Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    buli Maska e astriku
    Anėtarėsuar
    23-01-2009
    Vendndodhja
    prishtin
    Postime
    73

Kam degjuar per rrotullimin e gjuhes si ndodh kjo??

Tash para disa dite me ka ndodh rasti te shoh nje djalosh ce ju kishte rrotulluar gjuha gjegjesisht i kishte shkuar gjuha ne fyt dhe kishte mbetur pa ajrė dhe gati vdiq nuk dinim se cka kishte se cka ndodhi me te , vetem u gulfatke briste i jepnim ndihmen e par por kot ishte , deri sa nje djalosh tjeter i kapi gjuhen me gishtrinje dhe ja rregulloj dhe u zgjua cuni , por mua me intereson se si vie deri te ky rrotullim i gjuhes dhe si mund te ndihmohet aj person nese i ndodh kjo ??

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Ai djaloshi vuan nga epilepsia.

kliko linkun poshte:

http://sq.wikipedia.org/wiki/Epilepsia

-----------------------------------------------------
    Nga ai link me beri pershtypje edhe kjo info:
    Personalitete tė njohura qė vuanin nga e epilepsia
    Leka i Madh, Julius Caesar, Napoleoni, Gustave Flaubert, Dostojewski, Agatha Christie, Moličre, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vincent van Gogh, Georg Friedrich Händel, Paganini, Alfred Nobel, Papa Pius IX etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illyrian rex : 14-01-2011 mė 16:01

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Ndodh per shkak te frenimit nervor si pasoje e nje traume apo humbje te ndjenjave (sincope) qe mund te kete shkaqe te ndryshme dhe personit ne fjale i bllokohen rruget e frymemarrjes. Ne kete rast behet nje manover mbi nofullen e poshtme duke e sjelle ate perpara bashke me gjuhen. Eshte e rrezikshme te fusesh gishtat ne goje nese nuk di si te veprosh sepse qellon qe mund ti kafshoje, por per ti shpetuar jeten tjetrit behet edhe kjo.

i/e regjistruar Maska e Vdekja
    Anėtarėsuar
    20-06-2007
    Postime
    268
    Si te veprohet : kthehet ne krahe ,qelet goja ,futet diqka ne goje qe nderkohe deri sa te ia nxjerresh gjuhen qe te mos kafshoje .
    Nuk jam unė qė ju thėrras ,por jeni ju qė vini tek unė!

Citim Postuar mė parė nga Vdekja Lexo Postimin
    Si te veprohet : kthehet ne krahe ,qelet goja ,futet diqka ne goje qe nderkohe deri sa te ia nxjerresh gjuhen qe te mos kafshoje .
    nuk eshte kaq kollaj ta besh jo se njeher qe e provuam me shoqerine akoma i kam shenjat e dhembeve te tij ne dore
    ne ato momente personi ka nje force aq te madhe ne dhembet e tij qe se mer dot me mend mund te te kepute gishtin....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e Vdekja
    Anėtarėsuar
    20-06-2007
    Postime
    268
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    nuk eshte kaq kollaj ta besh jo se njeher qe e provuam me shoqerine akoma i kam shenjat e dhembeve te tij ne dore
    ne ato momente personi ka nje force aq te madhe ne dhembet e tij qe se mer dot me mend mund te te kepute gishtin....
    Edhe une nga pervoja fola ...nuk eshte e lehte por nuk eshte e pamundur ! Sepse po nuk do venit diqka ne goja qe tia mbajsh hapur e pamundur eshte nxjerrja e gjuhes .Me i lehte ky veprim eshte kur pacientit i mungon ndonje dhembe dhe keshtu e lehtson dhenjen e ndihmes .
    Nuk jam unė qė ju thėrras ,por jeni ju qė vini tek unė!

buli Maska e astriku
    Anėtarėsuar
    23-01-2009
    Vendndodhja
    prishtin
    Postime
    73
    aha faleminderit te gjitheve sepse edhe per ate personin qe i kishte ndodhur kjo e mbajshin 2 njerz gojen hapur dhe njeri i nxjerri gjuhen perpara dhe i erdhi vetedija kjo pamje e tij si i ndodhi dhe gjestet qe bente me tronditi shum kur per 3 minuta briste dhe dridhej shum flm per pergjigjet.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •