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    20
    I krishter:
    Sinqerisht te falenderoj per ato qe me keshillon por une do te keshilloja ty qe ti shikosh te dyja fete (Islamin & Krishterimin) me gjakftohtesi dhe te studjosh argumentet qe ato sjellin.

me respekt fieraku
    Nese ke force, gjithmone ta mbroje pa cenuar,
    edhe kur bot' e marre te vesh me faje plot.
    Qe t'i zesh bes vetvetes se je fisnik e trim
    kur bot' e tere, e ndyta, me shpifje e llum te ndot!

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Re: eh eh eh

[QUOTE]Postuar mė parė nga i krishteri

rapsod.
    Une te keshilloj qe ti te shikosh vetem nje gje qe askush nuk e ka nga fete neper qe mendojne se vijne nga Perendia(gjeja e Pare eshte dashuria e Perendise qe tregoi per ty kur ende ishe edhe je mekatar,Ai dergoj Jezusin.Nuk te detyron qe ti besh gjerat pr te thote qe ti jetosh gjera(te jesh i krishtere do te thote qe te jetosh Perendine ne Jeten tende ndersa te jesh fetar eshte veten te jesh nje tradicionalist qe kur vjen momenti i tundimit, mohonPerendine edhe gjithēka qe ka perpara.

Te lutem mos fol per budallalleqe por shiko realitetin qe duhet te shikosh(duhet ta jetosh Perendine edhe jo te jesh nje robot per te, sepse robota ka plot por Ai te do me dashuri te madhe)!!!

Nese shikon ketu shpalljen e fese ungjillore atehere ke te drejte(edhe pse jam ungjillor) te flasesh, nese shikon mire neve shpallim vetem nje personi qe neve e jetojme ndersa te tjeret si puna juaj kane degjuar edhe mjafte ose ndoshta kane studjuar por nuk e kane jetuar kurre.Besi eshte gjeja me e madhe edhe jo fjalet e kota qe thoni ju(qe i merr era)!!!

eh ka edhe shume gjera te tjera por mendoj se nese do te kuptoni pak nga keto gjera do te shikoni se kush eshte ne realitet Jezusi!!!

E ke gabim "I Krishteri"
    Ne rradhe te pare e ke gabim kur me drejtohesh se une paskam qene mekatar, sepse ti e di shume mire se Jezusi i ka mesuar cifutet se Porta e Perendise per femijet eshte gjithmone e hapur , si mundet qe te jete e hapur porta e perendise per mekataret, pra femijet nuk jane mekatar edhe une pra kur isha femije nuk jam mekatar por tani ne kete moment e pranoj qe jam mekatar sepse une nuk jam Profet por njeri gabimtar por me i miri prej gabimtareve eshte ai qe pendohet.
    E Dyta, i krishter, te jesh i krishter do te thote te besosh ne fene qe perhapen ata qe s'e njohen dhe nuk e pane kurr Jezusin te jetosh Perendine ne Jeten tende, sepse edhe ne te shprehur ti je gabim sepse Perendia nuk jetohet, i krishter, por besohet me bindje dhe me zemer, por jetohet me urdheresat qe Ai i ka derguar njerezve me ane te profeteve te Tij. Ndersa te jesh "fetar" nuk nenkupton domosdoshmerine e tundimit deri ne mohimin e Zotit, por te jesh fetar do te thote te jetosh me "Fjalen e Perendise"
    Se Treti, i krishter, ti ne fjalen tende me larte ke thene se Perendia me do pra ti me kete fjale po deklaron se bindja ime fetare dhe besimi im ne Zotin si musliman eshte e drejte sepse perndryshe nuk do te kisha dashurine e Zotit, sepse Zoti ka edhe urrejtje, te shumta jane historite e Testamentit te Vjeter.
    Se katerti, i krishter, une dua te di se per ke po flet qe nuk ka jetuar mes te krishteresh dhe aq me teper mes Protestanteve apo Ungjilloreve, nese e ka per te tjeret te jap nje OK te madhe e nese per mua e ke gabim, e nese do ndonje argument po te skanoj edhe nje dipllome biblike te dhene nga "Nxenesit e Jezusit" qe mban vitin 1992.
    Se Pesti, i krishter, une kur kam cituar nga Martin Luther, kam cituar sepse ai e ka jetuar, zoteri, Perendine (sic e quan ti). Ai ka qene lider i Protestantizmit Calvinian dhe ti mesa duket nuk po e hudh poshte por mundohesh qe ku e ku t'i ikesh bindjeve te protestanteve qe kane per Cifutet si Kombi i Zgjedhur i Perendise dhe se Jezusi nuk zbret per here te dyte ne toke po nuk u tubuan cifutet ne Palestine.
    Mu pergjigj pyetjes: A nuk do te thote kjo bindje per cifutet se Jezusi i takon vetem atyre dhe jo mbare botes? sepse ne jocifutet (dmth pjesa tjeter e botes) sipas Luther-it jemi si qente per cifutet.
    Shpresoj te me japesh nje pergjigje te sakte
    Pershendetje te gjitheve!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Gabim tjeter i krishterit ne bindjen e tij!!
    Qe kur ti i krishter ke filluar te besh krahasime te tilla kur ke thene se "Jezusi nuk ishte egoist si profetet e tjere",
    pra ne nje krahasim te tille Jezusin e ke vene ne kategorine e profeteve (kjo nje pike qe e propagandon Islami)
    Tjetra eshte se je tipik biblik dhe jo ungjillor, sepse ne Bibel ofendohen e shahen profetet, duke filluar qe nga "egoizmi" e duke perfunduar tek "prostitucioni".
    Hej i krishteri, kur te flasesh per profetet duhet te masesh mire fjalet sepse nuk behet fjale per mua dhe per ty por per te zgjedhurit e Perendise dhe Perendia nuk gabon kurre ne asgje qofte edhe ne zgjedhjen e Tij.
    pershendetje!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    "What is Christian Zionism?"
    You may never have heard of it before. Christian Zionism is a movement resulting from the Bible, mainly among Gentile Christians who share this interpretation and this vision of God being faithful to all His covenants; including the covenant He made with Abraham so long ago. We have been convinced by God to support this modern return, this latest and final return of the Jewish people to the Promised Land; by our prayers and fervent intercession and with our finances, actions and energies.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

ah ah ah

Rapsod:

1- Mekatare eshte ēdokush qe Nuk pranon dhuraten e Perendise(qe eshte Jezusi, sepse ju mohoni edhe vdekjen e Jezusit, nejse eshte teme tjeter).Te jesh mekatare do te thote te jesh i ndare nga Perendia edhe mekate nuk jane mos vidh, mos vri etj.keto nuk jane veēse frytet e mekatit te njeriut, mekati siē e thashe me siper eshte ai qe e quajne katoliket(il Peccato originale-mekati origjinal) qe ka ardhur nga Adami(Ademi) dhe Eva(havaja). por nuk eshte vetem ky mekat por edhe mos te jetosh me te perditedi duke lexuar fjalen e tij edhe duke u lutur(sepse fjala mekat nuk do te thote denim por ndarje nga Perendia).

2- femijet vertet deri sa jane femij(ne moshe qe nuk jane te djallezuar edhe qe nuk harrijne te kuptojne gjerat e kesaj bote), do te kene mundesine e shpetimit edhe nese nuk pranojne Jezusin do te hyjne ne mbreterine e Perendise, por nese harrin te gjykoje ose te kuptoj gjerat e kesaj bote..duhet te pranoj Jezusin sepse ka hyre ne jeten e vetedijes.

3- ti ke te drejte qe thua nuk jetohet sepse nuk e jeton vet edhe jeton nje gje me urdhera edhe jo me gezim(jeton akoma nen ligjinedhe jo nen hirin e Perendise).Dua te te them diēka lidhur me jetuar te Perendise ne zemren tende:
    Moisiu e jetonte Perendine?nese ti e ke lexuar Biblen a te kujtohet se si i shndriste fytyra kur zbriti nga mali i Zotit?a je ndiher ndonjehere ne jeten tende i dashur(te kesh sigurine se dikush te don)?Une e kam ndiher edhe ka ndodhur qe nga gjithe kjo qe kam ndiher Perendia e ka bekuar jeten time(jo sepse une e meritoj, por sepse AI me do edhe nga dashuri qe ka per mua qe ma tregon une flas).

4- Une e di qe fjala "Fe" do te thote bese ndersa fjala "Fe" ne kuptimin e "Religion" do te thote shkence per Zotin. Por une them "Fe" (Religion) dua te them sepse eshte diēka qe ka lindur nga njerezit qe ne pak fjale qehet teollogji, edhe eshte gjithmon e lindur nga njerezit.por kjo do te thote se nuk jeton me Perendine(Te besh diēka per Perendine nuk do te thote, te jetosh me Perndine).njehere dikush mundohej shume per te bere mire(qe te zbatonte urdheresat e Perendise).ben mire e gjen keq, ben mire e gjen keq, sa erdhi ēasti qe mohoj Perendine sepse nuk po gjente mire por vetem keqe, sado qe bente mire.Dua te them se kur gjerat i bene me forcat e tua jane te renda edhe sidomos gjerat e Perendise, por nese i bene me forcat e Perendise gjerat duken pende te lehta sepse ti do te jesh vetem nje instrument ose nje shembull i Perendise.

5- ti vertet ke jetuar me te krishtere por nuk e ke jetuar kurre ne jeten tende krishterimin. eshte si ai qe tha: une jetoja me nje pasanik qe hante mish ēdo dite.i bene pyetjen:"po ti a hengre me te..Ai iu pergjigj: Jo.
    te lutem mos fol pallavra, sepse une isha myslyman edhe tani jam i krishtere.Nuk jam bere i krishtere sepse bera studim biblik, nuk jam bere i krishtere sepse me kane pagezuar apo me kane urdheruar, por sepse me terhoqi dashuria e Perendise qe tregohet ne Bibel(ajo dashri qe nuk tregohet ne kuran).Ajo qe thote kurani eshte urdher qe duhet ta beshe sepse perndryshe..(sono fatti tuoi), ndersa ajo qe thuhet ne Bibel(kur e lexova) ishe qe ti do ta beshe bashke me mua edhe jo vetem(Une do te marre barren tende mbi kurriz edhe do te mesoj si te veprosh thote Zoti ne Bibel).

6- Nje pergjigje te tille i kam dhene Babit tim kur me ka bere nje pytje (pak a shume) si kjo: "Nuk jam une qe kerkoj te shmangem nga pyetja jote por je ti qe nuk ke kuptuar se thelbi i krishterimit nuk eshte (martin luteri kalvini etj.) por eshte Krishti, edhe nuk ke kuptuar se une nuk po flas per nje Fe, po per ate qe Perendia ka bere per ty edhe per mua".
    Nuk me intereson ato qe ka bere apo ka thene kalvini apo martini por me interesojne ato qe jane shkruar ne Bibel.Nuk ishte nje protestant apo katolik apo ortodoks qe me foli per Krishtin, por nje "ungjill i ri" qe me dha nje dashuri brenda meje. Une gjera nuk i them sepse kam studiuar per fe(nuk kam studiuar edhe nuk kam qejfe qe te studioj per fe), por lejoj Frymen e Shenjte qe te veproje ne jeten time edhe te me tregoje ate qe Perendia do te thote me Fjalen e tij.

7- ēifutet jane vertet populli i zgjedhur i Zotit por nese shikon mire ne Fjalen e Perendise(ne Bibel),Jezusi tha diēka(edhe pse ju myslymanet nuk e pranoni) Gjoni 10:16
    Une kam edhe dele te tjera qe nuk jane te kesaj vathe;duhet ti mbleth edhe ato, dhe ato e degjojne zerin tim, dhe do te jete nje tufe e vetme edhe nje Bari i vetem
    Te lutem, lexoje mire Fjalen e Perendise por jo vetem,Fillo edhe lutu per ate fjale qe lexon qe Perendia te tregoj kuptimin e asaj fjale sepse siē thuhet tek 1Korint.1:18
    Sepse mesazhi i kryqit eshte marrezi per ata qe humbin, por per ne qe shpetohemi eshte fuqia e Perendise
    8- Une e thashe per ju qe Ai eshte me teper se nje profet..d.m.th. qe eshte Zoti qe erdhi ne toke ne trajte njeriu.
    profetet qe permenden ne Bibel jane shumica edhe ata te kuranit, apo jo?(ne fakt eshte kopjuar nga Bibla kurani, por le te themi qe keshtu sa per t'ju bere qejfin).pastaj mos na fol per prostitucion sepse muhameti vet kish 7 gra sipas historise (qe nuk eshte as myslymane as e krishtere por histori..asnjeanse) muhameti ka patur si gruan e tij te fundit vajzen e vet qe ishte 14 vjeēe, kjo nuk quhet prostitucion por pedofili, apo jo?
    sa per profetet, fjala profet do te thote te sjellesh mesazhin e Perendise(ate qe Perendia te flet ne zemren tende..ne pak fjale ata e kane jetuar).

9- nese ke qene tek kisha "Nxenesit e Jezusit" duhet te kesh njohur me sidomos Vonin, por nese e ke njohur mos me thuaj se Ai person nuk e jeton Perendine sepse siē thuhet:"Pema njihet nga frytet"!

me fal qe e zgjata por une te keshilloj qe te lexosh Biblen edhe kuranin bashke edhe te fillosh te lutesh se kush eshte Fjala e te Shenjtit edhe me pas do te kuptosh edhe per Izraelet!!!

me respekt i krishteri edhe Zoti te bekote!!!
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    I krishteri!
    Ne piken 1 dhe 2 per ceshtjen e mekatit dihet bindja kristiane dhe ajo islame, por ajo qe me shqeteson me shume eshte pika 2 kur ti thua: "do te kene mundesine e shpetimit edhe nese nuk pranojne Jezusin do te hyjne ne mbreterine e Perendise" (femijet) mire po ti harrove se mekati, ne dogmen kristiane, eshte trashegim pra ajo eshte e njejte si per te medhenjte ashtu edhe per te vegjlit kur hyn ne mes nocioni i "trashegimise" sepse ju e trajtoni si tipi i ADN-se.
    Per piken e 3, une kur kam shkruar per te jetuarit e kam trajtuar ceshtjen si gabimi yt ne te shprehur, sepse Perendia nuk jetohet por jetohet me Perendine (kjo nuk eshte e njejte), pastaj sa per ligjin, Perendia pse na do na e ka derguar ligjin ashtu sikurse ia dergoi edhe Moisiut (per kohen e tij meqe e ke marre si shembull), por mendimi antiligj (i Perendise) eshte mendim laik, pse ju te krishteret nuk keni ligj eshte edhe shkaku i laicizmit dhe pretendoni per Mbreterine ku te sundoje ligji i Perendise, nuk e di se per cilen mbreteri flisni mos ndoshta per ate Cifute?
    Une dashurine e Perendise e ndjej shume here me shume se sa "ndjen ti" (ne pergjithesi emocion) "jo e ndjen", sa per meritimin e dashurise ajo eshte ceshtje qe i takon vetem Perendise.
    Per piken 4, zoteri nese ti ngaterron se cfare eshte religjoni eshte problemi yt sepse religjoni nuk eshte vetem teologji por dicka me teper.
    Per piken 5 ti po e ben si ajo fjala e urte qe thote populli qe dhelpra kur nuk i hengri rrushte tha se jane te pa pjekura, sepse kur une nuk gjeta tek te krishteret ate qe gjeta ne Islam nuk do te thote se nuk jetova si i krishtere por ty nuk te konvenon te thuash dicka ndryshe.
    Per piken 6 eshte e mira qe te krishteret te te thone ty Profet sepse ti paske dhunti qe te deshifrosh dhe te komentosh biblen si te dush ti sepse per ate bibel nuk ka dispozita, por si ty ka dhe shume te tjere si puna e mormoneve apo edhe te deshmitareve te jehovait te cilet (sidomos te fundit) kane qene te lire te komentojne biblen si te duan ata. Nejse faji nuk mbetet mbi ty, sepse ti nuk ke nje prijes sepse je vete i tille.
    Per piken 7 vertete Jezusi mund te kete thene edhe per dele te tjera por ama ti e di mjaft mire se ato dele te tjera qe duhet te mblidhen dhe ato jane edhe 10 kombet e tjera te Israelit sepse Jezusi vete ishte nga Levi (cifut) dhe ne israel ne ate kohe nga 12 kombe kishin mbetur vetem 2 se te tjeret ishin larguar nga Israeli, pse nuk shkon te shohesh se ku jane 10 te tjeret, 1 komb ta tregoj une se ku jane ata jane serbet qe kane deklaruar se jane hebrenj (te sllavezuar) pamvaresisht se ata pretendojne se Jezusi ishte prej tyre. (lexo deklaratat qe kane dhene ne fushkosove)
    Per piken 8 ti flet per transformim te perendise ne njeri, transformimi u takon krijesave qe kane nevoje per dike qe ti transformoje dhe ai eshte Zoti. Sepse krijesa ka nevoje per krijues dhe transformimi eshte ceshtje krijimi. Perendia nuk u perngjet krijesave dhe Ai s'ka nevoje per ne por ne kemi nevoje per Te.
    per piken 9 : NO COMENT

Ti i dashur percaktohu se kujt i perket Katolikeve, orthodokseve, apo protestanto-evangjelisteve dhe mos te vije keq fare kur them se Martin Luther ai i cili eshte nje frymezues i protestanto-evangjelisteve ka bere te tille deklarate apo ke filluar te levizesh nga parimet protestante? sepse po dukesh sikur nuk te interesojne.
    Sa per Popullin e zgjedhur te Perendise pergjigjen e ke nga Shen Agustini, zgjidhini problemet mes krishteresh me mire.
    Pershendetje

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Talking Rapsod po me ben per te qeshur me keto qe po thua

Nuk po kuptoj diēka nga ty rapsod, po ti hiqesh apo ben vet..?

Saper ato qe the vertet jane interesante pergjigjet qe me ke dhene edhe me interesante e di kush eshte ne ty?qe ti pa jetuar krishterimin pretendon se e njeh, por kjo eshte si ai qe thote(siē e thashe edhe me siper)"Ai qe kishte jetuar tek nje pasanik qe hante mish ēdo dite, por ai vet vetem i mirte ere mishit(ngopej me aromen e mishit edhe i mjaftonte..keshtu je edhe ti)

1- Sa per mekatin trashegimtare nuk dua qe ta zgjase sepse ti nese do ta kishe lexuar Biblen do te kishe pare mire se ē'eshte mekati trashegimtare apo origjina(oh se harrova qe ti je myslyman edhe kur lexon Biblen e lexon vetem per ta kritikuar edhe jo per te mesuar prej saja, me fal..nuk do te harroje me here tjeter)

2- sipas teje ligji per ke eshte, per ata qe ecin drejte edhe me ndershmeri apo ata qe kryejne gjera te neveriteshme?Perendia e vuri ligjin e vet si mesuesin tone por nese do ta dish ligji nuk te shpetone por te meson, shpetimi vjen nga hiri i(eshte dhurata e) Perendise.Perendia e vuri ligjin e vet qe njeriu te kthehet edhe te sillet si njeri edhe jo si kafshe.Ndersa Parajsa nuk fitohet me mund por me besim(ti japesh zemren tende Perendise..po ishte aq i zoti kuptoje seē do te thote ti japesh zemren), sepse parajsa eshte nje dhurate qe Perendia ka pergatitur per njerezimin edhe Ai qe beson ne keto gjera edhe i jep zemren do te fitoj edhe parajsen(ose Mbreterine e Perendise.
    Ju skeni te drejte as ta permendi moisiun derisa urreni izraelitet..ja dinakeria e djallit(qe ju ka zene syte), se ligjin Perendia e dha ne popullin e izraelit edhe jo ne popullin arabe.tani djalli e trasfomoi siē deshi vet(nepermjet muhametit), sepse nese sipash jush Bibla(Dhjata e Vjeter) nuk eshte origjinale, a ka me origjinale edhe me te shenjta sesa shkrimet e shenjta izraelite???te lutem mos permend disa gjera qe nuk te takojne ty ti permendesh.

3- per faktin e Religionit une doja vetem te te tregoja disa gjera por meqe ti nuk je dakord per kete gje qe une thashe, amund te ma shpjegosh pak ti se ē'do te thote "Religion" edhe nese nuk ti di me trego se ē'do te thote teollogji???

4- nejse atij qe nuk i leverdis je di edhe jo mua sepse une te thashe vetem nje gje(une isha myslyman edhe tani jam bere i krishtere)ti nuk ke qene kurre i krishtere(une e kam jetuar islamizmin ndersa ti krishterimin nuk e ke jetuar, mos fol pallavra)

5- a mund te me tregosh pak se ē'do te thote "Profet"?une nuk jam profet, une kam nje gje tjeter qe Perendia ka vendosur ne mua(nje dhunti tjeter), por meqe ti flet ne kete menyre do te deshiroja te degjoja nga ty kuptimin e fjales "Profet"!

6- ha ha ha, me bere per te qeshur, nejse nuk te ve gjithe fajin ty sepse ketu fole tamam si nje myslyman qe lexon Biblen per ta kritikuar.prandaj nuk harrin te kuptosh ato qe thuhen ne Bibel. ateher une po te jap edhe nje rresht tjeter qe thote Jezusi(per te treguar se kush jane keta te tjeter)
    Tani une nuk lutem vetem per ta, por edhe per ata qe do besojne ne mua me ane te fjales se tyre.
    ose lexo me mire Gjoni 1:11-13

7- na tregove me ate qe the, se Perendia eshte egoist edhe nuk i intereson per ne.., per kete thashe qe ju nuk e kini njohur dashurin e Perendise por vetem kini degjuar(ju nuk e jetoni), nejse tregove tamam ate qe duhet te tregoje, se ti po flet jo pe Perendine por per perendine e gjysem henes(perendite pagane kane qene gjithmone edhe jane gjithmone egoista edhe nuk ju duhet gje per dishepujt e vet ndersa Perendise se vertet i intereson, shume fare biles)!

sa per djeni Luteri nuk ka sjelle ungjilloret por ka edhe nuk eshte themeluesi por njeri nga ata qe protestuan papen e atehereshme, edhe kisha e luterit quhet kisha luterane edhe ugjillore, nejse mos fol per gjerat qe nuk i di mire. Une nuk kam pranuar ne jeten time nje fetar apo nje fe, por kam pranuar Krishtin ne jeten time(qe e ka ndryshuar edhe me bekon ēdo dite).gabimi i te gjitheve eshte se pranojne ne fillim nje ideollogji fetare(duke bere nje studim)ndersa une dua qe mos te jete nje fe qe te ti te pranosh sepse feja nuk te jep asnje garanci por Ai qe te jep garanci eshte Krishti.

I dashur mik nese ke mundesi a mund te me thuash se si e ke pranuar Zotin ne jeten tende, nese nuk e ke pranuar ateher pranoje(nuk pranohet me ane te tredites fetare qe ke apo sepse keshtu te kane mesuar qe te vogel, por duke kerkuar te verteten edhe duke e bere pjese te jetes tende Perendine. Nese ke nje deshmi qe te me japesh atehere do te isha shume i gezuar qe ta dij.

te lutem gjerat shikoj me nje sy jo myslyman por me nje sy asnjeanes apo neutral qe keshtu te shikosh edhe kush eshte e verteta sepse ne kete menyre nuk do ta kuptosh kurre sepse te kane bere qe kur ke qene i vogel larjen e truve.
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    I krishteri
    Ti mua po me habit akoma me shume sepse ti thua:
    2- sipas teje ligji per ke eshte, per ata qe ecin drejte edhe me ndershmeri apo ata qe kryejne gjera te neveriteshme?Perendia e vuri ligjin e vet si mesuesin tone por nese do ta dish ligji nuk te shpetone por te meson, shpetimi vjen nga hiri i(eshte dhurata e) Perendise.Perendia e vuri ligjin e vet qe njeriu te kthehet edhe te sillet si njeri edhe jo si kafshe.Ndersa Parajsa nuk fitohet me mund por me besim(ti japesh zemren tende Perendise..po ishte aq i zoti kuptoje seē do te thote ti japesh zemren), sepse parajsa eshte nje dhurate qe Perendia ka pergatitur per njerezimin edhe Ai qe beson ne keto gjera edhe i jep zemren do te fitoj edhe parajsen(ose Mbreterine e Perendise.
    Ju skeni te drejte as ta permendi moisiun derisa urreni izraelitet..ja dinakeria e djallit(qe ju ka zene syte), se ligjin Perendia e dha ne popullin e izraelit edhe jo ne popullin arabe.tani djalli e trasfomoi siē deshi vet(nepermjet muhametit), sepse nese sipash jush Bibla(Dhjata e Vjeter) nuk eshte origjinale, a ka me origjinale edhe me te shenjta sesa shkrimet e shenjta izraelite???te lutem mos permend disa gjera qe nuk te takojne ty ti permendesh.
    Nga njera ane ti thua qe ligji na qenka per ata qe kryejne gjera te neveritshme nga ana tjeter ti vete tregon se ai na meson, mire po nese ti meson nga ligji se c'eshte e mira dhe c'eshte e keqja dhe vepron ate qe te ka urdheruar Perendia (qofte te berit, qofte te ndaluarit) a nuk je njeri i cili udhehiqesh nga fjala e Perendise?
    Perendia e zbriti ligjin e tij qe t'u mesoje njerezve rrugen per ne Parajse, ndersa ti e ndan kete. Per ty ligji qenka dicka tjeter dhe nuk qenka udhezim per te shpetuar. Vertete parajsa eshte nje dhurate qe Perendia ka pergatitur per njerezimin, por ate e meritojne ata qe ndjekin se cka ka lejuar perendia dhe cka ka ndaluar dhe ky per ty nuk qenka ligji i Perendise pra cfare na qenka?
    Zoteri, Religjoni e perban Teologjine, sepse Teologji eshte shkanca per Zotin, pra shkenca per njohjen e Zotit. Ndersa religjon me pak fjale nuk eshte vetem "Njohje e Zotit" por edhe aktivizimi me cka Zoti ka urdheruar (lutja, adhurimi, etj etj) sepse nuk mjafton te dish se kush eshte Zoti.
    Per te qenit jo apo po i krishtere apo musliman ti po e ben si (me falni per shprehjen) "Ti nuk e di se c'eshte homoseksualizmi sepse nuk e ke provuar"
    Ore une nuk dua te merrem me ceshtje jashte teme dhe nuk dua te dij se je apo jo profet, shenjtor, apo ku ta di une. Sa per dhuntite edhe une kamdisa dhunti qe Perendia me ka dhuruar (pa ironi).
    Sa per besimin ne Jezusin, une e besoj dhe eshte e sigurte se nje dite ndoshta ne apo edhe brezat e ardhshem do te dalim se kush besoi ne realitetin qe i takonte Jezusit, ne qe besojme se Jezusi ishte profet si te gjithe profetet e tjere apo ju qe besoni se eshte bir i Perendise.
    Tek 7-ta une nuk jam shprehur qe Perendia nuk do te dije per ne, por kam thene qe "nuk ka nevoje per ne" dhe kjo nuk eshte sinonim i fjales tende. Sa per injorancen tende dua te them se gjysemhena nuk eshte shenje e Islamit por e Perandorise Osmane, shenja e Islamit eshte parimi fillestar i besimit "S'ka te adhuruar tjeter pervec Allahut dhe se Muhamedi eshte i derguari i Tij".
    Ti zoteri nuk ke vecse pak dite qe ke lexuar per Luterin dhe tek e fundit fare nuk me intereson fakti se kush ka qene per temen qe eshte vene por doja te te tregoja se nese une nuk e paskam "jetuar Perendine" po Luteri a nuk eshte "Jetuesi i Perendise" dhe ndoshta shume me i devotshem ne Evangjelizem se sa ti.?!?!?
    Sa per keshillen qe me ke dhene se si duhet ta pranoj Perendine dua te te them se une nuk jam arrogant perballe fjales se Perendise dhe une udhehiqem nga Ai, sepse fjala e Tij eshte udhezimi i Tij dhe rruga qe kane ndjekur profetet edhe Muhamedi ka qene te adhuruarit e nje Zoti te vetem, i cili nuk lind dhe nuk eshte i lindur, i Vetem sepse ai nuk eshte i perbere sic jemi ne krijesat e Tij, sepse Zoti nuk i perngjet askujt qofte ne Emrat e Tij qofte edhe ne Cilesite e Tij. Ne Kur'an ai ka pelqyer per njerezimin si fe Islamin. kaq si mysliman
    Nuk me ktheve pergjigje a i ke gjetur edhe 10 kombet e tjera te Israelit? Kerko se nuk i dihet!
    Pershendetje!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •