Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Me vjen keq eurostar1

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ca po i mbush mendjen vetes ti apo cfare ? Kush te tha ty qe aljenet bejn mrekulli ? Une thash qe nese ne ekzistojme ne kete univers, mund te kete edhe krijesa tjera ne kete pafundesi universesh.

Mos me interpreto sipas qefit tend. Ateizmi nuk eshte fe dhe nuk ja ndjen fare per fene. Ateizmi te hap syte me fakte konkrete.
    por kjo nuk eshte per te mbusgur mendjen vetes por per te treguar te verteten , lexo vete ate qe me ke dhene ti per ta lexuar tek forumi i paranormales . Ti me ke thene te lexoj dhe une lexova dhe atje flitet per aliene qe bejne mrekulli.
    Kjo eshte fe
    madje kjo kerkon me shume besim se fete e tjera
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ju Besoni Ne Gjera Te Dukshme

Perderisa jetojne krijesa ne planetin toke, pse mos te kete te tjere ne planetet e tjera qe ne nuk i kemi njohur ? Behet fjale per nje pafundesi universesh

Ndersa feja beson ne gjera te padukshme , ne besojme ne gjera te dukshme dhe te mundshme duke bere krahasimin me ambjentin ku jetojme
    a nuk me thua se c'fare jane keto gjera te dukshme? Alienet qe bejne mrekulli?!
    kesaj i thua ti te te hapen syte?!
    jo vetem qe nuk hapen syte por edhe sikur ti shqyesh syte nga te hapurit nuk do te mund te shikosh kure dicka te tille per te pasur mundesi pastaj per ta besuar.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pafundesi Universesh?!

Perderisa jetojne krijesa ne planetin toke, pse mos te kete te tjere ne planetet e tjera qe ne nuk i kemi njohur ? Behet fjale per nje pafundesi universesh

Ndersa feja beson ne gjera te padukshme , ne besojme ne gjera te dukshme dhe te mundshme duke bere krahasimin me ambjentin ku jetojme
    KU I KE PARE TI KETO PAFUNDESI UNIVERSESH?!

TI MUND TE KESH PARE NDOSHTA 1 MILIONE POR NUK MUND TE KESH PARE KURRE NE MENYRE TE DUKSHME PAFUNDESI UNIVERSESH.
    kjo do besim te madh dhe te verber.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

kjo eshte fe e re ashtu si ateizmi

Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Kam degjuar qe ekziston nje grup njerezish qe nuk besojne qe krijimi yne vjen nga Zoti por pikerisht nga jashtetokesoret. Keto mendonin se Toka eshte laboratori i tyre e qe ato i kane njerezit nen kontroll te vazhdueshem.
    nuk ka fe me te rrezikshme se kjo

Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    a nuk me thua se c'fare jane keto gjera te dukshme? Alienet qe bejne mrekulli?!
    kesaj i thua ti te te hapen syte?!
    jo vetem qe nuk hapen syte por edhe sikur ti shqyesh syte nga te hapurit nuk do te mund te shikosh kure dicka te tille per te pasur mundesi pastaj per ta besuar.
    O alban, po ti qenke i fiksuar pas ketyre mrekullive mor djale...

Me gjej nje vend ku kam then qe aljenet bekan mrekulli apo qe aljenet ekzistojne.
    Mos me bej te perseris postimet e mija 100 here. Te thashe qe nese ne ekzistojme mund edhe te ekzistojn te tjere ne nje pafundesi planetesh. Mos dil deg me dege a jan me fund apo pa fund universet apo planetet. Permbaju temes. Une nuk marr me pjese ne kete teme .

Te pershendes
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Eurostar 1

O alban, po ti qenke i fiksuar pas ketyre mrekullive mor djale...

Me gjej nje vend ku kam then qe aljenet bekan mrekulli apo qe aljenet ekzistojne.
    Mos me bej te perseris postimet e mija 100 here. Te thashe qe nese ne ekzistojme mund edhe te ekzistojn te tjere ne nje pafundesi planetesh. Mos dil deg me dege a jan me fund apo pa fund universet apo planetet. Permbaju temes. Une nuk marr me pjese ne kete teme .

Te pershendes
    Per keto gjera duhet te shkosh ne nenforumin e paranormales. Ketu diskutohet per te vetmin ufo "ZOTIN"

Ketu ke informacion per ufot

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=45959
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 28-12-2010 mė 20:39.

A nuk eshte valle kjoajo qe ti me ke thene per te bere ?
    Ti me ke thene per te pare ne kete forum qe une te kuptoja per UFOT , sigurisht qe nuk je ti qe i ke thene ato histori por ti me ke orientuar per te lexuar aty qe une te kuptoja ufot.
    Pra eshte drejtim prej teje qe une te lexoja.

Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Per keto gjera duhet te shkosh ne nenforumin e paranormales. Ketu diskutohet per te vetmin ufo "ZOTIN"

Ketu ke informacion per ufot

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=45959
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 28-12-2010 mė 20:39.

A nuk eshte valle kjoajo qe ti me ke thene per te bere ?
    Ti me ke thene per te pare ne kete forum qe une te kuptoja per UFOT , sigurisht qe nuk je ti qe i ke thene ato histori por ti me ke orientuar per te lexuar aty qe une te kuptoja ufot.
    Pra eshte drejtim prej teje qe une te lexoja.
    Ok hera e fundit, mos ma mer per keq po nuk me intereson kjo teme

Po pra te thash qe te lexoje tek paranormalja , sepse aty ku po diskutonim ne nuk u bente fjale per paranormale dhe une te drejtova tek ai link. Une aty nuk kam marr pjese sepse akoma nuk jan vertetuar nga shkenca, por qe nuk mund te hidhet poshte dyshimi qe mund te ekzistojne ne nje planet tjeter.

A ekzistojm ne ? Pse te duket absurde qe mund te ekzistojne ne nje planet tjeter qe mund te kete te njejtat kushte me token ose ndoshta dhe me te mira . Pra ky eshte nje supozim qe shpresohet te vertetohet sa jemi ne ose pasardhesit tane gjalle. Ndersa Zoti do njihet kur te kemi vdekur sipas fese E kupton ndryshimin e njohjes se gjerave mes nje te gjalli dhe nje te vdekuri ?
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

S'ka problem nuk je i detyruar te marresh pjese

Ok hera e fundit, mos ma mer per keq po nuk me intereson kjo teme

Po pra te thash qe te lexoje tek paranormalja , sepse aty ku po diskutonim ne nuk u bente fjale per paranormale dhe une te drejtova tek ai link. Une aty nuk kam marr pjese sepse akoma nuk jan vertetuar nga shkenca, por qe nuk mund te hidhet poshte dyshimi qe mund te ekzistojne ne nje planet tjeter.

A ekzistojm ne ? Pse te duket absurde qe mund te ekzistojne ne nje planet tjeter qe mund te kete te njejtat kushte me token ose ndoshta dhe me te mira . Pra ky eshte nje supozim qe shpresohet te vertetohet sa jemi ne ose pasardhesit tane gjalle. Ndersa Zoti do njihet kur te kemi vdekur sipas fese E kupton ndryshimin e njohjes se gjerave mes nje te gjalli dhe nje te vdekuri ?
    Por ne baze te kesaj historie duket qe alenet bejne mrekulli.
    Ti nuk e beson kete histori dhe mire ben. Por nqs nuk ka mrekulli te tilla atehere si do te vertetohet se alienet egzistojne?
    Nqs ne njerezit ketu ne toke egzistojme atehere kjo nuk dmth se duhet patjeter te egzistojne edhe alienet .
    Por gjithashtu kjo nuk e hedh poshte dot egzistencen e Perendise .

tema eshte bere ne menyre sarkazme sepse dihet prej meje qe alienet nuk bejne mrekulli.

Une e lidh kete histori me ateizmin , sepse eshte pikerisht kjo fe e re dhe moderne qe quhet ateizem , sepse vetem ata qe jane ateist e besojne kete gje qe alienet bejne mrekulli te tilla.

une e di qe ka ateist qe nuk besojne fare tek alienet
    ka ateist qe besojne se vetem ka aliene dhe kaq se edhe jane me inteligjente se ne
    ka ateiste se besojne se ka aliene me pak inteligjente se ne
    por ka edhe ateiste qe besojne se alienet bejne mrekulli si ajo e Meyerit dhe qe ka edhe te mire qe na duan dhe te keqij se nuk na duan.
    Madje ka ateiste qe besojne se alienet kane krijuar boten dhe na kane si laborator

te gjitha keto teori jane te pafaktuara dhe kane dale nga gjiri i ateisteve dhe shkencetareve te rreme qe jane ne fakt vecse fetar.

nuk jam duke share asnje ateist , sepse ne disa momente te jetes c'do kush mund te kete qene ateist madje edhe besimtari fetar me i madh . Por dua te ndihmoj ateistet se argumentet e ashtu quajtura shkencore nuk jane te tilla por jane argumente fetare.

edhe prej meje respekte

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Alban, lidhje me hipotezen e krijimit te njeriut ose me sakte intervenimit gjenetik nga jashtetokesoret ka teori te ndryshme dhe nuk eshte vetem kjo qe e ke marr ti me absurden nga gjithe.

Po ta shikosh holle e holle me shume fakte ke ne teorine e intervenimit te jashtetokesoreve se sa Kurani+Bibla e gjitha fete me rradhe qe asnje fakt as 0.000001% nuk ka mbi pretendimet qe bejne.

Imagjino e gjithe hipoteza krishtiane apo muslimane vjen nga personazhet te vetem sic eshte jezu krishti apo me vone Muhamedi dhe e gjithe eshte e bazuar ne liber e cila trashegemine e kane nga feja pagane vetem se nga shume zote e shendruan vetem 1 Zot te vetem.

Kohen qe u shpall feja kristiane apo muslimane pothuaje 98% e njerezimit kane qene analfabet nuk kane dite as shkrim as lexim, nuk e din qe ekzistonin as planete e as cfare ka jashte atmosferes se Tokes duke mos permendur nuk e dinin as qe ekzistojne toka tjera (kontinenti australian apo amerikan) e qindra gjera tjera qe per sot neve na duken absurde, por nga mos njohuria dhe kuptimit te jetes shume njerez kane besuar edhe pse gjitha fete jane perhapur me dhune gje qe eshte e pakuptim.

Pra nisu nga vetja nqs kjo te duket absurde (qe fakt ke shume drejte) duhet ta dish edhe feja jote eshte me absurde se kjo teorira e me siperm.

Me e forta eshte se secila fe e akuzoni njera tjetren si fe me absurde ku ne fakt gjitha jeni te tille fatkeqsisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 15-01-2011 mė 17:58

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Ta bej nje pyetje Alban.....deri vitin 1950 kane qene te supozojme 300 race qenesh te llojit te vecante ne Bote kurse sot ke dyfish race qenesh shume te ndryshme me njera tjetren...dhe nga erdhen keto raca, si mendon ti? me qene se e ke fjalen per "mrekulline" e pamundur, po PC qe perdor qe mund te flasesh sot edhe ne Kine? a nuk te duket mrekulli?...po pas 200 vjetesh e din ku mund te arrij njerezimi por pas 2000 vjetesh?.....pse te duket e pamundur mrekullia nga qenjet pse gjithen ja lene vetem Zotit?

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •