vete kina na ben te konkurojme evropen
ata dine te prodhojne, ata nuk te shfrytezojne
se po shpresuam nga greket dhe mafiozet italiane kurre nuk do te zhvillohemi ose do ecim me ritme te breshkes sic e kemi nisur.
vete kina na ben te konkurojme evropen
ata dine te prodhojne, ata nuk te shfrytezojne
se po shpresuam nga greket dhe mafiozet italiane kurre nuk do te zhvillohemi ose do ecim me ritme te breshkes sic e kemi nisur.
shqieria vendi em i vaefer i europes ....per kete jam i sigurte ....se ca thote sala ose edi nk me intereson syte ne ball i kam e i shoh vet
normalisht nuk duhet te ket popull tjeter ne evrop qe te jet kaq pabuks e i mjere
tani ka disa ketu qe thote se greqia ka krize e italia ka krize e portugalia ka krize
me pak fjale po ju them qe nje nepunes shteteror grek qe thote kam krize rroga e tij nga 1500 euro shkon 1200 euro...e me duket se 1200 euro e nj muaji ne greqi ( qe eshte em i varfri ne eurozone) eshte e barabarte me rrogen nje vjecare te shqiptarit
prandaj mos u fryni kot kur thoni e i qani halllin evropes ...shikoni shqiperin qe jo vetem eshte me e varfra po me keto mend qe kemi do jemi per shum vjet bishti i kavallit
Fiks! Ne shqiperi rrogat jane jashtezakonisht te ulta, edhe pse kosto e jeteses po rritet dita - dites. Disa marrin 200mije lek, disa te tjere 300mije e me kete duhet te paguajne gjithcka. Saliu kur flet per rritje rrogash e ka fjalen per administraten (qe shumica grijne lek duke ia marre popullit te shkrete qofte edhe per nje certifikate)... por ne vazhdojme te jemi nje shtet mjaft i varfer ekonomikisht.
Do shtoja vetem dicka: popull pabuks, i mjere dhe mbi te gjitha budalla qe i beson keto gjera. Syte ne balle i kane, e shohin fare mire se mezi po arrijne ne fund te muajit, rrijne e ankohen : s'kemi lek per te ngrene buke, e kur vjen puna mos o Zot t'i shash liderat e tyre politik!
La vita non si spiega, si VIVE!
qeverit ne shqiperi jane dhe kane qene te korruptuara skan menduar ndonjeher per popullin. por per kete punene e taksave me duhet te them se nuk esthe mire te ngresh taksat ne kete periudh. taksat jane te korrat e nje periudhe dhe kur ske ca te korresh te pakten mos mbidh edhe faren se sdo kesh me cfare te mbjellesh vitin tjeter. dmth qe biznesit ne keto momente duhet te mos ja mbledhesh ate pak qe krijon sepse nuk do te mund te mbijetoj shume gjate d ote falimentojn keshtu ulet numri i bizneseve dhe ulen edhe taksat. pra ne keta rast d ote kemi efekt te kundert. taksat duhet te rriten kur ke cfare te mbledhesh dhe kur kjo nuk i ze frymen biznesit sepse perndryshe sic e thash do te kemi efektin e kundert. FMN nuk eshte perendia. FMN e ka treguar shume here qe ka gabuar shume vende azietike dhe latine kane shkuar ne kriza per shkak te FMN-se. per mendimin tim eshte mire qe politika ekonomike te jete teresist e pavarur nga FMN jo per gje po nuk eshte se FMN ka besueshmeri me te madhe se vete qeverit. ne kete moment besoj se per kete ceshtje qeveria do te bej zgjedhjen e duhur ketu edhe pse te korruptuar nuk kane interes ta len vendin te bie ekonomikisht. ndoshta politikisht mund ta len te bie per arsye pushteti dhe egoizmi, mund te len krizen politike te fundit te zgjasi apo te degjeneroj ne dhune por ekonomin do te perpiqen ta mbrojn.
Nuk ke c'i takson me bizneset shqiptare, por edhe te rrisesh rrogat ne te njejtin moment nuk me duket nje zgjidhje e mundshme. E di sa dyqane nuk paguajne tatimet ne shqiperi? Plot! Madje para nje muaji takova nje te njohurin tim qe ka nje dyqan ne shqiperi e me tha: ohu, vjen ai i bashkise per te marre leket tha, po kush ja jep se!
Ja, kur nuk funksionon shteti.... nuk i ka faj FMN-ja. Po te mblidheshin te tera taksat e duhura, atehere po qe do ishte gabim i madh ne kete periudhe rritja e tyre, te pakten te mblidhen ato qe duhen mbledhur.
La vita non si spiega, si VIVE!
Nejse mo se ideja ishte qe si dege vazhdon/vazhdoje per ekonomi! Kshu jan kto te rinjte, ju duket sikur i dijne te gjitha kur mbarojne shkollen!![]()
shiko o shoqe te thuash te rrisesh taksat eshte nje gje dhe te thuash te mbledhesh taksat te cilat nuk paguhen te ulesh korrupsionin etj eshte nje gje tjeter. nqs flasim per rritje taksash ateher kete e kam then me larte nuk jam dakort dhe ben mire qeverria qe nuk degjon FMN. ndersa per sa i takon mbledhjes se atyre te cilat ne menyra te ndryshme u shpetojm, uljen e korrupsionit etj ateher ke shume te drejt. keto jane gjera qe duheshin bere me kohe. por te thash qe as kemi dhe as kemi pasur ndonje shtet te pakorruptuar ne. mire eshte te flasim per ato qe kemi tani per tani dhe cfare te bejme se per ate tejren ta garantoj une se dhe nja 10 vite min keshtu do ta kesh. sa te kesh sali berisha e edi rama bashk me kulishat e tyre keshtu do te jete shqiperia.
Krijoni Kontakt