-Kjo temë "Narkomania"është temë shumë e ndjeshme për shoqërinë tonë,dhe vetë njerëzimin,për arsye se tashmë dihen botërisht(Pasojat e nakomanisë)
-E dimë se drogat janë prezente në shoqëri që mijëra vite,që nga parahistoria,madje dhe janë kultivuar e përdorur në mënyra të sofistikuara nga perandoritë e ndryshme,dhe lidershipi i tyre.
-Këto drogëra janë përdorur për helmimin e kundërshtarëve politiko-ushtarak në periudha të ndryshme,që nga Romakët deri me raste të caktuara në ditët e sotme!
-Kulminacionin e vetë narkomania,dileret e saj kudo në botë e arriten në fillimin e shekullit 20.ku në Cikago(Amerikë)Texas,Boston,bosët dhe baronët e droges filluan ta shesin drogen në qytete të mëdha,kazino,bordello,shkolla,kolegje,metro dhe bosët pasuroheshin dita ditës më shumë,ndërsa qindra mijëra të rinjë kryesisht po pësonin nga kjo mortajë,ku shumë prej tyre vdisnin,humbisnin mendjen,pasurinë,dhe shndërroheshin në raste sociale,mbeteshin udhëve të botes,pa asnjë perspektivë dhe nga shoqëria merrnin si shpërblim përbuzjen,dhe mjedisi ku jetojnë i shehë sikur të ishin alienë,dhe kjo vetëm sa i përkeqëson siuatën e tyre,në vend se të u zgjasim doren ne preferojmë të i fundosim!
-Nganjëherë pyes veten se çfarë masash preventive ndërmerrë shteti?
-Kam përshtypjen se tregohen neglizhentë,dhe në raste të caktuara të pafuqishëm përballë bandave kriminale mjaftë të organizuara,të cilat kanë hapur kupolen e shtetit në shumë shtete të fuqishme,ku strukturat kriminele janë në gjendje të e kenë në dorë prokurorë,gjykatës,për këtë ndjehen komod dhe rehat!
-Edhe shoqëria Shqiptare nuk bënë përjashtim nga drogërat,ku ky virus që afro dy dekada preku edhe shoqërinë tonë,dhe sot kur jemi në vitin 2011-të kemi shumë përdorues droge,që krahasuar me periudhen para disa vitesh është shifer shqetësuese.
-Nuk mbetet gjë tjetër pos që duhet të përpiqemi që me libra,me fushata sensibilizuese anti-drogë të njoftohen njerëzit për pasojat e tmerrshme të përdorimit të saj,dhe atëherë le të shpresojmë që të kenë efektin e tyre gjithë këto,sepse kemi nevojë për vetëdijësim,mandej duhet pasur klinika rehabilituese e shëruese.
-Ps.Për vete disa lloje drogash i kam konsumuar para një kohe,por tani ato janë vetëm histori!
-Si i mendoni Narkomanët?
-Mendoni se mundemi të u ndihmojmë?
Krijoni Kontakt