-
Kish pas thene njehere Vetoni (Surroi) "Ne shqiptaret me shume merremi me formen se permbajtjen."
Ketu me shume merremi me Ilirianin, se fjalen komb e studime tjera.
Mund t'mos e diskutoni personin e Ilirianit, e t'i permbaheni temes?
Ju flm.
-
-
i/e regjistruar
Ornament
ti kundershtove ate i cili thot se bomba eshte fjale shqipe dhe e nxorre me preardhje nderkombetare. Une nuk kam asgje kunder mendimeve tjera, por meqe po shkruhen ne forum, po e them edhe une mendimin tim.
Ne nuk jemi ne forum vetem per te duartrokitur, por per t“i thene mendimet tona.
E thash me larte se nese shkruhen per forum, atehere ne rregull, por nese pretendohet se eshte shkencerisht e bazuar, atehere nuk eshte e vertete, shkrimet e tija nuk kane " aparaturen " e nevojshme shkencore , por shkruhen ne menyre narrative. Ai bazohet ne fonetike dhe fonetiken histroike nuk e njeh as ai , sepse shkrimet tona jane te reja!
Shume fjale te tija jane me se qesharake, si Ohri, bomba, vampiri e shume te tjera. Uen e kuptoj deshiren e tij per te qene i madh, por deshira nuk mjafton per te bere pune te madhe, duhet edhe dija!
Sa i perket etimologjise se fjales dhe sqarimit te tyre ka rregulla ne gjuhesi qe duhet respektuar, keto rregulla Illiriani nuk i njeh dhe bazohet vetem ne fonetike!
Fjala bombe:gjer. Bombe fr. bombe, it. bomba, latinisht :BOMBUS. qe dmth. zhurme shurdhuese!
Meqenese ne latinisht eshte bombus, lehte mund te shpjegohet bum ne shqip: mirepo duke sjellur edhe shembuj per krahasim.
-
-
Ku eshte fjala
Shėn Albani,
Eshte bere pak veshtire per te kuptuar njeri ty. Po bie ne kundershtim me fjalet tua. Ne njeren ane studimet e Nezir Myrtes nuk ta mbushin mendjen sepse:
", shkrimet e tija nuk kane " aparaturen " e nevojshme shkencore , por shkruhen ne menyre narrative."
Ndersa ne te njejten menyre kritikon Skender Rizajn, njeri qe kaloj 40 vite neper librarite e Londres, Parisit, Stambollit, Romes. Ndoshta edhe DR Rizaj nuk ka kete aparaturen e nevojshme per ty.
"por shkruhen ne menyre narrative."
Qka do te thote kjo narrative? A do te thote se Zoteri Myrta ne forum medoemos duhet te perdore terma dhe shprehje shkencore qe vetem ata te cilet kane studjuar gjuhen mund ta kuptojne, apo te shpjegoj ne nje menyre narrative qe secili ketu ta kuptoj.
Eshte normale qe secili nga ne te jap mendimin personal per nje qeshtje, por shkrimet si kjo me poshte jane te demshme.
"Nese S.Riza e deshmon se Zoti ka folur shqip, atehere le te shkoje ne psikiatri",
Pra sipas jush te gjithe ata DR shkencave, nga nacionalitete te ndryshme boterore, qe jane marre me kete qeshtje me dhjetra vite, duhet te shkojne te psikiatri,
Realizmi eshte nje gje, por edhe nenqmimi, mosvleresimi, shkaterrimi, mosnjohja, perbuzja, perqeshja, jane aspekte qe nuk e ndihmojne aspak ngritjen shkencore te nje individi.
Fundi i fundit, secili bene per vete. Por mua me intereson me shume se kush bene per kombin.
-
-
i/e regjistruar
Pelasgian,
mua me ben krenar me shume nje poezi e mire, e shkruar mire, se sa shkrime te tilla senzacionale pa kurrnjefare baze. Te thuhet se Zoti ka folur shqip dhe te pohohet se kombet mendojne shqip, por flasin dialekte, eshte “jo senzacionale, por fluske sapuni!
Per Rizen nuk di shume. Kame lexuar disa shkrime neper gazeta dhe nje shkrim sinteze ku duke cituar nja 20 historian serb, thot se shqiptaret jane konvertuar ne islam me deshire. Historiografia serbe kurre nuk ka qene proshqiptare, shkrimet se ne me deshire kemi ndrruar fe, nuk kane qene shkruar per te miren tone, por per te ndikuar ne harrimin tone, sic edhe pat ndodhur. Nese Riza ben dhe beson nje propagande te tille serbe, atehere eshte kunder historise dhe versionit aktual shqiptar. Dhe, nese ky me propagande te tille mundohet ta paraqese edhe Muhametin me origjine shqiptare, atehere ky njeri nuk eshte i mire per shqiptaret! Nese perpiqet ta paraqese Muhametin me origjine shqiptar, atehere ky nuk eshte Dr. por medioker para exellence, i cili eshte mire te shkruaje ne gazeta bulevardeske.
Kombi duhet te ruhet nga keto senzacione qe krijojne krenari imagjinare, kombit i duhet e shendosha, e jo myku qe kalbet sapo te jete perfunduar ai shkrim.
Shkrimet e Myrtes i kam lexuar edhe perpara, shumica jane qesharake psh. fjala latine , sipas ligjeve linguistike , "bombus, mund te jape "bumja", por "bum" nuk mund te jape kurre bombe!
Shkrimet e Myrtes jane ne arbitalia.net, tani po pergaditen te futen ne shqiperia.com dhe paten nisur dikun tjeter dhe do te perfundojne dikund tjeter...
Une nuk jam kunder askujt, po shprehem kunder tullumbaceve te fryra teper, te fryra jo me ajer, por me gas!
Nese mendon se jemi ketu per te lavduar, si ne kongrese komuniste, atehere ti mund ta besh kete, une jo. Une do te them gjithmone ate qe e konsideroj te mire dhe te drejte dhe te kunderten e saj. Myrta eshte i paparim. Nese lexon shkrime te tija ofenduese te bera ndaj anetareve, nuk te shkon mendja se ai njeri te kete mbaruar fakultet, dhe sheh si hesht, ai thot se : Ka botuar ne revista shkencore boterore, por nuk mund t“i citoje. Cafre parimi kemi ketu ???E konsoderon e veten albanolog dhe illirolog, por kete askush nuk e beson! Per cka eshte fjala ketu te lutem????Ja, kjo eshte pozita e tij qesharake!
E keqja me e madhe qe mund t“i behet nje njeriu eshte kjo: kur verejm se ai po gabon, ta lavderojme!
Dje ne forumet serbe i kam lavdruar serbet per punen e Gjingjit, dhe mu bashkangjiten shume njerez!
-
-
Ketu tema eshte per kuptimin e origjines qe ka fjala KOMB, ti me ē'pashe asgje s'na the per temen ne fjale, por vetem shprehe faqe te tera me dyshime per nje person qe dha mendimin e tij MBI TEMEN, duke perdorur FAKTE te bazuara ne LLOGJIKEN e TIJ.
Ti perserit pa mbarim; une S'BESOJ, DYSHOJ, S'APROVOJ, pa thene asgje per temen, pa treguar asnje kundra argument te pakten. E keshtu s'shkon, ketu ka abuzim e mos seriozitet.
Asnje njeri nuk ka MERAK per dyshimet e tua, fare thjesht sepse ato nuk e avancojne temen, pra ēeshtjen qe po bisedojme ketu.
ps; hap nje teme me vete per dyshimet e tua dhe mblidh aty gjith skeptiket e tjere si TY.
Besoj se s'mi merr si sulm personal ndaj teje keto qe thashe.
-
-
i/e regjistruar
Forumi eshte per te menduar , per tu shprehur ...etj. fjalen komb nuk po e trajton me askush, ata qe kishin dicka per te thene, e kane thene...mire e kuptova une kete dhe nuk do te shprehem me ne kete teme...kur te rrezohen permendoret, me perkujtoni me keqardhje....se pata kaluar ketupari....Per mua u sqarua nje pune, e kjo ishte Nezir Myrta....heren tjeter shpresoj se tregon te verteten...
pac shendet ornament
-
-
Perjashtuar
shen alban, Se sa je ti shqiptar tregon vet, kur paske diskutuar e lavderuar serbet ne forumet serbe per Gjingjin - shko e rri atje se ata te lavderojne edhe ty si te tille!
/Pa ferkime ju lutem/ASD
-
-
i/e regjistruar
Po Illirian i kam lavderuar serbet qe kane vrare Xhinxhiqin dhe do t“i lavderoje nese e vrasin Koshtunicen dhe ndonje tjeter, mirepo ty nuk te lavderoje kur e ke gabim, pse te dua! Se po te lavderoja kur je gabim, atehere mund te konsiderohem shizofren dhe joobejtkiv
Nuk desha te deklarohem te kjo teme , por me detyrove, edhe nje here po ta sjelle mendimin e Illirianit qe shkroi per Myrten:
Iliriani shkroi PER vetveten:
"!!! Studimet e albanologut a illirologut Prof. Nezir Myrta, jane publikuar jovetem ne internet, por ne shume revista letrare e shkencore boterore, bile edhe ne gjuhe te huaja...e as kete ti nuk e din vetem shpurdhe pluhur ne akull. !"
Para se te vazhdojme:
Nese edhe kesaj here nuk sqaron kete mendim, atehere e konsideroj demaskimin tende te perkryer, dhe nuk do te pergjigjem!Jo i demaskuar nga une, por Neziri demaskoi Myrten!!!
Po ta riperserise kete se ke ofenduar shume njerez dhe je shprehur ne menyre shume te ulet, ti ke paragjykime ndaj te gjitheve, sepse ti mendon se je i madh...Nuk te rrit mendimi yt per vetveten, por vlera qe ke te te tjeret. Dihet se truri nuk urren veten!
Meqenese mendon se je
Ilirolog dhe Albanalog, madje edhe historian, atehere shprehu si i ka hije nje njeriu te tille, e jo me perbuzje dhe ironi, si nuk i ka hije as nje ....!!!! !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 14-03-2003 mė 09:31
-
-
Une ju lus qe te mbeteni brenda temes edhe njehere, e Shen Alban dhe Ilirian te mos mirreni me njeri-tjetrin.
Nese nuk keni asgje per te shtuar mbi temen me, atehere mos e analizoni njeri-tjetrin se si njerez ne moshe e te pjekur qe jeni duhet te keni nje sens te respektimit te disa ligjeve te forumit.
Ju flm per mirekuptimin.
ASD
-
-
Perjashtuar
bomba e bomboni
sa jane sensuale ethymologjikisht keto dy fjale?
(b)om(b)a
om
om(i)
kombi
(k)om(b)i
om
om(a)=oma=ama=ema
..............
post skript: ty shen alban, te deshproj, ti nuk i nevojitesh kombit tone - ik e sherohu! Ti je nje shen-djalli, a djalli gjoja i shenjteruar! Na le te qete, e ik te djajte tuaj! Mos e zgjat me teper, kur nuk sheh tejhunde! Vet e fillove me dokrra dhe nese perseri vijon, faji nuk eshte yti, sa i moderatoreve!
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
- Ju nuk mund tė postoni nė tema.
- Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
- Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt