Me duhet ta pranoj se stili yt i te shkruarit eshte i vecante. Edhe une do te kisha dashur qe te shkruaja keshtu si ti: te shkruaja "ca" dhe te mos thoja asgje.
Eshte e vertete qe Prishtina ka Universitet. Por, eshte po kaq e vertete qe ky Universitet si karakteristike te tij ka kaosin fund e krye. Natyrisht qe ka edhe perjashtime. Nese do fakte per kete, jam gati t'i paraqes. Por duhet ta kuptosh qe ekzistenca e nje institucioni ka dhjetera vite qe nuk quhet me sukses ne vetvete. I tille quhet vetem rezultati. Kjo e shpjegon edhe fenomenin e pakenaqesise dhe zhgenjimit te studenteve specifikisht ndaj Universitetit.
Ate pyetjen per Krajen, beja vete atij. Natyrisht qe une s'ja di mendimet per kete teme. Por edhe sikur t'ja dija s'do te kisha te drejte ta thoja nje gje te tille. Nese mund te orientohesh, jepi pergjigje edhe kesaj pyetjes sime: si ka mundesi qe asnje pjesetar i komunitetit shkrues-intelektual ne Kosove nuk iu pergjigj qofte edhe me nje rresht te vetem shprehjes se famshme te Krajes, te botuar me 13 Prill 2002, ne shtojcen e "Kohes Ditore", ku thuhej: "Ne Prishtine nuk behet jete intelektuale. Nuk behet as jete artistike, as jete shkencore"?
Kur flasim per Kosoven dhe institucionet e saj dhe te mos iu referohemi Tiranes dhe insitucioneve te saj. Cdo lloj krahasimi ose "gare" ndermejt tyre, sipas meje, do te ishte harxhim i kote energjie dhe pjese e patologjise per te cilen fole ti ne pergjigjen tende.
Nga ana tjeter, eshte e vertete qe ne pergjithesi ne Kosove gjendja eshte pozitive dhe te pakten po kalohen fazat e zhvillimit shpejt dhe gradualisht po arrihet deri tek ritmi i duhur i te njejtit. Por ka ikur koha te vleresohen gjerat vetem ne pergjithesi. Eshte momenti te analizohet dhe vleresohet cdo qelize e jetes shoqerore dhe kulturore.
Krijoni Kontakt