Mos u tallni me Ruhiun,
aty kam prere biletat per Shqipni. lol
Mos u tallni me Ruhiun,
aty kam prere biletat per Shqipni. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Shoku Ars e shoh qe ti e paske vendosur per ne Amerik dhe sdua me ti prish iluzionet, mirepo do me kuprosh me mir kur do shkosh atje dhe do e perjetosh vertet kete qe ti po e quan enderr!
Ti ke nje pune e studion ne Kosove ke ndertuar gjithcka ne vendin tend e tashi ne moshen 30 vjecare don te shkosh e tja fillosh atje nga e para, a e ke menduar cka do besh atje? te shumtit qe shkojn si ti punojn dishwasher- pjatlares dhe mundohen me siguru ekzistencen ne cfardolloj menyre!
Te siguroj qe kjo 'enderr' kur do shkosh atje do te behet makthKete ta them nga eksperienca. Jo se un kalova keq atje se un isha vetem turist dhe perkohsisht por nese e vendos per te jetuar eshte krejt ndryshe!
Para se ta vendosish per te shkuar mendo dy her se nuk gabon!
Kshu eshte vertet enderr ama kur do e shohesh realitetin do ekuptosh!
Ndryshuar për herë të fundit nga Konstantin : 15-01-2011 më 13:13
o Ars80.. dhe pak e do hapen vizat per ne USA degjo shokun.
Po gjithsesi se ke keq qe je tu kerku noj ni qe te ben garanci. Ja ta hudh dhe un nji llaf se bashkimi ben fuqine.
Po mua kush do ma beje nje garanci? Jam shum cun i mire.
*buzqeshje*
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Fierakja ,une mendova se ka dhe nuk e ve ne dyshim se ka njerz ,shqiptar te mire dhe qe kryejne pune ,mirepo ja se keso lloj gjerash eshte veshtire te behen per njerz te panjohur ,e kuptoj pozicionin e bashkatedhetarve te mi ,mirepo une do vazhdoj te mundohem te bindi dike se ska tjeter me duhet ta marre ate Green-in ose do cmendem ,lol
Ti dhe hapsi temes degjoni mua dhe degjoni mire. Ne moshen 30 vjecare nje djal beqar qe vete ne amerike ose do katandiset duke punuar ne ndertim ose si pjatalars ose do filloj te merret me pislliqe. Ky person nqs ka ndertuar nje jete ne kosove, ka shkolle, ka leke etc etc...ca dreqi i duhet "endra e amerikes"? Rrini o njerez aty ku jeni. Lereni ameriken se ka ikur koha e "endres amerikane". Kush e kapi e kapi.ku ia di ti kapacitetin tjetrit? pse e krahasoni tjetrin me veten tuaj?
ai mund te veje ne shkolle, ai mund te hap biznes, ne amerike eshte shume e lehte per nje njeri te rregullt
Pastaj un me vehten time nuk kam pse ta krahasoj kte bukuroshin sepse nuk krahasohen dot dy situata krejt ndryshe. Familja ime ka emigruar qekur kam qene 5 vjece. Ne po kemi filluar nga e para atehere, por kemi qene te gjith bashk. Prindrit e mi kan patur nje qellim dhe e realizuam bashk si familje. Tani jemi bere ne ne moshe per pune dhe jemi 4 koka qe mbajm biznesin gjall apo paguajm per shpin. Ca do bej nje nejri vetem ktu? Pa shkolle nje here HARROJENI ameriken. Ja erdhi...ja vajti ne shkolle. Do punoj part time qe te ket kohe te studjoj ose full time dhe do ket probleme me klasat. Do ti merzitet jeta ne nje vend vetem pa familje, pa shkolle, pa pune te mire, pa lek, pa te ardhme. Dhe ca do fitoj? Endren amerikane? Ju siguroj qe do kthehet mbrapsh shume shpejt. Ashtu sic kan bere shume veta. E vetmja gje qe do ket realizuar ktu ne amerik eshte humbja e disa viteve.
Do me falni qe po degjohem cik pesimiste, por nje njeri qe ben nje kerkese te till ne forum eshte nje njeri naiv dhe jo me shume kapacitet te madh. Pa plane ne jete. Pa horizond. Do ti hapi telashe vetes me teper po vajti ne amerike dhe do na hapi telashe ne te tjerve qe do paguajm taksa per te ngren ai buke.
-Fierakja143,ti qenke pesimiste ama jo pak por shume ,dhe mos nencmo pa njohur njeri ... Une e kam mbijetuar Kosoven, do e mbijetoj edhe USA-n.
-Te gjitheve qe ndihmuat me informacione ,Ju falenderoj nga zemra ,nese ka ndonjeri qe do te me kontaktoj per kete apo qeshtje tjera kontaktojm lirisht ne:
msn : ifital_misra@live.com
Ju Faleminderit .
Avazh Fierake se e kenaqe....30 vjecare ai ka jeten perpara!
Ashtu si prinderit tone nga hici filluan jeten e tyre e mos me teper me femije, ashtu edhe ky ka mundesine qe ta filloj.
Good luck Ars, merr e kerko me shume tek rrethi shoqeror se ketu n'forum s'do te besoj njeri.
Po ti pse i ngacmon njerezit pa i njohur?Fierakja143,ti qenke pesimiste ama jo pak por shume ,dhe mos nencmo pa njohur njeri ...
Ars nuk di ca te them me. Shpresoj qe te gjesh dike ne familje apo shoqeri qe te ndihmoj. Si thash mos prit nga te panjohurit. Nuk eshte se nuk duam te ndihmojm, por nuk mundemi. Dhe te duam ne ta bejm nuk e lejon emigracioni dicka te till.
Megjithate ti urrime qe fitove llotarin amerikane dhe ishalla dikush i njohur nga familja apo shoqeria jote ne amerike pranon te te ndihmoj.
Hajd pra God bless america and no place else..peace.
jo qe je pesimiste por ja ke futur dhe kot me vjen keqe qe ta them por po me kujton hallen time 82 vjecare qe me thoshte te njejtat gjera
ku kane punuar ata prinderit e tu kur kane shkuar ne fillim ?
pse me goce qe ne moshen 30 vjec u mbyllka jeta nuk ka drejtime dhe mundesira te tjera jeta mbas kesaj moshe
n q se personi ka arritur te krijoje nje jete te pelqyshme dhe nuk eshte dhe aqe keqe nga ana ekonomike ne nje shtet si KOSOVA ne moshen 30 vjec ,besoje se ne us s'do jete keqe
Saper shkollen po te them se shkolla shqipetare nuk pi uje po i hipe avionit dhe a thua se te gjithe ata qe kane emigruar ne us jane te shkolluar
ty o cun mbare ta befte zoti dhe ishalla sa me shpejte te gjesh zgjidhje" american dream "eshte akoma jo vetem per vende si shqiperia dhe kosova por dhe per nje pjese e mire te vendeve te BE
Ndryshuar për herë të fundit nga OPARI : 15-01-2011 më 16:53
Krijoni Kontakt