Close
Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 129
    Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Ok. Edukata fetare si lëndë e posacme në shkollat e Kosovës, ku sipas mendimeve të disa forumistave këtu, muslimani do t'mësoj për Islamizmin, katoliku për katolicizmin dhe ateisti....hmmmm???? ATEISTI do të ketë orë të lirë d.t.th. se pas një periudhe shkollore gati se të gjithë nxënësit e kosovës do të shpallen ateista......LOL
    Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 13-01-2011 më 16:36

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    faleminderit per sqarimin mbi lidhjen me fehmiun..ma mori mendja se nuk e ka gja pasi po ta kishte gja feritin nuk do hynte ne kualicion me ata qe e vrane legjenden e kosoves...

sa i perket edukates fetare qe besa lamsh paska me u ba..dikur perkrahesit e shamise protestuan pse ja kishin vene asaj shkolles ne ferizaj emrin e nje prifti katolik e sot kenkan ba qingja te urte dhe thone te hyje edukata kristiane neper shkolla..si e nderrojne ngjyren njerezit aman..po si i bahet o ximi nese ne nje klase ka 2 nxenes katolike , 3 bektashi,1 halveti,1 rufai ,1 vahabi,1 evangjelist,1 jehovaist etj...a per cdo nxenes do kete nje mesues e nje liber te veqante..a nuk e kuptoni se do behet lesh arapi..

nejse mos e vrisni koken se kjo gje nuk ka per te ndodhe..as edukate fetare nuk do kete e as shamia..shqiperia e ka dhene tashme shembullin..kosova ndjek shqiperine dhe nuk ben perjashtime..
    per kete ne ferizaj spasna degju sedi une se cila shkoll eshte emru me emrin e ndonje priftit nese ka mundsi te me tregosh ?

me vjen keq per tu dhe shoket e juaj qe ju djeg kjo gje mirpo kjo do ndodh edhe ne kosov edhe ne shqiperi

sa i perket ajo se si do i mesojn nes do jen te perzier ne shkolla bashksia islame eshte e gatshem te jap mesim edhe per nje nxenes i ka mesuesit te cilet jan te paguar nga muslimanet dhe nuk kerkon qe keta ti paguaj qeveria ajo kerkon vetem qe zyrtarisht me ligj ti lejohet sepaku nje or ne jav

mirpo malsor nese nuk e din ne kosov te gjith ata qe deshirojn te mesojn edukaten fetare edhe sot e mesojn

dhe en fund desha te them se ne vendin ku jetoj mund te them lirshum se jan mbi 100 mij banor ku te gjith jan musliman ska te perzine asgje dmth i gjith ai vend i cili perfshin 5 komuna te gjith jan musliman dhe keshtu eshte gati ne gjith kosoven sepse nga shqiptaret jan diku 4% katolik
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    per kete ne ferizaj spasna degju sedi une se cila shkoll eshte emru me emrin e ndonje priftit nese ka mundsi te me tregosh ?

me vjen keq per tu dhe shoket e juaj qe ju djeg kjo gje mirpo kjo do ndodh edhe ne kosov edhe ne shqiperi

sa i perket ajo se si do i mesojn nes do jen te perzier ne shkolla bashksia islame eshte e gatshem te jap mesim edhe per nje nxenes i ka mesuesit te cilet jan te paguar nga muslimanet dhe nuk kerkon qe keta ti paguaj qeveria ajo kerkon vetem qe zyrtarisht me ligj ti lejohet sepaku nje or ne jav

mirpo malsor nese nuk e din ne kosov te gjith ata qe deshirojn te mesojn edukaten fetare edhe sot e mesojn

dhe en fund desha te them se ne vendin ku jetoj mund te them lirshum se jan mbi 100 mij banor ku te gjith jan musliman ska te perzine asgje dmth i gjith ai vend i cili perfshin 5 komuna te gjith jan musliman dhe keshtu eshte gati ne gjith kosoven sepse nga shqiptaret jan diku 4% katolik
    Ximi , ne ato shkolla dhe në ato orë mësimi ku do të mësohet edukata fetare , nxënësit a do të mësojnë shenjat e piksimit ??!! Apo do mbeten keshtu sikur ti që nuk dihet ku fillon dhe ku mbaron rreshti ne fjalitë që shkruan ?!

E mira per ty eshte të mesosh pak shkrim lexim dhe të mos dezinformosh ne forum me fjalë koti! Po e perseris nuk keni përkrahje në popull ju fundamentalistat fetarë ( të cilës do fe qofshit ), jeni një pakicë që shpejt keni me mbete vetem fosile .
    I lumtur është ai që nuk shpreson në asgjë, sepse nuk zhgënjehet asnjëherë...!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Enkeleu Lexo Postimin
    Ximi , ne ato shkolla dhe në ato orë mësimi ku do të mësohet edukata fetare , nxënësit a do të mësojnë shenjat e piksimit ??!! Apo do mbeten keshtu sikur ti që nuk dihet ku fillon dhe ku mbaron rreshti ne fjalitë që shkruan ?!

E mira per ty eshte të mesosh pak shkrim lexim dhe të mos dezinformosh ne forum me fjalë koti! Po e perseris nuk keni përkrahje në popull ju fundamentalistat fetarë ( të cilës do fe qofshit ), jeni një pakicë që shpejt keni me mbete vetem fosile .
    po do mundohem qe ketu ne forum prej teje ti mesoj disa shenja

per kete mos ta ndin ty une jetoj ne kosov ne nje vend ku kam perkrahjen e gjith bashkvendasve te mi dhe miqve te mi une i kam te gjitha te drejtat dhe askush sme pengon mirpo une kam deshir qe edhe te tjeret te kene keto te drejta

te them ty se me ka ra te punoj ne teren dhe kudo qe kam qen ather kur kan kuptu qe une fal namaz kan pas rrespekt te veqant dhe me kan be te ndihem si mbret dhe te them se ne kosov shum rrepsektohen njerzit fetar kete e them nga pervoja kudo qe kam shku

dhe per kete sebesoj qe do mbes vetem kurr sepse askujt si kam ber keq deri ne ket moment dhe zoti yne naj ka permtu se do triumfojm dhe triumfi i muslimaneve veq ttani ka fillu ne mbar boten
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    per kete ne ferizaj spasna degju sedi une se cila shkoll eshte emru me emrin e ndonje priftit nese ka mundsi te me tregosh
    shkolla quhet '' pjeter bogdani ''..nga kjo shkolle u perjashtua nje vajze qe ishte zgjuar ne mengjes dhe kishte kuptuar se duhej te mbanete shami ..nje olsi bozagjiu ne nje shkrim te tij perveq tjerash thoshte se ishte bere tradheti ndaj asaj vajzes qe nuk e kishin pyetur kur ja vune emrin e nje prifti katolik kesaj shkolles...

nuk kena per ta ngrene me thate..lum si ne..fleni dathte tani me enderra te tilla..

bashksia islame eshte e gatshem te jap mesim edhe per nje nxenes
    po shkolla eshte han me dy porta o xim a..kush te doje te hyje e te jape mesim e..hajde llogjike hajde..te na mbushen shkollat me mjekroshe a thua jane xhami..nese eshte shume e shqetesuar bashkesia islame per edukaten fetare atehere ka xhamite ne cdo qender banimi dhe ti ftoje ata qe jane te interesuar te shkojne dhe te mesojne kulturen islame ne xhami ...bashkesia islame me shume duhet te shqetesohet per punen e saj se sa per edukaten fetare...

ajo kerkon vetem qe zyrtarisht me ligj ti lejohet sepaku nje or ne jav
    si puna e gramit..besoj e din ti cka i tha grami rrushit..vetem me lejo ta futi pak kemben ne vreshte se pastaj e di vete se cka bej...nje ore ne jave kerkojne ndoshta edhe fshataret te behet edukate fshatare..nje ore ne jave ndoshta kerkojne edhe sexologet te behet edukate sexuale..nje ore ne jave do kerkojne edhe sportistet te behet edukate sportive..nje ore ne jave do kerkojne edhe homot te behet edukate homosexuale..nje ore ne jave do kerkojne edhe gabelet te behet edukate gabele , ashkalie apo magjupe..dhe ku mbeti objekti primar i shkolles..cerdhe edukatash..

atehere cka u dashka me shume..edukata fetare u mesoka..kur dicka e ke pse e kerkon prap..ate qe kerkoni e paskeni..

mos je kaq i sigurte...cka do te te thone bektashinjte per ate qe ti i fute ne grupin tend..po hanefite , vahabite , rubait , munafite etj etj..sejcili don te mesoje per ate qe eshte..mos i fut ne nje thes...

gjithsesi mos i besoni te tilla gjera utopike ximi..fushata elektorale prodhoh edhe premtime te tilla..zgjuarsi eshte te kuptosh racionalen..te mundshmen...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Nëse lënda fetare mësohet nëpër shkolla nga aspekti filozofik dhe historik dhe ku këtu mësohet për të gjitha religjionet atëherë unë jam ai që i pari do t'a rekomandoja sepse religjioni ka pas dhe ka një rol të madh në jetën e njerzimit. Sot numri i besimtarëve në planetin tonë lirisht mundë të them se është aty diku rreth 80% i popullësis kështu që ndoshta edhe është me vendë që si lëndë mësimore të hyj në planprogramin vjetor të lëndëve që mësohen në shkollat tona. Por që të bëhet favorizimi i një religjioni si lëndë mësimore në shkolla nuk do t'a rekomandoja që kjo të bëhet në mjedisin shqipëtar sepse me këtë vetëm se do të rritej dallimi dhe përqarja tek ne. Sepse shumë lehtë njeriu mundë të ndikoj në mendjen dhe psikën ende të pa formuar të një të riu në moshën e pubertetit. Rini që nesër do të jetë ardhmëria e kombit tonë. Nëse kjo rini fillon me "religjioni imë është ai i vërteti" dhe ju të tjerët do të shkoni në ferr, atëherë cfarë ardhmërie vallë do të ketë kombi ynë? Dhe edhe kjo përqarje e pakët që ekziston sot do të rritej në hendek të pakapërcyer dhe jo që do të shkojmë drejtë një unifikimi të kombit tonë por në të kundërtën do të kthehemi në situatën e dhjetëvjecarit të dytë të shekullit të kaluar. Kështu që ne duhet të mendohemi mirë e mirë se cka jemi duke kërkuar kur kërkojm një gjë.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Puna me e mireqe do te beni eshte futja e lendeve fetare.Me siguri qe pas disa vitesh ne europe do tju marrin me shkop.Ju jeni mallkue per te vuajtur perjetesisht.Nuk shpetoni dot.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Ska dyshim se Amerika është pro lejimit të shamisë, gjatë vizitës së sekretarës së shtetit Hillary Clinton ajo i bëri thirrje Kryeministrit Thaçi që të mos i provokoj muslimanët. Në Amerikë botërisht dihet se në shtepinë e bardhë janë dy femra me shamia kështu që kjo mjafton për t'a kuptuar vullnetit e Amerikës. Amerika është model për neve në demokraci e laicitet, e nuk jemi ne model për Amerikën andaj t'i marrim pak në konsideratë veprimet e tyre karshi ketyre çështjeve.
    Veq dy,ani se edhe ne do i futum dy me shamia ne qeverin e hashes,problemi eshte se a do mund te bejn qeveri .
    Amerika eshte model edhe per boten myslimane por po lufton me ta si me shkie

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    i nderuar ketu nuk thuhet edukaten fetare islame por edukaten fetare dhe kjo besoj qe eshte shum e qart per ty dhe per te gjith te tjeret

edhe pse jemi shumic ne kurr skemi kerku dhe kurr sdo kerkojm qe te rrespektohet vetem feja jon ne kemi kerku dhe kerkojm qe te futet edukata fetare ne shkolla dhe qdo nxenes te mesoj per fen e tij qe ai deshiron dmth te te gjitha feve

dmth muslimani te mesoj fen islame katoliku fen katolike etj sepse qdo fe te edukon te sillesh mir dhe te largohesh nga gjerat e kqija dhe feja eshte ajo qe me se shumti ndikon qe qdo shoqri te largohet nga droga prostiucioni vjedhja dhe veprave tjera kriminale
    Kush te tha qe je shumic o taliban,ti a e din qe shumica jan ateista,dhe sot po ta bejm nje referendum nuk e deshiroin popullin ta kethejm ne erresir me shami e me gjerat te pista te ketij lloi.
    Vetem ne shqiptaret krenohemi me ate qfar na e la armiku

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Asgjë e re këtë gjë ne simpatizantët e PD-së e kemi ditur, për ju që nuk dini rreth lidhjes së Thaçit dhe Aganit ju tregojmë në vazhdim:

Gimche ne ket syretin e dyt Hasha ka dal, sikur me nije arom tahreti apo pom duket kshtu.
    Mos ke mar syretin me kontra pozitiv .
    Valla njeri qe i paska hy ksaj pune... Hasha ma dala e plast.
    Don me i rregullu punet edhe me pleq se me pensone si duket sdo e ralizoi premtimin ....
    Madje po druaj se akademija e Serbis e ka udhzu Hashen se kshtu me hagjit e ka ma let me sundu Kosoven se me disa akademik qe kishim ja patum prish terezin Serbis se nuk e lejuan qe Kastriotet ti bejm turq dhe nenen Terez e puthem ne ball.
    Me kta Shallagjit e pat ba Serbija kallaj nji formul se kta me beza thoshin sill ti Serbijo se ne ja lemi Zotit.
    Po Zoti na i dha mendjet te punojm per trupin e ketu qendro dallimi i Hashes dhe i imi.
    Gimo me gjith respektin qe kom per ty ..mos na bej shok me ata qe naten pin raki e nuk na njohin shtetin ton ,kure edhe gjermant hasmi i gjyshit veq na ka njoft.

Faqja 3 prej 13 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •