Kino!
Falimendrit per poetiken filozofike! Ju vlersoj dhe jeni i nderuar!
Mos harro qe kreu i qeverise ka vajtur edhe shume me larg. Therret per puc shteti!
Ne ate klithme nuk ka asnje vlersim. Une thjesh si nje deshmitar i ngjarjes qe pashe, po tregoj kush eshte vrasesi! Kam drejtuar gishtin nga vrasesi. Valle nuk paskam te drejte une qe pashe vrasesin ta tregoj kush eshte. Valle nuk eshte masaker te vrasesh tre njerez te pa fajshem dhe te paarmatosur pa asnje vendim gjykate ne nje vend ku denimi me vdekje ka dy dekada qe eshte hequr.
Fakte?! Ja keto jane faktet Kino!(Mos u bej dhe ti, si ai gjykatesi, qe i kerkonte faktin bashkeshortit, qe kishte zene gruan me nje tjeter)
Une kur shoh nje njeri te armatosur qe vret nje tjeter me arme zjarri, nuk kam nevoj per vendim gjykate te kuptoj qe ai eshte vrases. Dhe nuk kam nevoj as te vertetoj fjalet e mia te cilat i verteton nje arkiv i gjithe filmash e videosh qe jane ne zotrim te gjithekujt!
Dhe ajo me e rendesishmja nuk mund te flitet per arsye me nje njeri qe arsyen e ka humbur qe femije. Te kishte arsye ky njeri, nuk do kishim arritur deri ketu. Do kishte dy vjete ne opozite tani dhe shqiperia do kishte marre rrugen per tu ngritur ne fluturim, ashtu sic i takon Shqipes.
Ndiqe me kujdes dinamiken e ngjarjeve te asaj dite. Ja me fjale te varfera.
Polic civil te infiltruar ne turmen e demonstruesve provokojne policin. Nderhyjne makinat me uje me presion per te nxitur edhe me teper akseset. Hidhet gazi lotesjelles per te revoltuar turmen. Po behej ceshte e mundur per te revoltuar turmen...PSE?!
Me pas forcat e rendit u terhoqen pa ndonje arsye te dukeshme brenda ministrise. PSE?! Kush ishte arsyeja?! Keto lloj terheqjesh arti ushtarak i njeh me emrin KURTHE! Kujt po i ngrinte kurthe ky individ?! Popullit te tij?!
Mos kerkohej te terhiqeshin turmat brenda ministrise, te shtytura edhe nga elementet e infiltruar dhe te krijohej keshtu iluzioni i nje grushti shteti? Apo kerkonte te terhiqte turmen brenda per ti masakruar ne emer te ligjit.
Kush ishte qellimi i ketij individi, qe ti mendon se mund ta ndalojne arsyet. Desjhira per pushtet e kesaj flliqesire eshte kaq e madhe, sa nuk ka arsye qe t'a ndaloj!
Populli i mencur demonstrues i kthehu kurrizin kryeministrise dhe nisi parrullat paqesore, kur forcat policore u terhoqen ne brendesi te saj. Vetem ky akt hedh posht te gjtha thirrjet prej budalli te Sali Berishes per puc shteti!
Demonstruesit nuk ishin te interesuar per kryeministrin!
Si mendon ti Kino?! Nuk eshte llogjik e mjaftueshme kjo per te arritur ne ate perfundimin qe ty te ka bere kaq pershtypje! Ketu nuk jam une qe po akuzoj, ketu ato qe akuzojne jane Faktet!
PSE kerkoi ti terhiqte demonstruesit ne oborr Policia, duke u terhequr pa ndonje arsye dhe presion te dukshem brenda Kryeministrise?!
Krijoni Kontakt