kishin bere nje studim ne itali ku kishin marre ne studim femrat intelektuale dhe kishin arritur ne perfundimi se mbi 40 % te femrave qe kishin mbaruar shkolle te larte dhe nisur nje pune te mire i kishin lene keto derisa kishin gjetur njeriun e duhur dhe ishin martuar.
Deshira e vetme e tyre qe shphrehnin ishte te kishin nje familje, femije te shendetshem dhe dashuri ne familje, pa patur ndermend ti riktheheshin profesionit.
thonin se po kthehet moda e viteve 50![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Gjetja e dashurise eshte nevoje me te cilen lindemi. Pa te ndjehemi te vetmuar, te zbrazet, te palumtur. Per karieren s'mund te thuhet kjo. Njeriu nuk zgjedh (ose rralle fare) me qellim karieren duke lene anash dashurine, por e ben kete pa dije. Thjesht ndjek shkollen, univerzitetin, profesionin, punen dhe dikur veren se ka "zgjedhur" karieren.
Zotni ti ke menyren e mendimit dhe logjikes ne syt e mendjes tende,shprehja e mendimit eshte dicka tjeter,ti shpreh mendimin tende,une e shprehi timin,per ket arsye dallohen njerzit e sukseshem dhe jo te sukseshem ,perrallat me mbret nuk permend bashk bisedues i rastit,ti duhet te jesh ne gjendje qe brenda ketyre 5 vjetesh ta ngritesh veten nje shkall qe kur te arrish ta takosh gruan te jesh krenar qe e ke ber per te.....Kjo tem ska kufi,Por mos tia fusim kot muhabeteve admiral,jo pse kshtu,jo pse ashtu,familja do sakrific..
Ndryshuar për herë të fundit nga Ujmiri : 17-03-2011 më 23:47
~~~~~~~~~~~Astrit Dreshaj~~~~~~~~~~~~~~~~
Une Dua te bej karrier por une e shoh ndryshe jeten time,nese dua ose martohem me nje femer,mua nuk do me pengoj ,thjesht do te jet nje mbeshtetje per mua,do te me ndihmoj,ti duhet ta dish nje ligj te natyres qe kam pas fatin ta perjetoj dhe mesoj,nese ke karrier e ke jeten me te lumtur dhe ke me shum kohe ti dedikohesh gruas,dhe familjes tende,nese nuk ke karier,je i detyruar te besh pune me qef e pa qef,me orare te s'tergjatura,ketu ne ameirk nese nuk ke karier,je i detyruar te mbash pune me orare te gjata,qe ske kohe as te flesh mir si duhet,ta kthesh ne anen tjeter,karriera nuk do te thot qe te ben te lumtur,por te jep nje pozit ku ke nje pune 8 orshe pjesen tjeter ia dedikon familjes thjesht ke nje jet normale.,ose le ta marrim para se te besh karrier,je duke shkuar ne shkoll,dashuron dikend,kjo do te thot nje dashuri bashk me karrier,
Karriera nuk mohon dashurin,ajo shkelqen ma shum sec duhet...
Kam jetuar ne Kosove
Kam jetuar ne Shqiperi
Kam Vizituar Zvicrren
Kam Vizituar Spanjen
Kam vizituar Argjentinen
Kam Vizituar Anglin
Kam Vizituar kanadan
Kam VIzituar Meksiken
Ameriken me shum shtete
Tash jetoj ne New York
Bjeri verdall ketyre shteteve edhe ti,te premtoj qe do ta shihesh jeten e vertet..
Mbaroj bashkbisedimi mesn nesh mik i dashtun,sepse ke nje bote krejt tjeter ndaj te vertetes.
Ndryshuar për herë të fundit nga Ujmiri : 19-03-2011 më 01:48
~~~~~~~~~~~Astrit Dreshaj~~~~~~~~~~~~~~~~
qe ai qe ben karriere ka me shume kohe per t'i dedikuar gruas dhe femijeve, eshte nje perralle...
nuk eshte aspak e vertete...
i kam rene verdalle shume me teper shteteve se ti. kam qene ne me shume se 2-fishin e shteteve qe ke vizituar ti dhe e kam pare boten e vertete.
prandaj flas ashtu...
nejse mbaj mendimin tend.
leje gruan vetem per 5 vite se do kujdeset komshiu per te. mos u bej merak. LMFAO
numri i divorceve rritet cdo dite, sepse ka njerez si ti, qe vrapojne pas karrieres.
Vasudhaiva Kutumbakam
Mundsisht te dyjat, e kryesoja eshte dashuria, perndryshe do te mbetet dashuri karieriste, asgje.
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Krijoni Kontakt