Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 129
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Cilët janë ata 'nxënës jobesimtar' ?!
    Ata qe i japin vetes Kushtetuten e Kosoves, me te cilen e shpullosin Allahun drejtperdrejt, si per shembull shumica mbiabsolute e kosovareve te forumit dhe femijet e tyre.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ata qe i japin vetes Kushtetuten e Kosoves, me te cilen e shpullosin Allahun drejtperdrejt, si per shembull shumica mbiabsolute e kosovareve te forumit dhe femijet e tyre.
    Personalisht jam student, në shkollën fillore, të mesme e edhe tash nuk kam takuar ende nxënës jo-musliman, spo flasim për ateist.
    Në shkollë të mesme e mbaj mend ishte një nxënëse katolike. Rasti unik, por që nuk ishte në klasën time, ndërkaq nxënës ateist në Kosovë nuk ka, mbase mendon për Estoninë.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Chino ,, mos fol palidhje.
    E shoh qe ke fituar imunitetin e modartorëve përdrisa fyen shqiptarët musliman dhe fejën e tyre.

Në realitet, kete sun e ben.
    Pra qendro me ne, kembet mbi tok e mos fluturo shum !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Personalisht jam student, në shkollën fillore, të mesme e edhe tash nuk kam takuar ende nxënës jo-musliman, spo flasim për ateist.
    Në shkollë të mesme e mbaj mend ishte një nxënëse katolike. Rasti unik, por që nuk ishte në klasën time, ndërkaq nxënës ateist në Kosovë nuk ka, mbase mendon për Estoninë.
    Ja edhe nje here se te paska ikur pergjegja ime pa e pare:

Perndryshe ne shkollen, ku jam shkuar une, ka pasur te pakten 100 katolike. E lere me kaurrat si une, ata qe i japin vetes nje Kushtetute qe shperfill Islamin ne cdo shkronje te Kuranit.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Chino ,, mos fol palidhje.
    E shoh qe ke fituar imunitetin e modartorëve përdrisa fyen shqiptarët musliman dhe fejën e tyre.

Në realitet, kete sun e ben.
    Pra qendro me ne, kembet mbi tok e mos fluturo shum !
    Te flasesh per shpullosje te Allahut ne kete rast, eshte e drejte dhe e kuptueshme. Pse? Sepse njerezit qe e vune Kushtetuten, ishin te gjithe njohes te Islamit. Dhe Kushtetuta nuk le norme islame pa e hedhur poshte. Pra shperfillje e qellimte e fjales se Allahut. A flet ketu per shpullosje apo jo, eshte vec ceshtje shije. Ne brendi nuk ndryshon gje. Per ofendimet qe ndjejne muslimanet si ti, kemi folur dhe argumentuar, perse ato nuk jane ofendime fare. Ta tregoj temen, po deshte.

Te flasesh per shpullosje te Allahut ne kete rast, eshte e drejte dhe e kuptueshme. Pse? Sepse njerezit qe e vune Kushtetuten, ishin te gjithe njohes te Islamit. Dhe Kushtetuta nuk le norme islame pa e hedhur poshte. Pra shperfillje e qellimte e fjales se Allahut. A flet ketu per shpullosje apo jo, eshte vec ceshtje shije. Ne brendi nuk ndryshon gje. Per ofendimet qe ndjejne muslimanet si ti, kemi folur dhe argumentuar, perse ato nuk jane ofendime fare. Ta tregoj temen, po deshte.
    O Chino, mua ofendimet e tua s'me prekin fare ! Amu bash hiç !
    Problemi eshte diku tjeter nese mendon pak me fell.

Ti je duke futur perçarje mes muslimanëve dhe te krishtereve, ne fillim kur erdha flisje sikur te ishe i krishter ! Keshtu mendon gjithesecili qe i lexon postimet e tua ku ne munges t'argumenteve, fyen jo Allahun jo Muhamedin, jo muslimanet, jo kuranin, jo dicka te shenjt Islamike. Dhe te gjitha ndjenjat negative qe ka populli shiqptar musliman, reperkutohen automatikisht mbi te krishteret, ne kosove : Mbi katoliket, kurse ne shqiperi mbi : ortodoks e katolik.

E kjo, fal teje qe po lobon per toleranc, e mirkuptim mes shqiptareve.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    O Chino, mua ofendimet e tua s'me prekin fare ! Amu bash hiç !
    Problemi eshte diku tjeter nese mendon pak me fell.
    Me thelle se ti kam mendu. Lexo me poshte.

Ti je duke futur perçarje mes muslimanëve dhe te krishtereve,
    E kunderta eshte e verteta. Une merrem me pislleqet e fese islame. Me pislleqet e te gjitha feve, por me se shumeti me ato qe jane ne shumice, pra me ato islame. Pislleqe te tilla jane ato qe i shkruaj, p.sh. hegjemonizmi islam qe tenton te pushtoje cdo gje, edhe kulturen shqiptare, p.sh. urrejtjen qe mbjell kunder cdo kujt qe nuk i nenshtrohet Islamit, pra kunder te pakten gjysmes se popullit shqiptar, p.sh. faktin qe islami eshte kulture e ish pushtuesit njejte sic eshte serboortodoksia. Kur merem me keto pislleqe, kontriboj qe njerezit te kuptojne ate qe kam kuptuar une, te dine ate qe di une. Pra faktin se Islami eshte fe e piste. Keshtu zvogelohet numri i njerezve qe beson ne kete fe te piste. Numri i njerezve qe urren kombin, kulturen e vet ne emer te Islamit. Keshtu qe une i kontriboj paqes ndershqiptare.

ne fillim kur erdha flisje sikur te ishe i krishter !
    Nuk kam une faj per kete, por Allahu qe ju meson te njollosni cdo ke, te cilit nuk i rruhet per ndyresirat e tija. Nuk kam thene kurre qe jam katolik. Pse ju paranoidizoni, Allahu ka faj.

Keshtu mendon gjithesecili qe i lexon postimet e tua ku ne munges t'argumenteve, fyen jo Allahun jo Muhamedin, jo muslimanet, jo kuranin, jo dicka te shenjt Islamike.
    E fyej Islamin, kur fyhem i pari nga biseduesi musliman. Kjo s'ndryshon.

Dhe te gjitha ndjenjat negative qe ka populli shiqptar musliman, reperkutohen automatikisht mbi te krishteret, ne kosove : Mbi katoliket, kurse ne shqiperi mbi : ortodoks e katolik.
    Kush nuk e di qe nuk jam katolik apo ortodoks, mund te shikoj titullin qe i kam dhene vetes: EL KAFIRUN. Perndryshe: Allahu ka mesuar muslimanet (ne Kuran) te urrejne cdo gje jo muslimane edhe para se te lindja une.

E kjo, fal teje qe po lobon per toleranc, e mirkuptim mes shqiptareve.
    Quaje si te duash. Aty ku jam une, Islami nuk guxon te sulmoj, njellose, etiketoje e nencmoje asnje fije te kultures shqiptare. As ne Kuran, as ne fjalime imamesh, asku fare. Ndryshe ia ze frymen, i tregoj magjypit se eshte magjyp, shkurt e ngordhi nje fe te tere.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Kurse un i nderuari Yllbardhi, po te them qe kjo qe kem ne, eshte gjithecka perpos Demokraci !...

Islami eshte shume me human e me demokrat në plotkuptimin e fjalës ! Ai asnjeher nuk largohet nga vlerat morale njerzore, pra sa do qe t'egzistoje bota, asnjeher s'ka per tu miratuar ndonje ligje i cili do t'i obligonte te krishteret dhe besimtaret jo-musliman te falen nën - tok , ta fshehin besimin apo te diskriminihen mbi baza fetare, racore apo thjesht etnie ! Kjo egziston ne demokracin masonike, por jo edhe ne ate Islamike.
    Më duket se më ke keqëkuptue. Më fal nëse kam qenë i paqartë. Mua më tepër më interesojnë të drejtat personale që gjinden në cdo system demokratik, të drejta sikurse e drejta e shkollimit, e votimit, shprehjes së lirë, e punës etj., të këtij lloji. Dhe më duket se ti shumë je i fiksuar në masonizëm, nuk është duke u bërë fjala këtu për t'a, ne jemi duke diskutuar rreth demokracisë dhe sheriatit. Kështu që më trego ti mua se si janë të drejtat e lartpërmendura në sheriatin tënd demokratik?

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Dhe ju apeloj të gjithë forumistëve që t'iu shmangen sa është e mundur ofendimeve sepse nëse jeni të fortë në argumentime atëherë nuk keni nevojë për ofendime, të cilat vetëm se tregojnë nivelin personal argumentues që d.t.th. se nuk është edhe aqë i lartë sa mendoni ju nëse përdorni ofendime.

Faleminderit në mirëkuptim.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    Më duket se më ke keqëkuptue. Më fal nëse kam qenë i paqartë. Mua më tepër më interesojnë të drejtat personale që gjinden në cdo system demokratik, të drejta sikurse e drejta e shkollimit, e votimit, shprehjes së lirë, e punës etj., të këtij lloji. Dhe më duket se ti shumë je i fiksuar në masonizëm, nuk është duke u bërë fjala këtu për t'a, ne jemi duke diskutuar rreth demokracisë dhe sheriatit. Kështu që më trego ti mua se si janë të drejtat e lartpërmendura në sheriatin tënd demokratik?
    Sa i perket shkollimit fjala e par e zbritur ne kuran eshte "lexo" qe dmth meso studio poashtu kemi edhe theniet e te derguarit te zotit muhamedit a.s. :
    "Kerkimi i diturise eshte detyre per cdo Musliman (burre dhe grua)".

E drejta per te votuar i eshte dhene grave sikurse edhe meshkujve muslimane nga Zoti para 1400 vjetesh. Per cdo ceshtje publike, nje grua mund te ngreje mendimet opinionet e saj, dhe te marre pjese ne politike. Ne nje rast ne Kur'an (60:12) Muhammedit as. i thuhet se kur grate besimtare te vijne tek ai dhe te japin betimin e tyre per Islamin, ai duhet ta pranoje ate. Kjo vendosi te drejten e grave per te zgjedhur udheheqesit e tyre dhe ta deklarojne kete ne publik. Dhe se fundi, Islami nuk e ndalon nje grua per te patur pozite te rendesishme ne qeverisje.

Gruaja sikurse edhe mashkulli muslimane ka te drejte te fitoje para, ka te drejte te kete pasuri/prona, te hyje ne kontrate ligjore dhe t'i menaxhoje gjithe pasurite e saj ashtu sic i pelqen asaj. Ajo mund te kete biznes te vetin, dhe askush nuk ka te drejte mbi te ardhurat e saj, perfshi ketu edhe burrin. Ne Kur'an thuhet:
    "Mos lakmoni në atë, që Allahu gradoi disa nga ju mbi disa të tjerë. Burrave ju takon hise nga ajo që fituan ata dhe grave gjithashtu ju takon hise nga ajo që fituan ato. Allahut kërkoni nga të mirat e Tij. Allahu është i dijshëm për çdo send." (4:32)

Ne Islam gruaja sikurse edhe mashkulli gezon te drejten baze te zgjedhjes dhe shprehjes, qe bazohet ne njohjen e personaltetit te saj individual. Se pari, ajo eshte e lire te zgjedhe fene e saj. Ne Kur'an thuhet:
    "Në fe nuk ka dhunë. Është sqaruar e vërteta nga e kota." (Kur'an, 2:256)

Grate inkurajohen ne Islam te kontribojne me opinionet dhe iderat e tyre. Ka shume te dhena nga tradita e Profetit as qe na tregojne per raste ne te cilat grate i kane drejtuar pyetje direkte Profetit dhe kane dhene opinionet e veta ne lidhje me fene, ekonomine dhe ceshtjet shoqerore.

Gruaja muslimane Sikurse edhe mashkulli ka te drejte te vendose per bashkeshortin e saj. Po ashtu pas marteses ka te drejte te mbaje mbiemerin e saj. Deshmia e gruas eshte e vlefshme ne ceshtjet ligjore.

Ne ato shtete ku sundon ligji islam e drejta e shprehjes eshte e siguruar me ligj dhe si i till nuk guxon te injorohet ne shtetin islam,pra qytetari ka te drejt te shpreh mendimin e vet per qeshtjet e shtetit dhe veprimeve te udhheqsve
    Ndryshuar për herë të fundit nga ximi_abedini : 17-01-2011 më 17:46
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •