Close
Faqja 0 prej 33 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 329
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,149

Shqiperia dhe Eurovizion 2011

Tashme Kenga eshte perzgjedhur dhe ethet e gares i jane futur te gjitheve , Grupit Krijues , Aureles, Shqiptareve kudo ndodhen !

Pritje pak e gjate.... Maj 2011 - Dusseldorf, Gjermani ....... por sigurisht mbushur plot larmi ndjenjash e emocionesh, pritshmerie e shprese ! Mbi te gjitha per nje PREZANTIM SA ME TE DENJE !

E me AURELEN qe na perfaqeson sivjet, ky eshte nje merak me pak ! AURELA DO E TUND SKENEN E DUSSELDORF-it, sikunder cdo skene ku ajo ve kemben !!!! ENDRRA PO MERR JETE !!!!
    Jo vec per te si artiste, por dhe per ne si artdashes qe kaq shume e kemi shpresuar dhe enderruar ! Erdhi Momenti !!! TI JE SHQIPERIA NE ATE EUROVIZION !!!

NA NDERO AURELE !!! SHUME SUKSESE & RENDITJE SA ME TE MIRE !!! PAĒ FAT - NE FINALE & ME LART !!!

Gjuha ne te cilen do kendohet kenga, versioni i ri per Festivalin Europian, konkurrentet tane dhe mbi te gjithe FINALJA - shume surpriza per t'u zbuluar e emocione per t'u perjetuar !

SUKSESE SHQIPERIA - FORCA AURELA !!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 17-01-2011 mė 14:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    ta kendojne ne deutch bitte se ja u marrim zemren gjermonve

ku jeni ju mer linda drague stern alem izadora tironcja njoni etj jeni bo gati per tifozllik
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga goldian : 17-01-2011 mė 13:30
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,149
    EMOCIONET E PARA - DHJETOR 2010

Aurela Gaēe: Tani mė kanė filluar ethet e Eurovizionit

Kėngėtarja Aurela Gaēe ka prerė tashmė biletėn pėr nė Eurosong. “Kėnga ime” e kompozitorit Shpėtim Saraēi, me tekst tė Sokol Marsit, ka rrėmbyer duartrokitjet e publikut, qė e kthehu tre herė kėngėtaren Gaēe nė skenė dhe mė tej edhe verdiktin e jurisė. Gaēe ka fituar kėshtu edicionin e 49-tė tė Festivalit nė Radio Televizionin Shqiptar. Sigurisht qė ka qenė njė emocion i madh pėr tė, aq mė tepėr qė merrte pjesė nė kėtė festival pas 9 vitesh mungesė. E ashtu siē u largua me ēmim tė parė, sėrish u kthye pėr ta rrėmbyer atė, po kėtė herė edhe pėr tė na pėrfaqėsuar nė kompeticionin mė tė rėndėsishėm europian, “Eurovizion”, qė kėtė vit do tė organizohet nė muajin maj nė Gjermani. Kėngėtarja Aurela Gaēe rrėfen nė njė intervistė pėr MAPO impresionet e saj tė para pas marrjes sė ēmimit, por edhe “barrėn” qė ka pėrsipėr tashmė nė rrugėn qė do tė pėrfundojė pas pesė muajsh…

Aurela, urime pėr ēmimin e parė dhe suksese tashmė nė Eurovizion!

Shumė faleminderit!

U larguat me ēmim tė parė nga ky festival dhe u rikthyet pėr tė marrė sėrish ēmimin e parė. Por tashmė keni siguruar edhe biletėn pėr Eurovizion. Cili ėshtė impresioni juaj?

Impresioni i sotėm qė kam ėshtė komplet ndryshe nga ai i 9 viteve mė parė, kur kam fituar njė torfe ose edhe kur kam fituar tek “Kėnga Magjike”. Ėshtė komplet ndryshe. Sepse kam fituar njė ēmim dhe gjithēka ngelej aty. Kurse tani e fitove, por nuk mbaron puna, ke dhe 5 muaj tė tjerė qė duhet tė mendosh si do paraqitesh diku tjetėr, si do ta nxjerrėsh fytyrėn diku tjetėr, me sa dinjitet do tė paraqitesh dhe kjo ėshtė njė barrė shumė e madhe. Mua me kanė filluar ethet qė tani.

Mendoni se tashmė ju ėshtė rikthyer ėndrra e nėntė viteve mė parė?

Ēdo gjė ndodh pėr njė arsye, e kam mėsuar kėtė nga eksperienca e jetės, kur nuk mė bėhet diēka nė momentin e parė, them kushedi ku ėshtė fundi, kushedi pse nuk u bė. Dhe fakti qė para nėntė vjetėsh u tha se do tė shkoja unė, por nuk u bė pėr shumė arsye, sot e kuptoj qė ajo Fryma e Shenjtė qė mė udhėheq mua, se unė me kėtė jetoj, besoj se nuk ka dashur qė unė tė shkoj atėherė, pasi nuk isha e pėrgatitur psikologjikisht, ndoshta nuk do tė kisha kaq eksperiencė sa kam tani, ndoshta do tė mundohesha tė bėhesha diēka tjetėr, qė tė isha moderne pėr botėn moderne. Sot unė besoj se jam mė e gatshme se atėherė dhe ndoshta prandaj ndodhi.

Kishit vendosur tė hiqnit dorė nga festivalet, ēfarė ju shtyu tė riktheheshit, Eurovizioni?

“Eurovizioni” ka qenė tangent nė mendjen time, e mund tė them mė shumė nė kėto dy vitet e fundit. Kisha njė ndjenjė qė thosha, ta provoj atė emocion, kushedi si mund tė jetė… mjafton tė jem nė garė me tė tjerėt… mė tepėr pėr atė emocionin qė tė shkakton tė jesh nė garė me shtete tė tjerė. Gjėja e parė nuk ishte Eurosongu, jo se nuk ishte dėshira, por nuk ishte qėllim dua tė them, por kur kam dėgjuar melodinė e Shpėtimit (Saraēit), unė edhe pse i thosha jo, e vėrteta ėshtė se motivi mė mbeti nė kokė. Dhe e mora si njė shenjė! Unė i besoj intuitės sime, i besoj instiktit tim. Kjo ishte arsyeja, unė thashė qė nuk duhet ta lė kėtė kėngė tė mė ikė nga duart. Mė pėlqente.

Ky ėshtė bashkėpunimi juaj i parė me Saraēin dhe pėr hir tė sė vėrtetės, shumė njerėz kanė qenė skeptik pėr ju tė dy sė bashku nė njė kėngė. Ju vetė keni pasur ndonjėherė ndonjė dyshim …?

Shpėtimi sapo ka vendosur duart nė piano dhe ka filluar melodinė, unė i kam thėnė, nuk fitove ti, por fitoi motivi. Domethėnė, ajo gjė qė mė ofroi ai mua, fitoi tek unė nė radhė tė parė. Nuk kishte vend pėr skepticizėm aty… Skeptike pėr ēfarė pastaj?! Unė kam parė edhe njerėz qė sot e kėsaj dite janė skeptik pėr aftėsitė e mia. Ka njerėz qė thonė qė ti je kjo… je shumė e mirė, por ka njerėz nė muzikė qė janė akoma skeptik pėr mua. Megjithė sukseset qė mund tė kem unė, ose mund tė kem pasur, kanė akoma skepticizėm. Muzika ėshtė me shije, kėshtu qė si mund tė kenė qenė skeptik pėr bashkėpunimin tonė… E di shumė mirė qė kanė qenė skeptik edhe pėr mua dhe vazhdojnė tė jenė… Jam akoma nė provė pėr disa njerėz (qesh)!

E kishit parandjerė se do tė triumfonit?

Jo! Nuk ndjeja qė do tė triumfoja, por kisha njė qetėsi, pėrveē natės sė parė. Natėn e parė isha e bllokuar nga emocionet sepse unė nuk jam makinė, dhe njerėzit duhet ta kuptojnė kėtė qė unė jam njeri shumė i lidhur me emocionet dhe shpirtin tim, jam shumė emocionale dhe kjo mė bėn qė ndonjėherė ta humbas ekuilibrin! Natėn e parė e kam ndjerė qė kam qenė pak e bllokuar, natėn e dytė kisha qetėsi. Mirė thashė, nė fund tė fundit kam hyrė nė garė dhe gjithsecili hyn nė garė me kėngėt e veta. Siē e kam thėnė edhe nė njė intervistė tjetėr nė faqet e gazetės tuaj, secili hyn nė garė me atė qė ka, me atė qė i ka dhuruar zoti. Unė nuk kam atė qė ka dikush tjetėr dhe ai tjetri nuk ka atė qė kam unė. Kėshtu qė thashė tani jemi nė garė, unė kėtė kam, kėtė di tė bėj, kėshtu isha e qetė. Pėr tė triumfuar nuk mund tė them, sepse asnjėherė nuk i dihet deri nė fund se ēfarė ndodh. Mund tė mė pėlqejė mua ajo kėngė qė kėndoj, por nuk mund t’i pėlqejė jurisė, nuk mund t’i pėlqej publikut…

E nė fakt, pėrsa i pėrket publikut, u duk se ishte nė njė mendje me jurinė, gjė qė u vėrtetua edhe nga duartrokitjet…

Ah, sa e lumtur jam pėr kėtė fakt sepse mė trembte fakti dhe thosha, po nėqoftėse kėta profesionistė qė janė nė juri vendosin dhe thonė qė nga ana profesionale kjo kėngė meriton tė jetė e para, dhe thosha po sikur publiku tė mos jetė nė atė mendje…? Mė tremb kjo gjė. Unė me publikun e kam marrėdhėnien time, pėr tė kėndoj! Dhe nė kėngė e them, “e pasur jam, se ty tė kam”, i them kėngės, por edhe publikut sepse unė kėndoj pėr publikun, nuk kėndoj vetėm pėr veten time. Ndaj kėtė pasuri qė kam, e ndaj me publikun. Prandaj falėnderoj Zotin qė njerėzit edhe kur kėndoja, pasi fitova, qėndronin nė sallė e duartrokisnin gjithė kohės. Kjo gjė mė gėzonte shumė! Sepse ishin dakord me ēmimin dhe pėr kėtė i falėnderoj!

Keni marrė shumė urime, cili ka qenė mė i bukuri, mė i veēanti?

Urime ka pasur pa fund, por mė kanė ardhur disa urime nga njerėz qė unė i njoh prej vitesh, qė nė fillimet e karrierės sime, dhe kanė qenė disa urime shumė tė bukura, pasi e lidhnin fitoren time me natėn e Krishtlindjeve!

Dhe nė fakt, ju Zotin falėnderuat edhe pas shpalljes sė ēmimit?

Unė besoj nė Frymėn e tij, dhe prandaj edhe atė natė kisha njė qetėsi qė ēfarėdo tė bėhet e ka vendosur ai lart. Unė ky njeri jam, nuk ndryshoj dot. Unė besoj nė Zot dhe kaq.

Kė do tė donit tė falėnderonit nė kėto moment?

Nė radhė tė parė falėnderoj Zotin. Nuk pushoj sė falėnderuari atė, jo pėr fitoren, por qė mė ka dhuruar, jo zėrin, por kėtė pasion pasi unė edhe gjysmėn e kėtij zėri tė kisha, do isha po kaq pasionante. Le tė mos arrija notat e larta qė arrij, edhe sikur tė recitoja, prapė do tė isha njeri pasionant dhe unė e falėnderoj Zotin qė mė ka dhėnė kėtė pasion, pasi kam lumturi dhe e jetoj jetėn tė lumtur. Falėnderoj pėrsėri Zotin qė ja ēoi motivin Shpėtim Saraēit dhe kėtė motiv ja dha fiks pėr mua (qesh). Dhe Sokolin (Marsin), qė kur ka dėgjuar muzikėn direkt i ka shkuar mendja tek pasioni qė unė kam pėr kėngėn dhe ka thėnė qė ky njeri duhet ta kėndojė me gjithė forcėn e vet kėtė lloj kėnge, pasi e do shumė kėngėn. Falėnderoj prindėrit e mi qė mė kanė bėrė “tė ēmendur” (qesh).. sepse kam nga tė dy prindėrit dhe jam e lumtur qė kam marrė energjinė nga mami im dhe qetėsinė nga babi, kur duhet. Falėnderoj gjithė njerėzit qė kanė qenė me mua, kanė qenė pranė meje qė nga momenti i parė qė kam hyrė nė garė, qė kanė besuar tek mua dhe falėnderoj edhe jurinė, edhe publikun, dhe shpresoj dhe i lutem Zotit qė tė mė japė zgjuarsinė e duhur nė zgjedhjet qė do tė bėjmė tani pėr kėngėn, sesi do tė paraqitet kėnga nė Eurosong. Gjithashtu dua tė falėnderoj stilisten e mirėnjohur, Mirela Nurēe, pėr artin qė ka derdhur nė veshjet e dy netėve qė kam kėnduar dhe make-up artist, Lili, e cila pėr herė tė parė pas kaq vitesh mė bindi qė ta lija grimin nė dorė tė saj!

Sot do tė niseni nė Amerikė. Ndėrrimi i viteve do tė jetė festė pėr ju apo do tė kėndoni?

Gjithmonė Viti i Ri ėshtė njė festė qė unė nuk e festoj, jam gjithmonė duke festuar me njerėzit e tjerė, megjithatė jam e lumtur se pse nė atė moment jam duke i bėrė tė lumtur edhe ata njerėz qė kanė ardhur tė festojnė aty ku unė jam. 31, 1 dhe 2 janė data qė unė do tė ndaj kėngėn time me shqiptarėt e mi.

Dhe tani, sigurisht “Kėnga ime” do tė jetė pjesė e kėtyre netėve festive?

Pse jo, ka pėr tė qenė e para qė do tė ēelė kėto netė!

Aurela, do tė ndryshojė ēmimi juaj tashmė pas kėtij suksesi…

Hahahahaha… ēmimi i kėngėtarėve shqiptarė, sado tė famshėm tė bėhen, sado sukses tė ken ngelet i njėjtė. Pėr ēfarė arsye?… sepse ne kaq publik jemi, nė qoftė se unė do tė performoja nė stadium dhe do tė kisha 50 mijė veta nė stadium, atėherė edhe vlera ime do tė ishte shumė e lartė (50 mijė euro a 500 mijė euro). Kėshtu qė bėheni llogarinė matematike, del shumė thjesht, tė gjithė kėngėtarėt shqiptarė kėndojnė maksimumi nė salla me 2 mijė veta, kėshtu qė vlera monetare mbetet e njėjtė.

Dakord, por shumė kėngėtarė thonė se paguhen shumė shtrenjtė nė Amerikė, gati tek 20 mijė euro e 50 mijė euro…

Unė sinqerisht do tė dėshiroja tė dija kush ėshtė rruga qė mund t’i marrėsh kėto para, pasi deri mė sot nuk e di kėtė rrugė, nuk dua tė them se gėnjejnė apo jo… nuk dua tė merrem fare me kėtė pjesė, por e vėrteta, dhe pėr kėtė dal garant, ėshtė shumė ndryshe! Sepse bėni llogarinė, nė Amerikė nuk mund tė bėsh dot 2000 shqiptarė se nuk ke, pasi aq janė sallat qė shqiptarėt marrin me qira, ku do tė dalin kėto para, bėni llogarinė sa ėshtė bileta qė do tė futen njerėzit brenda dhe nga do tė dalin kėto para… qė ai organizatori qė bėn festėn do tė fitojė pėr vete, do tė paguajė dhe kėngėtarin dhe gjithė foninė e dritat, etj. Mė thoni nga mund tė dalin gjithė kėto para qė marrin kėta kėngėtarė 20 mijė euro… unė jam e bindur qė edhe Lady Gaga po tė ishte shqiptare, me gjithė atė ēmendurinė qė ka ajo do tė paguhej njėsoj si ne dhe do tė kishte nė sallė 1 mijė veta, aq sa kemi ne. Kėshtu qė duhet tė jesh e lindur nė Amerikė, a diku tjetėr, e tė bėsh koncerte me 50 mijė njerėz, qė atėherė tė pretendosh tė paguhesh si tė huajat…

Faleminderit pėr kuriozitetin qė na shuajte dhe njė pyetje tė fundit, a keni emocione tashmė pėr Eurosong-un?

Unė nuk kam pretendime, nuk kam dyshime, unė tani kam mbi shpatulla njė barrė tė madhe. Nė radhė tė parė pėr t’u paraqitur mirė si shtet dhe nė kėtė moment unė bėhem e vogėl, nuk ka mė rėndėsi Aurela, tani unė kam fytyrėn e Shqipėrisė. Nuk kam lidhje dhe punė me konkurrentėt e tjerė, unė do t’i futem punės dhe do tė shoh ēfarė ndodh nė Eurosong, dua tė shikoj e studioj mirė, megjithatė unė i mbetem atij instiktit tim, do tė vazhdoj t’i qėndroj besnike asaj qė mė ka nxjerrė nė dritė deri mė sot, dhe nė dritė mua mė ka nxjerrė besimi nė atė qė unė ndjej. Nė qoftė se mua mė pėlqen, nuk mė duhet nėse nuk i pėlqen dikujt tjetėr, unė kam besim se si mua, mund ta pėlqejnė dhe njerėz tė tjerė atė qė unė bėj. Kėshtu qė unė do t’i futem punės, do tė dėgjoj njerėz qė dinė, njerėz qė marrin vesh nga ky zanat, jam e hapur pėr mendime, por gjithmonė jam besnike e asaj ndjeshmėrisė me tė cilėn unė kam lindur dhe me atė do tė shkoj unė, me atė do tė paraqitem, kjo ėshtė fytyra ime. E mirė e keqe, kjo ėshtė Aurela dhe unė do tė paraqitem me atė qė jam.

sylar Maska e Jackie
    Anėtarėsuar
    21-10-2010
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    539
    Me ket kenge max deri ne gjysemfinale shkojme.
    Against all odds..

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    me cilen kenge do konkuroj kjo ate qe fitoi - kenga ime? mah, kenge koti. as mos marri mundimin. Sa e degjova, sme la as nje lloj shije-je. kenge pa pik emocioni, ordinere. (ka nje lloj kombinimi si muzike e lehte me popullore labe, hajde merre vesht).
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

TOMORROW NEVER DIES Maska e A.V.A.T.A.R
    Anėtarėsuar
    28-01-2010
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    272
    Po Kosova kur do huje ne Eurovizion :SS
    Gjithsesi Good Luck ! Shqiperisė!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-11-2010
    Postime
    17,149
    KENGA FITUESE E FESTIVALIT TE 49 NE RTSH

" KENGA IME " - AURELA GAĒE

Kompozim - SHPETIM SARACI
    Teksti - SOKOL MARSI
    Orkestrim - SHPETIM SARACI

Zemėr ti mos me lėr pa fjalė
    Dua t'ia them e dua t'ia marrė
    Sa herė vij edhe shkoj
    si frymė tė kėrkoj
    Ne gjak mė jė futur pa ty s’mund tė rroj

Me bėhesh det edhe me bėhesh valė
    Me than njė lot edhe me ndez njė mall
    Sa herė vij edhe shkoj si frymė tė kėrkoj
    Ne gjak tė kam kėnga ime moj, ehehej

E pasur jam se ty tė kam
    Nuk jam ne tokė e asgjė s’me ndal

REF:
    Zot qė kėngėn ma ke fal mė lėr ta ndaj
    Nuk ka ngjyrė e nuk ka fjalė muret s'e mbajnė
    Tokėn, qiellin e bėn bashkė harron e fal
    Se me deh e me mban gjallė asgjė s’me ndal, ehehej

Sa herė pėr ty etja do me marr
    Do vij tė pij e buzėn do ta lag
    Sa here vij edhe shkoj si frymė tė kėrkoj
    Jeton ti edhe un jetoj, ehehej

E pasur jam se ty tė kam
    Nuk jam ne tokė e asgjė s’me ndal

REF:
    Sot qė kėngėn ma ke fal mė lėr ta ndaj
    Nuk ka ngjyrė e nuk ka fjalė muret se mbajnė
    Tokėn qiellin e bėn bashkė harron e fal
    Sa me deh e me mban gjallė asgjė s'me ndal, ehehej

REF:
    Sot qė kėngėn ma ke fal mė lėr ta ndaj
    Nuk ka ngjyrė e nuk ka fjalė muret se mbajnė
    Tokėn qiellin e bėn bashkė harron e fal
    Sa me deh e me mban gjallė asgjė s'me ndal, ehehej

http://www.youtube.com/v/vTEQjFrQT9k
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sirena_adria : 17-01-2011 mė 19:09

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    me ato ehejhej e ka ..... e kupton vete ti. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    ta kendojne ne deutch bitte se ja u marrim zemren gjermonve

ku jeni ju mer linda drague stern alem izadora tironcja njoni etj jeni bo gati per tifozllik

Nje Eurovizion e kam pare me nje grup miqsh , Vetem une isha shqiptare aty .
    Ata beshin tifozllik per gjermanin e une per shqiptaren .
    Nje ze nje vote , mu desh te hypja majt karriges me brohorit lol

Shpresojme te zem nje vend dinjitoz ne listen e konkurentve .
    Forca Albania !!
    Jeto sot se neser nuk i dihet

sylar Maska e Jackie
    Anėtarėsuar
    21-10-2010
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    539
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    me ato ehejhej e ka ..... e kupton vete ti. lol
    ishalla o gjalle deri athere. se ngeli tu pi 500 euro mall n'dite lol
    Against all odds..

Faqja 0 prej 33 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •