Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 129
    Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Sa i perket shkollimit fjala e par e zbritur ne kuran eshte "lexo" qe dmth meso studio poashtu kemi edhe theniet e te derguarit te zotit muhamedit a.s. :
    "Kerkimi i diturise eshte detyre per cdo Musliman (burre dhe grua)".

E drejta per te votuar i eshte dhene grave sikurse edhe meshkujve muslimane nga Zoti para 1400 vjetesh. Per cdo ceshtje publike, nje grua mund te ngreje mendimet opinionet e saj, dhe te marre pjese ne politike. Ne nje rast ne Kur'an (60:12) Muhammedit as. i thuhet se kur grate besimtare te vijne tek ai dhe te japin betimin e tyre per Islamin, ai duhet ta pranoje ate. Kjo vendosi te drejten e grave per te zgjedhur udheheqesit e tyre dhe ta deklarojne kete ne publik. Dhe se fundi, Islami nuk e ndalon nje grua per te patur pozite te rendesishme ne qeverisje.

Gruaja sikurse edhe mashkulli muslimane ka te drejte te fitoje para, ka te drejte te kete pasuri/prona, te hyje ne kontrate ligjore dhe t'i menaxhoje gjithe pasurite e saj ashtu sic i pelqen asaj. Ajo mund te kete biznes te vetin, dhe askush nuk ka te drejte mbi te ardhurat e saj, perfshi ketu edhe burrin. Ne Kur'an thuhet:
    "Mos lakmoni në atë, që Allahu gradoi disa nga ju mbi disa të tjerë. Burrave ju takon hise nga ajo që fituan ata dhe grave gjithashtu ju takon hise nga ajo që fituan ato. Allahut kërkoni nga të mirat e Tij. Allahu është i dijshëm për çdo send." (4:32)

Ne Islam gruaja sikurse edhe mashkulli gezon te drejten baze te zgjedhjes dhe shprehjes, qe bazohet ne njohjen e personaltetit te saj individual. Se pari, ajo eshte e lire te zgjedhe fene e saj. Ne Kur'an thuhet:
    "Në fe nuk ka dhunë. Është sqaruar e vërteta nga e kota." (Kur'an, 2:256)

Grate inkurajohen ne Islam te kontribojne me opinionet dhe iderat e tyre. Ka shume te dhena nga tradita e Profetit as qe na tregojne per raste ne te cilat grate i kane drejtuar pyetje direkte Profetit dhe kane dhene opinionet e veta ne lidhje me fene, ekonomine dhe ceshtjet shoqerore.

Gruaja muslimane Sikurse edhe mashkulli ka te drejte te vendose per bashkeshortin e saj. Po ashtu pas marteses ka te drejte te mbaje mbiemerin e saj. Deshmia e gruas eshte e vlefshme ne ceshtjet ligjore.

Ne ato shtete ku sundon ligji islam e drejta e shprehjes eshte e siguruar me ligj dhe si i till nuk guxon te injorohet ne shtetin islam,pra qytetari ka te drejt te shpreh mendimin e vet per qeshtjet e shtetit dhe veprimeve te udhheqsve
    Atëherë sheriati i talibanëve nuk paska qenë i bazuar në Kuran!!! Por thirrej se ishte sheriat Islamik, kur kjo ndodhë njëherë atëherë kjo d.t.th. se cdo kush mundë të bëjë sheriat dhe të thotë se vjen nga Kurani. Por kjo është vetëm gjëja më e vogël që mundë të ndodhë "nëse" dhe prapë se prapë ceki "nëse" ofrohet mundësia e prurjes në fuqi të një sheriati të bazuar në hadithe të ndryshme. Gjithashtu dihet shumë mirë nga versionet e atyre sheriateve nga koha jo edhe aq e largët dhe ajo prezente se niveli i demokracisë së shfaqurë këtu nuk e arrijnë nivelin e demokracisë Evropiane. Me këtë nuk mundë të mbyllë të gjitha mundësit e shfaqjes në të ardhmen të ndonjë sistemi të bazuar në Kuran që mundë të jetë më i avancuar se systemi demokratikë që ekzistonë sotë në Evropë. Gjithashtu demokracia e një vendi nuk do të thotë të kopijoj në imtësi sistemin e një vendi tjetër sepse kushtet e ndryshme gjeo-politike nuk janë të njëjta askundë, dhe për këtë shkakë cdo vendë duhet që t'a gjej rrugën e vetë unike drejt demokracisë sepse kjo është zgjidhja e vetme që i përshtatet atij vendi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-01-2011
    Postime
    41
    Ju drejtohem vllezerve te mi musliman qe mos te debatojn me serb se nuk ia vlen, keta nuk marrin parasysj kurfar argumente se injoranca e tyre eshte shum e thell andaj edhe jan verbuar dhe shurdhuar.Allahu shuym qart na ka tregu per keta tipa qe keta nuk jan te kenaqur me muslimanet perderisa ne ti pasojm keta, ndersa ne nuk e kemi ndermend ti pasojm nese na i japin henen ne njeren dore dhe diellin tjetren dore.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga superboxi Lexo Postimin
    Ju drejtohem vllezerve te mi musliman qe mos te debatojn me serb se nuk ia vlen, keta nuk marrin parasysj kurfar argumente se injoranca e tyre eshte shum e thell andaj edhe jan verbuar dhe shurdhuar.Allahu shuym qart na ka tregu per keta tipa qe keta nuk jan te kenaqur me muslimanet perderisa ne ti pasojm keta, ndersa ne nuk e kemi ndermend ti pasojm nese na i japin henen ne njeren dore dhe diellin tjetren dore.
    Po mire pra, shko e mbyllu andaj nga forumi islamik e mos u duk me kendej!! Allahu shume mire ta ka thene se duhet te pasosh harapet......udhe e mbare!!!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Po mire pra, shko e mbyllu andaj nga forumi islamik e mos u duk me kendej!! Allahu shume mire ta ka thene se duhet te pasosh harapet......udhe e mbare!!!
    ...ti cilin pason ???........po edhe ti mor i pason "harapet"....feja e krishtere buron nga cifutizmi............cifutet dhe arabet jane bij te Ibrahimit/Abrahamit.........gjuha e tyre sot e kesaj dite e deshmon kete, qe eshte ajo semite....ata jane te nje GJAKU....sikur puna e sllaveve....po te kishin qen te nje feje, edhe cifutet edhe arabet to te putheshin nat e dit ndermjet veti.....edhe feja e krishtere, edhe ajo islame edhe ajo cifute e kan NJE BURIM, dhe jane nje brum, nga i cili zonjat kane gatuar peta, flija, e sheqerpare.....

Argument e lock....thone tetovaret.........ndash hyp, ndash zdryp...........per te te vra ka njera si tjetra....

Po te pasoje darwinin, kinezin apo hinduistin, do te merja ne konsiderate "argumentin"....por keshtu qorri e perqesh shurdhin........

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...ti cilin pason ???........po edhe ti mor i pason "harapet"....feja e krishtere buron nga cifutizmi............cifutet dhe arabet jane bij te Ibrahimit/Abrahamit.........gjuha e tyre sot e kesaj dite e deshmon kete, qe eshte ajo semite....ata jane te nje GJAKU....sikur puna e sllaveve....po te kishin qen te nje feje, edhe cifutet edhe arabet to te putheshin nat e dit ndermjet veti.....edhe feja e krishtere, edhe ajo islame edhe ajo cifute e kan NJE BURIM, dhe jane nje brum, nga i cili zonjat kane gatuar peta, flija, e sheqerpare.....
    ...e Mahmuti gatoi Kuranin!!
    Pastaj me ate Kuran ne dore filluan luften kunder popujve fqinje derisa i zhduken krejt e mandej iu kthyen Evropes, por u hasi sharra ne gozhde me njefare shqiptari i quajtur Gjergj Kastrioti, i cili per 25 vjet rrjesh ua leroi me soj, fe e sorollop! Psa vdekjes se heroit ne fjale, helmi beri punen e tij e sot e kesaj dite jemi mbushur me "zombie" qe levdojne turkun e kerkojne te mesoht neper shkolla gjuha e "bukur" harape!!!
    Po te pasoje darwinin, kinezin apo hinduistin, do te merja ne konsiderate "argumentin"....por keshtu qorri e perqesh shurdhin........

tungi
    Darwini nuk pasohet oj rrace e zgjut, por studiohet neper shkollat me te perparuara te botes!!
    E mos flit me per argumente se ti nuk ia ke fare idene argumentit........llogjet e shumta jane idiotesi!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-01-2011
    Postime
    41
    Ore Jarigas nuk paske lan vend pa i shti hundet aty ku debatojn muslimanet, po ke frik qe do te marrim boten.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Darwini nuk pasohet oj rrace e zgjut, por studiohet neper shkollat me te perparuara te botes!!
    Hallall Jarigas!!!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga superboxi Lexo Postimin
    Ore Jarigas nuk paske lan vend pa i shti hundet aty ku debatojn muslimanet, po ke frik qe do te marrim boten.
    Une shkruaj aty ku cenohet shqipja....
    Te them te drejten ia kam friken "zombie"-ve!!!!!!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    ...e Mahmuti gatoi Kuranin!!
    Pastaj me ate Kuran ne dore filluan luften kunder popujve fqinje derisa i zhduken krejt e mandej iu kthyen Evropes, por u hasi sharra ne gozhde me njefare shqiptari i quajtur Gjergj Kastrioti, i cili per 25 vjet rrjesh ua leroi me soj, fe e sorollop! Psa vdekjes se heroit ne fjale, helmi beri punen e tij e sot e kesaj dite jemi mbushur me "zombie" qe levdojne turkun e kerkojne te mesoht neper shkolla gjuha e "bukur" harape!!!!!
    ....a e din kush eshte Vicky Pollard ???, (nuk besoj se atje ne napoli ka depertu kultura e plotkuptimt e humorit britanik, po nejse, cdo gje ka nje fillim).....fjalen e kam te mungesa e argumenteve.......ja kishe kalu Vicky-it, me siguro....

Ti pason "kryekeput" harapin, por aq e ke DIJEN.........

E mos flit me per argumente se ti nuk ia ke fare idene argumentit........llogjet e shumta jane idiotesi!!
    .....vallahi ???, cka po thu mor ???......po ti shkollen e njeh qe 20 vjet more pinonjer i xhaxhit........i mprehet je vallahi, me tempo te hatashme e paske mesu civilizimin jashta kufijve te shqiperise te xhaxhit....po te kish patur shqiperia me shume si puna jote, nuk do te vriteshin diten e XHUMA ata te mjeret ne protestat "demokratike"......hajt kthehu e shkrije pak dijen tende me vellezerit andej detit se kan nevoje per te mesuar cka eshte demokratia dhe si organizohen e realizohen protesta demokratike....

Perndryshe, shkollat e perparuara e kane "vertetuar" ekzistencen e Zotit sipas studjimeve te darvinit ???, pasiqe behte fjale dyqish per "besimin" ketu......une kam qen i habitur kur ne shkollat e perparuara me sqaruan ne bazat e hulumtivete te darvinit, se naten e pason dita....se kafsha me e vogel e han me te madhen, apo dicka te tille....

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....a e din kush eshte Vicky Pollard ???, (nuk besoj se atje ne napoli ka depertu kultura e plotkuptimt e humorit britanik, po nejse, cdo gje ka nje fillim).....fjalen e kam te mungesa e argumenteve.......ja kishe kalu Vicky-it, me siguro....
    Ti pason "kryekeput" harapin, por aq e ke DIJEN.........
    Bla,bla,bla....llapje pa piken e kuptimit!! A e din se per çfare je duke debatuar??!!
    .....vallahi ???, cka po thu mor ???......po ti shkollen e njeh qe 20 vjet more pinonjer i xhaxhit........i mprehet je vallahi, me tempo te hatashme e paske mesu civilizimin jashta kufijve te shqiperise te xhaxhit....po te kish patur shqiperia me shume si puna jote, nuk do te vriteshin diten e XHUMA ata te mjeret ne protestat "demokratike"......hajt kthehu e shkrije pak dijen tende me vellezerit andej detit se kan nevoje per te mesuar cka eshte demokratia dhe si organizohen e realizohen protesta demokratike....
    Edhe ky eshte nje "argument"??!! Per çfare??!!

Perndryshe, shkollat e perparuara e kane "vertetuar" ekzistencen e Zotit sipas studjimeve te darvinit ???, pasiqe behte fjale dyqish per "besimin" ketu......une kam qen i habitur kur ne shkollat e perparuara me sqaruan ne bazat e hulumtivete te darvinit, se naten e pason dita....se kafsha me e vogel e han me te madhen, apo dicka te tille....
    tungi
    Shko ere fshi qyrrat se ti po i pate 8 klase shkolle, jane shume!! Qysh mre qysh, ne baze te hulumtimeve te Darwinit te paskan sqaruar se nata pason diten??!! Ne ç'medrese ta kane sqaruar, na e thuaj qe t'i pergezojme ......ahahahahahahah.....

Perfundimisht, nuk del asnje presje jashte kornizes se stereotipit te islamikut "thi"!!!
    Jarigas

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •