Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Citim Postuar më parë nga Konstantin Lexo Postimin
    NELO DRIZARI
    President i Degës së New York-ut të Federatës Shqiptare të Amerikes
    14 Shtator 1928
    tani e pashe vitin e botimit. paska ca vjet qe eshte botuar.

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    ne na shkruajne histori te re sa here vjen nje ne pushtet,,,,,

ndaj skemi as histori as edukate patriotike,,,,

se nuk dime asgje nga historia jone vetem dime te tashmen ,,,

shqiperi rrumpalle hesapi
    Me vjen keq qe paske kaq ndjenj inferioriteti, nga kjo ane ne sjemi as me pak as me keq se popujt tane fqinj e me gjere por kjo sdo te thot tmos kesh respekt per ate qe je.

Ne kemi Skenderbeun, Papa Albanin,Ibrahim Pashen te Egjiptit, ISmail Kadare, Jim Belushi, Nene Terezen, Ferid Muratin edhe shum te tjere!
    Ashtu sic ka then edhe Papa Gjon Pali 2 Populli shqiptar nuk eshte nje popull i vogel, Ai eshte popull i madh see perndryshe nuk do e kishte Nene Terezen.
    Respekto historin tenede qe ta respektojn dhe te tjeret!

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga Konstantin Lexo Postimin
    Me vjen keq qe paske kaq ndjenj inferioriteti, nga kjo ane ne sjemi as me pak as me keq se popujt tane fqinj e me gjere por kjo sdo te thot tmos kesh respekt per ate qe je.

Ne kemi Skenderbeun, Papa Albanin,Ibrahim Pashen te Egjiptit, ISmail Kadare, Jim Belushi, Nene Terezen, Ferid Muratin edhe shum te tjere!
    Ashtu sic ka then edhe Papa Gjon Pali 2 Populli shqiptar nuk eshte nje popull i vogel, Ai eshte popull i madh see perndryshe nuk do e kishte Nene Terezen.
    Respekto historin tenede qe ta respektojn dhe te tjeret!

o shoku une respektoje veten,,,, po historine

e shkruajne historianet,,,

sa per ne si popull fqinjet kane histori madje te shkruare ka vite

ndersa ne zihemi me njeri tjetrin akoma kur u cliruam haaaa

meqe ke foton e ilirit te kuptova pse flet ,,,se ilirin e kom pa ne londer patriot i madh haaaaa

para ca ditesh nje profesor universiteti ketej,,, me tha ku mund te bleje nje liber me historine e shqiperise per shekullin e fundit ,,,,i thashe nuk kemi dhe u habit,,, i fola si ti per papat ,skenderbeun,,nene terezen e tjere tha mire mo mire po liber skeni ,,, se ve ne dyshim qe ka shqipetare te zgjuare ,,,,po nje popull pa histori tha seshte popull,,,
    Ndryshuar për herë të fundit nga landi45 : 19-01-2011 më 13:45

Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    o shoku une respektoje veten,,,, po historine

e shkruajne historianet,,,

sa per ne si popull fqinjet kane histori madje te shkruare ka vite

ndersa ne zihemi me njeri tjetrin akoma kur u cliruam haaaa

meqe ke foton e ilirit te kuptova pse flet ,,,se ilirin e kom pa ne londer patriot i madh haaaaa

para ca ditesh nje profesor universiteti ketej,,, me tha ku mund te bleje nje liber me historine e shqiperise per shekullin e fundit ,,,,i thashe nuk kemi dhe u habit,,, i fola si ti per papat ,skenderbeun,,nene terezen e tjere tha mire mo mire po liber skeni ,,, se ve ne dyshim qe ka shqipetare te zgjuare ,,,,po nje popull pa histori tha seshte popull,,,
    Gabim i paske then, sidomos per shekullin e fundit ka sa te duash! Pa marr parasysh se dokumjente te shkrimit te shqipes kemi shum vone perseri kemi gjera te tjera po aq interesante dhe unike me vlera te pakontestueshme qe nuk i kan popujt fqinj.
    Ajo qe mua personalisht nuk me duket shume pelqyeshme eshte nderiimi i emrit tone nga arberesh dhe Arberi ne shqiptar, nejse ky eshte mendimi im perosnal un kam me simpati per emrin Arberi se Shqiperi!

Un nuk e di gjithashtu per ke fqinje ke muabetin per bashkshtetasit e mi sllavo-naqedonet qe u krijun si komb para 50 apo serbet malazezet,bullgaret dhe sllavet tjere te cilet kan po aq histori ketu sa brezi i katert i familjes time. Te gjith kan nje gjuh kultur dhe histori te njejt e perseri mundohen me na shit se jan ndryshe nga njeri tjetri me identitet te vecnat.

Un mendoj se s'seshte ndonje tragjedi e madhe se skemi dokumente tevjetra te shkruara per shqipen pasi gjuha jone paraqet nje dokument te gjall prej te iliret e vjeter deri tek shqiptaret e sotem.

Eshte nje nder gjuhet me te vjetra proto-indeoeuropiane qe ka qen fqinje me greqishten e vjeter dhe po jeton ne keto vise ne mbi 3000 vjet. Paraqet muze te gjalle te historise e vjeter evropiane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Konstantin : 19-01-2011 më 15:08

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    o polic cdo shtet ka histori te shkruare

ma thuaj ti emrin dhe librin,,,,

jo shko ne kine,,,pataj ne turqi e ku di une se mund gjesh dicka

nje liber mbi historine

dhe nje enklocipedi shqipetare ka kundi ....

Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Kujdes si shprehesh edhe njer. Logjika jote banale dhe kompleki I inferiortetit tend qesharak eshte normale te hedh poshte gjithcka kombetare per arsaye idiote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Konstantin : 19-01-2011 më 15:44

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-10-2010
    Postime
    210
    Zogistet,ballistet,dhe Pdistet do ngelen ne historin e Shqiperis si turpi i turpit..nuk ka ku te shkoj me posht..

Anëtarësuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    jo po komunistet ishin ato qe na nxorren ne drit ather...Zogu t'beri shtet modern nga nje cop fhataresh t'prapambetur dhe analfabet qe sdinin cka eshte shteti.Imagjino car pun e madhe ishte ti beje shqiptaret shtet evropian ne ate koh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-12-2010
    Postime
    378
    “New York Times”: Shqipëria e sheh mbretin Zog si uzurpator dhe si patriot!
    “Uzurpator e konsiderojnë ata që kërkojnë trazira, – thotë udhëheqësi shqiptar, këtu në Amerikë, i cili e sheh monarkun si Skënderbeun modern.”

Nuk e di se nga na doli z. Nelo Dizdari udhëheqësi shqiptar, në Amerikë, në vitin 1922 vetëm se botoi një artikull tek "NYT"?
    Kjo temë më mirë të kishte titullin Tradhëtari dhe "heroi". Kam përshtypjen se në ditët e sotme, per shkak te manipulimeve te historise dhe permbysjes se parimeve morale . nuk eshte i qarte se cili eshte tradhetar e cili hero.
    Disa thone qe "hero" eshte ai qe vjen ne pushtet dhe sundon me mercenare te huaj, grabit vendin me çdo formë e mjet dhe në fund i mbath opingat e këmbëlehtë ja kris jashte shtetit. Kurse "tradhëtarë" cilesohen ata që kanë shkrirë pasurinë dhe jetën për të mirën e dinjitetin e mbare kombit shqiptar, per gjuhë shqipe, shkollë kombëtare laike, shtet te konsoliduar shqiptar ?! Une personalisht distancohem nga ky invers konceptual. Por bej thirrje te tregohemi te ndershem e te dallojme qarte te bardhen nga e zeza se po i bejme nje dem te madh vendit e kombit shqiptar. Keto inverse modelesh i brohorasin ata qe ne ditet e sotme duan te perligjen para historise "meqe po keshtu ka vepruar edhe Ahmet Zogu, mbreti modern i shqiptareve!"

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •