Lexova titullin e temes, e vendosa te shkruaj dicka. Mesazhet qe jane me lart s'kisha kohe t'u hidhja ndonje sy, keshtu qe te me falni nese s'jam ne koherence me ato qe shkruani me lart.
Mgjte, kam nje dileme, pyetje, merreni si te doni. Nje mikesha ime amerikane ka mbaruar per linguistike, e po vazhdon per Phd. Teme per dizertacion ka vendosur te jete per gjuhen shqipe, dhe me sakte, teoria qe ajo hedh eshte qe gjuha Gege dhe Toske jane dy gjuhe krejt te ndryshme. Une jam i mendimit qe per te dale ne nje konkluzion te tille, se pari duhet t'i flasesh keto dy gjuhe, por shqipja e saj eshte teper e kufizuar. Mgjte, keto idera ia ka futur ne koke i fejuari i saj qe eshte shqiptar (nga veriu) dhe ka nje urrejtje te thelle per pjesen tjeter te Shqiperise. Une jam i bindur qe teoria e saj eshte gabim, por dua te di nese ndonje prej jush, mund te jape argumenta per ta provuar ose kundershtuar kete teori. Ndoshta i fejuari i saj, per shkak te urrejtjes se madhe ndaj jugut te Shqiperise, eshte i verber ne gjykimin e tij, keshtu qe cdo mendim, ide qe mund te keni do ishte mese ndihmes per te. Ajo ndodhet ne Shqiperi per momentin duke bere kerkime rreth kesaj teme, por shoh qe shume prej jush jeni te mireinformuar ne kete ceshtje.
Faleminderit,
Klejdi Velcani!
Krijoni Kontakt