Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Izrael: Arrestohet i dyshuari për masakrën e Srebrenicës

Izrael: Arrestohet i dyshuari për masakrën e Srebrenicës

Autoritetet e Izraelit thonë se a kanë arrestuar ish ushtarin serb të Bosnjës, Aleksander Cvetkoviq, i dyshuar se ka luajtur rol në masakrën e vitit 1995, kundër myslimanëve të Bosnjës në Srebrenicë.

Ministria e drejtësisë tha se policia e arrestoi sot të dyshuarin Cvetkoviq, pasi qeveria e Bosnjës e kishte paraqitur kërkesën për ekstradim.

Ai kërkohet si i dyshuar se ishte pjesëtar i ekipit të involvuar në ekzekutimin e 8 mijë myslimanëve nga ushtarët serbë të Bosnjës, në Srebrenicë, në korrik të vitit 1995.

Aleksander Cvetkoviq, kishte shkuar në Izrael me familjen e tij, në vitin 2006 dhe kishte marrë shtetësi, pasi gruaja e tij është hebreje.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Shënohet 16 vjetori i Srebrenicës

E hëne 11 Korrik 2011 9:59

Në Qendrën Përkujtimore Potoçari sot shënohet 16-vjetori i Masakrës së Srebrenicës, në të cilën forcat serbe vranë rreth 8 mijë djem dhe burra myslimanë.

Njëmbëdhjetëvjeçari Nesim Muhiq është viktima më e re nga 613 të tilla që do të varrosen sot në Potoçari.

Drejtori i Qendrës Përkujtimore Potoçari, Mersed Smajloviq, ka thënë deri më tash në këtë kompleks janë varrosur 4.524 viktima.

Në lokacione tjera janë varrosur 188 viktima.

Kjo bën që në përvjetorin e 16-të, të identifikuar dhe të varrosur të jenë 5.325 viktima të masakrës së Srebrenicës.

Sipas të dhënave zyrtare, në listën e të pagjeturve, që nga qershori i vitit 1995, figurojnë edhe më tej 3.040 persona.

Këtë vit është mbajtur edhe marshi tradicional, “Marshi i Paqes, në të cilin më shumë se 6 mijë njerëz nga tërë bota kanë kaluar në rrugën në të cilën në vitin 1995 boshnjakët e Srebrenicës ikën dhe kërkuan shpëtimin nga granatat e Ushtrisë së Republikës Serbe.

Masakra e Srebrenicës njihet si gjenocidi më i rëndë në Evropë pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore. /rel/
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

Filloi Mlladich me i qit gjith secretet e masakres tani..
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •