....nese ajo vajza sa per sy e faqe konvertohet ne krishterim, a do te shpejtesonte proceduren e "shtetesise" italjane ???....nese po, perse nuk e ben ate ???, nese jetojn bashke, per cfare u nevojitet martesa zyrtare ???, per ndihma sociale ???, per leterqendrimin e vajzes, rrezikohet nga debimi ???
tung
PS: sheriati qe heret e ka pa fuqine e armes "martese", dhe e ka kushtezuar kete me "konvertimin" e dhendrit ne musliman....ne europe arrin keshtu nje perhapje bukur te mire....
PPS: kushtetuta e shqiperise eshte laike, dhe bazohet ne lirine absolute te individit, ajo marokane eshte "islame" dhe bazohet ne rrjedhojen tradicionale.....
albanish by nature
O sot po martohen me lloj-lloj lekur-zie, e gje sun po i bejm, dhuna ka falimentu si duket. Pajtohem plotesisht me kete qe the, ishte nje rast ketu ne zvicerr ku nje musliman ishte martuar me nje katolike. E pyesnin kete muslimanin se cfar do t'jen femit e tyre, thoshte qe do te zgjedhin vet, edhe pse un kam deshir qe te behen musliman duke ua mesuar fejen sic po mundem,... njesoi thoshte edhe gruaja e tij katolike ; Kam deshir te behen katolik meqe jetojn ne evrope... nga ketu u shifke mir qe si njeri e si tjetra ishin te preokupuar rreth besimit te femive te tyre edhe pse thoshin qe vet ishin te dashuruar, megjithate nje re shqetesimi mbizotronte mbi ta.
"Shqiptar, Elhamdulilah"
...nuk kam ketu qellime politike, thjesht praktike, nese mund te "intervenoj" kisha per te shpejtesuar kete gje, mendoj se nuk pengon dot gje te shfrytezohet kjo mundesi....ose ne maroko me ryshfet te provohet..........kupton, ne pyetje eshte caku final, qe eshte martesa e te dyve, si arrihet atje, eshte dytesore, ne menyre legale apo illegale...te vetmit qe pesojn "dem", jane po ata dy e askush tjeter....une per vetveten time e kisha provuar cdo rruge.....nese nje muslimane don te martohet me nje te krishtere, atehere perpos dashurise nuk mund te imagjonoj ndonje arsye tjeter.........per kete ia vlen te "thehet" ligji.......perndryshe a prish pune ai djali te behet musliman ???.......ne kohen e Pejgamberit te dashur tone nje gje e ngjajshme eshte praktikuar, psh. kur islami perhapej, ai ju ofronte "prijesve" dhe njerezve me fuqi ta mbajne ate, pra, mos u shkaterohen mbreterite me kusht qe vetem publikisht ta pranojn islamin....natyrisht pas kesaj qendronte taktika islame te fut hunden brenda, por, edhe kjo nje metode per te zgjidhur probleme (se paku paqesore)....bile thuhet se halifeja yazid, nipi i abu sufjanit, ka qen ithtare i veres e jo i Allahut....
tung
albanish by nature
Burrit i lejohet te martohet vetem me te krishtere dhe hebreje, kurse me ateiste etj. fe si budizmi e hinduizmi qe jan deg te paganizmit, eshte e ndaluar.
Burri ne Islam se ka per obligim konvertimin e gruas se krishter ne Islam, ai eshte urdheruar qe gruaja te mos pengohet ne besimin e saj, e nese don, edhe ne kishe duhet len te shkoje. Keto parime morale, nuk jemi te sigurt qe mund ti hasim edhe tek te tjeret, prandaj edhe eshte keshtu.
"Shqiptar, Elhamdulilah"
Krijoni Kontakt