Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    abigail

do te te jap nje pergjigje une ne qofte se ma pranon ...fieraku me pas mund te te jape nje pergjigje te veten

postuar me pare nga abigail:
    Jezus Krishti nuk u dergua as ne Shqiperi, as Amerike, as ne Itali... u dergua ne Izrael, dhe pothuajse te gjitha mrekullite qe u bene u bene tek hebrenjte.

pergjigje
    spo thote njeri qe nuk u dergua ne Israel. kjo eshte mese e llogjikshme. ai mund te dergohet ne israel apo diku tjeter por me qellimin per te shpetuar te gjithe boten....

por verse nga bibla qe ka sjelle fieraku thote qe "kam ardhur tek kopeja e humbur e popullit te israelit"....ketu jezuesi po flet per per "mosbesimtaret israelite" dhe jo per israelin si vend. PO FLET PER NJEREZIT QE JETOJNE NE ISRAEL.

POSTUAR ME PARE NGA ABIGAIL:
    Sepse Perendia e deshi aq boten , sa dha Birin e tij te vetemlindurin, qe, kushdo qe beson ne te, te mos humbase, por te kete jete te perjetshme. GJONI 3:16

sa per kete pjese me mire mos ta kishe sjelle sepse PO NA THUA QE BIBLA BIE NE KONTRADIKTE.

njehere jezuesi thote se erdha "per te humburit e israelit" me pas se na paska ardhur per gjithe boten....

ka mundesi te me thuash se ne cilen prej tyre duhet te besoj ne qofte se dua te behem i krishtere???
    faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    20
    Ruud:
    Zoti ta shperblefte me te mira!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fieraku : 03-03-2003 mė 13:50
    Nese ke force, gjithmone ta mbroje pa cenuar,
    edhe kur bot' e marre te vesh me faje plot.
    Qe t'i zesh bes vetvetes se je fisnik e trim
    kur bot' e tere, e ndyta, me shpifje e llum te ndot!

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje Ruud!

Une isha shume e qarte ne ate qe thosha, por ti nuk e paske kuptuar ate qe thashe.

Thenia tek Gjoni 3:16 i permbledh te gjitha. Edhe Izraelitet edhe te tjeret.

Nuk kam cfare te sqaroj me shume sepse isha shume e sakte ne ato qe thashe, dhe me vjen keq nuk i paske kuptuar.

Jezus Krishti erdhi edhe per Izraelitet edhe per te gjithe te tjeret qe e kerkojne dhe kerkojne shpetim prej Tij.

Lexoje mire historine e gruas kananease dhe do e kuptosh perse e ka fjalen Jezusi.

Miqesisht Abigail

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    abigail

fillishisht Dua te te them qe pjesa nga GJONI NUK E PERMBLEDH PJESEN NGA MATEO ATE E THUA TI DHE THENIJA JUAJ ESHTE E PABAZE....
    JANE DY THENIE QE KUNDERSHTOJNE NJERA-TJETREN......

2.po sigurisht qe e kam lexuar historine e gruas...
    na falni ne qofte se nuk te kemi kuptuar por do ju lutesha te ma shpjegonit me thjeshte......
    me the "qe kjo ka lidhje me shembelltyren sepse kananeasit nuk ishin te mirepritur nga israelit"
    megjithese se kuptoj cdoni te thoni me kete por mua me duket se ju vetem sa po e pranoni qe jezuesi erdhi per israelitet....

le te dalim tek historija E GRUAS.....
    mos do me thuash qe jezuesi ishte genjeshtar??? sigurisht qe jo...
    ne qofte se jezuesi sdo deshironte ta sheronte vajzen e saj sepse ajo kishte bere mekat atehere sdo ta gjenjene por do i thoshte se nuk e sheronte se ishte mekatare ...por sipas jush jush jezuesi u fali mekatet dhe prostitutave dhe palit qe i perndjeku te krishteret ndersa kjo grua krahasuar me ato qe permenda kishte bere nje mekat shume me te lehte....apo jo???

pra jezuesi i tha qe kishte ardhur vetem per "kopene e humbur te popullit te israelit" dhe ne kete moment shohim qe dhe dishepujt e jezuesit i thane qe "send her away"....
    ne qofte se jezuesi do kishte ardhur per te gjithe boten atehere ai sdo te tregonte paragjykim dhe injorance duke e larguar kete grua sepse ajo nuk ishte israelite por do mundohej te rregullonte keto paragjykime te gabuara te njerezve. pra do mundohej ti bashkonte popujt apo fiset.....apo jo??

vetem mbasi ajo ju lut shume ai ja sheroi gocen....

megjithate te lutem me shpjego cfare doje te thoje me pare ne qofte se nuk e kam kuptuar.....
    faleminderit

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

ja the vende te tjera ne bibel ku provojne se jezuesi erdhi per te israelin??

me falni se spo i komentoj por skam kohe dhe shprehet qarte qe ai erdhi per israelit ne pjeset e meposhtme....

Mathews 2:
    5 They told him, "In Bethlehem of Judea; for so it is written by the prophet:
    6'And you, O Bethlehem, in the land of Judah, are by no means least among the rulers of Judah; for from you shall come a ruler who will govern my people Israel.

mathew10:5 These twelve Jesus sent out, charging them, "Go nowhere among the Gentiles, and enter no town of the Samaritans, 6 but go rather to the lost sheep of the house of Israel.

Matthew 19:28 - Jesus said to them, "Truly, I say to you, in the new world, when the Son of man shall sit on his glorious throne, you who have followed me will also sit on twelve thrones, judging the twelve tribes of Israel.

John 1:31 -I myself did not know him; but for this I came baptizing with water, that he might be revealed to Israel

John 1:49 - Nathan'a-el answered him, "Rabbi, you are the Son of God! You are the King of Israel!"

john12:13 So they took branches of palm trees and went out to meet him, crying, "Hosanna! Blessed is he who comes in the name of the Lord, even the King of Israel!" 14 And Jesus found a young ass and sat upon it; as it is written, 15 "Fear not, daughter of Zion; behold, your king is coming, sitting on an ass's colt!"

faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Perseri je jashte ..

Gjon:10:16. Jerem:23:3. Efes:2:14-19.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    ha ha....that was a joke deshmues

Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Sa i lezecem qe je mor Ruud

Nuk kam shume kohe qe ti shpjegoj, por nuk jane ashtu sic i mendon gjerat.

Mund te sjell plot argumenta, qe te shikosh dhe te kap ne nje moment qe do biesh ne kontradite edhe me veten tende.

Tani, si mund te ta shpjegoj me thjeshte une ty...

Populli i Izraelit eshte populli i zgjedhur i Zotit, dhe te mos e keqkuptoje ndonje dhe ta interpretoje ashut sic deshiron vete.

Edhe ne mund te kemi shume shoke, por njeri prej tyre eshte me i priviligjuari, e duam me shume, eshte me i ngushti per ne, dhe per ate shok apo shoqe ne bejme pak me shume se per te tjeret, eshte shoku apo shoqa jone e preferuar, por kjo nuk do te thote se shoket dhe shoqet e tjera nuk i duam apo nuk mund te bejme per ta!

Ky eshte nje shembull i thjeshte, dhe ndoshta nuk ka aq lidhje me temen me lart, por eshte menyra me e thjeshte per ta kuptuar dikush.

Jezusi erdhi per gjithe boten, dhe ne Bibel ka shume gjera qe kane kuptim metaforik.

Ti mund te gjesh kete varg per te hedhur poshte mendimin se Jezusi nuk erdhi per gjithe boten dhe une do te gjej 35 vargje qe te ta hedh poshte kete mendim.

Sa per mekatet qe thua me siper, per Perendine nuk ka mekate te medha dhe te vogla, nuk ka kandar per te matur mekatet, mekati eshte mekat, ne njerezit i ndajme ne te vogla dhe ne te medha.

Por mund te shtoj dicka tjeter ketu, qe pasojat qe mund te sjell mekati mund te jene te ndryshme, dhe mund te kete pasoja te vogla dhe te medha, por nuk ka mekat te madh dhe te vogel. (Kjo eshte nje teme tjeter, dhe nuk dua qe te dal nga tema).

O Ruudo, sa paragjykime kemi ne sot me njeri tjetrin, ca jane te krishtere, ca myslymane, ca budist, ca raciste, na e ka fajin Perendia per kete, pastaj Jezusi nuk erdhi per te zgjidhur paragjykimet, Ai kishte qellim tjeter...

Ty mund te duken kaq te thjeshta, por sa te thella jane keto tema, dhe nuk mund ti kuptoj kushdo, edhe te ti shpjegoj do gjesh dicka qe te kapesh dhe te kundershtosh, sepse te dale dicka nga i gjithe ky diskutim hallall, por te jene thjesht fjale qe i merr era, kot sa lodhemi....

Lexoji vargjet qe te ka shkruar Deshmuesi.

Do flasim perseri...

Me respekt Abigail
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 04-03-2003 mė 17:05
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    zogu faleminderit per komplimentin....
    asnjeri sme kishte thene qe jam i lezetshem deri me sot ...ma bere qejfin....

le te dalim tek tema jone.......ne qofte se ke argumenta te lutem silli por mos me thuaj qe do besh kete dhe ate dhe sben asgje....

sa per shembullin e shoqes qe me ke dhene....mos te kam thene gje une qe israeli nuk ishte populli i zgjedhur.

pikerisht se ishte populli i zgjedhur jezuesi u dergua tek israeli

Por mund te shtoj dicka tjeter ketu, qe pasojat qe mund te sjell mekati mund te jene te ndryshme, dhe mund te kete pasoja te vogla dhe te medha, por nuk ka mekat te madh dhe te vogel. (Kjo eshte nje teme tjeter, dhe nuk dua qe te dal nga tema).

me fal me shaka e the kete??????? please tell me???

O Ruudo, sa paragjykime kemi ne sot me njeri tjetrin, ca jane te krishtere, ca myslymane, ca budist, ca raciste, na e ka fajin Perendia per kete, pastaj Jezusi nuk erdhi per te zgjidhur paragjykimet, Ai kishte qellim tjeter...
    abigail une se kisha fjalen se ai erdhi per te rregulluar paragjykimet megjithese dhe per kete erdhi qe te formonte karakterin me te mire te njeriut....
    cka une thashe eshte se ai sdo te linte paragjykimet e cifuteve qe ta ndalnin jezuesin se predikuari te fese......ok??

Ty mund te duken kaq te thjeshta, por sa te thella jane keto tema, dhe nuk mund ti kuptoj kushdo

ketu ke te drejte.....te ishin te lehta meqene 5 milliard njerez ne kete bote sdo ishin ne rruge te gabuar....

Lexoji vargjet qe te ka shkruar Deshmuesi.
    une ty dhe deshmuesit ju them lexoni Matthew 23:9,10

e di qe eshte kenaqesi te bisedoj me juve.... gjithmone eshte kenaqesi te bisedoj me vajza....
    se ckeni dicka te vecante juve....

faleminderit abigail

Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Kenaqesia eshte e imja

Abi
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •