Close
Faqja 9 prej 33 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 329
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,151
    MY TOP TEN : FINALISTET NGA GJYSEM-FINALJA E PARE :

5 ME TE PREFERUARAT :

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 17-04-2011 mė 11:44

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,151
    5-shja E DYTE :

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anėtarėsuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Me ktė kong qė paskėn bėr, s'ka bir none tė na e marri vendin e fundit.
    Hahaha...Ghynah se zerin e ka vertete te bukur kjo...
    video eshte me vene duret ne koke, kenga kot fare..
    https://www.behance.net/robberysk1100

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,151
    AURELA - EUROVISION IN CONCERT 2011 ( AMSTERDAM )

Koment nga nje prej SITEVE ONLINE mbi FESTIVALIN EUROPIAN - Koncerti i Amsterdamit .

ALL KINDS OF EVERYTHING :

ALBANIA

Every Eurovision has to have at least one diva, and Aurela Gace is everything you could want from a Balkan diva. Wild pink hair, a white dress left over from a punk wedding ceremony and the voice of someone who has lived life to the full. She's totally demented, but in a really nice way and my goodness does she give a powerful performance. If you're old enough to remember Toyah, you'll know what to expect here. How will this go down in Dusseldorf? At this stage I haven't a clue. Even when I get to see the rehearsals, I think it's going to be hard to call in Semi One. A follow-up performance of "Dinge Dong" was the most bizarre moment of the night.

http://akoe07.livejournal.com/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 17-04-2011 mė 13:01

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,151
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 17-04-2011 mė 13:14

i/e regjistruar Maska e erindi_al
    Anėtarėsuar
    21-04-2006
    Postime
    183
    Citim Postuar mė parė nga sirena_adria Lexo Postimin
    HOLLANDE, AURELA VLERESOHET MAKSIMALISHT

Nė datėn nėntė prill nė Amsterdam tė Hollandės u mbajt pėr tė tretin vit rradhazi njė prej koncerteve mė promovues tė konkurentėve nė "Festivalin Europian tė Kėngės", i cili njihet si "Eurovision in Concert".

Po ashtu pėr tė tretin vit rradhazi, Shqipėria do tė merrte pjesė me pėrfaqsuesen e saj dhe si gjithmonė ėshtė pritur me mjaft sukses. Ishte pikėrisht ky koncert qė bėri Juliana Pashėn tė fitonte mė tepėr besim nė vetvete, si dhe tė drejtonte vėmendjen e medias europiane drejt saj duke e ndihmuar qė tė kalonte nė klasifikimin final, e Zoti e dhashtė, e njėjta gjė shpresohet tė ndodh dhe me Aurela Gaēen.

Qė nė momentet e para tė takimit me shtypin, grupi pėrfaqsues shqiptar i pėrbėrė nga Aurela Gaēe,Shpėtim Sahraēi dhe Dhurata Bejzade ka qėnė nė qėndėr tė vėmendjes duke dhėnė intervista pėr shtypin dhe televizionet hollandeze e tė huaja. Ndryshe nga vitet e shkuara, kėtė vit dukej qartė se RTVSH ishte pėrgatitur shpirtėrisht dhe materialisht pėr tu prezantuar dhe pėr tė prezantuar kėngėn e kėngėtaren, sa mė mirė pėrpara publikut tė huaj.

Materiali promovues ishte perfekt dhe i cilėsisė bashkohore. Me njė anglishte tė shkathėt dhe gjithmonė e qeshur Aurela ėshtė shfaqur shkėlqyeshėm nga intervista nė intervistė duke marrė opinionet dhe vlersimet mė tė mira nga gazetarėt dhe kritikėt.

Midis tė tjerash Aurela ka zbuluar se nė numrin natėn finale tė Eurovision ajo do tė shoqėrohet nė skenė nga tre vokaliste, njė kitarist dhe njė baterist, teksa ka shtuar me humor se Aurela e vetme nė skenė mjafton. E pyetur nga njė gazetar sesi do ndihet kur tė kėndoj pėrpara miliona teleshikuesve ajo u pėrgjigj. "E di...publiku ėshtė publik, gjithmonė, qoftė kur ke vetėm 100 njerėz pėrpara teje, qoftė kur ke miliona.

Nėse je e sinqertė me ta, publiku do tė kuptojė,nėse vėrtet do t'ja rikthesh atė qė ke nė zemėr, ata do ta ndjejnė. Tė gjithė artistėt, pasi janė njohur me njėri-tjetrin, kanė udhėtuar dhe vizituar pikat turistike tė qytetit, ku janė njohur me historinė dhe ushqimin tradicional vendas, teksa kanė vazhduar intervistat dhe kanė dhėnė autografe e
    fotografi pėr fansat.

Nė mbrėmje, artstėt pėrfaqsues tė 21 shteteve pjesmarrėse nė Eurovision, janė ngjitur nė skenė pėr tė kėnduar kėngėt e tyre, pėrpara njė publiku tė mrekullueshėm dhe
    tė madh nė numėr. Aurela u paraqit e pesta nė rradhė dhe u prezantua nga drejtuesit e programit si njė kėngėtare pasionante, fjalė tė cilat ajo i vėrtetoi nė sekondat e para tė
    ngjitjes nė skenė ku ndezi atmosferėn, duke qėnė njė ndėr tė paktėt artistė qė kėnduan live nė kėtė koncert dhe e vetmja qė kėndoi dy kėngė.

E veshur me njė fustan tė bardhė, me njė stilim flokėzh dhe makiazh tė pėrkryer, pėrveēse interpretimit tė "Feel The Passion", kėngėtarja shqiptare kishte rezervuar dhe njė surprizė pėr publikun hollandez. Ajo do tė kėndonte dhe "Ding-A-Dong", kėngėn me tė cilėn Hollanda fitoi "Eurovision" nė vitin1975, duke krijuar njė atmosferė shumė tė kėndshme si nė skenė ashtu edhe nė sallė.

Pas performancės, prezantuesi i njohur hollandez Cornal Maes e vlersoi Aurelėn si njė kėngėtare tė shkėlqyer me njė performancė shumė energjike. Tė njėjtin vlersim ajo do tė merrte edhe nga shtypi, i cili e pėrshkroi si moderrne, fashionista, me njė zė tė thellė dhe tė veēantė. Kėnga gjithashtu u vlersua pozitivisht nga kritikėt dhe gazetarėt, duke dhėnė shpresa se do tė ketė tė njėjtin sukses dhe nė Dusselorf tė Gjermanisė (ku zhvillohet Eurovision) nė muajin maj.

http://www.shekulli.com.al/2011/04/1...simalisht.html

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    ta kendojne ne deutch bitte se ja u marrim zemren gjermonve

ku jeni ju mer linda drague stern alem izadora tironcja njoni etj jeni bo gati per tifozllik
    goldi,gjermont e kon zemren akull,po akull fare,qe kshtu nuk duhet me prit ndonje gje nga kto ...LOL

Do vish dhe ti ,te bojm tifo knej?

Jallah te shkojme deri ne gjysfinale me kte konge.
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

i/e regjistruar Maska e saura
    Anėtarėsuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar mė parė nga Linda5 Lexo Postimin
    goldi,gjermont e kon zemren akull,po akull fare,qe kshtu nuk duhet me prit ndonje gje nga kto ...LOL

Do vish dhe ti ,te bojm tifo knej?

Jallah te shkojme deri ne gjysfinale me kte konge.
    Mu nuk me do per tifo e ahahahaha,dhe pres me u ngrof une
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382

E prishėn me tekstin...

Muzikėn e pėrmirėsuan pak dhe i hoqėn ato spėrdredhjet e tepėrta tė notave, po e prishėn me tekstin qė e bėnė anglisht. Ato dy rreshtat qė kishin lėnė shqip, shkonin me muzikėn dhe kishe qejf t'i dėgjoje.

Saraēit kur i erdhi frymėzimi, mendoi shqip, jo anglisht.

Tė dėgjosh Aurelėn qė kėndon anglisht, ėshtė njėsoj sikur tė dėgjosh njė anglez qė kėndon shqip.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,151
    Aurela Gaēe: “Pasurinė” time do ta shpėrndaj nė “Eurosong”

Kėngėtarja rrėfen sekretet pėr nė skenėn europiane tė kėngės

Festivali europian i kėngės “Eurosong” po afron, ndėrsa kėngėtarja shqiptare e cila do tė pėrfaqėsojė Shqipėrinė, Aurela Gaēe pohon se nė “Eurosong” po shkon me njė kėngė me motive shqiptare dhe pėr kėtė gjė ėshtė mėse e lumtur. Nė kėtė intervistė, Gaēe tregon detajet pėr paraqitjen skenike duke thėnė se do tė pėrcillet nga tre lokalistė dhe njė kitarist, ndėrsa ka theksuar se nuk do tė ketė valltarė.

Aurela Gaēe do tė prezantohet nė skenėn e “Eurosong 2011” me kėngėn “Feel The Passion” dhe festivali do tė mbahet muajin e ardhshėm nė Dyseldorf tė Gjermanisė. Nė turneun e promovimit tė kėngės sė saj pėr nė “Eurovision”, ka ndaluar nė Turqi e mė tej nė Greqi. Vizita nė Turqi ka qenė jo pak e ngjeshur, me intervista nė gazeta, emisione nė televizione, konferenca shtypi, ndėrsa komentet pozitive pėr kėngėn kanė vijuar po me tė njėjtin ritėm edhe nė shtetin tjetėr fqinj, Greqi. Gaēe ka qenė e ftuar nė njė emision dhe ka interpretuar live kėngėn konkurrente, nė televizionin grek “Alpha Channel”, nė show-n “Kous Kous”. Pas kėnaqėsisė qė i ka dhėnė pritja nė kėto dy shtete, ishte radha e Kosovės dhe promovimit tė kėngės shqiptare nė shtetin mė tė ri tė Europės, Kosovės. Aurela ishte e pranishme nė datė 5 prill nė Prishtinė, e mė tej ajo do tė udhėtojė drejt Holandės.

Pas nėntė vjetėsh mungesė nė skenėn e festivalit, kėngėtarja Aurela Gaēe u rikthye nė skenėn e tij nė edicionin qė shėnoi edhe tė 49-in. Festivali u zhvillua nė datat 23,24,25 dhjetor 2010 nė Pallatin e Kongreseve, ku Gaēe konkurroi me kėngėn “Kėnga ime”, kompozuar nga Shpėtim Saraēi dhe tekstshkrues Sokol Marsi. Aurela Gaēe pėr herė tė fundit nė kėtė festival ishte ngjitur nė vitin 2001, ku ka qenė edhe fituese e tij me kėngėn “Jetoj”.

Nė moshėn 19 vjeēare ajo mori pjesė nė Festivalin e Kėngės nė RTSH, ku edhe pati performancėn e saj me kėngėn “Pegaso”. Katėr muaj mė vonė ajo konkurroi dhe fitoi nė Festivalin e Pranverės 1994. Aurela Gaēe njihet dhe pėr kėngėn e saj “Nata” nė Festivalin nė RTSH ’95, qė prej asaj kohe ajo fitoi 2 ēmime tė para nė “Fest ‘99” me kėngėn “S'jam tribu” dhe nė Fest ‘01. Ndėrkaq gjatė karrierės sė saj ajo solli dhe kėngėn “Fati ynė shpresė e marrėzi”, ku edhe zuri vendin e dytė nė Fest ’98. Aurela ka fituar dhe ēmime tė treta nė Fest ‘96, me kėngėn “Me jetėn dashuruar”, dhe nė Fest ‘98 me “E pafajshme jam”. Nė karrierėn e saj ajo ka dhėnė dy koncerte solo live, qė u mbajtėn nė Pallatin e Kongreseve nė vitet 1998 dhe 2000.

-Para disa ditėsh ishit nė Turqi, ku dhe bėtė promovimin e kėngės suaj. Si u pritėt atje?

Nė Turqi ishte ndalesa jonė e radhės, ku ne bėmė dhe promovimin e kėngės. Atje na kanė pritur shumė mirė. Na kanė shoqėruar kudo dhe jemi ndjerė shumė mirė. Ne jemi duke u munduar qė tė bėjmė njė promovim sa mė tė mirė tė kėngės, ndėrsa votat nuk i kam unė nė dorė, kjo varet nga juria dhe publiku.

-Ku do tė udhėtoni pėr tė promovuar sėrish kėngėn?

Ne sapo jemi kthyer nga Holanda, edhe atje ishte njė pritje shumė e mirė dhe u ndjeva shumė mirė, sepse pėr herė tė parė ne paraqiteshim para njė publiku shumė tė madh. Ishte njė sallė me shumė njerėz ēdo gjė ishte organizuar nė mėnyrė perfekte, ku ishin mbledhur rreth 50 media dhe ata ishin tė angazhuar nga ora 10 e 30 deri nė orėn 23.00 tė natės pa asnjė lloj pushimi. Nė Holandė ishte i pranishėm edhe ambasadori jonė, i cili ishte me tė vėrtetė mikpritės. Ne do tė udhėtojmė dhe nė disa vende tė tjera si nė Maqedoni, Ukrainė, Azerbajxhan.

-Nė skenėn e festivalit europian “Eurosong”, ju do tė kėndoni nė natėn e parė dhe jeni e treta?

Emocionet janė tė mėdha dhe ndonjėherė emocionet e shumta qė tė vijnė bėhen pengesė pėr atė emocionin e bukur, qė ti si kėngėtare duhet tė shfaqėsh nė skenėn e festivalit. Kėtė e kam nga eksperienca ime, pasi kjo mė ka ndodhur dhe nė skenėn shqiptare, sepse nga emocioni i madh qė unė kam bllokoj vetėn time nė skenė. Nga pritshmėria qė kanė njerėzit unė vetė i kėrkoj vetes 100 pėr qind dhe kjo pėr mua ėshtė gabim, pasi unė nuk jam perfekt edhe unė jam njeri, por zoti mbi tė gjitha.

-Ēfarė do tė sillni nė skenėn e “Eurovisionit”?
    Dua tė pėrcjell vetėm dashuri, asgjė mė shumė. Unė e kam plot shpirtin me kėtė dashuri qė quhet muzikė dhe dua ta shpėrndaj edhe nė skenėn e “Eurovisionit”, dhe ky ėshtė i gjithė mesazhi qė unė sjell nė kėngė. Jam e lirė tė fluturoj dhe ndihem e pasur prej kėngės, prej muzikės. Muzika ma ka marrė gjithė jetėn dhe ia kam dhėnė gjithė jetėn time deri tani. Jam e lumtur prej muzikės, sepse mė bėn tė punoj, luftoj. Unė kam njė qėllim nė jetė dhe nuk luftoj pėr diēka boshe.

-Vetėm ju do tė jeni nė skenėn e festivalit apo do tė shoqėroheni dhe nga tė tjerė?

Me mua nė skenė do tė jenė dhe tre back vokaliste, qė janė tė domosdoshme nė skenė sepse do tė kėndojnė me mua live. Siē e keni ndjekur dhe nė kėngė unė kam back vokaliste dhe prandaj ato duhet tė jenė patjetėr me mua. Me mua nė skenė do tė jetė dhe njė baterist dhe njė kitarist.

-E ndėrkohė nėse me muzikėn deri tani ka pėrfunduar ēdo gjė, si do tė jetė veshja juaj nė skenėn europiane?

Sigurisht qė kam menduar dhe pėr kėtė. Do tė jetė pothuajse e njėjta linjė veshje si nė klip, ku unė dua tė shfaq tė njėjtin emocion ashtu siē e kam shfaqur nė kėngė. Do tė ketė ndryshime, por do tė jetė e njėjta linjė. Fustani do tė ketė diēka qė do tė tregojė diēka qė jam shqiptare, por do tė jetė modern, femėror. Do tė jetė njė veshje, e cila besoj do tė mė tregojė shumė mirė para botės.

-Ju kishit disa vite qė i mungonit skenės sė festivaleve tė kėngės nė Shqipėri, dhe rikthimi juaj ju ēoi nė vendin e parė. E prisnit kėtė gjė, qė ju ēoi tė kėndoni dhe nė skenėn e Festivalit Europian?

E vėrteta ėshtė qė kur Shpėtimi erdhi me njė melodi qė mua mė tingėlloi shumė bukur, unė u dashurova me atė melodi dhe nuk thosha dot jo. Duke parė melodinė e saj e mora si shenjė, qė unė nuk duhet ta lė kėtė melodi, nuk duhej ti thosha jo.

-Tashmė klipi juaj po bėn xhiro nė televizione tė ndryshme. Ku keni hasur mė shumė vėshtirėsi gjatė realizimit tė tij?

Vėshtirėsi ka pasur, sepse ka qenė shumė ftohtė dhe klipi u realizua pėr rreth dy javė, sepse duhej tė udhėtonim nė shumė vende dhe prisnin diellin qė tė lindte. Fustani im ėshtė shumė i hapur dhe unė kam qenė nė mes tė erės gjatė gjithė kohės, kudo qė unė kam qenė, edhe nė Ksamil kemi hasur shumė vėshtirėsi. Unė isha me temperaturė dhe jam hedhur nė pishinė. U hodha disa herė nė ujė pėr njė zhytje perfekt, por nė fund ia dola (qesh).

-Ēfarė do ti kėrkoni publikut para se ju tė shkoni nė “Eurovision”?

Ndjej njė energji tė mirė nga publiku. Ju lutem mos prisni tė bėj ēudira, por ju lutem mė jepni njė energji qė unė tė dal mirė atje. Jam nė garė me 45 shtete qė nuk janė pak, pasi kanė eksperiencė nė skenė dhe nė muzikė. Nuk kam frikė nga asgjė, por sėrish jam nė garė dhe ju lutem merreni si njė festė. Kjo tė jetė sikur unė po shkoj nė njė festė dhe jo nė luftė mes shteteve. Pra jam duke kėnduar, kėnga pėr mua ėshtė dashuri. Sė fundi dua tė falėnderoj drejtuesit RTSH pėr kėtė mbėshtetje maksimale.

Julia Vrapi - Gazeta " SOT "
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 19-04-2011 mė 15:39

Faqja 9 prej 33 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •